When the weight of all the world is pushing down

Pia behövde inte någon ridhjälp idag, men jag visste en annan som nog kunde tänka sig en hjälpande hand. Red barbacka bort till Linda där nicke fick låna box medan jag red hennes nyförvärv, en superkänslig valack, gått 120, 6 år, riden av en kille innan, var mycket pigg, satt på en stund och försökte rida, satt av, longerade, satt upp och försökte rida igen. Kände mig sämst haha. Han var avslappnad ett halvt voltvarv i taget, galoppen gick dock bättre, sa till Linda att jag hade velat rida i två veckor innan någon fick se. På Nicke behöver man liksom inte vara så medveten om vad man gör hela tiden han bara går ju, detta var motsatsen då. Nyttigt however..
Red även ett sto som gått 140, haft någon avkomma och inte vart mycket riden det sista, rodeo när jag longerade men snäll när jag satt på. Det var inte heller en häst som fick en att känna sig världsbäst direkt haha. Lång och låg helst. Tog två skutt och då blev den glad och lite roligare ;)
Sen satte jag och Nicke fart hemåt igen, hade tvättat benen innan vi red och det är grusväg bort så de var torra och fina när vi kom hem. Så jag klippte dom, han var väldigt snäll för att ha så mycket sår/mugg får jag lov att säga. Spritade av dom och smorde sedan med den nya salvan jag hämtade ut idag. Han hade mer på övriga tre ben än jag trodde och mindre  än väntat på bakbenet jag behandlat.
Han skötte sig iaf prima när vi red om än lite snubblig, började skymma på hemvägen. Mysigt att det går att rida som man vill numera utan att han ska bocka för mycket, inga tendenser till dumheter när vi red jämte vägen heller. Ganska tungt trafikerad 80-väg där ingen visar hänsyn sista biten vid Linda.
Så är det, ska nog se om inte hon vill ha min hjälp lite mer. Jag vet ju hur nyttigt det är att rida mycket olika pållar.
Nu ska jag hoppa in i duchen för jag bokade nyss bord på Åtta glas till ikväll. Hepp, hepp!

Returning the smile you have had from the start

Lång dag i stallet idag. Välbehövligt ibland.
Checka skillnaden på fram liksom. Skönt att få det gjort!
Rida ut fick vi göra själva men jag red den tänkta rundan bort till Riddersberg, blev sugen på att rida ridhus men slog det ur hågen, har nämligen planer på att betala för två-tre månader och se hur mycket jag använder det. Det jobbiga är att skolan har det bokat alla vanliga vardagar 7-16, ridhuset är 40x80 så man skulle ju kunna tycka att en tredjedel kunde vara öppen för allmänheten, med reservation för tex löshoppning eller när eleverna ska longera/tömköra. Ska kolla bestämmelserna helt imorgon. Det är detta som fått mig att inte lösa något kort än eftersom jag vill rida dit på dagen då det är ljust och helst inte bara på helgen.
Red iaf. förbi smedjan och bort, fattade galopp direkt efter vägbommen och galopperade hela vägen runt till hagarna, tårarna rann och Nicke gick minst sagt frivilligt. Fast på vägen bort var han lite tittig för första gången på några år, men han är inte svår att övertala direkt. När jag hade ridit ett varv tog jag ett till, försökte klocka hur länge man galopperar men med både graman och vantar att hålla reda på tar det ju en stund extra, skulle tippa på 2½ minut iaf. Lagom intervaller att börja med, han var lite svettig och anfådd efter två varv.
Han är dock så gott som oklippt nu, men jag har planer på att ändra på det. Jobbar ju nätter nu from nyår som sagt så tänkte att jag skulle tvätta benen noga nån kväll (för att få bort världens fetaste salva som sitter kvar som ett täcke över muggen efter tre dagar.) Sen klippa dom morgonen efter, benen känns viktigast att ta just nu pga. mugg och allmän smuts.
Helklipper nog inte denna gången utan gör nog någon form av täckesklipp men tar benen och huvudet då med. För att det är fint och funktionellt för mig, Nicke har aldrig misstyckt.

