Carrion

Är lite kallt på min bloggfront just nu för vårat modem sa upp sig här om dagen, tror att jag kommer igång imorgon igen! Nicke sköter sig fortsatt, i Torsdags var det hoppträning för Erica vilket gick toppen, bana på 110-115 som en dans! Ska till bankeryd på Måndag igen för bantäning ska anmäla 110, 120 men tänka att det blir 110, 110, hoppar bara 120 om 110 går asbra :) Pusshej

Day that I die

Har läst så många "klagoinlägg" på senaste känns det som, tänkte följa strömmen men känner mig lite mer som en människa nu. Har redan varit uppe i en timme, konstigt kanske du tycker men om jag säger att jag jobbat fem nätter och igår dygnade och gick och la mig kl 20.00 så kanske det inte är så konstigt längre? Idag tänkte jag och Emelie styra kosan mot Göteborg, Barbarella, långfika och LISEBERG!
Igår var jag i stallet jättejättelänge, åkte dit efter jobbet tjatade och kaffade med Erica och sedan skulle vi ta Harry, har suttit i stallet tre gånger nu och han är så lugn där inne så vi tyckte det var dags för ridhuset igen. Enda kruxet är; Jag kommer inte upp där, han står inte stilla så länge att man kan skjuta från backen ens! Är rädd för väggar, stöd, sig själv, mig, linan, Erica osv. Höll på i typ 40 min utan resultat, jag tyckte vi skulle prova utanför ridhuset i det fria istället, tillslut gjorde vi det och då var han plötsligt lika lugn som i stallet. Knäppt eller vad? En unghäst borde inte kunna bli upprörd över att vara instängd i ett ralativt stort ridhus eller? Men well, hängde och klängde ute, gick in i stallet igen och sen ut till ridhuset igen då var Nicke med som sällskap och dörren öppen som flyktväg och eftersom vi hade hållt på så jävla länge var både mitt och Ericas tålamod slut så så fort han stod stilla i en halv sekund var jag uppe och hängde. Helt plötsligt gick det. Hängde ett par varv och satt ett. Och det kändes som en Big Win efter 1½ timme. Får se vilken ruta vi kan börja på på torsdag.
Nicke fick dra ut i skogen och var överladdad för han fick vara inne sen morgonen eftersom jag "bara" skulle ta Harry först. Graman på och sällskap av Bonny och Jennie. Lagom taggade hästar, red lillrundan och doppade sedan fötterna, tror det är bära för både hovar och ben, Nicke bara står där och njuter och dricker och gör kaffekokaren tills jag säger att vi ska gå upp. Stod väl på samma ställe med vatten till knäna i 15 min igår och väntade på att Bonny skulle våga kliva i vilket hon tillslut gjorde :D Så äntligen har vi någon att bada med!

Rusted from the rain


Mmmm på denna bilden är jag asledig, det är sol och jag befinner mig på världens bästa plats.
Just nu har jag en natt kvar sen jävlar är det slut för denna gången och antagligen ger det klirr i kassan lagom till New York. Idag höll jag mig sysselsatt en stund efter jobbet, åkte till stallet och red mellan 7.40 och 8.10 typ ;) Ganska chill pass (rätt självklart eller?) Mycket lösgörande galoppjobb, byten och förvänd, Nicke är kung på båda! Anledningen till att jag var uppe till fucking 11.30 och sov till 18.30 är att jag ska vara vaken ännu lite längre imon (gärna sova på natten) För på Onsdag blir det Liseberg med bästisen.
Vet inte riktigt vad jag ska babbla mer om, kanske att jag är sugen på ett Lamicell i Tysklands färger?Crash, crash... burn, let it all burn

Jobb 7-22, Sov 7.30-15.30, kaffe, frukost, stall, äta, umgås med J och sedan är klockan 22 igen.
Så ser dagarna ut just nu, jobbat två nätter av fem, har ont i nacken annars är det ok med det, sjukt lite folk natten som var, då är jag nöjd men måndagmorgon börjar väl helvetet igen..

