Emotionless

Stallade på förmiddagen idag. Rullade runt på Nicke en stund, han vilade igår så idag skulle han bara mjukas upp lite, han var fin från början, skrittade fram länge, galopperade en stund sen var det bra typ. Imorgon blir det ridning innan Rolf kommer och skor, lovade att rida innan nästa skoning för att han är så jobbig hehe.. Alltså inte dum, men tung. Tänkte skritta ut om vädret tillåter sedan återigen bara rulla på i galopp i ridhuset. Detta blir en lugn vecka för jag jobbar mycket och han har ändå gått rätt mycket. Kanske blir galoppintervallos på Lördag eller något dock.
Påbörjade även ett nytt inridningsprojekt, ingen mindre än Bengans lillebror Baxter. Han har varit påklädd innan och blivit lite hängd på av både mig och Erica. Han välter typ i ens knä när man lägger lite tyngd, haha så söt! Idag hängde jag i skritt i stallgången och satt upp i sadeln en gång. Vi fortsätter nog imorgon och sedan på Fredag (enligt mitt schema.) Men Erica bestämmer ju såklart när det blir av!
Baxter, Empire - Ganesco, hur söt?
Var på Charlies idag och kollade upp om de fått veta något om delen till klippmaskinen eller varför de inte hört av sig. Så hade dom prisuppgift och allt.. Lite konstigt att man inte hört något då kan man ju tycka. Men nu hoppas vi att den anländer fort och att det går att klippa efter det. Måste klippa innan JFK!

oblivion

 
100 cm, snäll häst in i komben i omhoppningen och duktigt med tur på räcket efter. Puss.
Våga inte kolla filmen utan att lämna en kommentar <3


110, när filmen börjar är jag precis över hinder nr. 2, erkänn tråkig rivning!?

Standing ovation


Nådde målet om att hoppa omhoppning, 100 cm klassen flöt på bra och omhoppningen lika så, räckte till att ligga på sjunde plats av 10 placerade efter ritten. Slutade på tionde plats men lika nöjd för det.
Fick väldigt ont om tid till första klassen då det var många strukna, utan att de gick ut med någon vidare info om det varken i högtalare eller på startlistorna. Så det gick väldigt fort tills det var startnr. 28:s tur. Jag alltså, fick stresshoppa på framhoppningen och överrumplade oss båda lite tror jag. Hehe inte snällt mot Nickelus, men han är ju en stjärna (ibland) så efter både riv och stopp på framhoppningen gick vi in och satte en rätt enkel nolla. Försökte satsa i omhoppningen men han är ju inte den snabbaste av hästar, speciellt inte när man inte hunnit rida fram och få fram honom så mycket det går.. Iallafall kändes det bra och vi red på så många galoppsprång vi skulle osv. Mycket nöjd matte.
Det var betydligt fler starter i 110 klassen, de fick tom. dela klassen pga. att antalet starter översteg 100 med hjälp av en del efteranmälningar. Detta framgick också dåligt, ingen vidare info så att säga. Till denna klassen räknade jag med lite mer tid trots att han redan gått en gång. Kändes mycket bättre denna framhoppning och för första gången någonsin fick jag mer galopp i honom de gånger jag behövde ta en förhållning mot hinder. Alltså väldigt bra känsla inför denna klass, (skrittade runt och väntade på att de skulle be den innan mig hålla sig beredd så jag kunde ta räcket då, men från att startnr. 80 skulle hålla sig beredd så verkade varken 80 eller 81 existera och världens argaste gubbe skrek efter mig. Hur i hela världen skulle jag veta att de två innan mig inte skulle komma till start? Hon som då var inne på banan stannade ut sig så ja fick ingen tid alls inne på banan och var ur fokus för att dumhuvet till gubbe var så arg haha..)
Fick ändå en bra känsla banan igenom, kändes väldigt välplanerat och kontrollerat men ändå i framåtgalopp, dock kom tuggummi-under-foten-syndromet fram på hinder nr. 3, banans lägsta räcke, kom seriöst så bra man kan och ändå lät det klonk.. Surt eftersom vi kom sämre på en del annat där han tar sig över plättlätt.
Efter dagens insats känner jag mig mycker positiv och säker på 110/115 på JFK 11/11 och eventuellt 120 debut helgen efter på Grevagården då, eventuellt eftersom jag inte vet hur det blir med jobb :(

