Itchy fingers


Ja tack till alltihop, vad säger ni? Hett eller inte?
Pärlpannbandet är det jag dreglat över längst så man kanske helt enkelt skulle ta sig i kragen och säga "det är okej" till sig själv och beställa hem det?

Viking death march


Charlies kl 10.02 i Fredags, galet.

Lagad av mig och pappa, (mest pappa.) En av sladdarna var helt brunnen och av så det var ju inte konstigt att det var glapp i den haha. Men nu ska den nog allt funka! Precis en sån jag helst hade velat ha om jag hade haft obegränsad ekonomi. Nu fick jag den till priset av Julas klippmaskin, tror jag är mer nöjd med denna dock! Ska klippa på Tisdag är planen.

Lifeline


Kan inte beskriva med ord hur mycket jag längtar efter att tävla just nu. Har aldrig tänkt på det som jobbigt med tävlinguppehåll, men just nu hade jag velat vara mitt i (slutet av) tävlingssäsongen, med tävlingsplaneringar hit och dit. Hoppas verkligen Västervik blir av!
Var på charlies imorse, hade gott om cash, hittade nada! Alltså nada som i inget, ett fleecetäcke som var alldeles för fint för att ha som "torktäcke" (Anna Scarpati,) ridbyxor som satt konstigt och inget ok regntäcke eller fleece till mig själv. Det var dessutom fucking rekord på hur mycket folk det var där, visst det brukar vara ganska galet men detta var vansinne! Hade aldrig pallat kön för bara ett par ridbyxor eller liknande. Åkte över till Hööks istället och köpte mig en fleece för en fjärdedel av priset jag hade tänkt mig och ett fleecefodrat regntäcke som han ska få på dig så snart han är klippt. Ska åka och hämta Emmas klippmaskin imorgon så pappa kan kolla om det är lätt att laga glappet i sladden, om det är det så har jag kommit över en riktigt billig listermaskin, only the best ni vet, därför handlar jag på hööks!

Efter morgonens upptåg åkte jag ut till Nicke och red ut en sväng med Bonnie och Jonna, Nicke hann inte med i Bonnies galopp eftersom vi galopperade mer bakåt/uppåt/åt sidan än framåt. Det var nästan så han blev obehaglig fast jag är ju van, säkerhetsbältegramanen var på iaf! Fattar inte hur man kan tagga i så bara för att man är utomhus i det fria? Galopperade av honom i ridhuset och hoppade den förhatliga muren som bara blev fel igår en gång, det gick bättre idag fast idag var den 30 cm hög, kan ha spelat in lite.
Råkade sedan efter stallet åka till JFK i hopp om att det snart skulle vara en viss Erica inne på banan, så var inte fallet utan det var en enda start kvar i 120, sen banbygge, sen unghästar, sen startade E och Irma som nummer 20, en rättså glasklar nolla i 130, easy as that. Wiran hade också varit nolla i den klassen såg jag på resultaten. Hade så gärna varit ledig på Söndag och åkt och kollat på de stora klasserna, Aragorn ska bla. gå 145, med Erica i sadeln förstås.

Niggas in paris

Är för fösta gången på länge riktigt trött och det är kväll, win!! Började dagen i Tenhult hos Emelie och Aska, det gick riktigt bra för dom idag, bilder och glatt inlägg lär dyka upp på Emelie blogg. Jätteroligt att se however.
Vidare åkte vi till Nickolaus som skulle få sig ett hoppass, han kändes lite lagom knäpp till att börja med och värre blev det, mycket spring i benen och eld i rumpan. Det gick ganska bra ändå fast vi hade grava jävla problem med två av hindren på banan, kom nära muren när jag red från dörren hur jag än la om vägen och galoppen.. lika på in i kombinationen.. Så kan det vara ibland, jag har väldigt lätt att fastna och bara låta det bli likadant gång efter gång tyvärr.

