lovers are lonely

Läste ett inlägg för ett tag sen om en tjej som knappt hade hunnit hoppa fram innan sin start på hopptävling pga. kaos på framhoppningen. Detta har hänt mig också, samt att ibland kan jag störa mig något så kopiöst på någon som är inne på framhoppningen samtidigt att jag knappt vill eller vågar galoppera, än mindre hoppa. Värst tycker jag det är på lokala hopptävlingar samt inför Avd. B (unghästar) på samtliga tävlingar lok-nat. Har ju själv ridit många framridningar i mina dar och nog hjälp Erica på ännu fler. Så här kommer några saker som jag tycker tåls att tänka på.
* Först och främst, lägg dig inte i någon annans ridning än din egen. Har någon graman inför en 120 så har denne inte läst TR tillräckligt noga, men det är ändå inte min sak att säga till om. Är oxern ett stigsprång eller om räcket har en sned bom så är det överdommarens sak att peka på. Inte någon annans.
* Högerreglern, det är så man möts när man rider, undantag när man skrittar då gör man det innanför spåret om det får plats. Får det inte plats kan man låta hästen hämta andan i ett hörn stillastående.
* Ska ryttare eller häst klä på/av sig utrustning/kläder så görs detta också stillastående i ett hörn så folk kan rida förbi och du inte är ivägen för någon.
* Har en häst röd rosett så visa extra hänsyn, inte bara bakifrån utan även vid möte av denne häst osv.
* Om det största abret med att tävla är framridningen med mycket hästar kors och tvärs är du troligtvis inte redo för att tävla eftersom man då är i vägen och kanske tom. förstör för någon annan.
* Visa hänsyn, om någon ska in som nästa start, låt denne höja upp räcket då även om inte du är färdig där och hoppas att någon gör det för din skull nästa gång du ber om det. Visa även hänsyn till funktionärer och regler inne på framhoppningen. Är det bara högervarv så är det bara högervarv tex.
* Att göra sk. omhoppningssvängar inne på framhoppningen är enligt min mening idiotiskt om du nu inte ska in och hoppa en tidshoppning och vet att du kan vinna, då kanske det är ok att hoppa räcket snett eller från "fel" varv. Men ska du in i en 110 med fyra hinder som omhoppning tror jag inte att omhoppningssvängen du gjorde så snyggt på framhoppningen gör att du vinner.
* Gör dig hörd, visa tydligt vad och när du tänker hoppa. "Hoppning oxer/räcke/lilla" är väl inte så svårt att säga? Rider du förbi någon som inte ser så "med" ut kan man ju säga till typ "kommer på utsidan." Så undviker man överraskningar.
*Framhoppningen är ingen träning eller plats att testa något nytt på/en högre höjd. Allt sådant ska fungera hemma innan man tror att det ska fungera på framhoppningen.
* Rid aldrig på långa tyglar (gäller hela tävlingsplatsen) eftersom hästen när som helst kan fara iväg och troligtvis händer det de flesta någongång under en hel tävlingsdag, även om din häst är herr filbuke. Om du ska ha chans att få stopp på hästen så snabbt som möjligt säger det ju sig självt att det gör man lättast med korta tyglar och fötterna i stigbyglarna.
* Skäll inte på din mamma, det är inte hennes fel att du rider som en kratta.

Dirt

Chillidillar med Osa och Giggs, har vart rätt effektiv idager. Vaccinerat G, tvättat uppe hos mamma, long reinat Nicke och sedan nördat American Horror Story med Skunk. Har även hunnit söka ett jobb idag och har siktet inställt på fyra till när jag ändå är på folkis imorgon.
Det var vår ute när jag var i stallet idag, underbart är det, alla hästarna var superleriga men Nicke var fan lerigast! Smutsgris! Anyways han kändes lite off igå, även om han var glad över att vara ute så kändes han lite trög vilket han inte brukar vara ute. Så idag blev det som sagt lösa tyglar, det gick bra han kliver på väldigt mycket bättre i skritten då är när jag sitter på, gjorde mest halter och provade att gå kvar på yttersidan när jag bytte varv samt travade en del, allt funkade men vi är ju inga stjärnor direkt så kraven är rätt låga :)

Haha kolla halsen och täcket, köpte täcket medan det var snö ute och det har fått vara superrent och snyggt fram tills idag ;)

Multitasking

Yep det är det jag sysslar med! Hemma en 20-minutare mellan stall och jobb, hepp, hepp! Nicke fick komma ut i vårsolen tillsammans med Bo-Inge och praktikant-Bella. Kändes som att man inte hade något val idag med 10 plusgrader och strålande vårsol. Underbart var bara förnamnet och Nicke visste inte riktigt vilket ben han skulle galoppera på. Blev sedan bjuden på favoritmat av Erica och sen körde vi lite med Nala som verkar ge med sig mer och mer, travade tom. lite idag :)

Miss Nala, tycker hon är mer lik Carisma för varje dag jag ser henne!

Ladykiller

Tävlingsugen och så nöjd med säsongens början. Pratade ihop mig lite med Emelie och det lutar åt att både Nicke och Aska får åka till Bratteborg den 18 mars om det går som vi vill. :) 90 och kanske 100 för Aski och 100, 110 för Nickelodeon.

we are rebels

Dansar lite med AIV ikväll, fin skit. Började dagen på folkan där jag inte gjorde många knop, ska få iväg lite jobbansökningar imorgon tänkte jag. Ska visst jobba kväll imorgon med, men tänkte fan börja med att sova tills jag vaknar för det var längesen.
Var rätt opepp på stall idag överhuvudtaget, men Erica kastade åt mig tyglarna till Nala och jag åkte några varv, denna gång i ridhuset. Så man kan säga att det tar sig, tror hon blir rätt smidig om hon bara slutar med att försöka bestämma. Hämtade sedan Nicke som stod och dagdrömde i hagen och blev skiträdd när jag väl var framme vid honom och skulle knäppa fast grimskaftet haha, knäpphäst. Jobbade med rakriktning i alla gångarter (som alltid,) ryggningar och slutor i skritt, eftersom han gärna tror att det betyder galopp när vi gör det i trav. Han gjorde det jättebra och var sjukt avslappnad och mjuk när jag travade av efter skrittarbetet. Får se vad det blir imorgon har idétorka på ridfronten..
Nu ska jag ta en städraid och sen sova som fan <3

Såhär vändbar är Nicke med, jag lovar!

Kvällen spenderades med Emelie och Osa på Charlies och i soffan, vad jag köpte får ni se imorgon!

For the road that we walk

has more miles left to talk
stories on and on we go
into the great wide open.Kan någon bestämma åt mig?