Gives you hell

Okej, nu tycker jag det är riktigt tunt bland kommentarerna, skriver mycket för min egen skull, men kom igen! Jag vet att ni läser, önska mig lycka till imorgon ffs! Jag är då riktigt taggad och hoppas Nicke kommer vara detta med, sådär så han ställer upp lite och är på min sida, målet är att rida iaf. en omhoppning imorgon!
Idag kände jag efter så allt kändes bra när jag red, lite loj men fin i formen och mjuk, han kommer vara mer vaken imorgon på nytt ställe och jag har sporrar då. Tvättade, putsade och packade så all is set for tomorrow. Tänkte även åkt förbi Charlies och köpt ett hoppspö men sen kom jag på att enligt de nya reglerna får man ju ändå inte använda det ungefär. Så bestämde att det är bättre att rida utan..
Trodde jag aldrig varit på Grevagården men Erica upplyste mig om att jag hade varit med henne där, vilken koll man har ;) Men faktum är att det behöver ju verkligen inte betyda att jag hittar dit hehe, vet att jag ska mot mullsjö, tidaholm och sen skövde fast det ligger innan skövde. GPSen is my friend!
Har även en sjukt intressent annan sak att pladdra om och det är att jag försöker få Nicke att bygga bädd, han steppar ju runt så allt strö ligger längst väggen och han sover på betong (gärna med en bajshög som kudde.) Så nu har jag startat operation bädd, det bär mig emot att inte få mocka igenom allt noga i minst en halvtimme.. Nu bara krattar jag det från vägen och plockar det som uppenbarar sig. Spännande va?

Last night

Kliar i gasfoten som vill åka till Charlies invgningsrea.. 25% på allt säger jag bara.. Men månadens skörd lönemässigt var inte asfet och jag ska ju tävla en del innan nästa lön så att säga. Sugen på ett par grå Pikeurridbyxor och en V-ringad HV-polotröja, gärna en Ariatjacka med <3 Ska nog hålla mig därifrån känns det som..
Igår var iaf. som sagt två jobbarkompisar med till stallet det gick bra, jag showade off lite och sen red dom till sin förtjusning haha. Roligt med att typ större delen av resten av folket på jobbet också vill testa, man är ju typ van vid att det är lite töntigt att leva kvar bland hästarna när man är "vuxen." Eller mer "Är det verkligen så kul att vara där varje dag och bara spendera massa pengar på det?" Så det är ju positivt antar jag ;)

Idag blev det en kall skrittur med Emma och Jonna, välbehövligt för Nicke att bara få kliva på utan krav och att få komma ut! Kollade startlistorna igår till Grevag, guess what? Jag blev lite nervös! Det är längesedan nu, det känns! Imorgon kommer jag nog vara övertaggad, ska bli så gött att göra iordning och packa allt och veta att imorgon så kör vi fan. Imorgon blir det en stunds galoppjobb tills han är mjuk och framme och då blir det bad av iaf. ben och svans, tänkte knoppa på söndag dagen till ära, är ju faktist regionalt.


Snygg?

The Grouch


Gårdagens övning! Började med galoppbommarna i trav och galopp, det var svårt, särskilt eftersom Nicke gav sig iväg i högevarvet varje gång jag vände från väggen men Erica sa att jag fick bli arg, så då följde tre bryska halter innan bommarna sen gick det fint. Sen red vi från galoppbommarna till ettan och tvärt om, fyra galoppsprång emellan så där fick man tänka till lite. Sedan hoppade vi hela banan två gånger på lite lägre höjd, då är det bra att passa på att rida bra vägar så man har det lite gratis sen när höjden kommer upp och för en gångs skull gjorde jag det.
Sen kom en liten höjning till en metar ca. då gick det sådär, vi kom inte riktigt igång så då fick jag återigen fortsätta och hoppa två gånger. Gick bättre andra, måste vara på mig själv om att få igång honom, blir inte första språnget bra/om det blir bra men lojt så måste jag göra något för att "väcka" galoppen. Sen höjdes det lite ytterligare 110-115 typ och då gick det finfint. Svårast var hinder nummer tre eftersom man kommer likadant på det hela tiden för vägen in mellan komben blir den samma. Men när jag väl kommit på hur jag skulle tackla det så gick det med.
Efter dagens åktur bjöd jag in mig själv på middag eftersom jag hörde något om ädelost och kyckling, my goooood om det var gött eller! Blev sedan sittandes i soffan tills Erica frågade om jag inte tänkte åka hem haha. Dålig uppfattning om att andra kanske vill sova när man själv jobbat natt? Men somnade faktist vid 01 igår och sov till 11 idag, Så man kan säga att jag är tillbakavänd nu :)

