Happy New Year

Bara jag som tycker att skotträdda hundar låter lite som en knivrädd kock? Jaja jag har ingen hund och jag jobbar inte på sjukan längre så nje jag lägger inte mer tid påre.
Red idag som sagt, all snö har rasat från taket och Nicke verkade mycket belåten över att få sträcka på benen, är isagata/hårt/blött i hagen så där står de mest still (förhoppningsvis.) Red med blodstopp i benen eftersom jag använde mina nya chaps. Tänkte innan att han antingen skulle vara en tickande bomb eller bara jääättelat men han visade en annan sida. Han var ganska framåt, inte riktigt till bettet men pinnade liksom på ändå, var såklart stel i sidor och nacke men det kändes som det kommer gå att rida igenom och släppa ganska snabbt eftersom jag hittade honom ganska bra stundtals. Skrittade först en bra stund sen lite jogg och lite avgaloppering, han gjorde bara några små ofarliga bocksprång. Imorgon blir det lite mer krav på det hela men ska försöka behålla hans egen framåtbjudning (tips mottages) så länge som möjligt. Går ju inte att rida någon annanstans än i ridhuset kan tilläggas.

Nicke, världens minsta häst? Hehe, nya på benen iaf!
Nu ska vi uppåt mamma och pappa snart, ingen fest här inte, utan middag med en liten del av släkten blir det. Samma visa som förra året men jag trivs med det.
Sugen

Fact.

Imorgon ska jag rida så det så. (Litet undantag; om inte all snö rasat från ridhustaket ska jag inte det.) Måste få lite fason på mig själv nu! Blir antagligen genomjobb i skritten först och sedan avgaloppering bara och endast. Jag måste ju vara lite fit inför Onsdag om mina önskningar slår in!

we got the world


Ungefär såhär nöjd inatt när telen ringde kl 00.40. Det var el chefo som undrade om jag kunde byta av Lisa för hon var sjuk, när jag väl hade fattat att han menade där och då, nu, pronto. Så ba "mm jag byter om hejdå. klick." Va på jobbet typ 01.02, rätt bra ombytt/kört. Bakade mest eftersom det "viktiga" redan är klart vid den tiden. Ställde även klockan på när jag kunde med att ringa och väcka Helene så hon kom in en halvtimme tidigare. Var hemma igen vid sjusnåret då sov jag och sen sov jag och sen sov jag mer.
Svängde iväg till stallet och gjorde det jag måste, Nicke är sååååå långhårig (och inte har jag fått någon reservdel från lister, det har gått tre månader typ!?) Får se när jag sätter igång honom, är lite annat ivägen mest hela tiden känns det som. Festade till det med Spicy housemat såhär på kvällen och nu tänkte jag dra igenom sista avsnitten av Breaking Bad.

Cheers mate!!

Hej mina goda vänner. Mina nätter äro nu till ända för denna gången, sån sjuk lättnadskänsla så ni skulle bara veta :) Jobbar en stund på söndagkväll och sen bara två dagar nästa vecka. Så Nicke kommer börja få jobba igen, ska se om jag får tillåtelse att longera imorgon eller dagen därpå och sen rida som vanligt men kanske lite halvfart. Typ gå två dagar, vila en schemat.
Nätterna har flutit på i sakta mak, en natt läste jag en hel bok förutom att göra massa sysslor jag inte ens behöver. Om ni gillar Mia Skäringer (du är inte värd att läsa min blogg om du inte gör det) rekommenderar jag boken Avig Maria, jag hittar dock inte hennes blogg, hur svårt ska det vara? Hallå där google liksom.. Hon kanske slutat.. Drar hem Dyngkåt och hur helig som helst just nu och tänkte ägna kvällen åt det. Måste bara handla toapapper och äta något först.
Måste bara berätta en rolig grej som hände nu sista natten. Hade inne en del kunder sisådär mitt i natten. Skyndade mot kassan där det stod två killar och väntade; den ena "Alltså du, varför har du inte namnbricka, kan ju inte kalla dig du" Eftersom jag inte tycker folk behöver veta mitt namn så sa jag bara "Det står på kvittot; Mikaela ser du väl?" (Är inloggad på henne på natten.) Då säger den andra killen "Men du ser väl att hon heter Emma Johansson" Snacka om att tappa hakan, jag "ursäkta mig men hur fan vet du det!?"
Lät som han bara gissade liksom och fulla var dom med. Visade sig dock att vi visst delade camp på P&L 2010. Fast alltså, ändå lite konstigt för vissa man tycker att man känner ganska väl känner inte igen en bara för att man har keps och jobbkläder. Dom ser en typ inte som en männsika ens. Jag blev helt jävla paff iaf!

