The pros and cons of breathing


Överskärpt.

Dagens häst, INGEN kan säga emot mig här; han är fan vacker!

Dagens övning. Han gjorde det bra. Inte överstyvt, men bra. Hoppade en åtta på diagonalerna också. En kryssoxer och ett räcke. Försökte rida mycket och intensivt, ha honom ganska hårt mellan hand och skänkel, men det blev lite mer hand än skänkel tyvärr. Bromsar gärna in i hindret ju, det är tryggt..
När avsprångspunkten blev normal istället för nära hoppade han dock outstanding, och efter att ha rivit oxern i mitten av serien en gång så hoppade han smidigt och välberäknat som ett rådjur, så mycket att jag fick handtaget på spöt i magen, fattar inte ens hur det händer, men det händer bara när han hoppar extra, extra, look at me I'm a champion-språng.
Fick ett så bra toppensprång på oxern på diagonalen med när jag tänkte "fan jag måste sitta upp även när vi kommer nära, sluta kötta på framåt med allt du har." Då kom vi visst automatiskt perfekt och han har börjat hoppa så himla bra när han väl kommer där han ska. Då avslutade jag för dagen med tusen klappar och senare äpplen.
Det återstår väl bara för mig att lära mig lägga honom där, hur svårt kan det vara? ;)

Annars idag har jag hunnit med att klippa Vickans Laban, luncha med Erica och följa med nyss nämnde till JFK för att hon skulle ha clinic. Stannade dock inte och tittade på det roliga utan bara det tråkiga, typ när hon kände lite på ridskolehästen hon skulle använda och när hon red fram Irma, sen frös jag ihjäl (och Jocke sa att det fanns mat hemma.)
Rally-Irma som igår var ute i skogen med mig, Emelie och Nicke, det var en jättetrevlig men kall tur tills vi skulle galoppera. Då gav Irma Emelie smäll på hakan och hjälmen med nacken. Funderade ett tag på om Emelies ansikte skulle lossna, men vi tog oss hem med hjälp av skritt och trav och lät det vara där. Alltid kul att ha med henne men inte bra när det händer sånt. Hon får ta en ny tur med mer lycka på Nicke nu i veckan och krya på sig en massa!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0