Here comes the sun

Orkade inte me et idag heller, vad är det med mig? Nyårslöfte? Rida två dagar, vila en-schema! Mockade ordentligt, (har plockat ur bädden för att muggen ska slippa kiss-os, så det går numera att mocka noga) matade, släppte in hästar, spolade ben, mööös. Gosig så länge det finns godis att hämta!
Imorgon kommer Rolf och fixar nya fötter sen väntar uteritt med Linda, ledig nu inför nattajobb på nyår, skönt är bara förnamnet, ska plocka upp lite här hemma nu så kanske ett under sker imorgon och J dammsuger? Han har iaf. berättat för mig att han tänkt göra det både igår och idag.. ;)

Chasing shallow dreams

God jul och sånt, idag mina vänner har jag ridit, det blev inget av på julafton och på juldan longerade jag nog bara..? Minnet är kort! Idag blev det iaf. några barbackavarv på banan i regn, blåst och mörker. Inte så mysigt kan man tänka men det var rätt gött faktist. Nicke var pigg och därför spänd men stundtals fin ändå.
Slutar "sent" imorgon med så blir nog något liknande då, sen ska det ridas ut på Söndag! Går på natt på nyårsafton, det ska med bli kul..
Annars julklappar? Jaa en del, schabrak, underställ och underkläder, bestick och en lykta, samt pengar (till ridhushyra men dom använde Jocke idag till att köpa ett nytt däck.)
My current obsession, jag och jocke upptäckte för ett tag sen att vi missat en massa nya avsnitt, hur bra du vill!

Merry christmas, kiss my ass

So sick of calling,
You won't telephone me,
No, fuck you, I'm going out.
I gave you my all,
But our love hit a wall, now,
I'm jingle belling,
And everyone's yelling,
We'll drink 'til the bars shut us down.
Ain't that just what Christmas is all about?

All time low, forever and always!

Idag har jag dåligt samvete. Hade tid och skulle rida, men disk och julkalppsinslagning kallade och det regnade snöblandat regnäckel så hoppade ridningen. Påväg hem skiner solen, karma.. She sure is a bitch!
Iaf. har häst gått lite på halvfart men jag har varit där två gånger dag/fått hjälp att behandla benet, vet. var ute i Torsdags och jag fick handsprit och penicillinsalva att smörja med. Gick ner jättefint på bara två behandlingar, men igår och idag är han svullen igen, sjukt tråkigt. Ringde imorse och kollade om de visste vilken bakterie det var än men dom hade inte fått svar. Hoppas jag inte behöver ringa ut någon i mellandagarna, dyrt..
Igår blev han riden av Emilias mamma, Emilia har häst i stallet och en mamma som gärna följer med henne på tur, så det passar jättebra när jag jobbar helg!
I Fredags red jag trots mörkret (för första gången,) jag har aldrig haft anledning till att använda ordet duracell för att beskriva Nicke förrän nu. Han var såååå pigg, eller egentligen är han väl obekväm med att det är mörkt så han springer, makes sense? Kul iaf med lite skillnad ju.
Imorgon blir det stök i stallet och ridning bannemej, jobbar femte passet i rad ikväll och var den enda som inte var extrapersonal i helgen, ska bli obeskrviligt skönt med två lediga dagar kan jag tala om!
Fin hov och fin mugg va? Hovis skulle kommit den 17 men var sjuk :(

Stab my back

Uteritt igår, uteritt idag och bäst av allt? Både jag och Nicke tycker det är kul!
Igår hade vi sällskap av Camilla och Rosa och fick oss en lagom runda att rida på ca. en timme. Då tog vi det dock ganska lugnt eftersom Nickes ben fortfarande ser ut som att han bytt det med en elefant. Men ingen feber och absolut ingen hälta (på hård grusväg med långa tyglar,) svullnaden gick ner till hälften igår, då red vi ju ganska länge och jag hade lindor bak.
Idag var jag bara ute i ca 25 min barbacka för att riktigt känna ryggen och hur han trampar på och trampar på det gör han gärna. Det är roligt när man rider utan sadel för då räcker det med att korta tyglarna för att han ska börja trava. Galopperade även på på ett typiskt bra galoppställe, så härligt! Dock gick inte svullnaden ner så mycket idag man var ju ute en kortare stund och inga lindor.
12-12-16
Tänkte lindat inatt men jag och Sophia kom gemensamt fram till att det döljer ju bara ett symptom och ser väl bra ut för våra ögon, men inte gör det något för Nicke för han besväras ju inte av det.. Ska ringa vet. och rådfråga imorgon och eventuellt skicka bild för det är sååån skillnad när man jämför bakbenen.