Framridning på glad häst

Tyckte denna bilden var härlig till jag insåg vad som var fel med den..
Om jag istället ska vara lite positiv till mig själv så tycker jag faktist att min sits över hinder är jävligt nice, hittar inte ens något att anmärka på faktist!
Gladast i stan? Seglandes över 120

Nu trodde ni allt att bildbombandet och inlägget var slut! Men icke! En häst var ju kvar på schemat, Bjutti;
Ser ni hur avspänt detta ser ut eller!? Hon var så duktig idag! Helt lugn vid uppsittning och travade normalt på volten från första början, äntligen har en av många poletter trillat ner. Så himla skönt, det kommer komma bakslag av stora mått med denna häst, det är jag säker på så känslig som hon är. Men äntligen har vi tagit ett STORT steg i rätt riktning!

Nu ska jag betala alla räkningar och sedan fundera ut hur mycket jag kan spendera imorgon på Charlies stora höstrea. Kul eftersom jag just nu har oväntat mycket pengar (that's a first.) Ska inhandla en fleece och ett regntäcke, sen lär det ju som alltid bli något mer. Återkommer med fynden imorgon.

Teenage lobotomy


Idag tävlade vi om vem som kunde gör fulast min och glömde sadel. Jag vet att hästar har valnötshjärna men hur tänker han när han hellre travar än galopperar med mig studsandes? Förmodligen inte alls. Han fick dock faktist jobba på lite i en rund form och jag fick jobba för att sitta där man ska typ.
Sen hjälpte jag E att höja lite hinder när hon red sitt senaste tillskott (syns i bakgrunden) samt bjöd in mig själv på mat, försatte mig i paltkoma och sen kollade jag på hockey och träffade Emelie lite. Vi har date på Torsdag då blir det hoppa Aska, hoppa Nicke, rida Bjutti.

En film jag tror jag missat lägga upp, annars får ni kolla igen :)

Hard to swallow

Hemma efter en sväng på jobbet och kaffe hos Amanda. Fick önskemål om bilder från det sista ridläger jag var på (som elev och inte ledare då,) 2005 var det. Jag var 14 år och hade med min egna häst Carisma;

Hingstanacke på en tjej,,

Var ett ganska fattigt ridläger faktist, käss mat och jag fattar inte hur vi kunde bada där vi badade alltså, dom skulle ha hinderpark och massa föl. Så var icke fallet.

Bonusbild!

När vi ändå pratar Issa
Har Nickolas någonsin hoppat av "där borta"?  Minns att vi då tyckte denna bilden var HELT perfekt :')

Poison Heart

Att äta asvarm soppa snabbt är inte lätt, läs går inte, ska komma ihåg detta till nästa gång jag har bråttom vilket är jämt. Jag har alltid bråttom för att jag sover så mycket, gick upp tio i nio idag och la i parkeringpengar i bilen sen sov jag till tio i tolv. Hann icke rida idag. Men har sålt både mina stigbyglar och mina stövlar så det plussas lite på kontot inför challes-rean. Så jag är lite positiv idag fast lite neggo för att det är sjukt fint väder och jag bara hann mocka och byta täcke. Well så kan det vara när man är smått efterbliven :))) Ska dra mig mot jobbet snarre 15-20 bara sen hänga lite med A man ikväll.

Nöjd Nicke ändå, puss.

Paperthin Hymn

Blev lite piff och puff och krumelur idag. Hade varit kul med hoppbilder (och att hoppa) men hade nog blivit lika högt som i Onsdags då "bara för att." Så valde att istället, bygga undan allt i ridhuset, klämma mitt finger mellan två bommar hårt som satan själv, och sedan rida dressyr.

Förvänd galopp like tha baws he is.

Tänja lite trav och ligga baklänges.

Väster galoppsväng.

Lätt sitts, rid på framåt i galopp, vifta på huvud och svans. OBS. Denna övning kräver att man kan sin sak!

