Thank heaven..Tänkte skriva ett monsterinlägg nu men vi får se vart det slutar. Välkomnar dig som hittat tillbaka och välkomnar mig själv tillbaka. Heh.
Jobbfronten är den största fronten just nu och jag räknade nyss ut att när December är till ända kommer jag ha jobbat 154 timmar. Minns när jag brukade ligga på 80-90, så ni förstår nog att häst, blogg och framförallt mitt forna liv blivit lite lidande. Det kanske låter löjligt men man behöver faktist vänja in sig lite. Innan red jag på mina lediga dagar och när jag tyckte att jag hade tid innan/efter jobb. Nu är det ett måste att hinna. Jobbet är full fart framåt och även om vi har mindre att göra så ser de kunder som kommer till att släpa med sig så mycket slask och grus det får plats under vardera sko. Så det blir mycket städ och många försök till att hålla snyggt. Man typ gör golvet, så kommer chefen när man precis är klar och ba "Du, Emma, ser du till att göra golven?" AAARGH säger jag inte då men jag tänker :)
Anywayz förra veckan gick åt till att jobba natt och åka till Söderala/Gävle. "Ströred" lite i veckan sen red Malin och Emma i helgen. Helgen var awesome och man lever som på hotell hemma hos Jockes mamma och pappa. Så skönt att komma dit och bli helt förslappad av service. Vi var även på utematchen i 13 minus, frös fötterna av mig men resten var lurre och biffarna vann vilket jag antog var bra eftersom jag visst hejade på dom.
Igår red jag ut i knähög snö men jag känner ju Nicke så jag klädde på honom martingal att hålla i och graman att lyfta med. Han pep och hoppade och sköt iväg som ur en kanon ett par gånger. Jag skrattade med hjärtat i halsgropen medan tyglarna blev längre och längre. Bra gick det iaf. och vi vågade oss på en del frivillig galopp med för den delen. *Note to self, försök få ner Nicke i kondis INNAN snön kommer, det funkar inte att rida lite då och då och tro att han ska va avslappnad..
Tänkte skriva lite om massagen/tillknäckningen han fick för jag vet att alla väntat med spänning (nu kan ni andas ut igen.) Åkte till JFK för att få en behandling utförd. Han som skulle ge Nicke sin fix stod då i bilkö och kom ca. 45 min. sent. Okej för mig, inget han kunde göra åt. Men när han sedan satte igång kändes han (massören alltså) stressad och sa inte många ord utan bara körde sig race med stretch, känn, kläm och knäck. Hade även fått veta att en behandling skulle ta ca. 40 min men redan efter 20 så sa han att jag kunde ta på täcket igen och frågade hur jag ville betala. Till saken hör att det lät på honom som det var ganska mycket fel på Nickes bakkärra och då borde det väl ta mer tid? Sen sa han även att jag skulle stretcha och "Ja, du såg ju har jag gjorde" kändes sådär seriöst efter att ha blivit ditrekommenderad samt att jag vet att han har hand om många "finare" hästar. Han tyckte även att jag skulle ge Nicke Magnesium för att "det får spända hästar att coola ner både i hjärnan och i musklerna." Men jag är ju inte den som sväljer med hull och hår så jag läste på lite och fick då klart för mig att;
1: Magnesium har ingen bevisad inverkan på "stresshästar."
2. Magnesiumbrist hos häst är ovanligt och ger man dom mer än de behöver kan dom inte ta till sig det.
3. Både linfrö och lucern innehåller relativt stor mängd magnesium.
Så jag tänkte bara köpa en säck lucern eftersom han lätt faller ur lite över vintern, han skulle faktist kunna äta det istället för havre som dom ändå bara blir mer på tårna av.. Agreed?

Kommentarer
Postat av: Celie

Typiskt monsterinlägg, men härligt att höra att du är vid liv! Och Nickus också såklart. Sjukt dålig stil av kotknäckaren! Jag hade klagat högljutt :(

2012-12-12 @ 22:17:06
URL: http://celiegunnarsson.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0