Lussebulle


Singin I hold it all, when I hold you..
När jag tittar på dessa bilder och tänker tillbaka så är jag säker på att Nicke fortfarande är hästen för mig, när jag tänker att vi inte kommit runt någon 120 än så gör det lite ont i mig, men det kanske inte är menat. Jag tror det är jag som behöver en säkrare häst för att klara det. Men vill jag ha det? Vet inte om han är värd att byta bort för en så värdslig sak. Inte än iaf. mitt hjärta <3
Har kollat upp lite tävlingar för året 2013, och det kommer nog börja med två LB:1 på JFK och i Mullsjö :)

Annars har min dag just börjat, jobbade ju första natten inatt. Det flöt på sjukt bra, om nu jobb kan göra det. Hade typ inga kunder och hann därför med så jävla mycket. Satt knappt ner trots 14 kunder/h. Bakade chokladbollar och fyllde på tobak likt en besatt, typ 40 stockar snus gick in i kylen! Gjorde ju såklart alla andra arbetsuppgifter med, fast det finns ju en del man bara "ah jag har gjort det, check!" Hehe, att jag hade mycket tid över bådar gott inför kommande två nätter då jag ska göra beställningen jag förberetts för under ungefär en månad. Dock är det inget som hör till vanligheten att man gör den på natten, men det var ju inte heller så välplanerat att jag jobbar natt när den ska göras och hon som lärt mig har lite föräldraledigt. Så vi får se vart det slutar, ska för första gången göra den helt själv och kommer börja inatt och fortsätta imogon natt.
Ni kanske fattar att det är en jättestor leverantör till oss och ganska mycket att tänka på? Allt ätbart och drickbart kommer tex. därifrån. Utom Coca-cola och Arla, det har egna leverantörer. Alla dagligvaror kommer också därifrån. Så ja nu är ni kanske är liiiite insatta i vad jag går igenom just nu iaf. ;) Men det är ju kul att känna att man kan mer än bara det som förväntas av alla som jobbar där och att dom satsar lite på att lära upp en osv. men som sagt man får göra fel och det kommer bli fel. Under tiden jag jobbat där har det hänt att dom glömt både mos och fransk dressing så har man stått där utan, det är två big oh noes! Alla älskar ju fransk hotdooooog.

Hoppas ni tycker det är lite kul att läsa om jobb för nu blev det visst väldigt mycket jobb hehe! Kan även tillägga att jag känner mig som en ny jävla människa efter massagen. Piggare och mjukare i hela kröppen!

Hagalen

Har absolut inget liv att leva för tillfället så jag gjorde en liten inköpslista!

Inte så fasligt dyra grejor men behöver bara maten sålänge Nicke vilar och denna månaden är ju lång i och med att lönen kommer så tidigt.. Kanske bara ska köpa lusern och vara glad? Tror ni man får på bettskivor på ett sånt bett som bilden visar?

Vad jag helst vill ha..
Betalade räkningar idag; 8500 samt köpte de sista klapparna för 1500, känner inte att det blir någon stor klapp till mig själv så att säga ehe..

