I don't care what you think as long as it's about me

Första lediga dygnet på mycket länge! Resulterade i att jag red Nicke, han var faktist otroligt fin... Med tanke på att han vilat i 7 dagar, haha. Rund och låg och drog mig ur sadeln ett par gånger, (fattar inte att det inte gör ont i munnen på dom? Borde inte vara värt det men han tycker visst det.) Red bara på i friskt tempo och försökte ställa igenom iaf. lite, ibland. Stelt! Stod massa inbjudande hinder uppe men jag hoppade bara det lägsta en gång. Såklart helt perfekt, så jag fick lust att hoppa hela banan femton gånger.  Får bli lite hoppa av på Måndag eller så. Ska trimma igenom mer ordentligt imorgon, sen bjuder nog Söndagen på en uteritt med livet som insats, våren har nått oss.
Efter stall nummer ett tog jag med min 145 cm sadelgjord och åkte till fillepillesnoppen. Han hade också vilat länge tack vare ägarens rygskott. Nu är hon dock på bättringsvägen så jag fick rasta lite inför att hon ska rida imorgon :) Man kan väl säga att han tog sig lite ton, den där herr Filur. Bytte till fel galopp och när jag skulle byta tillbaka höll jag fan på att åka av, haha, kospark och sen en bock på det. Hade aldrig förväntat mig detta av honom så jag satt lite löst en stund. Men sen jävlar kan jag lova att han fick göra byten, han kollade mest efter murkna skivor i ridhusväggen med hjälp av bakbenen, men som alla vet är mitt tålamod gott och jag blir arg på tre röda när jag sitter i sadeln. Arg på rätt sätt alltså, tillrättarvisar tydligt och bestämt tills hästen gör det jag bett om. Då slutar jag vara arg lika snabbt. Är tacksam för det, tänk vad jobbigt om man hade varit en sån där som blir rädd istället.

Lite hoppa hann vi med också, en liten studs på böjt spår och denna lilla serie, inga hinder över en meter idag även om han förmodligen hade kunnat hoppa 150 efter ett halvårs vila. Inställning till hinder är det iaf. absolut inget fel på, det vill han alltid.
Imorgon ska jag ta mig i kragen och lösa licens och leta tävlingar. Nicke kommer få tre tävlingar på sig att bevisa att han är värd att behålla. Så känns det just nu.
9 April blir förmodligen första tävlingen. 100/110 i Norrahammar, med Nicke.
Sen har både Eksjö, Bankeryd och Vaggeryd meetings i maj som skulle passa båda hästarna.
Blev jag just pepp?

Kommentarer
Postat av: Celie

Wei, tävlingar! Tagga, tagga, tagga!

2013-03-09 @ 11:42:05
URL: http://celiegunnarsson.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0