Är sugen på att handla lite mer till min gode vän Nicklas, då helst ett Micklem multibridle, men känns som mycket pengar för att "det är kul och skulle vara intressant att testa."

Can't stop won't stop

Jaha här fick man sig en chock, helt ny layout och allt på blogg.se. Tror jag gillar det, det var lite fattigt innan så det blir nog bra!
Är hemma efter en skrovmåltid på Dal Baffo och sen lite ölhäng på Bishops.
Åkte ut till stallet en gång till igår och blev kvar där. Red ut med Emma på em och sen på kvällen var jag och Patrik ute och fiskade, jag fick en fisk! En gädda som jag tog i stjätfenan! Vi tappade den dock under hemfärden på fyrhjulingen haha! Sov sedan på soffan därute och var lagom efterbliven idag. Det har dock kommit en ny inridning; Hurricane "Harry" e.Calle. Ägarna har varit uppe på den, men sista gången blev den skrämd och nu har Erica fått ta över. Jag försökte komma upp i ridhuset idag, men det var fan lögn, inne i stallgången gick det bättre så vi jobbar nog på några dagar till inne i stallet. Fin häst med mycket i huvudet känns det som.
Nicke fick vila, tanken var att jag och Emma skulle tagit en skrittur idag med men jag var ju där för tidigt. Hon drog dock med sig en vän så Nicke och Enzo fick komma ut en sväng iaf. utan min inblandning. Imorgon lutar det åt att sitta lite mer på Harry och ett dopp i sjön för Nicke :) Kanske skulle ta och putsa med efter regnigaste banträningen ever!


Giggsie-G har blivit stor kille!

Clint Eastwood

Hemma och nästan torr efter dagens banträning, fint väder hela dagen, men när vi ska lasta lastbilen så öppnar sig himelen och det har fan hållt på tills nu! Var helt dyngsur och Nicke ville mest stå still med rumpan mot regnet. 100/110 blev 100/100 för att slippa vänta (så länge) dom var rätt sega men gjorde väl vad dom kunde i regnet. Första rundan var bra och med noll fel, alla distanser stämde, men en del var lite flax och lite tur. Råkade även rida förbi femman för jag tänkte hoppa åttan från fel håll men kom på mig själv som ni kanske ser. Man kanske hör ett "FAN!" också? Denna film är från hinder nr 2 till slutet. (ettan var den lilla röd/vit/blå oxern)

Nästa runda var ännu bättre och kändes helt enkelt asbra. Allt stämde och vi kom lite intill på distanserna utom in i komben. Ganska lång bana med 11 språng. Dock är filmen from. hinder nummer fem. Thumbs up när det är ens egen tränare som bygger banan, det blir liksom bra då!
Så to sum it up, nolla i båda 100, inte i någon gång på framhoppningen även om det var seriöst fem gånger så blött och djupt där. Och för att vara lite extra glad har vi varit nolla i fyra en meter på raken nu :)

Den enda regeln är att du ska ha så jävla kul


Kände att jag behövde skämma bort mig själv lite! Inhandlades nyss för 2025:- Material girl no. 1. Ikväll blir det banträning borta i Bankeryd, har inte ridit sen i Onsdags men han gick lite lätt Fre och Lör. Får se hur pepp han är. Tur att det är varmt idag ;) Rapporter och bilder från både Hult och kvällens strapatser utlovas later, nu ska jag laga livets pasta!

Weekend warriors


Handlat lite idag.
Är.så.jävla.pepp.
Vill åka nu eller minst imorgon! Jobbar dock 14-22.30 så det blir nog ganska ovärt ändå.. Åker senast kl. sju på Torsdag, för den som vill anteckna! Har packat idag, fått ner det mesta, mina bästa tips är;
Ta bara med saker du inte är rädd om. Eller gör som jag, ta med kläder du skulle vilja (men inte kan) skiljas ifrån och hoppas dom försvinner!
Allt du tar med i form av tandkräm, shampoo, solkräm och likande = ta en gammal, nästan slut om du har så du slipper ta med det hem igen. Köp en ny tub eller flaska hem och ta med den gamla.
Till sist till alkoholen; har du tänk vara shitfaced? Ta med starka grejer, cider/öl är tungt, tar plats och fyllan tar lång tid att nå, samt hinner drickan bli varm/avslagen innan du fått i dig den, (om du har ett gött tjatigt camp.) Vill du ändå envisas med sådant så är det 33 cl. som gäller, så dom tar slut någon gång och du slipper ovan nämnda problem.
Så tänker jag iallafall!

