And if we take our time

I bet we can all find the things in life worth living for.

Hemkommen och uppvärmd efter Värnamo, var iofs. inte så kallt idag men långt ifrån lagom! Började dagen med att vara nervös över att inte komma ifrån stallplan eftersom bilen och transporten stod på blankis när jag hade kopplat på, men hör och häpna pappas bil med vinterdäck utan dubb tog sig upp och ifrån stallplan! Då tänkte jag att det här blir nog en bra dag ändå.. Jag hade rätt, vi kom fram till Värnamo i god tid, gick banan och veterinärbesiktade och hann kolla på några ekipage innan det var dags att lasta ur. Försökte jogga fram i snöslasket på utebanan men det var ganska lönlöst, mer spänt än avslappnat med det underlaget liksom! In på framhoppningen där Nicke kändes fin och som vanligt, inte tittig och inte en studsboll. Vidare in på banan så kändes han fortsatt fin och ja, vi satte nollan helt enkelt. Var ju Clear round som sagt så det var 1-8 som gällde och vi fick en rosett för den insatsen. Höll igen lite mer än vad jag hade behövt egentligen men det känns ju så tryggt och det blir ju så bra, in i kombinationen ser ni nog hur Nicke säger "nej nu får det vara nog" kliver av utan att jag är riktigt med i tanken och blir hängandes lite baklänges haha, vet inte hur jag tänkte att vi skulle tagit oss igenom om han INTE hoppat av, men men, duktig kille var han och efter att han gjort så en gång vågade jag rida fram till åttan till skillnad från hela resterande del av banan.

I andra klassen hade jag ju lite mer förtroende, red på fram mer och ni kan se att det blir ett mindre galoppsprång på vissa linjer som är de samma som på första banan, så jag är väldigt nöjd med dagen även om vi tog med oss en bom i andra klassen. Dock var Nicke som ett urtuggat gammalt tuggummi på framhoppningen, det hände ingenting hur mycket jag än drev eller smackade. Blev dock annat inne på banan så det var väl inget att bry sig om..? Kändes mycket bättre i denna klassen då jag kunde hålla ett jämnt tempo och mest styra och se vägen. Önskar dock att jag hade lagt mig i lite mer i komben, eller bara gett lite mer tygel in så han hade kravlat sig över utan riv. Hade suttit fint med omhoppning för en gångs skull ;)

Tar gärna emot kommentarer och tankar om min ridning och min fina lilla prinsesshäst :)
Tackar Jennie för lån av transport och Noomie för hästskötarskills samt filmning!

Kommentarer
Postat av: Nozlihn

ser ju jättefint ut!! :D

2012-02-19 @ 22:11:12
URL: http://JNoz.blogspot.com
Postat av: emelie

Alltså VILKEN SKILLNAD!!! Emma jag är så glad för din skull! Jämför med hoppningen du gjorde i mullsjö, där va det bara backback hela tiden. Och 2a klassen här har jag absolut inget att säga om, Du rider ju lixom fram honom här =D

Hoppas verkligen att det håller i sig nu!!!

Nästa tävling så tar du med Aska också;)Dessutom knoppar, Fina guling<3 ge honom en puss från mig imorgon

2012-02-20 @ 02:36:27
URL: http://komkoma.blogg.se/
Postat av: My

Ser bra ut! Härligt =)

Trevlig blogg! /M

2012-02-22 @ 20:14:12
URL: http://ourworldtogether.blogg.se/
Postat av: Lotta

Ser ut att vara en väldigt trevlig häst :) Ser enkelt ut för er, lite mer tryck i galoppen (skulle jag vilja se men det är ju olika, kan inte avgöra mer än det jag ser på filmen) Men högre kan ni nog verkligen hoppa :)

2012-02-29 @ 08:36:51
URL: http://hastfotografen.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0