Havoc A

En stycke salig blandning bilder, I know you like it.,

Aceton, eller var det Acenom?

Vi firar fem år igår eller idag, hade kunnat lägga ut en miljard fulbilder men orkar inte leta bland alla 80.000 :)

Pusslick

Skelögat
Lillkillen Filur får sig nog ett nytt hem på Vissmålen verkar det som, frågan är om man kan muta Maria till att få hoppa..? Tål att tänkas på!

Sorry you're not a winner

Long time no see, undra hur många inlägg jag börjat så. Har inte så mycket stall/rid/hästlust just nu och därför blir bloggen lidande, eftersom jag inte skriver om mycket annat. Har iaf. ridit på nu efter Fredagen med viss hjälp av Malin. Torsdag nästa vecka blir det massage/kiropraktor för Nickes del. Tror att han definitivt kommer hitta något (inte att skylla på.) Kan man hoppa 110,115 ena helgen och 110 nästa helg då kan man fan hoppa 120 med.
Men eftersom jag märkt av en del korsgalopp nu på det senaste speciellt på tävling. Så tror jag det är något eftersom jag vet att jag själv sagt att Nicke inte vet vad det är. Det känns iallafall som nästa steg så får vi se sen. Känns som att jag står inför ett val och kanske till och med förändring av mer än mycket.

Red barbacka idag, ambitiöst värre, gjorde både galoppbyten och red förvänd men det var jobbigt i mina ben så sen slutade jag och bara åkte lite istället, han vill inte ställa igenom i vänstersidan och gör han det så lutar han sig bara inåt på skänkeln typ. Jobbigt. Well det var allt för nu, check out my instagram samma namn och kanal där yo,,!

Driving one of your cars

 
Är tröttast i hela världen! Jobbade natten igår, åkte till Skövde, var rejält otaggad till 110klassen men lyckades hitta fokus väl inne på den galnaste framhoppningen jag vart med om. Fick hjälp av Erica vilket alltid är lika uppskattat och man blir liksom lite mer säker och trygg även om det känns som det brukar i övrigt. Inne på banan kändes det så sjukt jävla bra fram till hinder nummer fem. Fattar verkligen inte vad som händer och blev så besviken på att det som händer hände. Flytet vi hade haft fram dit kändes plötsligt bara som tur när han så tydligt visar att han inte alls är framme eller med mig. Blir exakt likadant in i komben och valde därför att styra ur och komma på den igen, då gick det jättefint! Sen höll jag i och gick på sex istället för fem och fick därför ett till nedslag. Sen är jag väldigt nöjd med sista linjen.
Efter denna klass kände jag inte riktigt för att hoppa 120 men både Erica och Emelie taggade till mig lite och jag besiktade Nicke och sov sen en timme i baksätet. När jag vaknade så kände jag mig mer taggad än jag gjort på hela dagen. Fick återigen hjälp på framhoppningen av Erica och det kändes jättebra, han hoppade i alla lägen och det flöt verkligen på bra. Kände mig säker på höjden och på att vi bara skulle gå in och köra. Ettan var samma som i 110 och Nicke satte sig i den oxern tre gånger. Sen var det bara att gå ut, sitta av och bita sig i läppen för att inte riva ur ögonen på honom alternativt piska/boxa i huvudet.

Emelie körde hem och vi kan nog fastslå att han varit så ostadig i transporten för att han inte gillar att åka i den jag lånat mest nu det sista. Han stod som ett ljus 95% av tiden i Emelies transport vilket kan jämföras med att han galopperar 95% av tiden i den andra.
Var hemma runt halv sju på kvällen gick och la mig halv åtta och sov till halv tio och är ändå helt cp-trött. Idag ska jag skritta ut och laga asgod mat tänkte jag. Min aptit blir så konstig när jag jobbar natt. Är hungrig som få men har ingen lust att äta/tugga.
Nu ska jag åka och pussa på valpar och inte alls vilja ha en av dom! På återhörande.