Constellations

Checka skillnaden på kind och kind :')
Vad roligt jag har haft idag alltså! Vaknade inatt kl 4.00 av smärta, smärtan kom från munnen, från en undangömd visdomstand. Väckte Jocke gråtandes för det värkte i halva munnen och kinden, visste inte vart jag skulle ta vägen.. Han flög upp och hämtade vatten och alvedon, somnade om efter en stund av plågsam jävla smärta och vaknade upp lite mer njutsamt vid tio. Mamma hade fixat tid hos tandis till 11 upptäckte jag då, jag hade ingen bil idag då Jockes hade laddat ur inatt så han tog min imorse. Så då började dagen med lite kaoz, mamma hämtade mig iaf. så jag kom iväg till ftv där dom inte gjorde så mycket mer än röntgade och pillade. Tandläkaren var förövrigt det charmigaste och snyggaste på länge! Han remitterade mig vidare till Ryhov fick tid kl. 14 så jag hann precis köpa de två sista klapparna och kattmat innan det var dags igen. Läkaren som kollade på det där spolade rent under tandköttet (ja, aj) och skrev ut penicillin.
Sötgöte påväg ut ur boxen på matjakt antagligen.
Det var min lediga förmiddag det.. Åkte till stallet på kvälla där det var full rulle, Emma med mamma var där, Sarah, Erica och Patrik. Då tar det såklart en stund även om man "bara" ska mocka och göra mat hehe..

Lovade bilder, här får ni!
Vill ha en telefon med mycket bättre kamera.. :/

Love actually


Bästa favvojulfilmen och jag är kär i Hugh, börjar snart på trean så jag ska skynda mig!
Nickes vila började tidigare än tänkt för igår försov jag mig och idag var jag på monstermassagealabama, alltså herre.min.gud. Kom till den lilla söta kinesen vid 14 och hon började med att karva i min fot för att jag har någon dum förhårdnad. Tror hon fick bort den eftersom det kissade blod. Sen skulle jag ju då få massage och hon undrade om jag hade ont, jag sa "ja i axlar och skulderblad" (vilket kan ha att göra med att jag flyttade fyra pall spolarvätska igår, för hand.) Då föreslog hon koppning och förklarade lite snabbt vad det går ut på. Jag ba "eeeh, okej" Så då satte hon tio vakumkoppar på min rygg som fick sitta i fem minuter för att dra upp blodkärl, sen hade hon en liten liten kanyl som hon stack massa hål med där koppen suttit och sen sattes den på samma ställe igen och drog ut slaggprodukter och äckelklegg (som jag slapp se, tack.) Sen fick jag lite vanlig men ack så hårdhänt massage. Sen fick jag fyra akupunkturnålar i vardera öra och fick ligga och bara slappna av en stund (somnade såklart) sen fick jag mer hårdhänt massage på djupet. Alltså låg där och blev misshandlad, men väldigt omhändertagen i två timmar! Får se hur det känns imorgon, ni ska få se bild då, det ser ut som någon har lagt tio skivor prickig korv på min rygg haha! Återkommer med utvärdering så får vi se om det har skett ett mirakel.

Puss och puss och inte puss


Idag har jag ridit, det gjorde jag inte igår för jag tänkte att det nog skulle göra ont haha. Gick bra idag iaf. Red på Emelies hiss/novabett. Man känner hur man verkligen kommer om honom på det och kan sitta ner i sadeln på sittbenen ordentligt som fan, samt bara ha en mjuk kontakt med munnen och han bär sig själv. Yeah, I'ts like a drug. Ska bara se till att inte ta den för ofta så man blir beroende..
Nötte galoppombyten på rakt spår med bibehållen form och red på en åtta runt två hinder så det blev varsin tiometersvolt i trav, där släppte han igenom ordentligt i nacken och kroppen. Sen hoppade jag över hindren också (såklart?) Haha, kom några gånger på volt över grinden och det gick fint, sen hoppade vi över oxern två gånger men där kändes han lite off, var väl 90 cm typ och det kändes som han liksom stannade upp i luften och inte ville landa? :S

Min jobbvecka;
15-21, 14-22, 14-22, ledig, 11-18, natt, natt. Sen tre nätter till på det. And I'm like YAY!

Enjoy! 2

Del två; "Dom roliga bilderna"

Alltså RIP mitt "pullben" kunde inte andas efter den här första stor-bocken, så jävla ont mellan benen!

Lol @ this one! Men alltså, gör det bättre själv om du tycker det ser hemskt ut ;)

Passiv rökning much eller? Lovar att röken är framför näsan, blåser inte på/mot honom (a)

Enjoy!