Avtravning med huvudet där Nickelusen vill ha det helst, syns ju att man påverkar när man rider iaf. :)

En sista bonusbild, denna övning rekomenderar jag bara dig med sjumila-erfarenhet, jag kallar den "fejkatgaloppombyte." Man ger alltså hjälper på en liten båge för att byta till förvänd, hästen gör då som den brukar göra när man ber om ett byte men landar återigen i samma galopp för att slippa den förvända galoppen och kanske lura en oerfaren att den har bytt och bara är jävligt king på förvänd!
En liten sista inflik, har letat tävlingar nu, det ser tunt ut och jag önskar lite att jag hade ett mån-fre jobb så jag iaf. visste att ja var ledig ;) Någon dressyrtävling hinns nog icke med hur som helst, de jag halvkollat lite på är fulla O.O tar ej emot fler anmälningar.  Blir inget av Gäsene nu när inte Brk hade sin PJ, men grevagården har 100, 110 den 28... oktober. Innan dess PJ I tenhult den 10 okt. Wiie aslänge kvar :(

Saint Veronika

Hemma efter ännu en jobbkväll, fick sms under kvällen om att morgondagens PJ är inställd pga. allt regn. Så jävla tråkigt! Hade ju redan tänkt ut hur bra det skulle gå och vad jag skulle skriva.. Ja ja så är det för det mesta, planer går i stöpet. Får se vad det blir av imorgon, tänkte börja med att sälja mina för korta ridstövlar. Hanna är dock i stallet så det blir fotografera av imorgon på ett eller annat vis :)


Snöade in på gamla bilder alltså.. Tre bruna, saknade ston. Sarabi, Paleté, Carisma.

My horse is amazing


Såhär stort hoppade vi idag, efter att inte ha hoppat på två månader är det rätt gött att avsluta en träning så må jag säga, att han sen hoppade helt jävla kalas på denna oxer gång efter gång gjorde att det kändes väldigt enkelt trots höjd och bredd, sista språnget kändes löjligt bra, tror det va 130 men kanske bara 120. Ser iaf. litet ut när Nicke är så stor, haha oh, the disappointment..
Red serier med kombinationstouch idag. En Cavalettistuds på volten, två stora kryss på snett igenom med ett galoppsprång mellan, ett räcke på andra diagonalen och tvåkomb på långsida ett och trekomb på långsida två. Nicke var superfin och fick bra tips om hur jag ska hitta rakställdheten i början av passet kom då åt honom ordentligt och sen gick hela träningen kalas-as-bra.
Bjutti hann jag med innan träningen och hon skötte sig med, måste få med någon som kan filma och fota snart! Panikade lite över att jag hängde tag i stiglädret hon hade om halsen för första gången, så fick gå tillbaka till mitt vanliga mantag med en knytnäve på halsen (då åker man varken bak eller fram trots skutt framåt eller plötsliga avbrott;) Hon struttade på i trav i båda varven iaf. det är väl bara att fortsätta nöta antar jag.
På lördag har jag troligtvis både fotograf och kameraman, stay tuned!
PS.hehehe..eh.

It's Not A Fashion Statement It's A Fucking Deathwish

Vaknade 14-30 istället för 11, bara stängde av telefonjäveln.. Inte så värt ändå.. Hade tänkt hinna åka till Emelie, Pia och sen träna med Nicke ikväll. Får se vad det blir av resterande dag.
Började även med att läsa en sak nu som jag blev lite bitter och avundjuk över. Det behöver vi dock inte ta nu. Tänkte slänga upp lite okategoriserade bilder istället, såna som ni förmodligen inte sett :)

Nicke, enda bilden som finns med sådana framben, hade gärna sett mer av dom.

Samma dag och hinder men med Filur som jag saknar något oerhört, ja en vattenmatta har en gång bitit honom i mulen!!

Pias hästar när dom var bebisar -09 Lisa off Salamone och Una estrella dorada. I Sjövik för inridning.

Nu blir det riktigt random, denna hästen tyckte galopp var konstigt, ni kanske ser det.

