survivor

Som rubriken lyder har jag överlevt klockan är 5.15 och om en och en halv timma får jag gå mch räkna!!! sen hem till säng och sov, har knappt orkat med nicke sen sist jag skrev, har vart i stallet efter jobbet hela helgen, morgonfodrat och släppt ut, då är man inte så pepp på att rida men longade iaf i lördags! idag blir det förhoppningsvis lite rida av. godnau

Goodbye, Goodnight, For Good

Godmorgon alla knäckehäxor, nu har jag sovit ut efter nattpasset, fyra nätter to go, woho! Igår hoppade jag Nicke lite när E hoppade Kramer, det gick fint, var inte så seriös utan bara red lite på måfå. Fyra studsar på en långsida, kombination på andra, oxer in ett galoppsprång räcke och två räcken på snett igenom. Studsade runt lite över alltihop och det kändes bra, testade även att komma så i botten det gick men Nicke kan det där men att rädda situationer, kändes bra iaf. Idag är det vila igen sen får jag se hur det blir i helgen faktist, kommer åka till stallet direkt efter jobbet och ge morgonhö och släppa ut, är det fint väder blir det nog morgonuteritt annars kissar jag nog på den planen och N får vila.

Var hos Pia igår och red Beauty vars avkomma är på bilden. Om ni har följt mig ett tag så vet ni att det var den hästen vi jobbade med samtidigt som Shutt innan treårs. Dock är Bjutt fyra år och lite eftersatt pga. att hon blev skrämd under första inridnignsförsöket. Igår var första gången efter fölningen jag satt upp och innan dess har gubben ridit lite, måste bara få säga att det gick så sjukt bra igår! Trots ett föl runt benen så var hon lugnare än någonsin innan, ville ge sig iväg tre gånger men inte alls lika panikartat som innan. Kunde till och med trava med stöd och förhållande hjälper så Pia kunde jogga med ett helt varv för att sedan göra en normal avsaktning.

Beat on the brat


Vad tycker du är snyggast? Tjock man, tunn man, rakklippt man, stripig man, lång man, kort man? Jag tycker manen på den undre bilden är perfect, kanske jämna till lite med saxen bara.

Så till dagens stösta I-landsproblem, ska jag åka Merca eller Audi till stallet? Har dock ett större problem med två bilar i stan och jag är bara en, orkar man åka upp till öxne med mammas bil och åka BUSS hem!? Nä väntar nog tills Jockeboi kommer hem och betalar parkering för att slippa!

En helt annan sak; om någon mer än jag spelar Songpop på fejjan så skicka en invite till mig! Bästa på länge, kommer ta all min tid! Puss

JASEY RAE


Woop kör just nu denna "pärla" för Mr. Audi är på le verkstad. Han dricker mer olja än bensin så något lär vara galet! Skulle hämtat den nunu men dom ringde och sa imorgon vid lunch. Så får dras med mammas mercedes en stund till, tur att M och P har två bilar och semster.
Anywayy så red jag idag, än så länge har jag hållt min rida två dagar, vila en plan, även om jag inte ville idag, kom en störtskur mitt i solskenet och Nicke var dyblöt men red honom tills han var torr och då ryckte jag manen likt en manisk. Fin blev han :) Om ni vill se före och efter bild kan jag lägga upp det, det är ju trots allt ganska spännande, right? Dressyrade idag med dressyrsadel och allt, red dock inte så länge för ridhuset skulle vattnas. Mycket galoppjobb och hörnpasseringjobb. Förvänd och byten hit och dit. Tränade på att kunna hålla galoppen när man rider snett igenom och bryta av till trav vid väggen utan byte av galopp också. Han är verkligen snäll och fattar verkligen vad man menar utan att man är övertydlig :) Bajs bajs ska till öxne nu och äta med bror sen ut till Sjövik igen för lite film och grill lät det som men jag vet inte? Ska sätta saxen i ericas hand med och be henne sätta den i mitt hår för det är ingen vacker historia just nu. Bokat tid till massage och ansiktsbehandling med, för att förhoppningsvis överleva fram till NY.
 

A misfit in progress

Okej dåligt opepp inlägg sist eller? Ska tagga till lite, och rubriken var elak. A work in progress ska det nog vara.