På hästfronten ser det ut som så att jag pessoade igår, det gick bra. Vad annars man bara står ju där på mitten.. Idag var ja ute en liten sväng i skogen med en del bus och brall, kul! Imorgon blir det nog några intervaller på banan om vädret är ok, kanse 12 varv x 4? Pallar nog inte mer, känner mig stressad hela tiden just nu!

Tagga

Chiefen ba: "Så du ska BÅDE till England och New York på samma månad och nu till helgen Hultsfred?"
Jag ba: "Yes, sir!!"

I feel like dancin'


Glad kille som får gå mellan hagarna istället för i, där finns det mat och han har nästan för första gången i sitt liv fått en kula! Eftersom regnet hängde i luften idag och vi inte longerar i ridhuset bestämde jag mig för att rida, trots tre dagars vila. Det gick fint, han var lite spänd, hade nog inte vart en bra idé att rida ut eller försöka hoppa.. Men att han blir lite spänd och pigg gör honom även lite mer känslig och då är det lättare att få fram vad man vill. Så over all gick det bra förutom när alla hästar ute ville ropa på Nicke samtidigt, då får han gnägg-damp-och-stegrar-sig.
Rullade på i mycket galopp och ställde och böjde både hit och dit tills han lossnade och blev något så när rak. Imorgon blir det dressyrtrim känner jag mig ganska säker på!
Har även löst det så bra i helgen att Emma rider på Fredag och Jennifer på Lördag, så snorisen får bara vila en dag, gött för honom!

True Blood


Ni kanske förstår vad jag håller på med när ni ser bilden? Om ni inte fattar bör ni tanka ner hela True Blood från S01E01 och kolla skitsnabbt för imorgon kommer första avsnittet på säsong fem! Kollar just nu igenom S04 för att komma in i det lite mer ni vet. Fett nice och har bara sett avsnitten en gång innan, så ibland blir det nästan lite spännande.
Annars är anledning till få uppdateringar att jag helt enkelt inte haft någon lust att rida what so ever. Och det är ju främst då jag får lust att skriva. Nicke har vilat i tre dagar nu men imorgon tar jag mig i kragen och rider fram till hultis.
Sön: Pessoalong
Mån: Uteritt+bad / DressyrTRIM
Tis: Uteritt+bad / DressyrTRIM
Ons: Galoppintervaller
Ska se om Emma eller Jennifer vill rida någon dag under Hultsfred är ju bra om han går men han dör ju inte av att vila heller, skönt med en sån häst :)
Annars jobbar jag på, mest på Shell både lördag och söndag nu, imorgon kommer det nog en hel drös Sweden rockare (usch.)  Eftersom vi är påvägen hem för dom..
Ska kicka igång avsnitt fem nu, tror inte jag hinner klart till säsongsstarten..

Surrender


Hemma efter en lång dag, var i stallet tre timmar innan jag behövde åka, tvättade, packade, knoppade, mockade osv. osv. Åkte sedan mot Forserum för att stor häst skulle börja kl. ett, det började halv tre, med 90 cm, jag skulle hoppa 100, 110 som sagt, så ja det blev en lång jävla dag! Men efter en del väntan blev det våran tur och Nicke var så snäll i första klassen, ställde verkligen upp till 100%! Sådär så man vet att man ska riva, men man gör inte det. Asbra känsla även om han viftar på svansen och kickar lite ibland. Och jag kan meddela att jag INTE ville hoppa nian, första i omhoppningen, grå vita om ni kollar på filmen. Kom STORT för att vara oss och det var högsta oxern på banan, fy fan va äckligt det var, trodde vi skulle dö minst! Blundar på bilden Jennifer tog, jag har full förståelse. Dubbelnollade iaf. men kom utanför placering, vi har ju faktist inte hoppat så många omhoppningar varken han eller jag så jag är nöjd!
110 är jag dock inte så nöjd med, kändes mest fel och han stod emot något kopiöst och jag vågade inte övertala honom, det kan ju sluta illa.. eller nåt.. Rev 1, 3b och 4 sen flöt det väl på någorlunda bra, men dålig känsla! För många galoppsprång osv. inget stämde..