Jättefina Sarabi som jag tog från att inte gå från stallplanen (bara stod på bakbenen) till att hoppa banor på 1m. From som ett lamm.

Såhär taggade min käresta Carisma i när hon fick hinder framför näsan (eller skymtade ett på andra sidan mataki)

Är sånthär roligt att se? Jag har miljardersmiljoner bilder från tid och otid. Något speciellt någon vill läsa om eller se bilder på?

why worry

Är sådär lite lagom rastlös men gäspar stort samtidigt, ska inte jobba inatt för jag är klar för den här gången. Trodde att väckarklockan skämtade med mig idag 13.45, kändes som att det var omöjligt att jag hade sovit så länge, redan. Fick ju ändå glatt kliva upp ur sängen efetrsom jag alltid gladeligen bokar upp mig på att göra en massa saker. Så först ut till Nicke som fick sig ett ordentligt trimpass, han går med bakdelen innanför spåret om jag bara slappnar av, i båda varven, både i trav och galopp. Så jag rider ungefär alltid i förvänd sluta utan att det hjälper för såfort jag slappnar av så åker rumpan ut igen. Fattar inte hur det kan vara så jobbigt.
Iallafall så bestämde jag mig för att vi skulle få tag på yttersidan ordentligt genom att galoppera på volten och vända bara för ytter, det var jättesvårt, bytte tillslut tygelhand så jag hade tyglarna i kors som jag fick göra för Mette. Det gick bättre då och det kändes som att jag fick tag på både inner och yttersida, och lite rundare mer bärig galopp, höll på en stund och sen vips när jag skulle trava av vad hände? Jo jag hade en rak häst under mig utan att jag ens visste vad jag hade gjort, tänkte ju bara lite på Mette.
Efter Sjövik ver det dags för middag hos mamma, (jag älskar att äta, visste ni det? Det är det bästa som finns nästan <3) (Kålpudding omnomnom.)

Mätt och belåten åkte jag tillbaka till landet men denna gång några kilometer från Sjövik nämligen till Tunabo och Pia. Red bara på Bjuttis (Shut går snart final eller vad det nu är, löshoppning på Flyinge iaf. så känns inte som hon behöver ridningen precis nu.) Bjutt hade varit väldigt spänd igårkväll när Ellen och Pia höll på med henne och det märktes lite idag när jag skulle sitta upp, kunde dock trava på lina i båda varven idag också! Jag och Pia bestämde att vi ska va lite hårdare mot henne nu, det får vara slut på gulligullet helt enkelt. Hon blev bara ordentligt upprörd två gånger så det är definitivt framsteg :)
Igårkväll fick vi flytta in i den nya sadelkammaren som ligger i lilla stallet, det blev jättefint och mer plats. Men vi får se hur många gånger man drattar på ändan i vinter med sadeln i famnen..
Visade denna bilden för mamma och hon utbrast "Är allt det ditt!?" Jag ba "eh aaaah fast jag har ju en full garderob också.." Hon tycker inte jag behöver åka på någon Charliesrea nästa helg..

Change of plans


Känns som att det blir hoppa av på Lördag istället för Söndag, anmälde aldrig till Nässjö och just nu känns det som jag lika gärna kan åka till Bankeryd på PJ på lördag, nära, billigt och jag kan hoppa 100, 110 istället för 100, 100.
Hade gärna åka till Gäsene helgen efter för 110, 115 men jag jobbar och när Erica var där sist så var underlaget som cement blandat med asfalt.. Vi får se, sista anmälan är dock imorgon, alltså jag fattar inte men det känns som att anmälningstiderna går ut mycket tidigare nu än för typ ett halvår sedan?