Tjuren Ferdinand


Careless Whisper

Godmorgon världen! Vad kul att det börjar mörkna precis när man vaknat. :) Jobbat en natt av fyra, känns bra att jag kommer behöva lägga om sovandet så jag kan sova på kvällen innan jobb tors-fre för på fredag då händer det! Ska till grevagården och hoppa 110, 120. Kommer sluta jobba sju och åka mot stallet då.
Tävlingen skulle börjat 13 så jag skulle fått sova typ fyra timmar men pga. många starter börjar tävlingen 9, halleluja! Känner att jag ändå vill åka då jag ändå inte jobbar fler nätter sen och Emelie kommer köra om jag tycker att det behövs, hem lär det behövas iaf. Kommer starta Avd B Bed. A, Alltså clear round i båda klasserna, men som jag sa till Emelie håller han på att stanna och ha sig i 110, kommer jag nog inte känna peppen inför 120. Även om 110 går bra kommer jag typ kissa ner mig när jag går 120 banan :)
Igår var vi ute på en lång skrittur, välbehövligt för oss båda, fick lite sol på oss tom. idag och imorgon rider Malin sen trimmar jag torsdagmorgon och förhoppningsvis kan Emma snygga till honom lite på torsdagskvällen. Ja ni hör ju hur fint jag har ordnat och tänkt igenom allt ;)
Nu ska jag snygga till lite hemma i väntan på min sambo som fyller år idag, har inte ens köpt en present, känner mig värdelös. Får helt enkelt styra ihop en god middag med efterrätt så blir nog även han nöjd!

Höjden kommer icke vara le problemo, måste hitta en jämn galopp. Springer han så som i första klassen på JFK får jag helt enkelt välja att rida så eller ta tag i problemet en gång ordentligt där det finns tid, alltså inte precis innan ett hinder.

All Night Dance Parties In The Underground Palace


Ja, vad ska jag säga? Nicke sa "hej jag tänkte spela Allan" när vi kom in på banan lite småbock och bus sen när han väl fick galoppera så vet jag inte om vi var jagade av något eller vad som hade hänt i hans hjärna. Ett och två ser ju ut som det ska men sen ser ni att jag inte får igenom förhållningarna alls förran på femman då stannar han på B haha. Likadant på sexan, svårriden idag i denna klassen? JA!

Blev lika taggad denna klass när vi var inne på banan, kändes dock bättre även om "vi" la till ett galoppsprång till tvåan. Många hade problem där med stopp/riv så jag är rätt nöjd med det ändå. Sen alltså, kolla trean, som han hoppar! <3 Kände mot femman att vi behövde komma fram lite för att inte få ett så stort läge men fick ingen reaktion så då kom vi stort och då stannade han. Denna klassen var det han som stannade, jag tar inget ansvar, seriöst. Sen var det egentligen fyra fram till räcket men han gled ut på någon slags båge och ville göra likadant igen men icke, det fick han inte. Sen komben är ju inte så mycket att säga om. Man måste vara klar med sitt läge snabbt när hindrena kommer så snabbt ur sväng och det kan inte jag. Tydligen.
Stort tack till Noomie för all hjälp och filmer och allt, hon bara gör det man ber om utan att blinka, obetalbart!

Dirty work

Nu ser det nästan presentabelt ut här hemma, tur det för snart kommer Amanda och Tesse. Har hästledigt idag, Malin rider och fixar. Imorgon gör jag honom bara fin inför söndagen och räknar med lite mer tid på framridningen för uppmjukning. Istället för att rida kvällen innan, vet ju att det finns bra möjligheter till framridning där iom. att dom har tre ridhus. Det blir tidigt på Söndag för tävlingen börjar kl 8 pga mycket starter. Dock har dom plockat bort efteranmälningsavg. pga få starter. motsägelsefullt much? Startar tidigt i 110 och sent i 115, men det blir nog bra med det också.
Blir lite ferre på lördagkvällen men drar mig hemåt när resten går ut och klubbar antar jag. Jag bör iaf. göra det men man vet ju aldrig. Sluta slurka alkohol måste jag ju iaf göra tidigt på kvällen, det är säkert.
Verkar bli Grevagården med, jobbar natt mån-tor går alltså av 07.00 fredagmorgon och första start är 13.00 på fredagen, har anmält till avd. B i båda klasserna för att få mer tid på mig till 110 och i 120 är det skönt att ha lite mer tid/fler stopp på sig/mer accepterat om det blir någon miss.
Dock blev jag anmäld som reserv först men nu ser det ut som att jag får vara med på TDB men vet inte förrän startlistorna kommer ut antar jag, inga pengar har dragits så det är lite oklart.
Såhär glada hoppas jag att vi är efter rundorna på JFK!

Jessica

Har varit vaken i en och en halv timme och bara diskat och druckit kaffe hittills.. Jag skulle ju superstäda.. Får sätta fart när jag skrivit klart här helt enkelt. Blev knappt några bilder tagna igår då jag hade fullt upp med att leda/springa med jämte. Sen blev det bara två som hängde med för de andra fick förhinder. Lisa var iaf med för andra gången och kan snart rida lätt, tror jag kommer få med mig henne fler gånger. Johan red väl för typ första gången någonsin och han åkte mest medan jag gick framför och Nicke följde mig som en hund haha.
Blandad kompott bilder från sommaren -10

Mitt hjärta, kändes som att komma hem när man fick rida på henne igen.