Infinity On High

Kan inte bestämma mig för hurdana framskydd jag vill ha till tävling! Eskadron existerar inte med svart logga istället för ljusblå, hade någon haft dom till nedsatt pris igår hade jag nog tagit dom ändå, men så var inte fallet. Hittade ett par episkt sköna skydd för 2600. Det var CWDskydd med inlägg i som kändes som smör ungefär. Tryckte man in fingret gav det efter men slätade ut sig snabbt igen, med andra ord jävligt perfekt passform och försäljerskan utlovade att dom skulle ta upp 97% av alla stötar/tryck dom fick på sig. Jävligt exklusiva, snygga och funktionella helt enkelt.
Lutar ändå lite åt Teknas läderskydd, jag som aldrig tyckt att läderskydd är speciellt snyggt tycker faktist att dom är bland de finare. Skulle kunna tänka mig ett par "vanliga" CWD med, bara för att det är CWD men känns inte såå jättehett. Hellre ett träns därifrån isf! Aja, lite inne på att lägga undan några kronor och bara vänta på att dom perfekta, snyggaste skydden ever bara ska dyka upp. We'll see.

Jobbade tidigt idag, det var jobbigt att kliva upp men gick snabbt sen väl där. Vidare till stallet där jag red ut en sväng med Hanna och Jonna på Boinge och Ruben. Hästarna var taggade, Ruben side-steppade, Boinge övade på spansk skritt och trampade medan Nicke gjorde krumelutter där han tog i ända från bakbenen upp i bocksprång med tillhörande glädjepip. Kan tilläggas att vi bara skrittade och travade, haha!

Resultat från gårdagen, Lamicellschabrak, Schockemöhlelindor, ridbyxor, piké, pälsglans och en till nummerlapp. Hittade en massa jag ville ha men jag stålsatte mig faktist, fanns massa fina jackor och fleecar men resonerade faktist så att det fan snart är sommar och då ska jag rida naken (nästan)!

take it easy


Åh mina ben värker, kanske gör plånboken med det. Nej, så farligt var det inte, faktist, på riktigt. Har dock fortfarande inga tävlingsskydd. Men jag har Animobrallorna och en fresh HV-Polo piké plus dammsugare och tre skateboards, vad Nicke hade skrivit på sin inköpslista får ni se imorgon, jag ska sova innan jobb 7-11 imöra!

Young Cardinals


Tra saker jag gillar (okej, älskar) dillchips, ölkorv och pappas bil. Det ätbara har jag satt i mig ikväll och Felixz står utanför och väntar på att få åka till GBG imorgon. Mina ögonfransar blev lite mer svarta fyi men inte helt, antar att det var mycket att be om.. Funderar på att sova typ nunu så det blir imorgon och min kropp kanske är lite mer på min sida, tror jag har sovit som ett S inatt och intervallerna känns lite i benen. Puss godnatt!

Old crows

Känner mig lite stolt, var inte nöjd med min fransfärgning som jag gjorde på salong i onsdags så ringde dit nu och får komma idag klockan fyra. Tycker såna samtal är jobbiga men jag vågade ;) Mina underfransar är fortfarande vita och överfransarna är vita längst ut så nu MÅSTE jag helt plötsligt sminka mig. Ser ut som gårdagens sminkning annars liksom..
Åkte till stallet rätt tidigt idag, blev ledd i stallgången fram och tillbaka, fram och tillbaka på Nala. Både hängde och satt på. Hon var duktig tjej.
Hade lika lite plan för Nickes dag som vanligt så efter lite framridning där han var fin blev det galoppintervaller. 10-11 varv x 4 men knappt en minuts skritt emellan. Första galopperna åt varje håll orkade han busa, bocka och byta galopp lite då och då utan anledning, sista avslutande varven hände det inte mycket mer än vad som behövdes. Han tyckte det var jobbigt och magplattan var svettlöddrig. Mina ben sa också att det var jobbigt, sista två stod jag upp varannat varv och satt ner nästa varv för att hämta andan. Men nu kan han vila imorgon igen med gott samvete eftersom idag bestod av mjölksyra. Jennifer ska dock mocka osv.

I got a hangover

Wooó, bakisdag idag och hade fullt upp igår, var först i Emelies stall där jag höll bremsen så hon kunde klippa Aski, sen åkte jag till stan klippte av 1 dm av mitt hår och färgade mina ögonbryn och fransar och såntdär oviktigt som gör livet lite bättre. Jag är ju genomskinlig annars!
Sen fixade jag ihop lite mat till mig och E så vi kunde komma iväg till Sjövik någongång, Nicke fick long reina sig och jag ska nog testa själv någon mer gång. Hade varit ganska coolt att bli bra på det. Efter stall och häst och gnägg svidade vi om och svepte ett par shots, tog sedan bussen till Huskvarna och blev mer fulla, jag däckade vid nio. Är det okej? Nej, skyller på att jag aldrig blir full längre och när jag tänker "All in" så pallar jag nog inte det egentligen. Aja hade kul en stund tills det blev för mycket explorer/turkish pepper. Blev sedan väckt av två bråk (på en fest med högst 10 deltagare) dessutom släckte dom inte lampan efter sig. Fast jag sov vidare ändå tills vi skulle till krogen, jävla röj på olearys klockan 01.15 en onsdag må jag säga! Gick hem, dog i sängen till klockan var mycket, diskuterade livet en stund med Emelie, köpte bakispizza och kollade på det fina vädret genom fönstret. Kvällen spenderades hos Erik med Hv-vinst och tacos, nu ska jag sova bort ännu fler timmar av mitt liv som känns som att det går ut på att just sova.

Kloppeti, kloppeti, kloppeti, taggad Nickolas innan start.

Tror vi kan ta oss över 120 alltså, 110 ser ju faktiskt pyttelitet ut..

GHS


Uppdaterad önskelista.
(Bett är inköpt och stigbygelplattor beställda så det är inget jag kommer handla.)
* Hoppspö, ett vanligt brunt läderspö.
* Eskadronskydden ska jag ha med mig hem. Bruna med pjäxknäppe och svart logga.
* Piké antagligen en HV-polo eftersom deras senaste kollektion består av så mycket snyggt.
* Animoridbyxorna om de finns till bättre pris än på Charlies -20% (1540:-)
* Schabrak till träning, helst rött men kan bli något annan färg med. Scapa eller Lamicell.
Ett Otto Schumacher pannband kommer jag antagligen inte ha med mig hem, men det kanske är något att önska till nästa födelsedag eller så. Ska man blinga sin häst ska det fan vara på riktigt enligt min mening. Kan gärna ta nya chaps, ridstövlar, en dressyrsadel och dressyrträns med och kommer säkert på en del till snart :)