Little lion man

Måste börja med att berätta att jag idag gjort det hurtigaste någonsin!
Bilden är tagen 7.50 imorse, jobbade som kanske bekant 22-07, kände mig så jävla duktig! Att sen Nicke var sådär lagom spänd som bara gör honom mer lyhörd och lite mer spänstig (på något konstigt sätt) var ju inte heller fel. Kändes verkligen superfin och gjorde det verkligen värt den tidiga timman. Red inte så länge då jag inte ville släppa ut honom svettig och mest av allt ville jag hem och sova. Blev lite öppna, sluta i trav och förvänd galopp på mittvolten där jag kunde ställa inåt och strecha honom riktigt ordentligt.
Igår vilade han och iförrgår hoppade vi lite cavaletti/galoppbommar på volterna för den som för anteckningar om vad vi hittar på. Han vara fin då med om än lite trutig och svår att påverka.

Ze luva, alltså jag måste säga att jag är lite tveksam.. Öronen är hårda och lite, lite små. Den är dyr och tror ni förbundet ens svarar på mejl om frågan om man får använda den på tävling? Behålla eller länma tillbaka? Är typ pank, så lämnar nog tillbaka med ursäkten att öronen är lite tighta..
Men ser ju tom. på bilden att den sitter lite "ovanpå" huvudet.

lonely road to absolution


Denna man har jag vigt kvällen åt Mr. Nobody och Requiem for a dream. Den sistnämda bör alla se då det lätt är en film på min topp fem lista! Funderade dock mest på hur jag skulle sitta för att inte min nacke skulle värka så.
Värför jag har ont i nacken? Tjaa jag red ut idag, kan säga att Nicke inte kommer komma undan men några 20 minuter i ridhuset för han hade ENERGI så det räckte och blev över! Det var kul tills det gick till lätt överdrift, var ute och lattjade med Emma - Enzo och Emelie - Gunda.
Annars har det inte hänt så mycket idag.. Började med storstäd av lägenheten men nu ser det likadant ut igen. Har även lite ångest över vilket som är värst, sova länge men riskera att vakna tidigt och då behöva vara vaken till 07 nästa dag eller gå upp tidigt och riskera att inte kunna somna ett par timmar på kvällen och behöva jobba 22-07?
Var även förbi Charlies, dom hade Equiline-luvan, i brunt, den var skitful och oexklusiv, men tänkte hosta upp pengarna och helt enkelt prova hur cp den ser ut på.

Hey ho let's go

Några mål för September månad:
* Rida ut med sällskap på Shutt, galoppera framåt med kontroll.
* Få Bjutt att inse att jag är okej att ha på ryggen samtidigt som man travar/tar i henne.
* Rida intervaller minst två gånger innan den 23, rida ut och galoppera tills Nicke kan galoppera sitt snabbaste utan att bocka.
* Tävla Nicke den 23 och tänka att vi är odödliga, sätta två episka nollor.
* Åka till Charlies och beställa en tystnadsluva från Equiline och se hur Nicke beter sig med den på huvudet.
* Hitta 50.000 och köpa en hästtransport.

* Rida en dressyrtävling på Nicke innan året är slut.
* Nolla 50% av de starter jag kommer rida innan årets slut. Såklart man vill nolla alla men let's be realistic.

Dead silence


Denna lille skit kan verkligen gå mig på nerverna ibland. Hörde honom prassla i soppåsen vilken är något nytt han börjat med när han vet att man lagat mat och det nog finns något gott där.. Smög på honom och tog honom i nackskinnet så nu är vi sura på varandra och Jocke är på jobb igen, forever alone är jag.

Men till roligare saker så red jag idag, har dragit mig lite för att sitta upp pch tänk att han ska vara oren eller tom. halt. Men peppar, peppar han kändes riktigt fräsch,pigg, tung, rund och låg på mina skänklar i varje sväng. Det var ändå så gött nu efter ett litet uppehåll, satt bara och log även om både han och jag är helt ur shape. Har träningsvärk efter att ha mockat i två dagar liksom.. Det säger väl det mesta? Red inte så länge satt väl på i högst 20 min men efter det var båda svettiga och glada, det får bli lite mer imorgon när han har skor :)

Såhär svettig efter 10 minuters effektiv ridning haha :') Till hans försvar har han fällt asamycket och har redan börjat byta färg nu inför vintern.. För mig själv har jag inget att säga, gör verkligen inget annat jobbigt än att rida och det som hör stallet till. Skulle aldrig få för mig att gå till ett gym eller betala för att gå på pass, det är verkligen något som bara låter.. som ren idioti i mina öron. Fast jag hade nog behövt jogga en del för kondisen och inte röka då.. Det kompenserar ju inte direkt.