Betessläpp

Emelie säger lamt jag säger tufft med brillor.

Heartland inspired?
Hooppa gärna lite längre tack.

Vox Pupuli

Kom hem runt 22.30 igår från Pia och Erica-träning så om någon hittade F5 i väntan på inlägg ber jag om ursäkt. Jag stupade helt enkelt i säng dirr när jag kom hem eftersom jag började jobba 6.45 imorse.
Hos Pia tog vi med oss varsin häst och vandrade mot ridhuset i mörkret bara för att inse att lyset inte funkade "det blir så när det regnar" fick vi veta då.. Haha för det är ju inte då man vill ha just ett ridhus med fungerande lyse? Red iaf. på banan på Bjutt, hon skötte sig exemplariskt, jag tror vi galopperar snart! Blizz fick va då det regnade och kändes onödigt när vi inte kunde hoppa osv..
Åkte sedan bort mot Sjövik igen för att ta Nickolaus vi hoppade 5,5 med ett räcke till efter och enkelhinder på diagonalerna och långsidan, underlaget är lite sådär så det blev inga svåra vägar. Det gick väldigt bra, jag red med mitt nya pullarträns (ett begagnat Zaldi) han kändes väldigt fin och lösgjord i formen, främst att han släppte sin underhals och fick upp nacken istället. När vi sedan kom till hoppandet kändes det ännu mer skillnad etersom han sköt fram näsan och käftade emot istället. Så blir remont vid hoppning hädanefter. Men pullar vid trim tror jag :) Han kändes väldigt fint ändå och vi hoppade enkelhindrena på den höjd vi ska tävla på söndag, 115 alltså. 5,5 blev väl uppåt 125 och han gjorde det bra gång efter gång :)
Nu ikväll ska jag träna skrattmusklerna genom att låta inte mindre än fyra jobbarkompisar rida! Ska skratta ihjäl mig, lovar!

Pencils And Papers

Slurk, har just slevat i mig spenatsoppa för tre man. Hur gött som helst ju! Körde på en halvdag i stallet imorse, ska tillbaka senare ikväll för att hoppträna. Jobbade lite med Harry och Baxter idag, fixade mat och mock åt Nicke så det bara är att rida ikväll :)
Harry satt jag på i ridhuset idag efter en stund, jätteduktig! Baxter utsatte vi för tillvänjning av en inridningsgubbe, det var mycket läskigare än när jag håller på, men om han bara vänjer sig så man kan spänna fast den och sen longa så blir det nog bra.
Namnförslag?
Ska försöka komma ihåg (och orka) att uppdatera ikväll efter träningen, får se om jag åker förbi Pia innan dess med. Nu ett avsnitt Breaking Bad sedan lite städ.

Shoot from the hip

Lång dag, men jag tänkte fatta mig kort och bara bjuda på lite bilder mest. Erica hämtade mig som sagt imorse och off to the stable we went!
En häst för mycket i stallet om man räknar hagarna vilket Nicke och Bengan var rätt nöjda med. Dom är ju gamla vänner så det gick lugnt till att släppa ihop dem.

Jag är nöjd sålänge det är grimmor som äts och inte täcken ;)
Första man till inridning var Baxter, han är sutten på i stallet två gånger så idag var det dags att hänga och kanske sätta sig i ridhuset, hängde några varv i två omgångar vilket gick jättefint. Bestämde mig för att sitta upp ordentligt tredje gången och pang så känner jag hur mitt näsben borras genom hjärnan eftersom han ställde sig på bakbenen och jag fick hela hans nacke rakt på näsan, trodde det skulle rinna både hjärnsubstans och näsblod men icke. Kom bara tårar haha, gick tillbaka till att hänga lite och nöjde oss sedan.

Bounty (Empire - Bourbon -10) fick vara "påklädd" för andra gången i sitt liv medan jag hängde och klängde lite inne i stallet. Hon verkar väldigt lugn och sansad, halvsyster till Bengan och Baxter är hon med.

Harrybarry tror jag ni känner igen, ni vet hästen som inte kunde stå still tillräckligt länge för en uppsittning i ridhuset, men överallt annars var han hellugn. Idag longade Erica och sen bestämde vi att jag skulle prova att hänga och gå ner till stallet om det behövdes, det behövdes inte! Tänk vad lite vila kan göra!

Sist ut av ungisarna var Cotten som också varit med här förr, han är den som kommit längst så här var det bara att sitta upp och trava på. Han är hos Erica för inhoppning.

