Reinventing the wheel to run myself over

Sista natten gick smärtfritt, sånär som på sista timmen, då ballade kaffemaskinen ur helt, jag hade en smitning och slog i min hand asjävlahårt. Haha, ville bara lägga mig på golvet och gråta just då. Styrde hemåt och sov i knappt fyra timmar. Åkte direkt från sängen till Noomie och Lexx, Noomie red först och det var verkligen skillnad på Lexx, han trampade verkligen på framåt och under sig, bara sista lilla kröken på nacken kvar! Jag satt upp lite i slutet och märkte då verkligen att det har hänt grejer, i somras fick man jobba för att han skulle gå framåt och i form, nu var det bara att rida som "vanligt" så kom det av sig självt.
Vi åkte vidare till Tunabo där Bjutt stod sadlad och klar, Pia hade haft henne lös på ridbanan innan jag kom. Jag satt upp ganska omgående, skrittade och travade i båda varv och tänkte att jag nog skulle kunna galoppera tom. Jag fick en ofrivillig galopp ganska snabbt efter den tanken. Haha, hon fick en av sina panikattacker och bara sprang, tog två varv innan jag fick stopp på henne och då genom att vi var påväg mot hörnet, hon tänkte vänster och jag sa höger. Lite läskigt med snöstyltor och för lös sadelgjord haha. Men men det tog stopp och sedan kunde vi fortsätta som om inget hade hänt. Knephäst. Tror att hon fick någon sorts flashback eftersom hon varit rädd så många gånger förr just där på ridbanan och det var därför det brakade loss. Sen när hon väl sprang kändes det som att hon glömde tänka och bara fortsatte när hon ändå hade börjat.

Början till panik! För övrigt är detta första gången jag sitter på en häst som springer i ren panik "lös." I lina har både det ena och andra hänt men jag har faktist aldrig blivit utsatt för sken eller panikattackgalopp.
Efter detta lilla äventyr var det dags för Flash On (Florencio l - Rohdiamant) en kille född -09. Lite eftersatt då han hade en svår uppväxt. Om hästar kan bli deprimerade så är han living proof.. Men nu börjar han komma ikapp sig själv och dom har jobbat lite med att hänga/sitta. Var ett tag sen han gjorde något, men jag kunde lugnt och fint sitta upp och bli ledd några rundor för att sedan skritta på volten. Han föll nästan i trav av sig själv en gång och vi är ju inte dom som är dom så vi testade att trava och det gick hur fint som helst, travade ett halvt varv på volten och bröt sedan av. Jag gillar snälla unghästar.. Sen får dom gärna vara lite knäppa men jag vill gärna hinna med att rida in dom innan dom ska sätta den sidan till. Så denna gillar jag!

Sista stallet och hästen för dagen var ju Sjövik och Nickelusen, red en stund barbacka bara, han är väldigt fin då, typ "om jag går i form så studsar hon inte lika mycket." I like, skönt med rumpvärme med. Win, win.

Kommentarer
Postat av: lisa

MÄSSING ALL THE WAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2013-02-14 @ 12:20:36
URL: http://lisacandemyr.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0