Hann även med att följa med Emelie till hennes kuse vilket var första gången. Trevligt såklart och han skötte sig så fint. Ska se till att få in bilderna i datorn imorgonkväll, för just nu så ska jag bara borsta tänderna och sen sova. Natti!

If I lived a lie

Så myket fick jag för mitt hopp om kvarliggande snö. Regn och rusk dagarna i ända!
Har haft en mycket trevlig och helt ledig helg i Söderala, i Lördags gick jag inte ens utanför dörren. Har väl inte bjudit på min trevligaste sida dock då jag ju gick av natten nyss och är förkyld = jättetrött!
Nicke har iaf. blivit riden både lördag och söndag av vänner i stallet. Så idag hade jag inget dåligt samvete över att han fick vila. Tog in honom medan jag gjorde stallsysslorna så fick han stå med benen indränkta i lactasydtvål tills jag var klar, då tvättade jag igen sen smörj med vaselin. Hans vita bakben börjar oroa mig..
Imorgon kommer hovis igen får se vad han säger om det. Så blir det även en uteritt med Camilla också.
Annars har jag massor att stå i nu inför jul. Är ledig tisdag och onsdag sen jobbar jag fram till den 23 december. Fett! Ska försöka visa våran nuvarande lägenhet för att få in någon till 1 Februari då vi flyttar till nya. Annars blir det dubbel hyra en månad, är väl överkommligt men klart det är roligare att kunna köpa möbler för de tusenlapparna. Sen la jag även ut min dressyrsadel idag så förhoppningsvis är det någon som vill prova, har två intressenter.
Det var nog allt för nu.. Ska kolla lite walking dead, duscha och laga mat nu innan jobbet haj, haj!

I'll check in tomorrow if I don't wake up dead

Inte haft mycket att skriva om hittills, i förrgår var vi på mörkerpromenad, igår mörkerlongering, men idag tog jag mig i kragen eftersom jag kunde sova första lediga natten. (Drömde massa konstigt och vaknade både vid 01.30 och 05.00 pigg.) Var uppe vid 8, fullt godkänt. Nicke och jag tog oss äntligen bort till Riddersberg det blev mycket galopp och Nicke var förvånad över hur snabbt han fick springa! Tog ganska exakt en timme. Sen var det bara att dra hem och packa det sista för nu är vi påväg till Söderala. Ska bli lika mysigt som vanligt att bli bortskämd och bara vara helt ledig!

Hey, hey, you, you.

Funderar på att gå och lägga mig igen.. Tog stallet imorse så behöver egentligen inte göra så mycket ikväll innan jobbet. Har ont i halsen och är spänd i hela axlarna, såndär typisk förkylningsvärk. Ska ta en låång dusch nu och smörja med liniment sen blir det nog raklång i soffan..
Släppte ut hästarna imorse och Nicke såg verkligen inte rolig ut i bakbenen, ena var tjockt ända ner över kota och kronrand, han är lite sårig bak fortfarande efter resan till och från vissmålen då han trampade sönder sig i transporten sen är nog en del mugg med. Hoppas snön liger kvar och att det kommer mer så benen verkligen blir rena och kylda av sig själva.
Tycker han har varit mycket finare i benen nu i och med att de går ute mer hos Sophia, men nu verkar det komma tillbaka. Det var ju inte precis så att han gick hårt igår då det bara var en klass plus att jag ledde honom en stund efter samt lindar numera bak under transport.. Veckan ut blir det vila eller skritt så får vi se hur det är med honom framåt måndag efter nattjobb och norrlandsbesöket i helgen.
Ignorera rexten men visst var jag snygg igårmorse på jobbet? ;D