Efter alla dessa strapatser började jag klippa Nicke tills det bara var det jobbiga kvar då red jag en stund, sen fick Patrik hålla bremsen och jag klippte så snabbt jag kunde (läs så onoggrant jag kunde.) Men det viktigaste är väck för denna gången och tills nästa ska jag försöka få tag i lugnande eller bestämma mig för att skita i benen. Men dom blir ju så fina när man klippt <3
Ridningen gick bra, red utan plan idag med, måste skärpa mig! Imorgon blir det iaf. hoppträning wiie :)

haight st.


Typ såhär har min dag kännts, full speed och jag försöker bromsa.. Bra liknelse känner jag, jobb imorse, hem, äta lite, stall, rida, göra rent pappas bil, lämna tillbaka pappas bil, hem, laga mat, åka ett sista ärende och hämta klippmaskin och nu har jag satt mig här.. Vårat hem ser fortfarande ut som ett bombnedslag med andra ord.. Imorgon är min första dag som riktigt billös. Jobbigt värre, ringde Erica och bad henne hämta mig så vi kan ta en heldag i stallet, tänkte klippa imorgon så att vara i stallet 7-16 passar väl fint? Hinner säkert med en del annat där med :)
Hade noll ridlust idag men kände att jag verkligen behövde rida, försökte mig på det men orkade inte få igenom något bara åkte och "ah det var ju en jättebra skänkelvikning" if u know what I mean. På återhörande!

Judy is a punk

Långt inlägg det blev sist haha, tyckte jag skrev jättelänge men hade ju kunder under tiden så det var visst inbillning.. Idag ska jag bara beklaga mig över att någon bytt ut mina muskler under natten.. Tror dom tillhör någon som är 10 cm kortare än mig, aj! Idag står det på schemat att mocka lite noggrannare, spåna och ta hand om mina och Nickes leriga/svettiga saker, hann liksom inte igår.. Och att mocka noga är ju något jag alltid vill göra men det går ju inte när man vill få en bädd att sätta sig, men nu de senaste dagarna har det inte varit betonggolv i mitten av boxen så det ska nog gå att mocka liiite djupare idag. Intressant va?

AHAHAHA ibland inser man inte hur lång man faktist har kommit på vägen sen 2008.09.05

murdered in the mosh

Står på jobbet så jag ursäktar i förväg för osammanhängande text samt stavfel, har dessutom träningsvärk eftersom jag följde min plan och intervallade. Tio varv gånger sex räckte gott och väl. Nu ska jag vänta på att klockan slår 22!

Ticket Outta Loserville

Har avverkat veckans sista lediga dag, när alla andra tar helg så jobbar jag både lördag och söndagkväll, wiho. Snabb update om hästlivet kan ni få iaf; Onsdagen bjöd på kort uteritt och nya skor, igår fick Nicke vila och idag bara ett genom-trim-pass, imorgon kör vi nog dom där jävla intervallerna! Annars har det inte hänt så mycket..
Igår blev jag väckt av en gubbe som sa att jag hade vunnit hockeybiljetter så jag och bror min var och såg HV-Växjö igår, HV hämtade upp sitt underläge men efter förlängning och straffar fick vi ändå se oss beserade.. :( Men det var ju gratis iaf! Tyvärr fortsatte jag inte flytet genom att vinna halva potten.
Annars började jag dagen idag på stan för att inhandla lite presenter till diverse männsikor samt käka frulle med Lisa från jobbet. Händer ju inte så ofta att man gör normala saker som fikar eller går på stan när man helst lägger all ledig tid och alla pengar i stallet, men det är ändå nice att känna sig mänsklig ibland. Och att ta på sig "vanliga" kläder inte rid eller jobbkläder haha!
Efter stan var jag hos Nicke sedan åkte jag vidare till Pia, började redan mörkna men hon var i full gång med Bjutt när jag kom så det blev lite åkandes på henne, det fortsätter på en stadig kurva uppåt, hon får lite eld i baken ibland men det är bara att hänga med liksom. Hon ska förmodligen iväg till Oleg så snart Lisa eller Strea säljs. Lite tråkigt men jag hinner ju tyvärr inte varje dag och det är det Bjutt behöver!
Efter Bjutt var det dags för Blizz (Lord Z - Voltaire - 2007.)
Bild från -10 när hon var i Sjövik för inridning. Meningen är att jag ska hoppa in henne, så idag gick vi ner till ridhuset, ställde upp ett litet hinder som vi travade över i båda varv, jag tyckte det blev ganska högt efter en stund, för att vara första gången alltså, men she didn't mind så att säga. Pia har sagt att hon hoppar med så mycket rygg och sån teknik, kan inte säga att hon visade det idag men det kommer nog! Kul är det iaf! Att hålla på med massa olika hästar och få lägga grunderna för dom.

Hittade denna sköning när jag letade bild på Blizz, Nicke hälsar ;)

RSS 2.0