Del ett; "Dom fina bilderna"

PS. glömde chapsen men det är ett par Parlanti Passion!
Förstorade bilderna lite i efterhand så skärpan försvann, orkar jag bry mig? Nä!

The innocent

Måste bara börja med att; faan va gött att både Noomie och Sara börjat uppdatera igen! Läser fem bloggar dagligen men nu har det ett tag bara varit tre. Nöjd!
Sooo idag ska vi fota Nicklas, det är mulet och någon plusgrad, not so nice. Men vi kör ändå, mulet/mörkt är ju bara kul om man ska fota skimmlar. Det får gå ända. Frågan är med eller utan sadel? Hehehehe
Oskarp men härlig ändå!
En anna sak, julklappar. Jag är nääsan färdig idag, var på Ikea idag och köpte ramar så nu ska jag bara hämta ut bilderna med, får bli på Tisdag när dom helt säkert är klara! Sen väntar jag på mammas presentkort på en awesome grej som vi ska göra tillsammans! <3 Kommer förhoppningsvis också på Tisdag och sen på Freitag när jag får lön kan jag köpa Jockes och kanske en till mig själv? Så obeskrivligt sugen på PSOS-tränset men jag har ju en bil att betala av och byta kamrem på också... Men iaf. så är det, det enda jag har kvar att tänka på i julklappsväg. Bror, pappa, Amanda redan klart. Sen ska morbror få en tavla som han nog kommer fälla en tår på ;*
So long brothers ans sisters! Återkommer med bilder någongång under em/kväll.

winter wonderland

Bestämde just en date med min bästa på Söndag över en cigg och glögg, blir det bättre eller? Näääää, då ska vi iaf. ha photoshoot, skiter i vilket väder det är men tar gärna några minus och sol!

Sålänge kan ni inspireras och drömma er bort bland dessa minst sagt snöiga bilder! Ni får då även se mina nya chaps! En ledtråd är att det icke är Veredus som jag dreglat över så länge, men samma prislapp!

Everyday combat


Jag tror jag dör, det är så snyggt!! Julklapp numero uno for sure! Kan gärna ta musikhjälpens 2013 FKP festivalpass med, tack!

Hade ställt in siktet på vilodag för Nicke idag eftersom jag skulle jobba 13-21 (orka gå upp skittidigt för att hinna rida?) Istället fick jag ringa och sjukanmäla mig för första gången på detta jobb. Jag tycker ju personligen inte att en förkylning räknas som sjuk. Men när det snurrar i huvudet, halsen är tjock och man kallsvettas och jag vet hur mycket värre jag mådde igår så fort det blev mycket att göra på jobbet, så bestämde jag mig för att ringa el chefo och säga som det var.
Fick ju i vilket fall åka till stallet och av en slump frågade jag Jennifer om hon ville hänga med och rida vilket hon ville! Så big up for that one, jag kunde mocka och göra mat medan hon fixade häst och red, slapp nästan att anstränga mig alls! Gick dessutom jättebra, Nicke var jättefin och J verkade tycka det var superkul, nöjd matte och frukt :)