It's Not The End Of The World But I Can See It From Here

Vill kräkas lite på denna dagen (ja, redan.) Tyckte att det senaste jag kunde gå upp var 10.30, sagt och gjort för då skulle jag hinna med stallet och kunna rida eller frisera och snygga till N innan jag behövde åka hem, fixa mat och dra mot jobbet. Nu hann jag inget av det bara för jag ska börja en ynka timma tidigare, blev bara räsermock och fixa mat endast. Imorgon ska han fan bli häst igen! Tusen liter pälsglans och ett bad lär behövas.. Sen rider jag nog lite lätt bara för att känna på honom på Måndag och sen lite mer krav på Tisdag när han har fått på sig fyra skor.
Måste anmäla till Nässjö på Tisdag så bara han är fresh så blir det så, kommer ju inte hinna göra något seriöst heh. MEN DET BLIR NOG ASBRA! Tagga, tagga, tagga!

Devil on my shoulder

Sen jag skrev sist har jag bara ridit två gånger på två hästar vardera gångerna. En av gångerna var precis nyss ute hos Pia. Förra gången var också där. Sist var första gången på länge och det gick ganska bra med båda. Idag dock kändes det som riktiga kliv framåt. Bjutt var riktigt spänd i början, höll på att gå upp i atomer för att vi sadlade från "fel" sida. Sedan spänd som en fiolsträng ute på banan. Gick ändå bra väl uppe, några sprätt iväg framåt får man räkna med, men sen testade vi att faktist ge henne lite mer space och bara få fortsätta springa framåt om än på volten. Kändes som att vi skulle välta en stund men hon blandade även in helt normal trav och behöll den längre och längre! Fortfarande är vänstervarvet väldigt svårt eftersom hon inte ens vill ha Pia på sin högra sida men det kommer nog.
Shutt var som vanligt lite sur på det mesta, skänkel och hand och så, men galopperade ändå snällt tillslut i ena varvet. Tror det får bli lite mer skogsritter på henne med draghäst framför.Off Beauty, Balou du Rouet - Voltaire

Shutt On, Sir Shutterfly - Voltaire
Imorgon åker Nicke hem till Sjövik så då blir det andra bullar för hans del med. Dock är han i kritiskt behov av en hovslagare. Hoppas Rolf hör av sig!


oh love

Ska försöka skriva något tänkte jag men det går sådär. Det är väl bara att ta tag i det så kommer det nog. Vill komma igång och ha saker att skriva så man måste ju börja någonstans eller? Nicke ska iaf. igång igen nu, är ju inte så att han har stått länge så han måste nog bara mjukas till lite. Red lite igår, då var det väl två veckor sen sist, kändes väldigt skönt att bara galoppera lite igen måste jag säga! Han är även ganska tjock, tom. nacken framför mig kändes som mer häst än innan haha! Red i hagen där han och Aska gått nu i en och en halv vecka så det var ju lite halt och o-optimalt men det kändes som en helt okej rund men låg form och sjukt stel i sidorna. Kom även något litet krumsprång som vi nog båda uppskattade lika mycket. När jag hade ridit lite utan större incidenter så satt Emelie syster Josefine upp som inte har ridit på år och dar. Hon skrittade och travade lite med ett stort leende, har en känsla av att hon vill göra om det!
Just nu siktar vi på att rida andra omgången i allsvenskan för Hakarp den 23 September, två en meter klasser känns lagom (om han nu peppar peppar håller sig fräsch.) Han har ju trots allt varit lite knackig efter bete två gånger innan men I keep my fingers crossed!


RSS 2.0