Runes to my memory

Slutade sju som vanligt, tävlingen började åtta, jag hann gå banan, hahaha! Tyckte synd om Nicke som inte hann äta sin havre och slungades ut i transport. Kopplat, lastat och klart innan halv åtta. Han fick frukosthö i transporten även om han lägger det mesta på golvet. Stod stilla och inte ens så bredbent när vi kom fram.
Kollade på första starten sen tog vi ut och klädde på Nicke, gick mot framhoppningen direkt för jfk är som vanligt snabba. Kruxet var bara att jag enligt equipe var nummer 22 så när jag mötte startnr 20 i ridhusdörren blev ju stressen enorm! Galopp direkt över räcket två gånger på 70 cm sen en oxer på runt 100. Sen ner mot stora ridhuset utan broddar bak, inte lätt att skynda sig då. Då är det inte min tur förrän om sex starter, såå lamt!? Försökte rida på lite i mellanridhuset men det var typ 10 hästar därinne.Typiskt sämst uppladdning ever, fick bryta av hela tiden för ungefär alla skrittade och var extra mycket ivägen. Så under rådande omständigheter är jag nöjd. Men ett stopp är alltid tråkigt och känns så onödigt när man i övrigt är nolla. Kändes som att ungefär hälften av sprången blev bra hälften inte. Vet inte riktigt varför det blev ett stopp på trean. Förmodligen för mycket mellanläge.
Men jag måste säga att jag tycker det är ett stort kliv framåt när jag tex. på tvåan verkligen försöker och tänker få av honom ett språng tidigare sen att han tar ett till är ju såklart varken bra eller meningen men att tänket finns i min härna och i min ridning. Det är ett stort steg!
Mycket korsgalopp speciellt vänstervarv, vet inte var den kommer ifrån riktigt men jag fick inte igenom några byten och vill verkligen inte ta i honom för att få det. Inte hästen man "tar tag i" i första taget liksom. Kändes trots allt bra, fyran som jag tyckte var lite stor gick ju som en plätt och kombination vet jag inte när vi senast hoppade, förmodligen i bratteborg och det var ju ett tag sen.
Nu längtar och väntar vi på snösulor den 17 får se hur det går med ridning tills dess. Jobbar fyra nätter till sen blir det en helg i Söderala hos Jockes mor och far. Så jag kommer ändå inte ha riktigt tid eller ork till att hålla igång ridningen. Blir nog rätt lugnt december ut och kanske en bit in i Januari, sen är tanken att jag ska börja med att jobba upp Nickes kondition, intervaller i 60x100 ridhus, har ju även travbanan sen när det blir vår. Nu är det nästan dags att byta om och dra mot jobbet.
Bäst å blunda och bara hänge med!

Hypocrisy

(Bort)förklaring till varför det ser ut som det gör kommer. Men först, sooooova <3


Ready, set, go!


Flätad lugg och snagg mellan lugg/man, borstad, lindad och matad. Tog svängen förbi stallet innan jobbet. Imorgon följer både mamma och pappa med på tävling så det ska gå bra att vara vaken några extra timmar tror jag allt!
Jobbet flyter på i sakta mak, hittills, hoppas inga krogfyllon hittar hit ikväll.
Nu ska jag fortsätta pilla med baket sen får jag nog ta mig en körv på det.

The fire


Störande att texten blir centrerad från telen, hittar inte vart jag kan ändra på det heller.. Idag ska jag göra iordning all utrustning inför tävling förutom själva hästen, han är långhårig med lååång kissgul man, känns inte så schysst att bada någon del alls idag ;PNågot ridet blir det nog knappast heller, om jag inte ger mig på att klippa till några slags sulor. Läste att man kan olja in hovarna "inuti" värt att testa imorgon kanske, då han bara ska gå mellan ridhusen.