Waldorf worldwide

Ååh en sån bra dag, vaknade av Emelies ljuva stämma, bara det liksom! Blev en snabb frukost sen mot Hööks men det var stängt, smart. Åkte till Sjövik istället där solen sken och Nickilee hjälpte mig med treåringarna, Cotten travade lös i båda varv och Nala var skitarg på inspänningstyglarna men accepterade tillslut och gick några varv i ridhuset, för att sedan bli hängd på inne i stallet, går nog att sitta upp imorgon :)
Sen var det dags för Nicke, satt upp utan någon plan, red fram, travade en stund sen tänkte jag "vad fan, jag har ju varit sugen på att rida barbacka hur länge som helst" så hoppade av och tog av sadeln och svingade mig sedan upp i ett graciöst hopp (okej jag använde pall.) Men alltså det har inte vart så kul att rida på länge, lamt egentligen, men skönt att bara släppa spänningar, måsten och övningar. Han var väldigt misstänksam först (har bara ridit honom barbacka en gång innan för tre år sen) men efter en stund var han RIKTIGT fin i både skritt och trav, travade på bättre än med sadel kändes det som. Kanske var för att mina sittben gnagde upp hans rygg? Sen provade jag galoppera lite med, men det var konstigt sa han och jag hade fullt sjå att hålla mig fast i manen. Ska definitivt göras igen utan att det går tre år och kanske ha som mål att få en avslappnad galopp tillslut? Tror han blir mer avslappnad överlag ju mer "konstigheter" jag hittar på. Han är ju en liten, liten rädd hare trots allt.

Efter stallet åkte jag förbi Hööks igen och köpte klippskär som jag hoppas ska passa Emelies maskin. Om inte så dör vi nog lite båda två. Sedan vidare hem, äta och sen till Vaggeryd för att döda en kväll tillsammans med Terese och Bea(sås). Drack kaffe, åt sjukt mycket onyttigheter, godis, chips, kakor, cola men även en del nyttigt, banan och äggmacka. Tror fortfarande att jag är kroniskt gravid med femlingar så som jag äter. Vi kollade även på FBK-DIF eftersom det var den enda matchen hennes tv ville visa, fick iaf. se några pling från hv men dom förlorade ju tyvärr ändå, även om slutminutrarna lär ha varit elakt spännande!
Nu ska jag sova sönder min säng eftersom Emelie höll mig vaken till 3.08 inatt, så jag är dödstrött just nu. Pricken över i en dag som denna är om Jockeboi hade varit hemma och sovit jämte mig och sedan klagat på hur jag tar upp hela sängen och snor allt täcke när vi vaknar imorgonbitti <3
Ursäktar för lite rörigt inlägg men somnar ju fän.

Miss murder..

..lyssnade jag och Emelie sönder när vi åkte till GHS för fem år sen, The killing lights gick väldigt varm med. Pinsamma bilder därifrån kan man säga ;D
Idag var inte min dag, när jag kom till bilen efter folkuniveritetet så satt det en gul jävlajävel-lapp på ruthelvetet. Japp p-bot, på 800 spänn! Weho sa jag. Men Erica lovade att betala den om jag red in Nala med henne de kommande två veckorna, fet jävla DEAL sa jag. Red på Cotte när hans mamma var där, travade lös osv. vingelpelle kan man säga men tja det går ju iaf, vad mer kan man begära.. Nicke fick jogga på lina i lös gramaninspänning typ fem min åt varje håll, sen tyckte jag han kunde få gå in och äta hö.
Åkte sedan till Tenhult för att hjälpa Noomie med Lexx, jag red lite i början för att få fram honom, men han hade vilat två dagar så det hade nog gått lika bra utan att jag red. Han kändes fin! Noomie är en enkel och tacksam elev att hjälpa. Dom tog stormsteg framåt idag tillsammans, så jag tror vi var nöjda alla tre :) Kul att själv känna att man kan förmedla vad man menar och vill att hon gör och att det faktist ger resultat.


Kisspaus påväg till Göteborg, jag ville visst dejta snön.

Lite ljusning på den här dagen är iaf. att jag har fått plats att träna för Mette tre gånger nu i vår då hon kommer till Riddersberg. Första träningen blir 30 Mars så det är ett tag kvar, sen är det med tre veckors mellanrum. Taggad iaf. då hon är sjukt duktig och man garaterat får wow-känsla på en träning för henne. En annan ljusning är att Emelie dyker upp här om nån timme då blir det Walking dead och (förhoppningsvis) Chili Cheese <3

When I'm gone

Håller på att avverka ännu en måndagmorgon på folkuniversitetet. Ganska så segt så att säga, hittar inga jobb att söka och lutar åt att fixa mig ett truckkort snarast. De annonser om lagerjobb som finns söker ofta tjejer och hur gött hade det inte varit att jobba på lager?
Igårkväll kände jag mest hur jag ville sova bort hela måndagen men nu sitter jag här och ska sedan mot Sjövik där jag ska hjälpa Erica med treåringarna Cotten och Nala, snälla och smidiga båda två sägs det :) Efter det borde jag nog äta något och avsluta dygnets ljusa timmar med Noomie och Lexx. Är tänkt att jag ska hjälpa henne lite på traven med honom, idag tänkte jag rida lite för att få fram honom så får vi se om Noomie tycker det är någon skillnad när hon sitter upp. Är inte så seg idag som jag trodde att jag skulle vara, solen gör sitt och vetskapen om att det är GHS på lördag gör inte livet sämre!

Sitter nu och kollar lite tävlingar, vet inte riktigt hur planen för Nicke ser ut, men nu har vi ju mer än startat våran säsong så tror det blir lite lugnare på tävlingsfronten ett tag. Lutar åt att rida 110/120 på JFKs regionala i April så det blir ju någon mer tävling innan dess.
Sen tänkte jag höra med Emelie om det kanske kan bli aktuellt att åka till Bratteborg med Askakask, dom anordnar lokaltävling både 18 Mars och 15 April. Jag jobbar ju dock varannan helg så det måsteju passa in med det också.


And if we take our time

I bet we can all find the things in life worth living for.

