sadistic girls


Japp paint is my friend, again. Dagens övning som vi red för Matias, på engelska. Det var år sedan jag tränade hoppning för någon annan än the one and only, Erica. Hann inte med att vara nervös för tränaren var tidig så jag fick först göra iordning Vilda åt E och sedan Calle åt henne och Nicke till mig själv.
Passet började med serpentiner och volter över bommar (som jag glömde måla ut.) Red över dom i trav och galopp och det gick bra, han tyckte jag kunde chilla lite mer och inte rida som om det vore hinder. Har övat mycket bommar för att kunna få honom ifrån dom, men gjorde som han sa och även det kändes bra.
Började sedan på mitten med det röda räcket, långa anridningar och han var då inte feg på att höja. Red sedan linjen oxer - räcke tre språng imellan. Höjdes även det ganska häftigt och fort och svängen in på oxern var inte sådär jättesnäll då det stod nära kortsidan. (Om jag hade ridit för E i detta läget hade jag blivit tveksam, men det fanns det inte tid eller mod till att vara idag, skönt.) Red sedan över kombinationen oxer räcke. Jag vet inte hur han stegar meter, men det kändes fan som att det var tre långa på linjen och ett lååååångt i komben.
Iaf. själva hoppningen gick fint, Nicke skötte sig mycket bra med tanke på hur mycket M rörde om i min ridning. Tjugo gånger mer ben och en stadig hand på det = MYCKET galopp, rythm. You gotta keep your rythm. Always keep your rythm. Det var mycket med rythm.
Det kändes bra att rida lite "hårdare" och mer intensivt, man får mer koll på vart man har hästen då. Fick även supertips om hur jag ska göra när jag känner att vi kommer komma för nära vilket ofta händer. Skulle keepa min rythm och sitta tillbaka i sadeln och med överlivet för att ge Nicke mer space framför mig, vilket gjorde att han hann upp jättefint även om vi kom nära. Han sa också att även om jag ser att vi kommer komma nära så ska jag inte pusha på vilket jag gärna vill för att vi säkert ska komma över typ, (och då kommer vi ju självklart ännu närmare, silly) utan då istället hålla i lite extra för att kanske komma tio cm. mer ifrån. Fast absolut utan att add an extra stride.
Allt var väldigt bra även om det absolut inte kändes så snyggt när man får rida helt annorlunda mot vad man är van vid. Hoppade alla övningar som en liten bana och sen fick jag avsluta på mittenhindret tills vi kom perfekt med mycket galopp under fötterna.
Mycket nöjd tjej :)
Såhär såg vi inte ut idag, tur! Men jag dör på bilden hahahaha love it!
Kan tilläggas även att jag var i stallet från 8-19.30 ska sova gott nu och jobba mellanpass i dagarna två på jobbet. And by the way, I don't think it's normal to be more confident around people when talking english instead of swedish..

Kommentarer
Postat av: lisa

Tack! Rättare sagt.. Det SKA vara mässingspännen på bruna fina träns. Silverspännen gör att det ser billigt ut i mitt tycke! :)

2013-02-02 @ 08:18:35
URL: http://lisacandemyr.blogg.se
Postat av: Noomie Sundell

Vad var det för tränare då? Berätta mer!(: Låter ändå som en kanonträning! :D

2013-02-02 @ 08:50:21
URL: http://lexx.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0