Thank heaven..Tänkte skriva ett monsterinlägg nu men vi får se vart det slutar. Välkomnar dig som hittat tillbaka och välkomnar mig själv tillbaka. Heh.
Jobbfronten är den största fronten just nu och jag räknade nyss ut att när December är till ända kommer jag ha jobbat 154 timmar. Minns när jag brukade ligga på 80-90, så ni förstår nog att häst, blogg och framförallt mitt forna liv blivit lite lidande. Det kanske låter löjligt men man behöver faktist vänja in sig lite. Innan red jag på mina lediga dagar och när jag tyckte att jag hade tid innan/efter jobb. Nu är det ett måste att hinna. Jobbet är full fart framåt och även om vi har mindre att göra så ser de kunder som kommer till att släpa med sig så mycket slask och grus det får plats under vardera sko. Så det blir mycket städ och många försök till att hålla snyggt. Man typ gör golvet, så kommer chefen när man precis är klar och ba "Du, Emma, ser du till att göra golven?" AAARGH säger jag inte då men jag tänker :)
Anywayz förra veckan gick åt till att jobba natt och åka till Söderala/Gävle. "Ströred" lite i veckan sen red Malin och Emma i helgen. Helgen var awesome och man lever som på hotell hemma hos Jockes mamma och pappa. Så skönt att komma dit och bli helt förslappad av service. Vi var även på utematchen i 13 minus, frös fötterna av mig men resten var lurre och biffarna vann vilket jag antog var bra eftersom jag visst hejade på dom.
Igår red jag ut i knähög snö men jag känner ju Nicke så jag klädde på honom martingal att hålla i och graman att lyfta med. Han pep och hoppade och sköt iväg som ur en kanon ett par gånger. Jag skrattade med hjärtat i halsgropen medan tyglarna blev längre och längre. Bra gick det iaf. och vi vågade oss på en del frivillig galopp med för den delen. *Note to self, försök få ner Nicke i kondis INNAN snön kommer, det funkar inte att rida lite då och då och tro att han ska va avslappnad..
Tänkte skriva lite om massagen/tillknäckningen han fick för jag vet att alla väntat med spänning (nu kan ni andas ut igen.) Åkte till JFK för att få en behandling utförd. Han som skulle ge Nicke sin fix stod då i bilkö och kom ca. 45 min. sent. Okej för mig, inget han kunde göra åt. Men när han sedan satte igång kändes han (massören alltså) stressad och sa inte många ord utan bara körde sig race med stretch, känn, kläm och knäck. Hade även fått veta att en behandling skulle ta ca. 40 min men redan efter 20 så sa han att jag kunde ta på täcket igen och frågade hur jag ville betala. Till saken hör att det lät på honom som det var ganska mycket fel på Nickes bakkärra och då borde det väl ta mer tid? Sen sa han även att jag skulle stretcha och "Ja, du såg ju har jag gjorde" kändes sådär seriöst efter att ha blivit ditrekommenderad samt att jag vet att han har hand om många "finare" hästar. Han tyckte även att jag skulle ge Nicke Magnesium för att "det får spända hästar att coola ner både i hjärnan och i musklerna." Men jag är ju inte den som sväljer med hull och hår så jag läste på lite och fick då klart för mig att;
1: Magnesium har ingen bevisad inverkan på "stresshästar."
2. Magnesiumbrist hos häst är ovanligt och ger man dom mer än de behöver kan dom inte ta till sig det.
3. Både linfrö och lucern innehåller relativt stor mängd magnesium.
Så jag tänkte bara köpa en säck lucern eftersom han lätt faller ur lite över vintern, han skulle faktist kunna äta det istället för havre som dom ändå bara blir mer på tårna av.. Agreed?

Hovoc B

Okej, hej, man kan väl lugnt påstå att jag inte riktigt haft tid för bloggen på det senaste. Jag har jobbat mycket (ja, fem dagar i veckan är mycket.) Börjat göra en beställning på jobbet med som är från den största leverantören vi har. Leverar färskvaruflöde dagligen och stora beställningar på typ ALLT tisdagar och torsdagar och den ska lilla jag styra och ställa över!
All ledig tid vid datorn har spenderats på blocket och i bildjungeln. Men idag tog jag några vuxenpoäng när jag lånade cash av min täta pappa till en bil. Den är snabb, den är söt, det är en Audi, den är född -97, behöver byta kamrem och har 1.8 turbo. Och den ba wiiiiie ungefär... Alltså jag är van att köra ganska fina bilar, Jockes Audi och pappas BMW vill säga, så jag hade verkligen väntat mig ett ök som inte skulle orka upp för Gbgbacken på högsta växel. Samt att jag skulle vara skit missnöjd och pessimistisk, men jag gillar honom! Ska bränna en skiva till oss nu <3

Fucking.Jävla.Nice

Nicke var på dyr behandling av kotknäckaren i Torsdags, så Fredag blev bara skritt och igår red jag lite mer ordentligt, kändes väldigt bra och lite skillnad med. Kommer såklart skriva mer om detta vid ett senare tillfälle för nu ska jag vila en sväng innan jag börjar jöbba!

RSS 2.0