Hemkommen och uppvärmd efter Värnamo, var iofs. inte så kallt idag men långt ifrån lagom! Började dagen med att vara nervös över att inte komma ifrån stallplan eftersom bilen och transporten stod på blankis när jag hade kopplat på, men hör och häpna pappas bil med vinterdäck utan dubb tog sig upp och ifrån stallplan! Då tänkte jag att det här blir nog en bra dag ändå.. Jag hade rätt, vi kom fram till Värnamo i god tid, gick banan och veterinärbesiktade och hann kolla på några ekipage innan det var dags att lasta ur. Försökte jogga fram i snöslasket på utebanan men det var ganska lönlöst, mer spänt än avslappnat med det underlaget liksom! In på framhoppningen där Nicke kändes fin och som vanligt, inte tittig och inte en studsboll. Vidare in på banan så kändes han fortsatt fin och ja, vi satte nollan helt enkelt. Var ju Clear round som sagt så det var 1-8 som gällde och vi fick en rosett för den insatsen. Höll igen lite mer än vad jag hade behövt egentligen men det känns ju så tryggt och det blir ju så bra, in i kombinationen ser ni nog hur Nicke säger "nej nu får det vara nog" kliver av utan att jag är riktigt med i tanken och blir hängandes lite baklänges haha, vet inte hur jag tänkte att vi skulle tagit oss igenom om han INTE hoppat av, men men, duktig kille var han och efter att han gjort så en gång vågade jag rida fram till åttan till skillnad från hela resterande del av banan.

I andra klassen hade jag ju lite mer förtroende, red på fram mer och ni kan se att det blir ett mindre galoppsprång på vissa linjer som är de samma som på första banan, så jag är väldigt nöjd med dagen även om vi tog med oss en bom i andra klassen. Dock var Nicke som ett urtuggat gammalt tuggummi på framhoppningen, det hände ingenting hur mycket jag än drev eller smackade. Blev dock annat inne på banan så det var väl inget att bry sig om..? Kändes mycket bättre i denna klassen då jag kunde hålla ett jämnt tempo och mest styra och se vägen. Önskar dock att jag hade lagt mig i lite mer i komben, eller bara gett lite mer tygel in så han hade kravlat sig över utan riv. Hade suttit fint med omhoppning för en gångs skull ;)

Tar gärna emot kommentarer och tankar om min ridning och min fina lilla prinsesshäst :)
Tackar Jennie för lån av transport och Noomie för hästskötarskills samt filmning!

Loaded

Laddad? Ja!
Har bara fixat och trixat med transport och bilhämtning samt allt i stallet idag. Började dagen med att åka till Öxnehaga och sno pappas bil, sen till Jennies stall uppåt Hakarp för att låna hennes transport, sen var jag redo att åka till Nicke. Trimmade idag, mycket galopp, lite förvänd sådan samt öppnor och slutor i trav för att få honom att samla sig och få upp nacken. Han skötte sig men var lite stel och lite hoppig, red samtidgt som Emma och Enzo och såfort Enzo gjorde minsta lilla ljud, typ frustade så flög Nicke i taket haha! Bettet funkade fint men han såg litelite nypt ut i ena mungipan, men jag har tyckt det vart lite skavigt där innan med det gamla bettet med så får se om det blir bättre eller sämre, annars får jag nog byta nosgrimman.
Han fick sedan en raggardusch, dvs. ben, man och svans blev rengjort resten fick vara. Putsade av det mesta hoppas jag och packade ner allt som ska med imorgon. Imorgon ska vi ro hem minst en rosett, fösta klassen är ju faktist CR så det är väl inte för mycket begärt?

Tar med mig Noomie imorgon som filmade så eminent sist så det lär dyka upp bilder och filmer här imorgon!


Just another word I'll never learn to pronunce


Hur snyggt?

Hip Hop IHOP

Känner mig som en spaghetti, jobbat 7-16. Rullade dock på som vanligt och plötsligt ska man gå hem. Allt blir ju enklare med när man får fredagsfika med inte sant?

Mjau!

Åkte till stallet direkt efter jobbet, hade planer på att trimma i ridhuset tills jag insåg att det var plusgrader och snön på taket på ridhuset därför åkte av i stora lass. Eftersom Nicke vilade igår så kändes det som att vi bara skulle bli osams över detta faktum, han bajsar ner sig av rädsla varje gång det så mycket som prasslar och extra mycket bajs kommer det när han har lite överskottsenergi inom sig. Tänkte då att jag skulle skritta ut istället men eftersom mörkret föll på blev det en promenad till slut med mina redan trötta ben. Nicke provade sitt nya bett idag med, det passade perfekt och imorgon ska jag prova att rida med det :)

Precis ett sånt Sprenger jag ville ha, Dynamic RS, köstar 1100 nytt så jag skäms nästan för att jag köpte mitt för 300.
Nu ska jag vara en gammal skröplig tant och kolla på På spåret och sedan nya White collar, sen kommer jag däcka!

I wanna hate you so bad

*Folk som inte vet när man ska använda de/dem/dom, solklar etta på min lista över saker som stör mig. Resten är utan inbördes ordning.
*Särskrivningar, okej om det är ett ord där man kan "välja" men inte sjuk sköterska.
*Folk som kör framför mig och ska rakt igenom en rondell, men blinkar INNAN rondellen, (vilket håll du blinkar åt är oväsentligt, bara du blinkar verkar det som.)
*Smaska inte när du äter och jag sitter vid samma bord, hur smaskens det än är.
*Folk som verkar njuta av att tjata, det enda man uppnår med att tjata på mig är att det tar längre tid.
*Folk som i trafiken stör sig på mig, jag kör ju perfekt wtf?
*Folk som luktar svett eller har dålig andedräkt, eller varför inte båda? Inte så svårt att göra något åt problemet.
*Väckarklockan
*Ed Hardy
*Stenar i skon
*Människor som lägger upp världens kärleksförklarning för sin partner på facebook varje dag.
*Brunsås, kall oboy, ananas, godis med violsmak.
*När man ska ta en powernap och ALLA bestämmer sig för att ringa just då, aldrig annars.
*När man är så jävla fattig att man måste betala med småpengar och det sista man har på kortet.
*Gravidbilder och nyföddbebisbilder. Vem FAN vill se en bild på en tjock jävla äckelmage, seriöst jag ryser.
*Folk som inte inser när det är dags att faktiskt hålla käften. Menar då främst i en disskussion eller när någon kanske blir sårad eller inte orkar höra mer. För prata när folk egentligen vill höra TVn det är jag själv väldigt bra på.
*När någon försöker övertyga mig om vad jag har sagt/gjort eller inte sagt/gjort, det vet väl för fan jag bäst själv!
*Bära smycken, jag är sjukt obekväm med det. Töjarna i öronen är det enda som jag kan tåla.
*Religion, fine ha din tro men om du så mycket som nämner det för mig så är du dömd.
*Och sist men inte minst hatar jag när folk skriver på facebook att dom blir glada för att dom hittat 50 kronor i bilen. Suck.

Reckless

Idag är Nicke ledig och jag har jobbat, gött att få in lite timmar och jag ska jobba imorgon igen så jag är nöjd. Funderar på om det finns någon backe som har kvällsåk imorgonkväll, är sugen på brädan nu kan jag meddela! Men först och främst ska Nicke trimmas efter jobbet imorgon, sen på lördag är jag sugen att på att gå på clinic på JFK "Hästens utbildning från unghäst till svår hoppning." Men får se, det kanske inte blir av, vem vet.