2008.03.08

2012.04.11

Framstegen över är väl ganska självklara hoppas jag. Men om jag ska se lite till mig själv så har det hänt ganska mycket det senaste året. Har gått från att hoppa med skräckblandad förtjusning men inte riktigt våga tro på det. (Faller fortfarande tillbaka, visst men detta inlägg handlar inte om det.) Utan att det är så jävla gött att våga följa med, tro och våga ge eftergift, våga följa med i språnget för antagligen landar vi helskinnade på andra sidan. Vi har haft så många spärrar som satt stopp för oss, men äntligen är dom några färre. Det har gått uppåt förr men det har aldrig hållt i sig utan STORA bakslag. Vi har i år varit nolla i både 100 och 110, startat 120 på banträning, jag har vågat ta framåtlägen, främst i omhoppningarna och jag har tyckt det är roligt igen. Det har varit roligt att få tävla och visa upp sig. Jag har inte hoppats att det ska gå bra utan trott att det kommer gå bra. På träning kan jag ta kritiken och göra saker och ting bättre, istället för värre. Framför allt känns det faktist som att min häst är mer nöjd och det är väl klart att det är något man vill. Vem vill ha en osäker häst som aldrig vet hur ryttaren ska bete sig inför hindret, en häst som slutar tänka själv för ryttaren lägger sig ändå alltid i och oftast på fel sätt. Vi har hunnit med sex tävlingar i år, jag har åkt missnöjd ifrån en. Förr var jag varken missnöjd eller nöjd utan det bara var som det var ungefär. Jag önskar att vi hade haft möjlighet till fler tävlingar men utan transport och två helgjobb är det svårt. Och kanske är det bra, jag vet inte, vi kanske blir mer intresserade i slutändan båda två? Svammel och bla, bla, bla, så hoppas jag iaf. på en tävlingshöst som heter duga med start någongång i september.

driving nowhere


Såhär laddad var herr Niclas idag men det som händer på bilden hände inte. Han bara satt på bakbenen och sprang en stund.. Var ute lilla rundan med E och E, hade behövt rida i två timmar, i galopp. Meeen Nicke ska fan gå ner lite i träning för jag pallar inte känna att jag behöver (måste) rida varje dag, kommer ändå inte tävla förrän tidigast september. Så nu är det rida två dagar, vila en som gäller fram till USandA då vet jag inte om han ska beta eller vem som vill ta hand om honom. Ingen förmodligen, han är ju knäpp och gul.
Mm min kreativitet, kärlek och glädje flödar, hoppas det smittar..

River below


"Skritta av dig själv medan jag plockar bajs" han fattar nada. Gick fint idag, hade inte så mycket mål och mening men tänkte mycket på hörnpasseringarna vilket behövs, gjorde små volter i hörnen osv. för att få runt och ställning. Lite förvänd och lite byten med i galoppen som vanligt.. typ. Han var fin iaf. och kändes rätt med för att vara honom efter lite vila.
Och det där jag skrev om att jobba imorse blev en timme mindre jobb för jag försov mig, pinsamt elle? Mycket. Men det är väl sånt som händer. Eh.. ska ställa klockradio och mobil imorgon!
På eftermiddagen idag var vi (Jag och Jocke) bjudna till moster Pia där det var kalas för Ida. Min kusin som fyllt 13. God mat och lite hästprat såklart, ska försöka dra mig ut dit i veckan som kommer. Får se hur det går, natt onsdag-söndag så ska försöka hinna innan jobbet, efter Nicke på kvällarna, magsår next!

Senaste tillskottet i hagen; Sandro off beauty (Sandro Boy - Balou du rouet - Voltaire)

Do you wanna ride?


Ni förstår nog att jag som hela resten av hästsverige är rätt sugen på FHS, men i år blev det inget. Tror inte jag varit där sen 09.. Satsar på en awesome sommar utan det och laddar för sthlm horse show eller något istället. Laddar lite för NYC, Reading och Mallis med såklart ;)
Nicke har haft två dagars vila, igår och idag, jobbat långa (normala) pass. Så väljer att vara snabb i stallet och hemma med J istället. Men lör och sön blir det rida av. Nicke kommer dock gå lite på halvfart nu känns det som, då jag inte har någon inspiration eftersom jag inte har någon tävling ens i tanken.
Nu ska jag sova för imorgon är det djursjukis igen 7-11, skönt att jag var där idag i allt kaos och har lite koll på de djur som fick stanna kvar. Inget man är direkt bortskämd med när man jobbar där så sällan!

Erica och rubbenstubben, har alltid känts gött att jag och Nicke haft någon av samma årgång att se upp till ;D

Walk by (Warm fried)

Har just avnjutit två lediga dagar innan jag nu ska jobba 22 av de 25 dagar som är kvar till New York, har ju vetat att jag ska jobba rätt mycket. Men inte SÅ mycket, kommer dö. Blir det tyst här beror det förmodligen på att jag sover eller har dött. Ni kan få välja själva. Nicke har chillat lite, med lite annat folk än mig nu i två dagar. Igår red jag Enzo och hade med en gammal vän till stallet, Jennifer. Hon red like a baws och hoppade och allt, hon har ridit förr men nu ridit typ tre gånger på fem år. Så det var kul och hon hade visst dödens träningsvärk idag!
Idag drog jag med Emelie till stallet för att hon skulle få hoppa på riktigt, det är svårt att hoppa på hennes häst. Det vet jag. Nicke uppförde sig alldeles utomordentligt, hoppade serie och ett par räcken, jag behövde inte plocka upp en enda bom eller inflika med så mycket till Emelie. Det gick fint helt enkelt! Nicke fick även nya skor idag, han hade gått exakt åtta veckor nu, det tycker jag är för länge men så är det när man har världens bästa men också slitna hovslagare som går och får hjärtinfarkt. Så idag fick Erik sko Nicke istället, typ första gången någon annan än Rolf gör det men det gick fint, han var noggrann och fötterna såg bra ut efter, dessutom var det billigare så jag tänker inte klaga.