Say anything

Bilderna är lånade från JFKs facebooksida, hur taggad blev man nu!? Imorgon ska jag gå upp tidigt så jag kan sova en lång middag på eftermiddagen/kvällen och orka tävla på Söndag, vill verkligen nu!!
Idag blev det inget ridet eftersom Nicke inte har snösulor och jag helst vill ha en hel häst. Och inte riskerar livet för lite motion av häst. Var i stallet strax efter nio, Sophia började plocka in hästar inför skoning så Nicke fick med gå in en sväng. Tänkte att jag skulle brodda fram och gjorde så på ett ben, lyfter nästa hov men där fanns ingen sko att fästa brodden i. Vadå tur!? När deras hovis är i stallet liksom. Fick åka bort till smedjan och hämta en sko men inte gjorde det mig nåt. Plötsligt händer det.
Nicke fick springa några varv på ridbanan men han fick ju sträcka ut ordentligt igår så han tyckte det var sådär intressant.. Imorgon ska jag fixa precis allt inför Söndag så det bara är att åka, slutar 7, tävlingen börjar 8 jag startar strax innan 9, heja, heja!

But I can cover for it so well

Full fart vare här! Testar att blogga från nya telen jag fick idag, dagen till ära, känns bra hittills och jag tycker redan min gamla känns löjligt liten.
Idag började jag jobba klockan 11, innan dess hann jag med stallet och en uteritt, ont om tid var det men desto snabbare gick det! Vid 10 var jag på a6 och fixade ett microsimkort sen for jag till jobbet och sålde korv till 18. Lite hockey och kvalitetstid med pappa på kvällen hann jag även med.
Imorgon väntar uteritt igen med så snabb galopp jag vågar på Nicke. Pias tre ska också åkas på, sen blir det kalas här hemma.
Sen väntar natt på lördag och fem nätter framåt plus tävling lördag.
Cheers!

brum


nya bilen, saab 95 aero född 2002 har rullat 14000 mil. Imorgon hoppas jag att jag får byta bort den!
 
 

Hangover

Gårdagen förtjänar verkligen sitt eget inlägg för fy fan rent ut sagt va nytta jag gjorde igår!
Började med att mamma hämtade mig, släppte henne på jobbet sen till stallet. Utsläpp och sedan en massa fix i väntan på att Nicke skulle äta vilket han knappt gör om han blir lämnad ensam. Red honom sen på banan i den lånade dressyrsadeln, gick så bra! Han hade vilat i två dagar men då är han ju som finast, lika stöd i båda tyglarna lite för mycket, men lätt att rida upp ifrån det. Rullade bara på ordentligt i alla gångarter och såg till att han var lite uppe med nacken och mycket under med bakbenen.
Efter detta for jag hem och åt frulle sen var det bara att bege sig mot Bankeryd där jag hämtade Elin, lämnade tillbaka sadel, mot Sjövik och hämta transport, sen till Tunabo för ridning.
Lillan Off Salamone, har varit på Riddersberg och blivit inriden av Linda (som jag hoppar för) hon rider in hästar där i utbildningssyfte för eleverna då. Riden i alla gångarter på lina. Jag hade ridit lös igår om det inte hade blåst så. Ta alltid det säkra före det osäkra med ungisar, tack.
Peters On, riden i skritt och trav väldigt smidig hittills, föll i galopp vid ett tillfälle och det var ingen big deal alls. Tyckte denna såg lite lurig ut sist när vi lösgalopperade, den typ bockar fast jättemjuka hopp mest, påminner mig dessutom om Clifford. Men nu vid ridning för andra gången på genomsnäll häst kan jag nog slå det ur hågen.
Nils On, har också varit på Riddersberg men hann inte lika långt som Lillan utan har skrittat och travat, vilket vi också kört på då denna är lite mer vaken. Dock känns alla tre som att man kan släppa dom vilken dag som helst, speciellt efter alla turer med Bjutt därute och ingen är i närheten av henne ;)