På söndag blir det till att lämna Sjövik halv åtta senast, gärna lasta kvart över sju. Så får vara i stallet halv sju ska knoppa osv :) Det blir tiidigt med andra ord! Ska ju upp till Öxnehaga och hämta bil sen Hakarp för att hämta transport sen Egna hem och hämta Jennie och sen Huskvarna och hämta Noomie, haha ställa klöckan på fyra eller!?

true story bro


Nicaros

Japp så heter han, killen jag hittade efter att ha provridit ett 15-tal hästar, (och hittat en som inte gick igenom besiktningen.) Åkte tröstlös över att inte hitta någon efterträdare till Carisma mot skåne för att avverka tre veckors APU hos stall lagerfeldt i slutet av året 2007. Där visste jag att det fanns en fyraåring till salu i min prisklass som jag skulle få titta på.

Denna bilden hade jag fått skickad till mig, samt att hästen var e. Nactus - Martini och runt 165 i mankhöjd. Tror jag hade varit i stallet två dagar när det var dags att plocka in tre hästar från lösdriften till stallet för vidareutbildning en av dom var Nicke men just då visste jag inte vad han hette för alla kallade honom för Gulingen. Alla hästarna hade både man och svans fulla av kardborrar och såg inte så roliga ut på fötterna, jag sa vänligt men bestämt till finskan i stallet att jag gärna ville borsta den gula, hon tyckte väl att jag inte skulle bry mig men lät mig efter att jag talat om att jag kanske skulle ta med honom hem om tre veckor. Han blev så tillsnyggad han kunde och var verkligen sådär mysig och lugn som man vill att hästen ska vara.

Den veckan fortsatte med att jag tog hand om honom och varje gång jag mockade hans box tog det extra lång tid eftersom vi var tvugna att mysa länge och väl och han tog av mig min mössa hela tiden! Efter att en av tjejerna som jobbade där ridit honom en dag på lina utan komplikationer så fick jag rida honom så smått. Han var ju inte alls igång men vi hann både rida ut och hoppa lite smått innan jag var tvungen att bestämma mig. Men som ni vet så bestämde jag ju mig och jag tror jag gjorde det i ett ganska så tidigt skede. Han var inget annat än snäll och lugn och mysig där nere. Han gick igenom besiktningen utan anmärkning och praktiken tog slut och pappa kom ner och hämtade oss, jag hade alltså bestämt mig för häst utan att någon annan ens hade sett honom. Det kändes lite speciellt att presentera honom för pappa haha!
Mamma och pappa hade dessutom fått ordna med stallplats, Vissmålen var inte längre ett alternativ då jag anser att en fyraåring på 170 nog ska bo i box i ett lugnt stall. Så första gången jag satte min fot i stallet ute i Sjövik var det med Nicke i handen. En liten förklaring till att det blev just där är ju för att Ericas stall var precis nytt då och vi är ju släkt så det föll sig naturligt. Dessutom skulle jag ju kunna få massa hjälp med min unghäst där.
Det föll ju sig inte bättre än att jag blev sjuk precis under och efter köpet av Nicke så han fick bli Ericas under ca. två månader då jag var inlagd på sjukhus och senare för svag för att rida.
Men inte kunde jag hålla mig borta för det, jag fick permission från sjukhuset och åkte till Tunabo dit Erica hade kört Nicke för att kunna hoppa lite när jag skulle komma och titta, jag satt på en pall med 18 filtar runt mig och var jättetrött av bara det. Men jag skrittade ett varv på honom ändå sen satt jag av i en enda hög av skelett typ, sjukligt smal då ju.

Här sitter jag på honom för första gången som min egen häst. På julafton blev jag utskriven från sjukhuset men var då ganska så matt och vek kan man säga. Sista Januari 2008 red jag själv och travade tom. efter det satte både jag och Nicke igång med att mest bygga upp mig igen, trots blodförtunnande och dubbelseende. Jag red med piratlapp för ögat jättelänge!
Under det året Nicke var fem tränade vi för Anne och jag gick ju då fortfarande på Riddersberg. Första Clear rounden var i April 2008. Det var typ stopp sätta sig i hindret sen hoppa. Han fattade inte mycket av det iaf.

Hoppade 70 och 90 har jag för mig och var där några veckor senare på riktigt lokaltävling och hoppade då två rundor i 90 tror jag. Sen blev det sommar och jag var mest på festival eller någon annanstans än på tävling iaf. i September var vi Norrahammar och jag skrev följande på min bilddagbok;

Men är han bäst eller är han bäst?
Norrahammar taberg idag, världens mest klockrena nolla i 90, helt perfekt alltså gosh, sen i 100 var det lite för kul tyckte han och bockade mellan hindren osv men var jättefin 1-5 sen mot 6an blev han lite stark så det rev vi men åh va glad han gör mig :*

Too much of you is NEVER enough <3

Efter det har vi ju både hunnit rida en massa 110-starter och LA i dressyr, med resultat som inte alltid är fy skam iaf. ;)
Men framförallt har jag haft väldigt roligt överlag med Nicke, han var världens snällaste som 4-5 åring. Efter det har vi haft våra duster och perioder och jag vet inte hur många gånger han har bockat av mig ute i skogen. Lätt fler än tio iaf! Ponnybusen! Men vi har tagit oss igenom det och just nu jobbar vi mot fullt rimliga mål som kommer göra sån skillnad när vi väl når dit.


Smooth

Idag gick jag upp i ottan för att åka till stallet och hinna träna innan lunch med mor och bror kl. 13, gick upp runt åtta, tidigt! Red för Erica tillsammans med Jennie på Bo-Inge, vi byggde huset med kombinaton, oxer in ett galoppsprång till räcke och linje med räcke - oxer 16,5 m.
Gick jätttebra faktist, inga tveksamheter och Nicke är mindre tom nu men långt ifrån framme. På den relaterade linjen kunde jag tillslut sitta tillbaka och få tryck i språnget över oxern, istället för att jaga fram fyra språng. Det kändes bra och målet som både jag och Erica har för oss är att jag ska kunna spänna bågen där mot ALLT jag rider på, hela banan runt, det är en bit kvar och jag tror inte han kommer vara så framme på söndag på nytt ställe och allt. Men jag kommer göra så gott jag kan samt försöka att varken jaga eller bromsa, bara sätta galoppen och hålla ramen. Imorgon blir det vila för Nicke och jag fick just veta att jag ska jobba 7-16, så jag slipper Folkuniveristetet ;) Sen blir det trim/ut fredag och lördag beroende på väder och lust.

