Wondering

Med en gnutta plötslig skrivlust och en hel del saknad kommer här ett inlägg om tjejen som lärde mig rida.

Min första häst.

Carisma -91 Elizar - Ingolf
När jag var åtta år gammal och sa till min mamma att jag ville ha en egen häst svarade hon att om "du sparar ihop till en halv lilla gumman så betalar jag andra halvan." När jag var tolv började letandet. Jag och min moster Pia började leta D-ponny men med tiden som gick blev det nästan dags för en stor häst. Jag hade haft en del sommar och låneponnyer under tiden, som då hade stått hos Pia i Tunabo. Men nu var det alltså dags för en egen som skulle komma att stå på Vissmålen, ridskolan jag red på.
En dag ringde Pia och sa till mig att läsa säljesannonserna i Jönköpings Posten, sagt och gjort och där stod det. Sto -91 säljes pga utlandsresa. Utb. La dressyr LB hopp. pris 25.000. Ungefär så lång var annonsen haha. Pia ringde och vi fick åka till Aneby och provrida. Jag red i dressyrsadel för första gången (red mao. som en kratta säkert) och förstår än idag inte varför föregående ägare valde att sälja till mig då hon hade fler intressenter, antagligen var det Pias vetande som fick henne att välja mig.
Säljaren körde Carisma till Tunabo så jag kunde få lite hjälp första veckorna av Pia och två veckor senare åkte hon till Vissmålen. Jag var stoltaste stolt och det tog hårt när Emelie sa att det måste vara fel på hästen för den pengen, -91 låter ju gammalt nu men då var Carisma "bara" 12 år och ganska välutbildad och som sagt billig.
Men här började våran resa och vi gick igenom otroligt mycket tillsammans, hon ställde upp på allt (när man bad om det på rätt sätt.)
Jag hade bara tävlat någon enstaka gång på ridskoleponny när jag fick henne, när jag sålde henne hade jag startat flertalet 110 med en rivning som bäst. Jag hade aldrig haft den där känslan av att hästen är i verklig och arbetande form mer än några steg, när hon såldes hade vi vunnit km-dressyren mer än en gång. Jag hade aldrig haft en häst att bygga upp en så stark realtion till, när hon såldes grät jag floder.

Har tusentals bilder på min stjärna, bokstavligt talat men här kommer ett urval:Dessa bilder är från första gången hon var i min ägo 2004-2007.
2007 sålde jag henne till en tjej i Ulricehamn som hade henne till år 2010.
När jag fick veta att dom skulle sälja henne åkte jag dit för att hälsa på, tog en uteritt och lämnade dom med ett bud, som dom tog, någon vecka senare anlände hon till sjövik. Det kändes helt overkligt faktiskt!
Efter bara en liten tid i Sjövik släpptes hon på bete med welsh mountain hingsten Hillin Jack the Lad. Hon brunstade och jag tror det tog sig men att hon kastade senare pga. av åldern. Det var ju lite på chans då hon trots allt var 19 år då. När jag fick veta att det inte var något ulligtgulleföl i magen satte jag igång henne igen och i augusti vann vi Hakarps KM i dressyr. 2011 kom och hon blev ännu ett år äldre, då beslöt jag mig för att lägga ut henne på annons igen och den första som kom och provred tog henne. Dock åkte hon ut på annons igen fyra månader senare, som tur var har Carisma lyckats charma familjen i Ulricehamn lika mycket som hon charmat mig. Så nu är hon tillbaka där. Slutet gott, allting gott.


Kommentarer
Postat av: Malin

Nu är dagens blogg uppe. Jag tror att du kommer ha en STOR chans att vinna!Anmäl dig här: http://mallanmalinsliv.blogg.se/2012/january/dagens-blogg-2.html#comment

2012-01-05 @ 19:27:54
URL: http://mallanmalinsliv.blogg.se/
Postat av: Sofie

Tack så mycket:) Vilka härliga bilder! Ens första häst e alltid något speciellt:)

2012-01-05 @ 19:31:17
URL: http://rockad.blogg.se/
Postat av: Agnes - Stalltjej.se

Kör på! Fota gärna och visa resultat, alltid kul att se andras :D

2012-01-05 @ 22:31:12
URL: http://www.stalltjej.se
Postat av: Felicia

Sv: Vad bra att det uppskattades! :)Skulle vara kul om du också slängde upp dina failbilder! ;)

2012-01-05 @ 23:19:50
URL: http://ponniehjerta.blogg.se/
Postat av: Elin

Haha, kommer man inte på egna inlägg så får man sno utav b2 ;)

2012-01-05 @ 23:22:57
URL: http://lifeofkookaii.blogg.se/
Postat av: Rebecka

Sv: Ja det är det! :)

2012-01-05 @ 23:46:22
URL: http://dailyhorses.blogg.se/
Postat av: Amanda

sv: ja verkligen! hatar långa manar haha

kan dock inte ha så kort som jag vill då han ska knoppas!

2012-01-06 @ 11:14:33
URL: http://fotografamandi.blogg.se/
Postat av: emelie

du får ta det som att jag tyckte att det va en för bra häst för de pengarna. nu i efterhand vet vi ju att det knappast va några större fel på henne, förutom den som satt på dårå.

2012-01-10 @ 00:38:13
URL: http://komkoma.blogg.se/
Postat av: Alexandra

Hej!
Det där är min mammas gamla häst :')
Hon är lika gammal som mig och min mamma hade henne i princip hela mitt liv tills hon såldes...

2013-04-02 @ 21:39:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0