Som sagt blundar, är inte följsam och ser ut som att jag vill gråta! På en bild där nicke är superfin, wehey! Tack Jennifer och Oliver för bilder! :)

Hultsfred 2008-201?

Oh fucking yeah, mitt Torsdagspass hade bytts ut till ett Fredagspass vilket självklart är svårare att byta bort. But, I still made it, imorgon ska jag skicka ett ass-licking-sms till el chefo nr två och sen är det en done deal!
Mitt hjärta lär dock bli sådär glad om det blir av, jag menar jag har jobbat typ alla helger i all evighet och kämpar sedan sönder för att få helt ledigt en och då drar ja på festival, utan honom. Men det ska va gött att leva och man ska göra det man vill. Jag älskar Hultsfred och vill göra Hultsfred. Med yoghurt och massa dill.


Heaven on earth, mina bästa tjejor med!

Ska dock nu fokusera på att jag ska tävla imorgon. Igår var vi ute i skogen och galopperade, red den vanliga rundan med run kepper igång och fick då veta att det är ganska exakt 9 kilometer och det tog oss en timme. Galoppsandvägen är 1,5 km där jag brukar galoppa både fram och tillbaka, rätt nice ändå!
Idag blev det också mycket lösgörande galopparbete, ett litet skutt och några anridningar utan att hoppa för att få honom lite taggad, så fort öronen åkte fram så ba "nä skojade bara Nicke" och red förbi istället ;) Imorgon vill jag såååå gärna ha med en rosett hem, hoppas Nicke med är inställd på det!

I en rosa dillikopter

Om en timme börjar jag jöbba, ska till shell och skälla. Ska se till att messa allt och alla så någon tar torsdag den 14:de och det då plötsligt bara är fyra ynka jobbtimmar att få iväg till någon annan sate (på djursjukan) så jag kan åka till Hültskrig, om det blir så ska jag fan ta med tårta till mig och emelies 5/10-år anniversary!!!1 Självklart ska den isåfall ätas med händerna och vara lite i någons ansikte!

PUSSA SUSH HAN HAR 200% AIDZZ!!

about you now

Har varit en mycket trött helg det här må jag börja med att säga! Idag är det dags att rycka upp sig, rida Lexx och Nicke och städa, hatar när det inte är rent och finns massa "borde göra." På djursjukhuset i helgen hade vi två patienter både lör och sön så det var riktigt chill på jobbet men man börjar ju kl. sju ändå.. Fick en massa shabrak tvättade åtminstone :)
Longerade Nicke på banan igår där det är lite djupare än i ridhuset, så det verkligen skulle synas om det nu är något. Han klev på bra med alla fyra ben och såg nöjd ut så nu taggar vi inför onsdag med uteritt idag om vädret kan hålla sig ok!

Nickes första tävling var i Forserum ;) 2008-04-23

Annars är jag mest så jävla sugen på att dra till Hultsfred, verkar dock bara kunna byta bort ett jobbpass av tre så det känns rätt kört :(

Du är på repeat

1. Vad vill du ha just nu?

Equiline soundless ear net och Free jump soft up pro stigbyglar


2. Bästa fynd du gjort?

Senaste fyndet var iaf pikeurskjortan för 150 kr! Annars var min butet ett fynd. Plus ett täcke som jag köpte när jag var med E i Flyinge, ett brunt fleecé från Mark Todd med teddyfoder.