99 Red Balloons

Blev mycket riktigt ett välbehövligt trimmpass idag, mycket ökningar och mycket sidvärts för att få upp nacken och in rumpan, det blev stor skillnad, men ingen direkt wow-känsla. Utan det var lite stumt och jag fick stundtals bära honom i munnen eftersom hans huvud är så tungt enligt honom. Men när jag tryckte på gasen (som numera fungerar) på diagonalerna i trav satte han sig faktist lite mer och fick upp nacken, istället för att ångvälta sig fram.

Bästa sporrarna enligt mig, har gett Nicke sporrskav en gång (alltså skavt bort päls och hud tills det blev sår,) hann med det på en klass, efter det är detta de enda sporrar jag sätter på mina fötter och det händer inte alls ofta.

Efter en lite längre stund i Sjövik än jag tänkt mig åkte jag mot Tenhult för att säga hej till alla där utåt. Blev lite ridning på Lexx och Aska. Dom skötte sig båda två, det är en skön känsla och sitta upp på två så helt olika hästar och känna att man kan anpassa sin ridning och ställa om sig på två röda. Även om ingen av dom flashade eller gick så bra som jag vet att dom kan och har gjort under mig så kändes det helt ok. Lexx var nog trött efter gårdagens strapatser men gjorde sitt bästa och vi fattade högergalopp säkert tio gånger och i traven krökte han på nacken så fint han bara kunde. Såg ut som rollkür på en bild haha!
Aska var det stor skillnad på sen sist (då det var katastrof.) Nu när jag satt upp blev det galopp såfort jag ville forma henne lite för inner i traven, men lät henne galoppera om det nu var det hon ville, jobbade lite där med mycket sparkar men mellan det fin, kunde korta och länga mer nu än förr då det bara fanns en galopptakt, nu vart det iaf. lite, lite skillnad. Sen tillbaka till traven där det faktist finns en yttersida nu och efter att ha galopperat en stund kunde hon trava och forma sig för inner utan att springa iväg framåt eller åt sidan.

Kvällen ägnade jag åt att fika hos Emelies storasyster Jossan och hennes lille kille Texas som luktade bajs, sedan for jag vidare till mitt egna storasyskon för att titta på hockey och fläska i mig en kebabpizza. (Ja, efter att jag ätit delicatoboll, wienerbröd och kakor åt jag pizza:)

Nu ska jag ta med min paltkoma till sängen och kolla på nya Californication och Himym.

closer to the edge


Idag var jag sugen på att hoppa studs så Nicke fick helt enkelt ställa upp! Har ju inte trimmat honom på.. fem dagar nu. Länge för att vara oss och det kändes kan jag säga! Igår ute vad han väldigt stark och hängig i tygeln, tänkte det var för att han var glad över att vara ute och ville springa snabbare än han fick. Så var inte fallet han var lika tung och jobbig idag, antagligen har det lite med tömkörningen att göra då som lätt blir hängades efter det imo. Men han var däremot väldigt mjuk i sidorna och det är nästan viktigare just nu. Imorgon blir det nog trimmpass med sporrar på för att kunna få honom upp, fram och under ordentligt. Och sen hopp på ons, om inte tvärt om.
Hoppningen idag var fin iaf. hoppade sex studsar först tre gånger i höger varv som är vårat lätta varv, där funkade det fint, gick sedan över i vänster varv, där gick det inte alls! Kom stort in en gång blev hängandes över första och han fick korta, korta, korta, sen la han istället in ett pyttesprång innan och det blev lika knepigt då. Satt då av och la ut en galoppbom innan de sex hindrena och viola! Han var fin som snus! Hoppade igenom kanske 8-10 gånger vilket blev ett ganska jobbigt gympapass tyckte Nicke som tom. var lite svett.
Efter ridningen klippte jag manen på N, det blir fan aldrig bra! Körde frisör-style idag med tät kam och klippte rakt utefter den, blev nästan bäst hittills, men inte snyggt! Så om någon har ninjatips för att klippa manen rakt blir jag glad!

Startlistorna till Värnamo finns nu ute och det är då jag känner att det är tävlig på G på riktigt, tjoho!

Jaws on the floor


Ruben och Erica hoppar 130 i Värnamo, jag är så galet taggad inför söndag, vet inte vad som hänt. Kan det vara så att det faktist är roligt igen och känns som att det finns en chans att jag kommer åka därifrån nöjd och veta att jag iaf. red mitt bästa och inte fegade mig runt? Är inne på vbr.nu dagligen och kollar efter startlistor men dom har inte kommit än haha. Can't wait!

Birthday

Till och med vädret firar min och Jockes 1½-årsdag idag. Det är plusgrader ute och isen smälter! Har precis vaknat efter en date med soffan framför hockeyn som jag inte alls tycker är så intressant som när HV spelar.
Jobbade över en stund idag för det var full rulle med att försöka få en blodgivarpåse ur en hund till en annan. Gick väl sådär kan man säga men hoppas operationen på den dåliga gick bra, om än oddsen var emot den. Åkte mot stallet efter jobbet där solen sken för fulla muggar så det blev en uteritt, mest med huvudet i vädret och bakbenen så långt under sig man kan, all var farligt! Men jag förstår honom när folk är ute och motorsågar ner sig trädgård och plockar fram sina mest högljudda lastbilar ur garaget. ;) Hem kom vi iallafall och jag längtar efter att faktist släppa Nicke i en lite mera framåt galopp, men för halt underlag och för spänd häst just nu.
Nu ska jag och Jocke åker moped till Jensens och jag ska äta den största blodigaste köttabiten dom har!

Still around

Blev inte klar med städningen igår precis som väntat och idag.. Nje idag har jag varit lat! Inte gjort många knop efter jobbet imorse men det är gött det med, bara lagat mat och diskat. Jennifer tar Nicke idag som jag nog nämnt. Sa att hon fick göra vad hon ville idag, han brukar vara fin dagen efter tömkörning men kan vara så att han har träningsvärk med.. Jag har iaf ont i benhinnorna efter passet igår! Har inget intressant alls att säga egentligen så tänkte att ni skulle få er ett gott skratt istället!Enjoy jag har mycket mer att komma med!

never mind


Titta in hos lamiamichelle du med och var med och tävla!