The best is yet to come

Wrestle with the questions in your head
They interrupt your sleep and fill your bed
Fuck yourself into the record books instead
It's what you were born to do

Want

Tre saker jag vill, vill ha just nu. Men jag försöker att övertala mig själv att jag ska till NY och behöver en ny garderob. En som inte andas och luktar häst!

Veredus chaps, Charlies.

Scarpati dressyrschabbe, vill självklart ha matchin' linds också isf! Men hur snyggt på min isabell!?


Ett nytt träns är aldrig fel, men det ska ju vara brunt isf! Men kanske skulle satsa mer dressyrigt? De sista grejerna finns på Tophorse!

Bang the doldrums

Hej svejs, nu har jag internet men jobbar som en jude. 7-11 och 15-21 idag! Meen har hunnit med lite stallning ändå, i Tisdags dagen efter banträningen blev det lite galoppjobb i ridhuset, Onsdag barbacka uteritt, vila Torsdag och igår red jag för första gången en dressyrlektion för Mickan. Idag rider Emma en sväng för att hans muskler ska hållas mjuka och imorgon blir det ledigt igen.
Det gick mycket bra för Mickan igår, fick träna mycket (bara) på att få honom aktiv, små aktiverande impulser all the time! Och upp med nacke in med rumpa såklart, red med en tömkörningspisk som fick dutta uppe på rumpan ungefär hela tiden, Nicke ville helst ta vägen framåt neråt men de gånger jag orkade få upp och under genom petet på rumpan så blev det görbra! Han får bara inte hänga i tygeln och handen för det är fett jobbigt!

Lite bilder från 4th of july får ni också :)

Hurricane

Månsa på fyrhjulingen

Simskola.

Retrace


En salig blandning bilder och de flesta bakifrån, de som var mot fotografen var antingen lite sena eller så såg vi bara allmänt efter ut. Tycker ändå (som den fotograf jag är) alltid att det är SÅHÄÄÄÄÄR JÄTTEKUL med bilder :DD

The best is yet to come

Har äntligen landat hemma efter att först på fm hoppat Lexx, idag var första gången han fattade att det är kul med hoppning, öronen fram och fattade galopp smidigare och snabbae än någonsin! Hela 50 cm tror jag vi skuttade över, dröjer nog inte länge förrän han är helt med på noterna!
Vidare i sjövik efter att ha (hämtat transport och Jennie) var det dags för Harry boy, i förrgår travade vi på volten, idag kom jag knappt upp för att hänga.. Satt tillslut något varv eller två, allt annat än avslappnat!
Efter detta var det dags att åka mot Bankeryd, dom var rätt snabba först 20 minuterna så jag lastade ur ganska snart och fick vänta i typ 100 år. Nicke började som en slöfock och hängde på min innerskänkel SOM FAN. Han verkligen lutar sig mot den när han är på det humöret.. (Kan ha att göra med att jag inte ridit på två dagar i ren protest mot hans smutsighet!)
Well, eftersom vi fick vänta så länge hittade han snart på saker att roa sig med, såsom att gnägga likt ett föl som tappat bort mamma och bocka och studsa. Det var ganska gött för då vaknade vi iaf. till liv. Han kändes fin och med på framhoppningen och det hängde med in på banan i 110, dock ett litet missförstånd som ni ser på filmen. Känns skönt att vi båda nu kan tillåta att det blir fel ibland, lämna det bakom oss och gå vidare. Innan var det katastrof och världen gick under för oss båda. Så stora framsteg redan där! Så varför inte en 120? Nu kör vi tänkte jag, fast jag viskade till Nicke att "det är högt nu" och höll såklart lite i bromsen så det gick inte så bra.. Rev två och tre och 9a, stopp på fem och sju. Men vet ni vad jag är SJUKT NÖJD, för nu har vi, tillsammans, jag och min älskade vaniljtopp hoppat 120!

Filmen är från och med hinder nummer tre, som ni kan se hade vi lite problem med femman.. Annars tycker jag vi gjorde det bra.


Här är lite från 120, efter ett stopp på sjuan hoppar han det kanon, är sådär snäll som bara han är på åttan, blir sedan lite krångel in i komben men smackar upp ordentligt på B! Det sköna var att när vi stannade på sjuan tänkte jag "vad tråkigt att det är så lite kvar av banan" och när jag gick ut var det "en gång till, tack." En ganska bra känsla att ha istället för att bara vilja ha det överstökat och åka hem ;)

Syns ju att han vill hoppa mer än 110 iaf!

RSS 2.0