Idag bär det av till stallet runt 16 och två av mina jobbarkompisar ska med. Jag tror båda har ridit lite, lite innan. Kameran åker med iaf. och antagligen blir det sevärt ;)

cigarettes and lyrics made me

Alltså undra om jag har haft samma rubrik många gånger, är inte så påhittig med låtnamnen/lyricsbitarna hehe.. Är helt sjukt trött i min hjärna, jobbade sista natten inatt så jag sov bara mellan typ 8.30-12.30. Får se hur det går att träna på det ikväll men förhoppningsvis kan jag sova inatt, det är huvudsaken. Fast jag kanske somnar när jag ska få knådning av ryggen. Är en riktig sucker för massage, men min nya massör är jävlar i mig hårdhänt så jag kan nog inte somna haha..
Ska ta mig en liten shoppingspree nu såhär dirr efter löning, vore ju dumt om pengarna tog slut på att betala räkningar? På inköpslistan står, PCB 240V, linfröpellets, fodersalt, betfor och kattsand. Kan ju inte bli mer spännande! Det som ingen fattar vad det är är enligt pappa precis vad min klippmaskin behöver för att funka igen.
På återhörande!

Some days I miss you more than others.

Clown


Nytt pannband och lite ridning på det, kändes fin men lat, loj och långsam. Tre ord på L jag ogillar.. Vill helst inte rida med spurs varje dag men idag hade dom behövts trots två dagars vila.. Well, red mycket galopp och fick honom rund och rak och lite mer framåt typ. Gjorde inget ansträngande, blir mer trim imorgon på nya bettet. Sen Charlies på det, köpa lite foder och kanske bettet då. Sen blir det träna av på Onsdag, skritta/jogga Torsdag, vila Fredag, Genomtrim på Lördag + tvätt sen tävla Söndag.
Om någon råkar vara sugen på att följa med på Söndag är det heeelt ok!

Den som inte taggar ska jag kicka i huvet


Sviingammal bild, Stübbensadel och massa pannlugg! Längtar iaf. som en tok till nästa helg, ska gå in i en metersklassen och tänka att han stannat två gånger på ettan och ba rida jävligt king! Tänkte träna på onsdagkväll om Erica har träningar hemma då, annars hoppar jag nog inte innan då det gick så fint sist.
I helgen har han fått vila i dagarna två, tänkte rida på from. imorgon igen, passa på att använda bettet en gång till innan jag lämnar tillbaka det för att fundera lite.
Beroende på lönen på fredag kommer jag nog ta en rolig liten utflykt, vill säga om jag tycker att jag har 3000+ att spendera!
Apropå utflykt, vilken nosgrimma tycker du är snyggast och mest funktionell, tror du den skulle passa på Nicaros eller vad tycker du min prins ska få bära som variation till remonten?

I don't wanna walk around with you

 
Detta ägnade vi oss åt idag samt cavalettis i trav, det gick bra och han kändes lättare idag med vanligt bett, så igår gjorde nog nytta! Lite loj i sprången, tog inte tag i det själv och gjorde inget mer än han behövde. Men ser på filmen nu att han har fin kurva på oxern så jag ska inte klaga. Sålänge han gör det han ska är det ju bra :)
Nu ska jag lägga mig i soffan med huvudet i Jockes knä och försöka vila tills klockan blir 21.30 då är det dags att börja bege sig. Vi höres!