Jag tävlar om ett Schockemöhleschabrak från Emmishopen inne hos Stalltjej.se!
Sjukt snuggt träns från Emmishopen, skulle vart silverspännen bara för att vara perfekt ;)

Call it karma

Tar en städpaus, fick rycket och har städat kök och hall grundligt. Ska se till att orka med vardagsrum och sovrum med, toan städar jag ändå typ dagligen eftersom min (jävla) katt skvätter runt kattsand och river ner grejer dagligen som ofta går sönder. Ögonskugga var det sist. Svart. Över hela toaletten.Men han är gulle ändå.
Nicke var mer svettig än gullig idag, han fick på sig tömkörningsgrejor, med en tillhörande tjatig Emma längst ut i tömmarna. Men det gick bra, provade lite olika inspänningar för att avsluta med graman på yttersidan och tömmen direkt i bettet på inner för att riktigt få ner och runt ;) När jag var färdig och bara tänkte släppa ut honom och sedan åka hem kom Erica tillbaka till stallet så det blev lite ridning på Cotten med, travade för första gången idag, mest svårt är att veta var volten ska vara. Annars säger han varken bu eller bä.
Ska fortsätta med stäääädandet nu, om det går (Jocke just kom hem..)

God & satan

Hemma från stallet nu, blev inte mycket gjort där idag men blev som vanligt kvar länge ändå. Nicke fick vila idag så ska jag tömköra loss honom imorgon, sen tar Jennifer lördagen och om inte hon rider ut gör jag det på söndag. Ska försöka få till en hoppträning mån eller tis med inför Värnamo. Det blir nog bra :)
En fråga till er som läser (som ändå är några stycken nu,) vad vill ni läsa om? Har lite ideér om saker att skriva om tex. en lång presentation av mig själv och en om Nicke och hur vi två blev ett team. Är det intressant läsning? Tänkte även börja skriva lite fler inlägg om tips och trix i vardagen, samt hur jag gör vilket oftast är influerat av hur Erica gör, kanske ett milslångt inlägg om inridning? Vill ni se fler bilder? Jag har alltför många!


En av mina favoritbilder, det ser så gött ut, värme och min guldklimp som lyser i solen.

Haight St.

Bournonville red Erica och jag in vintern 2008/2009 han var sutten på när jag började min treveckors praktik i Sjövik och jag fick då i uppgift att fortsätta rida in honom och bli av med bakskyggheten. Kunde sitta upp/av utan hjälp, trava lös och svänga när jag var klar med honom, även kasta på täcke bakifrån utan att han brydde sig. Det var första hästen jag fick hjälpa Erica med har jag för mig :)

Nu är "Ville" vuxen och har bytt namn till Ulster han hittas hos beridna högvakten där jag även har lånat bilden nedan.


Tyckte det var kul att Emelie hittade bild på honom åt mig så jag ville dela med mig.
Nu ska jag mot stallet, får se vad jag hittar på där idag!

Call that a comeback

Sådär, färdig med CV och personligt brev inför Folkan imorgon, tänkte låta min lärare läsa igenom det sedan dra till Shell och skaffa mig ett nattjobb där. Så håll era tummar och tår!
Fick en mycket fin överraskning idag när jag powernappade, vaknade av att någon stod jämte sängen och tittade på mig och det var Jocke! wiho :) Ska bege mig mot soffan och gosa sönder honom lite tror jag allt!

Nicke på promanden i måndags.
Idag fortsatte vi med igångsättningar/avsaktningar hittade snabbare dit idag men han är väldigt hård i vänstersidan, han brukar vara ganska lätt att rida loss bara man lägger några dagar på det men icke! Tänkte tömköra imorgon eller fredag och se om det släpper då annars kanske man får ta upp massör eller något för det kan ju bero på något sådant.. Fast jag tror inte det, han är nog bara lat. Körde på i förvänd galopp idag med, han blir rakare och mjukare av det, även om han inte går att ställa ordentligt går ju gärna rumpan innanför. Haha vilka problem man har, men förvänd hjälper mot det tycker jag, det är lätt att ställa hästen inåt då med eftersom den måste balansera upp sig själv och inte kan ramla in mot mitten. Alla fusk är tillåtna.

Billionaire


I wanna be a billionaire so fucking bad.
Önskar mig hitta detta på GHS för en billig peng, finns ett hål i bilden med till det jag kan köpa för pengarna som blir över (:
Stigbyglar vet jag dock inte hurdana jag vill ha, bara att jag vill ha nya, har haft mina sedan 1800-talets mitt på en stübbensadel tillhörandes Carisma, länge helt enkelt. Hade varit enkelt att köpa ett par flashiga sprenger men dom är för mjukt ledade så mina knän säger aj då. Tror även att helt oledade gör att jag får ont.. Man kanske bara skulle byta ut plattan till rivjärn i mina gamla så får dom lite ny touch iaf..
Anyhow tips på snygga stigbyglar mottages men duca, jin och softup är fula i mina ögon, gillar dom på bilden men dom är fett dyra och jag vill ju inte härma Erica ;)

Gives you hell


Inte fy skam att ha 12+ inne i stallet! Har egentligen bråttom till jobbet nu men lite kaffe och några rader här ska man väl hinna med.. Igår hade jag fullt upp med folkuniversitet och massage och grejer, Nicke fick bara gå på en promenad som den hund han är. Idag trimmade jag en stund, övade mest på galoppfattningarna från trav som jag inte vart så noggrann med.. någonsin.. haha! Man ska vara i form även då har jag berättat för honom idag.. Gick helt ok till slut men jag skulle behöva en ordentlig dressyrträning för att komma igång ordentligt!
Satt även en stund på senaste tillskottet i stallet, en fuxhingst på tre år vid namn Cotten, han skötte sig och det blir nog häst av honom med.
Nu mot jobbet!

where would we be now

Nu har Jocke lämnat mig och Giggs för ännu en arbetsvecka, har känslan av att jag somnar med ett leende på läpparna ikväll ändå..
Imorgon är det en sväng till folkuniversitet som gäller, följt av massage och stall. Kommer nog anmäla mig till Värnamo med som är den 19 Februari och två 110 klasser att rida (: Så groom/sällskap sökes som vanligt.
Nu är det hög tid för soffläge tillsammans med Vampire diaries.

Next time you point a finger, I might have to bend it back or break it, break it off,
Next time you point a finger, I'll point you to the mirror.


the river

Filmen från idag är snart klar, 97% i detta nu. Nicke har skött sig suveränt trots att han fick gå direkt från transporten till framhoppningen då dom var grymt mycket snabbare än väntat på banan. Han hoppade och studsade lite extra men inget allvarligare än så, kändes mycket fin på framhoppningen trots att jag tyckte oxern var alldeles för hög, haha.
Väl inne på banan larvade han sig lite vid läktarkortsidan, men la av såfort han fick galoppera, hoppade över ettan mot utgången med bra flyt, sen U-sväng tillbaka till tvåan från ingången där vi inte hade med oss galoppen riktigt och kom stort så det blev ett stopp där men det är inget jag skyller på honom för. Kom sedan över tvåan red på sex fram till trean precis som det skulle vara. Runt till fyran där det blev ett extra och en superrivning. Efter dessa två missar kändes det toppenbra och jag är nöjd med våra 8 fel. För idag då red vi framåt och jag tog bara två förhållningar på hela banan :)Tack till Noomie för dagens insats, nu ska jag uppåt öxnehaga och äta ihjäl mig!

