Joker and the thief

Ställde in hoppträningen idag pga. väder, osugen och ingen lust att stressa. Tänkte istället hoppa något litet hemma, själv.

Byggde tre pyttestuds två språng till parallelloxer. Tog in Nicke och märkte att han var frussen och lite på tårna. Bytte därför bett till waterford och skrittade fram genom en liten promenad för hand. Gick sedan in på banan och satt upp. Skrittade ett varv innan jag satt av och hämtade lina, SÅ spänd. 12 år gammal häst som behöver linas innan man kan rida.. asso.. Han stod på bakbenen en gång och studsade annars runt spänd som en fiol. Eftersom han var kall innan ville jag ju inte trava/galoppera direkt och att aktivera funkar inte för lägger man till skänkel får man ett hopp. Så ja han fick gå på lina en stund, mest vid den jobbiga kortsidan där spökena bor. Kunde sedan sitta upp på nytt och göra det jag tänkt, men något störd man blir eller. Han var fin när jag väl kunde rida men fortsatte fara iväg lite då och då. Vädret bidrog ju eftersom det snöregnade och blåste på tvären, men om man bara sköter sig får man ju gå in i stallet snabbare.. duh..
Hoppövningen funderade jag ett tag på att skita i, men han gjorde den bra! Red över den från båda hållen, oxern väldigt liten. Han gjorde riktigt fina språng på den när jag kom ur sväng så studsen låg efter. På andra hållet hade han mest bråttom, höjde två hål från pyttelitet till ett språng iaf. och det gick också galant. Hoppas på bättre väder imorgon och att jag tar mig bort till Riddersberg för galopp tills han blir TRÖTT och slutar upp med sina fasoner för några dagar iallafall.
Hoppträning blir det på Onsdag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0