A bit of information

Nu har jag snöat in helt och hållet, men här kommer fem bett jag skulle vilja prova. Han kommer säkerligen bli lite förvirrad av att testa alla, men kanske också lite mer finkänslig på sitt vanliga? De jag ska testa först är iaf. hissbettet här under och TRUST-bettet jag redan lånat hem.

Novahissbett, Emelie har ett sådant jag ska få låna. Trivdes ganska bra med honom på gags så det kan nog funka. Många har rekommenderat mig detta när jag förklarat mitt problem.

Billy Allenbett, "Westernmärke" tredelat men går ej att böja, rull på mittendel.

Waterfordbett, svårt för häst att bita tag i helt enkelt.

Uppkäk tänkt att ha tillsammans med vanligt bett.

Baucherbett ett snällt bett som ligger stilla i hästens mun, annorlunda visst, men har en känsla av att detta bett är skönt att hänga sig på.

Ska även testa vanligt rakt bett ganska omgående. Samt tredelat med platta ist. för droppe. Är som ni kanske ser egentligen ute efter något lite snällare än bettet från TRUST, men vi får se hur det slutar, kanske är något av de här betten ett mirakel för just oss, kanske är det inte så, vi får se!

So long soldier

Chilldag fer sure! Klev upp 13.15, sjukt gött! Städade lite hemma och drog sedan mot stallet, tog in hästarna med P och red sen.
Bytte som sagt till mördarbettet, det var jätteskillnad. Kände mig dock elak och ville helst inte hålla i honom alls. Kan ju dra det positiva först; krävdes inte alls mycket för att få loss honom från handen vilket gjorde att han bar sig själv och var balanserad (rak.) Trampade under sig med mer vinkel på bakbenen än vanligt. Kändes allmänt mer lyhörd och framåt, konstigt nog, jag har tidigare upplevt att han blivit mer osäker på att gå framåt när man bytt bett. Det negativa; formen är fortfarande låg och han blir bakom lod, att "rida upp" honom med det bettet i munnen är INTE snällt.

A day late


Heheest, skulle kunnat görat mycket bättre med lite ansträngning, detta är en gammal en!
Idag har jag inte fått så mycket gjort, var förbi stallet innan jobbet och mockade halva tiep, red icke. Erica-Jävel är i España, lagom avis så att säga! Jobbet flöt på hade städ-och fixryck (varför får jag inte det hemma istället?) Imorgon ska jag testa bettet, ser fram emot det!
Älskar också att jag nu är ledig tills jag går på natten fredagkväll och att det då är helt okej att vara uppe skitsent och sove aplänge <3
 

Commando

Vad jag tänkte köpa;

Vad jag kom hem med;

Så kan det gå, Shiresbettet fanns inte i Nickes storlek, tanken jag har med det är att använda nångång i veckan hemma, vi går mot vintertider och då blir det många dagar man harvar i ridhuset. Han blir lätt tung och lite stum utan att vara pigg.
Kommer ju till ridning efter en stunds kämpande men skulle vilja ha lite hjälp på vägen ibland. Shires-bettet, ger med hjälp av plupparna tryck på lanerna, därför är det inget jag skulle rida på varje dag, utan bara ha för att väcka munnen lite och inte göra det så bekvämt att hänga på. Blev istället till att låna hem ett TRUSTbett med port som istället ger tryck i gommen vid häng i tygeln. Märk väl att jag inte planerar eller rekommenderar någon att rida på något av dessa bett varje dag.
Om någon precis i detta nu kommer att tänka på ett bett jag borde prova så kommentera för guds skull! Jag är vilse i djungeln!
Dagens åktur idag blev kl 8.20-9.05 kändes mig duktig för det är så skönt att ta stallet på morgonen ju! Idag var en typisk dag då jag inte har någon lust alls. Stötte på lite problem som jag valde att ta mig igenom trots det. Nicke var tom. svettig när vi var klara, gjorde ungefär 500 galoppombyten, på rakt spår och på båge, med två byten då per båge. Använde mig av gårdagens serie till att rida små travserpentiner, det var lätt åt ena hållet och svårt åt andra (som alltid.) Det är jobbigt att vi har svårt för samma varv, när vi ska åt höger trampar han på bra och jag hjälper honom hålla takten och ställningen, sen när vi kommer till vänster blir det så mycket svårare för oss båda. Well, well, känner att jag bara skriver massa wall of texts nu för tiden.. Puss och Kiss!