Promise me

Åkte till stallet framåt halv två med hjärnan inställd på att trimma igenom Nicke tills han kändes så som jag helst vill att han ska kännas när jag sitter upp imorgon. Blev ändrad plan eftersom alla hästar var inne när jag kom och hade varit det hela dagen pga. frysta vattenkoppar.
Nicke var därför lite stabbig i benen och det kändes inte juste att sätta sig och trimma på det faktist ganska hårda underlaget i ridhuset. Blev istället en skrittrunda ute och tur var väl det, så underbart fint väder att jag nästan fick ont i magen, seriöst! Solen sken så allt glittrade, snöflingorna stod stilla i luften och snön knastrade under hovarna på Nicke som klev på glad i hågen över att få komma ut ur boxen och röra på sig. Blev lite trav på travrakan med och jag önskade mig en fotograf, hade blivit snygga bilder på en lite spänd men ändå avslappnad Nicke i solskenet, (han får så härlig form och bärighet när vi är ute.)
Våran lilla runda gjorde sitt iaf, benen blev avkylda och rengjorda precis som benskydden ;)Efter ridturen putsade jag av allt lite snabbt och packade (förhoppningsvis) allt som ska med imorgon.

Enter Shikari

Now, I don't know about you, but I don't think the primary purpose of your life, of my life and the entirety of the human race's is just to blindly consume to support a failing economy and a faulty system, forever and ever until we run out of every resource and have to resort to blowing each other up to ensure our own survival. I don't think we're supposed to sit by idle while we continue to use a long outdated system that produces war, poverty, collusion, corruption, ruins our environment and threatens every aspect of our health and does nothing but divide and segregate us. I don't think how much military equipment we are selling to other countries, how many hydrocarbons we're burning, how much money is being printed and exchanged, is a good measure of how healthy our society is but I do think I can speak for everyone when I say, we're sick of this shit.

Finns det någon som kan säga det bättre än så?

System...


Tävling på G, knoppa eller inte?

Igår var jag som sagt hästledig då Jennifer red och fixade. Jag och Jocke drog till Isaberg, köpte liftkort för fyra timmar.. Vi åkte i två timmar med lunch inräknat haha, det var så sjukt kallt så ansiktet gick fan sönder kändes det som. Men skönt att få några åk i benen. Nästa gång blir det hjälm på huvudet och bräda på fötterna ;) Jobbade på kvällen då det har varit mycket de senaste dagarna på djursjukan, åkte in för att hjälpa till att få undan lite inför helgen samt fylla på allt dom kan tänkas behöva.
Idag har jag handlat dyr kattmat trots rabatt och vart runt på lite andra upptåg bla. IKEA där Jocke köpte komplement till sitt skrivbord. Snart är det dags för stallet, trimma igenom Nicke, packa, putsa och fixa inför imorgon. Tror Nicke får nöja sig med en ordentlig rykt, känns lite väl kallt att bada nu, dessutom blir dom ju inte skitiga när det är snö och minusgrader. Det gillas.

Chelsea smile


Se upp i backen,
tusen hål i nacken!

Your sword vs. my dagger

Igår var jag en hejare på det där med att uppdatera, sämre idag pga. jobb, stall, hockey. Dagarna går i ett.
Full rulle på jobbet idag med 15+ inneliggandes. Föredrar ändå att hela tiden ha något att göra faktiskt. Det flöt på bra och vid dagens slut efter några AVL:er och fler hemlämningar var det "bara" åtta stycken kvar.
Åkte till stallet och fasade lite inför en nyklippt nicke som hade vilat i två dagar. Var uppe vid halv fem och insåg att ridhuset var bokat från kl. fem och framåt, så det var bara att kasta på sakerna och springa ut. Satt upp fem över halv ;)
Red väl inte mer än en halvtimme men hann köra igenom galoppen i båda varven, som faktist var fin efter några bocksprång mot skänkeln (som absolut inte är något att komma med mot vad jag vet att han kan.)
Positivt är att han faktist kommer fram för skänkeln nu tillslut och rullar på och vill öka själv på långsidor osv. det är så skönt att inte behöva tjata! Negativt är att han är stel i sidorna och vi lätt kommer i konflikt och då går det mer baklänges än framåt. Men jag tar det dag för dag och tror att han kommer mjukna bara man jobbar med ställningen på så många sätt man kan komma på, samt är noggrann med att han spårar. (Jag själv ska vara noggrann med min egen balans och att jag sitter mitt över honom.)

Hv tog tre poäng ikväll och min favve satt sin 1000:onde minut i utvisningsbåset, bra kväll, easy as that. Imorgon är jag hästledig till fördel för mina skidåkarmuskler :)


Alla andra tjatar om sommaren så jag vill inte vara sämre,
jag saknar att kunna rida ut, bli svettig och biten av blinningarna!

Move along

Rätt lugnt på ridfronten nu, dagen efter träningen så var två kompisar med mig upp till stallet, Malin och Maria. Båda har ridit tidigare i sina liv men det var ett tag sen sist för båda. De fick rida på Nicke och testa lite, han skötte sig fint men gjorde inte mer än han behövde, stackarn hade väl träningsvärk.
Igår och idag fick han vila, skulle trimmat idag eg. men eftersom Noomie var snäll och hängde med upp för att hjälpa till med klippning så blev det prioritet ett.

En gammal bild på en nyklippt Nicke, idag klippte jag benen och huvudet som jag hade lämnat innan, kul att vara fin tills på söndag..? Dessutom hade han lika långt skägg som självaste jultomten under hakan så man kan säga att det var dags! Lämnade dock allt hår inne i örat och tänker att det ska fungera lite ljuddämpande på min ljudkänslige herre.

Måste även berätta hur mycket jag älskar Charlies här i stan, dom ringde idag och sa att mitt nackstycke kommit. Var där och hämtade det helt kostnadsfritt och sprillans nytt självklart. Stor fet puss på det!

The Motivation Proclamation


Bytte bort ett GG-träns och en femhunka mot denna kavaj nyss, KOLLA HUR LÅNGA ARMARNA ÄR! woop! Har oftast för långa armar för de flesta kläder men inte här inte :)

Dance all night


Sitter och kollar på gamla bilder istället för att städa och söka jobb, lägger upp en del i Vissmålen loggen på facebook men denna passade bättre här. Detta är den envistaste häst jag någonsin haft att göra med, Sabina en New forest Pia hade hemma hos sig länge som jag sen fick ha ett tag på V-målen (:

Blä

Följ min blogg med Bloglovin
Emelie made me do it!

RSS 2.0