When the weight of all the world is pushing down

Pia behövde inte någon ridhjälp idag, men jag visste en annan som nog kunde tänka sig en hjälpande hand. Red barbacka bort till Linda där nicke fick låna box medan jag red hennes nyförvärv, en superkänslig valack, gått 120, 6 år, riden av en kille innan, var mycket pigg, satt på en stund och försökte rida, satt av, longerade, satt upp och försökte rida igen. Kände mig sämst haha. Han var avslappnad ett halvt voltvarv i taget, galoppen gick dock bättre, sa till Linda att jag hade velat rida i två veckor innan någon fick se. På Nicke behöver man liksom inte vara så medveten om vad man gör hela tiden han bara går ju, detta var motsatsen då. Nyttigt however..
Red även ett sto som gått 140, haft någon avkomma och inte vart mycket riden det sista, rodeo när jag longerade men snäll när jag satt på. Det var inte heller en häst som fick en att känna sig världsbäst direkt haha. Lång och låg helst. Tog två skutt och då blev den glad och lite roligare ;)
Sen satte jag och Nicke fart hemåt igen, hade tvättat benen innan vi red och det är grusväg bort så de var torra och fina när vi kom hem. Så jag klippte dom, han var väldigt snäll för att ha så mycket sår/mugg får jag lov att säga. Spritade av dom och smorde sedan med den nya salvan jag hämtade ut idag. Han hade mer på övriga tre ben än jag trodde och mindre  än väntat på bakbenet jag behandlat.
Han skötte sig iaf prima när vi red om än lite snubblig, började skymma på hemvägen. Mysigt att det går att rida som man vill numera utan att han ska bocka för mycket, inga tendenser till dumheter när vi red jämte vägen heller. Ganska tungt trafikerad 80-väg där ingen visar hänsyn sista biten vid Linda.
Så är det, ska nog se om inte hon vill ha min hjälp lite mer. Jag vet ju hur nyttigt det är att rida mycket olika pållar.
Nu ska jag hoppa in i duchen för jag bokade nyss bord på Åtta glas till ikväll. Hepp, hepp!

Kommentarer
Postat av: emelie

Red du hennes nya vita? Den ser så fin ut:)

Svar: Japp caddie, väldigt fin!
Offbeat

2013-12-31 @ 16:52:01
URL: http://komkoma.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0