somewhere in neverland


Höll mig ifrån lekandet igår men idag blev vi tvungna, red fram med hjälp av två galoppbommar som låg lite knixigt till, fick rida väldigt kort väg både före och efter så det var en väldigt bra övning, sen en cavalettistuds med bara två cavalettis och båge till travbommar. Sen hoppade jag igenom serien på bilden kom lite nära in två gånger och Nicke gillar ju inte att sträcka på sig till nästa men det fick han göra och gjorde det utan prut, kändes bra. Hoppade bara igenom den två gånger från varje håll. Red dessutom utan skydd för jag hatar att sätta skydd på leriga eller ens blöta ben, han verkade inte dö av detta, har skydd pga. snygghet och jag vet inte.. vana? Bytte bett med till mitt tre-delade sprenger, fick samma känsla som sist på det; ännu tyngre häst men mer nöjd mun.
Tänker åka till Charlies imorgon och diskutera bett, funderar på att köpa något lite mer obekvämt att ha nångång ibland när han känns väl tung..

Jobbade en sväng ikväll med, tycker detta är smått underhållande faktist!

crooked minds

Har inte känt för att skriva något efter inlägget jag la upp sist men nu kommer det en update! Tänkte ta den i bilder för det är roligare.

Nicke dagen efter banträningen med min favvo"inspänning" på, funkar bara om man han täcke på tyvärr, alltså inte på sommaren. Vilken tur att vintern är kommen!

Dagen efter det red Malin så jag kunde hämta ut paket, jag beodrade henne att hoppa det som stod uppe i ridhuset, travbommar, studs och serier. Det hade gått bra sa hon och det kändes som det idag när jag red för han var såååå fin!

Det kom tom. läppstift av att bara rida "vanligt," behövdes inte en massa krumelurer och övningar utan bara rakställd med igång/avsaktningar, happy horse.

Paketet inhöll detta och ett pannband som tyvärr var svart, men har fått svar på mitt mail och de hade skickat fel, så imorgon får det svarta åka tillbaka till sundsvall och jag får förhoppningsvis tillbaka ett som matchar mitt träns :)
Måste även visa en liten serie Emelie verkligen lyckats med;

"Hoppar lite på kanten matte så vi säkert klarar det!"

"Fuck!"

"Lägg mig inte så nära din jävla idiot!"

"Fuck you hindret också!"

Shutt on

Det senaste halvåret har ni kunnat följa mig under inridningen och visningen av Shutt här genom bloggen. En häst som jag tyckt mycket om och som har fört mig och min moster Pia närmare varandra, samt lett till att vi påbörjat ett samarbete oss emellan. Tyvärr kommer det aldrig komma upp några fina bilder från när denna lovande häst tar steget ut i tävlingsvärden för hon kommer aldrig få den chansen, imorse avlivades hon pga. ett brutet ben.

I wanna be sedated


Som G-son ser ut på denna bild har jag känt mig hela dagen helt slö och mongo men ganska söt *tihi.* Gjorde inget vettigt innan stallet där jag gjorde massa annat än det jag borde så jag var tvungen att spåna och fixa mat mitt i natten (när vi kom tillbaks.) Anyways packade ihop Nicke och saker, lastade själv och han bah "nja fast jag går här eller här, eller såhär?" Sen gick han in snäll, alltså okej att han har kass balans men han ramlade när jag släppte upp kopplingen och skulle rulla från stallplan, seriöst det lät som en hel flock som galopperade inne i transporten, han har varit ostadigt dom senaste gångerna har jag tyckt (mer än vanligt) men det konstigaste av all var att han under hela hemfärden stod som ett ljus. Can anyone explain it to me?