3. Största häst du ridit?

Filur 181 cm


4. Minsta häst du ridit?

Någon vissmålen-shettis, Viking, Hjärta, Snuffe?


5. Favoritpryl att shoppa?

Extra fina tävlingssaker, typ min Vasahill-förbygel jag köpte i Henriksdal, matchande set till tävling luva/schabrak eller matchande set till träning, schabrak/lindor/piké.


6. Något du ser fram emot?

Jobba röven av mig i sommar, tävla på Onsdag och efter Juli bara ha ett jobb :)


7. Nämn ett träns du inte tycker är så fint.

Rundsydda träns samt träns med bling på nosgrimman I mean, wtf?

 

8. Nämn ett schabrak du inte tycker är så fint.

De flesta, schabrak som inte är det minsta formsydda i ryggen, hur ska dom kunna ligga bra?

9. Tjänar du pengar på din blogg?

Nej det är inget mål jag har men hade nog kunnat tjäna lite om man ville.


10. Hur länge har du bloggat?

Inte länge och hade knappt läst en blogg ens för ett år sedan tyckte det var lika löjligt som facebook en gång var. Skulle tippa på nio månader?


11. Har du någon gång funderat på att sluta blogga?

Nje, ser till att skriva när jag har lust och något att skriva, då fortsätter det vara kul och blir nåorlunda intressanta inlägg.


12. Nämn 3 favoritmärken på ridkläder.

Pikeur, Mountain Horse och Equiline. Vill säga Animo med men är inte nöjd med mina ridbyxor därifrån.


13. Nämn 3 favoritmärken på hästutrustning.

Hervé Godignon, Schockemöhle, Butet.


14. Hur många hästar har du haft fram tills idag?

Två, Carisma och Nicke.


15. Varför började du rida?

Min moster hade hästar och har än idag, redan som liten älskade jag att vara där och började rida på Vissmålen så fort jag var gammal nog.


16. Nämn 3 favorit ridsportbutiker.

CHARLIES! Det är typ det enda ställe jag handlar på om jag behöver något. Men på nätet har tophorse fina saker I gotta say. Annars bara letar man väl upp just det man vill ha till billigast pris!


17. Vad föredrar du, shoppa online eller i butik?

På Charlies, det är bäst och man känner alla som jobbar där, har bra kontakt osv.


18. Vilken utrustning har du mest av till din häst?

Det är nog schabrak eller täcken.


19. Väntar du på något just nu som du beställt till dig eller din häst, isåfall vad?

Nej inget :(


20. Nämn ett träns du tycker är fint men inte har.

HV-Polo

21. Nämn ett schabrak som du tycker är fint men inte har.


BR

22. Om du var tvungen att välja ett annat märke på sadel än det du har nu, vilket hade du valt och varför?

CWD, så otroligt sköna! Men jag älskar min Butet med.


Up and away

Sitter i telefonkö och väntar på att få säga bye, bye arbetsförnedringen för gott, eller åtminstone för den här gången. Har inte hittat något av mina nuvarande jobb genom dom, men det har ändå varit bra att få ut lite cash då och då, det är väl det enda positiva, men jag är inte bitter.

Igår var jag med på träning för Ericaica, det gick både bra och dåligt, Nicke var lite off och jag red lite halvbra. Kändes lite, lite knackig i någon vändning under uppvärmningen men det kan ju vara från iförrgår när han och Jennifer välte på en sten i vattnet.

Hoppade serie, en snäv båge och lite ensamstående hinder, serien funkade fint, likaså oxrarna, det var värre med bågen och ett räcke. Där blev det mycket broms och inga bra vägar alls, funkade dock bättre i slutet. Ska inte hoppa förrän på Onsdag då det är 100, 110 i Forserum och nu ska han få vila helt idag och imorgon om han nu har lite känning i höger bak. Det blir nog bra med det :)
Idag ska jag till the big almighty IKEA och köpa kuddar och byrå, wehey. Ska få undan ALLA kläder! Nicke ska jag leka rykttävling med och sedan ge mina sadlar en omgång puts!

RSS 2.0