lovers are lonely

Läste ett inlägg för ett tag sen om en tjej som knappt hade hunnit hoppa fram innan sin start på hopptävling pga. kaos på framhoppningen. Detta har hänt mig också, samt att ibland kan jag störa mig något så kopiöst på någon som är inne på framhoppningen samtidigt att jag knappt vill eller vågar galoppera, än mindre hoppa. Värst tycker jag det är på lokala hopptävlingar samt inför Avd. B (unghästar) på samtliga tävlingar lok-nat. Har ju själv ridit många framridningar i mina dar och nog hjälp Erica på ännu fler. Så här kommer några saker som jag tycker tåls att tänka på.
* Först och främst, lägg dig inte i någon annans ridning än din egen. Har någon graman inför en 120 så har denne inte läst TR tillräckligt noga, men det är ändå inte min sak att säga till om. Är oxern ett stigsprång eller om räcket har en sned bom så är det överdommarens sak att peka på. Inte någon annans.
* Högerreglern, det är så man möts när man rider, undantag när man skrittar då gör man det innanför spåret om det får plats. Får det inte plats kan man låta hästen hämta andan i ett hörn stillastående.
* Ska ryttare eller häst klä på/av sig utrustning/kläder så görs detta också stillastående i ett hörn så folk kan rida förbi och du inte är ivägen för någon.
* Har en häst röd rosett så visa extra hänsyn, inte bara bakifrån utan även vid möte av denne häst osv.
* Om det största abret med att tävla är framridningen med mycket hästar kors och tvärs är du troligtvis inte redo för att tävla eftersom man då är i vägen och kanske tom. förstör för någon annan.
* Visa hänsyn, om någon ska in som nästa start, låt denne höja upp räcket då även om inte du är färdig där och hoppas att någon gör det för din skull nästa gång du ber om det. Visa även hänsyn till funktionärer och regler inne på framhoppningen. Är det bara högervarv så är det bara högervarv tex.
* Att göra sk. omhoppningssvängar inne på framhoppningen är enligt min mening idiotiskt om du nu inte ska in och hoppa en tidshoppning och vet att du kan vinna, då kanske det är ok att hoppa räcket snett eller från "fel" varv. Men ska du in i en 110 med fyra hinder som omhoppning tror jag inte att omhoppningssvängen du gjorde så snyggt på framhoppningen gör att du vinner.
* Gör dig hörd, visa tydligt vad och när du tänker hoppa. "Hoppning oxer/räcke/lilla" är väl inte så svårt att säga? Rider du förbi någon som inte ser så "med" ut kan man ju säga till typ "kommer på utsidan." Så undviker man överraskningar.
*Framhoppningen är ingen träning eller plats att testa något nytt på/en högre höjd. Allt sådant ska fungera hemma innan man tror att det ska fungera på framhoppningen.
* Rid aldrig på långa tyglar (gäller hela tävlingsplatsen) eftersom hästen när som helst kan fara iväg och troligtvis händer det de flesta någongång under en hel tävlingsdag, även om din häst är herr filbuke. Om du ska ha chans att få stopp på hästen så snabbt som möjligt säger det ju sig självt att det gör man lättast med korta tyglar och fötterna i stigbyglarna.
* Skäll inte på din mamma, det är inte hennes fel att du rider som en kratta.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Åh den sista! Kärlek<3

2012-03-01 @ 03:25:26
Postat av: Lotta

SV:

Nä det är svårt att våga rida fram ordentligt. Jag kan ibland också sitta och småbromsa. Fast ibland behöver jag lära mig att ta tillbaka också då jag ibland rider fram för mycket.

Egentligen är det ju trycket i galoppen man behöver, men lättare sagt än gjort ^^

2012-03-01 @ 09:02:42
URL: http://hastfotografen.webblogg.se/
Postat av: Mikaela - RYTTARUON

Svar: Jo eegentligen är ju individen det viktigaste. Att man känner att kemin passar men visst föredrar man olika. Jag har alltid tyckt att Caga är passande och behändig storleksmässigt men nu när jag börjat rida Marco en del så tycker jag att det känns roligare. han är ju dryga 170 och det trivs jag med :) så jag kommer nog ändra mig fler gånger.

2012-03-01 @ 12:37:21
URL: http://ryttarduon.blogg.se/
Postat av: Malin

hahah skäll inte på din mamma <3

2012-03-01 @ 13:02:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0