BILLY TALENT

Kommer lägga upp ett inlägg i denna kategori varje tisdag, ni förstår snart vad det handlar om.

Billy Talent får bli första bandet ut i min "Memories worth dying for" flik. Första gången jag såg dom var på Pier Pressure 2007, hade inte lyssnat på mycket mer än Red Flag och hatade Fallen Leaves. Minns spelningen på PP som något väldigt bra, det var jag och en jävla massa hesa, svettiga killar i målbrottet som hoppade och studsade. Visste inte att Billy T var från Canada eller att Ben låter som en bajsnödig anka när han pratar, så jag höll på att dö av skratt och trodde han gjorde sig till när han började snacka några låtar in i spelningen :') Efter denna spelning och tjat från Emelie började jag lyssna mer och mer på dom och är riktigt avundsjuk på dom som såg Billy på Hultsfred 2007.
Såg dom igen 2010 efter att platta nummer tre kommit ut som jag inte alls gillade då. Men efter att ha kollat in en setlist från några kvällar tidigare där det nästan uteslutande var gamla låtar, (bla. River Below <3) bokade jag biljetter och spontanåkte till trädgården i göteborg. Väl där beställde jag en svinstark svindyr jack n coke som inte var lika god som den var i England. När jag precis återhämtat mig efter min bevikelse i baren insåg jag att det inte var den setlisten jag hade hoppats på denna kväll. Utan en där ungefär hela nya albumet var med, inte fick jag höra River Below heller, publiken var efterbliven och jag fick inget gehör när jag tyckte att Red Flag var en riktig crowdsurfarlåt.
Var fast besluten om att hata tredje albumet, men fick ge med mig på Peace & Love 2010 där bror min hade med Saint Veronika på en festivalcd. Efter för många varv på repeat var den ganska ok och spelningen på P&L är den bästa jag sett med dom. Minns inte vad dom spelade men det var bra och jag och Erik stod längst fram. För mig är Billy Talent det perfekta festivalbandet och alla borde boka dom!
Nu har dock BT lll växt i även mina öron och jag skulle mer än gärna se dom en gång till. Bästa låten just nu? Surrender, lätt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0