Runes to my memory

Slutade sju som vanligt, tävlingen började åtta, jag hann gå banan, hahaha! Tyckte synd om Nicke som inte hann äta sin havre och slungades ut i transport. Kopplat, lastat och klart innan halv åtta. Han fick frukosthö i transporten även om han lägger det mesta på golvet. Stod stilla och inte ens så bredbent när vi kom fram.
Kollade på första starten sen tog vi ut och klädde på Nicke, gick mot framhoppningen direkt för jfk är som vanligt snabba. Kruxet var bara att jag enligt equipe var nummer 22 så när jag mötte startnr 20 i ridhusdörren blev ju stressen enorm! Galopp direkt över räcket två gånger på 70 cm sen en oxer på runt 100. Sen ner mot stora ridhuset utan broddar bak, inte lätt att skynda sig då. Då är det inte min tur förrän om sex starter, såå lamt!? Försökte rida på lite i mellanridhuset men det var typ 10 hästar därinne.Typiskt sämst uppladdning ever, fick bryta av hela tiden för ungefär alla skrittade och var extra mycket ivägen. Så under rådande omständigheter är jag nöjd. Men ett stopp är alltid tråkigt och känns så onödigt när man i övrigt är nolla. Kändes som att ungefär hälften av sprången blev bra hälften inte. Vet inte riktigt varför det blev ett stopp på trean. Förmodligen för mycket mellanläge.
Men jag måste säga att jag tycker det är ett stort kliv framåt när jag tex. på tvåan verkligen försöker och tänker få av honom ett språng tidigare sen att han tar ett till är ju såklart varken bra eller meningen men att tänket finns i min härna och i min ridning. Det är ett stort steg!
Mycket korsgalopp speciellt vänstervarv, vet inte var den kommer ifrån riktigt men jag fick inte igenom några byten och vill verkligen inte ta i honom för att få det. Inte hästen man "tar tag i" i första taget liksom. Kändes trots allt bra, fyran som jag tyckte var lite stor gick ju som en plätt och kombination vet jag inte när vi senast hoppade, förmodligen i bratteborg och det var ju ett tag sen.
Nu längtar och väntar vi på snösulor den 17 får se hur det går med ridning tills dess. Jobbar fyra nätter till sen blir det en helg i Söderala hos Jockes mor och far. Så jag kommer ändå inte ha riktigt tid eller ork till att hålla igång ridningen. Blir nog rätt lugnt december ut och kanske en bit in i Januari, sen är tanken att jag ska börja med att jobba upp Nickes kondition, intervaller i 60x100 ridhus, har ju även travbanan sen när det blir vår. Nu är det nästan dags att byta om och dra mot jobbet.
Bäst å blunda och bara hänge med!

Kommentarer
Postat av: Jessica

Förstår inte hur du hann, bara det är ju värt bragdguld! :)

2013-12-14 @ 00:31:28
URL: http://vinna.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0