När ridandet var färdigt så lastade vi bal och fyllde havrehink sedan körde jag hem Elin och sedan körde jag balen till perstorp där jag rullade och ställde den upp själv, så jävla stark! Sen red jag Sodi åt Sophia, har ju sett honom en del nu under tiden jag stått där, men det var inte som jag trott att rida på honom! Såg spöken och studsade ett tag runt med nosen mellan frambenen och krummade, haha längesen jag satt på en sån häst :D Kom till ridning tillslut iaf. han var känslig för allt förutom skänkeln. Men det löste sig det med och han blev riktigt fin även om jag bara red på ena halvan av ridbanan för den andra var livsfarlig så vi behövde springa ifrån den vårat snabbaste. En häst jag gärna rider igen.
Efter det var det bara att leta fram klippmaskinen och ge Frasse en omgång med saxen, bara hals och under magen så det gick snabbt iaf. Sen fick jag köra ut till Sjövik igen och lämna transporten där. Igår somnade jag alltså ovaggad och jag har en känsla av att jag gör det även idag!

I'm just dreaming of tearing you apart

Usch.. Känner att jag verkligen behöver skriva ifatt mig här, det är aldrig roligt faktist för då blir det inte så ingående som man tänkt sig från början. Hade ute sadeltjejen i förra veckan iaf. försov mig så hon ringde och väckte mig, perfekt!
Hon hade med sig en hel del, men det var bara två som hon tyckte jag skulle rida i varav den ena var den jag lånat av en bekant, men efter några varv i den så blev det ett nej. Red även i en Kentaur som låg bäst av de vi provade, ingen var perfekt. Men jag tror inte det går att finna knappt just nu iaf. Pga ojämnt musklad rygg och helt omusklad plånbok. Får låna Kentauren några dagar till men jag tycker den känns B i kvaliten och midjan är typ spagatbred. Okej jag överdriver men jag gillar den nog faktist inte, har jag bestämt mig för, över min prisklass med just nu.

Idag stod som sagt hoppträning på schemat, fick order om vad jag skulle bygga och det blev en serie längst ena långsidan. Fick änvända alla stöd ändå (som vanligt.)
Räcke 6m - tre studs 2,80 - 6 m oxer, började dock med räcke, fem bommar, oxer. Det gick väldigt bra och jag fick mest åka med och låta Nicke jobba själv. Fick rida in på första (hoppade från båda hållen) och sen bara hålla manen och åka igenom för att Nicke själv ska hitta balans, inte hoppa så flackt utan börja arbeta, samt sluta förlita sig helt på mig. Eftersom vi båda är halvkassa på att ta beslut samt om en av oss blir osäker så blir båda det. Så då är det ju bra om han får en känsla av att han kan själv och det blir bra dessutom vilket det blir med hjälp av övningarna vi körde idag :)
Mot slutet körde vi bara från räcket till oxern och höjde den ganska mycket, tänkte höjt tio till men de hålen existerade inte ;(
Men alltså ni fattar inte hur jäkla bra han hoppade på detta, jag ba: "eeh var är min underskänkel och varför är vi i luften så länge, oj där kom ryggen med och bakbenen, var är min balans i landningen?"
Hehe lite lyrisk bara, hoppas att någon fotoglad kan följa med innan det blir för hårt i backen, nu är det dock jobb i ett, plus tävling, mer jobb och sen upp till Jockes föräldrar.

Time after time


Peters On, Casir Ask - Voltaire, stoor kille som tog sina första galoppsprång med ryttare idag.

Dagsplaneringen gick i lås! Kunde varit färdig till fyra säkert, men tjatig som man är tar det ju extra tid på alla ställen, sen red jag en extrahäst i Perstorp på eftermiddagen! Vet inte hur längesen det var jag red fem hästar på en dag, men jag saknar det, så tackar ju knappast nej när det bjuds!
Har massa bilder på när jag blir longerad av Pia på tre olika åk, men dom kommer imorgon nu ska jag mysa med film och Jocke, men mest Jocke. Känns som vi gått om varandra här hemma i veckor utan att riktigt ha tid att bara vara.
Imorgon är jag också ledig och då har jag inte fullt så späckat schema, utan bara hoppträning på Nicke och eventuellt trim på Sodi, sen ska jag och mamma köpa bil till mig när hon slutat jobba. Ska åka till Holmgrens och peka ut en BMW <3

RSS 2.0