IALLAFALL så kom vi iväg till Tenhult och Nicke fick ytterligare en chock eftersom det var mörkt ute, (hästarna går in kl. fyra och är det mörkt så är man i ridhuset punkt, dom behöver inte vänja sina ögon vid mörker så ofta helt enkelt, mer än när dom ska nana då) så han spelade allan och var lite all over the place och när jag skulle rida fram ute så kollade han hela tiden så att jag var med där uppe. Inne på framhoppningen kändes det som att han var med mig och jag hade en bra känsla, men tji fick jag eftersom jag backade och han backade mer över de fyra första, sen när jag försökte rida vettigt fick jag ett stopp, ett fulstopp tom!
Väljer att glömma den rundan och inte lägga ut filmen, ni får se 110 istället som var väldigt mycket bättre, hoppade ganska många språng emellan 100 och 110 och var snabb med både spö och sporre för att vi båda ska tänka fram både före och efter.. Efter den långa vägen till sjuan väljer jag dock ändå bromsen (för i helvete sluta!) och får ett pet.

Intergalactic

Är för tillfället fast/tillbaka i ganska många serier, love it. How I met your mother, New Girl, Modern Family, Hart of Dixie går för fullt just nu over in the US. Snart börjar; American Horror story, Walking dead och Suburgatory, har börjat kolla på Breaking bad med, är någonstans mitt i s02. Har att göra med andra ord ;)

Apade efter en blogg jag följer;

Så nu taggar vi för att det blir på detta vis!

WoundedPlåster på såren, kan ni gissa vad det är? (Inte du Emelie.) Nicke är även färdigklippt nu med världens bästa Malins maskin tack, tack och åter tack! Jag återkommer på Onsdag när vi har höppat i Tenhult! Tjipp och hej!
 

Bliss


Scarfacemongot äter äppel, dagens intressantaste händelse, tänker inte uppdatera nu på ett tag, inte förrän det händer något värt att skriva om vilket det inte känns som just nu. Förkylning på ingång nu som grädden på moset (usch, två saker som är äckliga i sig blandat) känns som allt är påväg spikrakt neråt och små skitsaker känns asjobbiga, ja ni vet nog hur det är. På återseende!

PS. Vilken färg har Nickes nya täcke?

Headshrinker

Stallade i sju timmar idag och Nicke är inte färdigklippt :( Värför? Hade exakt en kota, två armbågsveck och ett halvt huvud kvar att klippa när maskinen ba "PANG!!" och sedan blev tyst, säger bara h.e.l.v.e.t.e. vilka sura pengar om den inte är lättlagad.. Riktigt konstigt eftersom den klippte hull och hår på kroppen, (som självklart är jobbigare än finliret) funkade verkligen perfekt och skären är så fina att Mister Nicke blev typ grisrosa/gul.
Sen är han inte så snäll att klippa ben/huvud på eftersom det killas så brems behövs, bremsade två gånger sen bestämde jag och Malin att hon skulle rida lite så han slapp plågas ihjäl på en gång. Sen hann jag ha igång maskinen högst fem min, alltså den kan inte ens ha hunnit bli varm? Fuuck!

Känner mig ungefär som när man kommer ut från banan, nolla, vädret är soligt, tävlingen är ute, du har knoppat, men keffot som håller kameran har misslyckats helt, typ tagit tre bilder som ser ut så här. Alltså det är något som jag kan få mig att vilja dö lite, visst jag har tagit jävligt mycket bilder, alla blir inte bra, det kan bero på mycket, men att ta i så när rätt ögonblick kan jag inte riktigt förstå är svårt med en "riktig" kamera.

Shut har löshoppat i flyinge idag, jag vet inte än om hon gick vidare men Pia trodde inte det, jag tyckte dock hon såg väldigt fin ut på bilderna som finns på equipe, (startade som nr två för det intresserade) finare än på treårs iaf. och det är ju alltid gött om dom gör det snäppet bättre :)
Bra frambenstekning och fin modell fick hon i omdöme av Maria Gretzer.

take off your colours


Blev smått inspirerad av Emelies bild, jag började faktist också rida i tid! Här hos moster Pia som jag rider hästar åt än idag ;)
Det blir inget lag till Västervik. (Sug kuk jävla fan!!1) Sista anm. är imorgon och det känns som att det skiter sig helt och hållet, får se fram emot banträning i Tenhult som jag säkert hinner bryta benet innan. 100, 110 där iaf. Får väl försöka ta mig iväg till Grevagården 28 eller något.. Jag som tänkte att 11/11 hade varit ett king datum att debba i 120, känns långt bort..

RSS 2.0