99 Red Balloons

Blev mycket riktigt ett välbehövligt trimmpass idag, mycket ökningar och mycket sidvärts för att få upp nacken och in rumpan, det blev stor skillnad, men ingen direkt wow-känsla. Utan det var lite stumt och jag fick stundtals bära honom i munnen eftersom hans huvud är så tungt enligt honom. Men när jag tryckte på gasen (som numera fungerar) på diagonalerna i trav satte han sig faktist lite mer och fick upp nacken, istället för att ångvälta sig fram.

Bästa sporrarna enligt mig, har gett Nicke sporrskav en gång (alltså skavt bort päls och hud tills det blev sår,) hann med det på en klass, efter det är detta de enda sporrar jag sätter på mina fötter och det händer inte alls ofta.

Efter en lite längre stund i Sjövik än jag tänkt mig åkte jag mot Tenhult för att säga hej till alla där utåt. Blev lite ridning på Lexx och Aska. Dom skötte sig båda två, det är en skön känsla och sitta upp på två så helt olika hästar och känna att man kan anpassa sin ridning och ställa om sig på två röda. Även om ingen av dom flashade eller gick så bra som jag vet att dom kan och har gjort under mig så kändes det helt ok. Lexx var nog trött efter gårdagens strapatser men gjorde sitt bästa och vi fattade högergalopp säkert tio gånger och i traven krökte han på nacken så fint han bara kunde. Såg ut som rollkür på en bild haha!
Aska var det stor skillnad på sen sist (då det var katastrof.) Nu när jag satt upp blev det galopp såfort jag ville forma henne lite för inner i traven, men lät henne galoppera om det nu var det hon ville, jobbade lite där med mycket sparkar men mellan det fin, kunde korta och länga mer nu än förr då det bara fanns en galopptakt, nu vart det iaf. lite, lite skillnad. Sen tillbaka till traven där det faktist finns en yttersida nu och efter att ha galopperat en stund kunde hon trava och forma sig för inner utan att springa iväg framåt eller åt sidan.

Kvällen ägnade jag åt att fika hos Emelies storasyster Jossan och hennes lille kille Texas som luktade bajs, sedan for jag vidare till mitt egna storasyskon för att titta på hockey och fläska i mig en kebabpizza. (Ja, efter att jag ätit delicatoboll, wienerbröd och kakor åt jag pizza:)

Nu ska jag ta med min paltkoma till sängen och kolla på nya Californication och Himym.

Kommentarer
Postat av: emelie

det känns ju bra att man gjort lite, lite skillnad iaf

2012-02-14 @ 23:09:29
URL: http://komkoma.blogg.se/
Postat av: emelie

Det är ju den gångart jag jobbat mest i om man säger så. Men nu såg jag ju tydligt (en gång till) att hon inte bråkar när man rider mer framåt. Så ska ge mig fan på att fixa galoppen nu med! Måste bara bli stark i benen som du.. Tar väl sådär 3 år.

2012-02-15 @ 07:07:10
URL: http://komkoma.blogg.se/
Postat av: STOCKHOLMSJENNA - Livet som ryttare i storstan

Hej! Jag har en bloggtävling på bloggen där du kan vinna ett 4-pack transportskydd i valfri storlek från Amigo/Horseware.

Passa på att tävla nu, det börjar närma sig sista chansen!

Klicka på länken för att komma direkt till tävlingsinlägget: http://stockholmsjenna.se/?p=5419

2012-02-15 @ 10:29:20
URL: http://stockholmsjenna.se
Postat av: Nozlihn

Häftiga sporrar!!

2012-02-15 @ 14:06:30
URL: http://JNoz.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0