Whatever turns you on


Bild från imorse, trimmade kvällen innan, åkte till jobbet som vanligt, till stall igen imorse, morgonfodra, mocka fixa mat, rida igen, släppa ut alla, sen sova. Heheheheeeh.. Laddad inför sista natten om 45 min? Nej inte så, men sen fan är det över för denna gången! Blir stallet imonbitti med, då kommer Rolf kl tio och skor, behövs verkligen nu! Tänkte typ putsa och fixa medan jag väntar, slutar ju sju så vet inte riktigt vad jag ska hitte på i stallet. Nicke vilar för att sedan trimmas på fredag och tävla på lördag.
Dagens pass så var han så jävlajävelfin! Ställde upp övningen ni ser på bild (galoppbom, studs, studs, två galoppsprång oxer) och galoppbom, räcke, galoppbom. Har ju vanligtvis ganska svårt för bommar och avstånd i regel, hoppade dock samma med Fille i Måndags och han ger en lite självförtroende och även "det gör inget om det blir lite fel, det går ändå." Idag tog Nicke gladeligen för sig över båda övningarna och skötte sig allmänt kalasbra. Behövde inte sitta av och plocka bommar utan bara sitta av för att höja :)
I serien blev det till en början lite långt fram till oxern, vilket ju var bra för vi båda behöver veta att det går ändå. När jag sedan höjde upp till 100-110 flyttade jag ihop det lite för att det skulle kännas enkelt och han skulle slippa sträcka på sig så pass. Kan nog säga att detta var ett av de bästa hoppassen jag gjort när man vart helt själv utan någon som helst hjälp och samma gäller för Fille i Tisdags även om han var lite väl het och stark.

Vaknade vid halv fem idag efter sex timmars sömn och låg sedan på soffan ett tag, umgåtts med Emelie, taggat hultis och pussats med Jocke och nu är det som sagt dags igen. Så pepp på helgen och dagarna framöver, ja egentligen taggad på allt fram till Hultsfred! Sommar, jag älskar dig!

we're all fighting growin' old

Ligger i bädden, helt slut efter tre av fem nätter. Vet inte vad jag höll på med inatt men låg plötsligt ganska efter och bakade mig svettig till följd. När jag slutade vid sju åkte jag hem och duschade mig pigg för att sedan åka till Ryhov och ta ut stygnen ur käften. Det gick snabbt och nu är det väl sovdags då. Ska trimma Nicke idag och hoppa inför lördag imorgon :) Igår (fast idag för mig) busade jag med Fille. Byggde två små övningar på mataki vilket han tyckte var jätteroligt men tyvärr har han ingen skjuts på lördag så det blir bara nickolaus. Har faktist ridit alla nattdagarna (även om häst varierat) vilket lär vara rekord, ska skriva vidare om vad jag haft för mig ikväll eller imorgon! Godnatt med er!

So put the D in dirt now baby

Let's get you wasted and alone

Putsat fönster, speglar, städat kök och badrum, check yes juliet! Skulle ba säga det, stall nu sen kanske en firre, film eller pipa?

Paint you wings

Kan nog vänja mig vid det här med att vara ledig alltså.. Har bara jobbat två dagar på över en vecka nu. Fick dock några timmar igår då vi (jag och kollegorna) var på "Reitan roadshow" började på filmstaden där vi fick lyssna i några timmar och sedan bjöds det på burgers och öl. Det var ju gött en måndag, ledig idag så vi satt på olearys från 17 till 01, inte dåligt för att (igen) vara måndag haha. Trevligt var det iaf! Nu är det ju bara att ladda upp inför att gå på natt på lördagkväll. Även om jag jobbar lite just nu så får jag nio nätter denna månad så det blir förhoppningsvis lite mer och leva på då än vad det blir nu på fredag hehehehehehe..
Måste hämta ut Seboströjan dirr när jag får lön, sen är det skoning och bilförsäkring, utöver det vanliga, fett! Har iaf. anmält till tävling så det känns ju kul! Det blir 100 och 105 i Forserum den 1 juni med Nicke, jobbar på att Maria ska köra dit Flurrie så kan han gå 105, 110.
Längtar efter att snygga till oss lite, även om jag igår klippte fram en ny häst bara genom att frisera lite, han har ju inte mycke till nacke men den blir ju inte mer av lång stripig man direkt! Idag red jag väl det hårdaste passet hittills, började med att rida över evighetsbommar på rakt och böjt spår, gick absolut inte perfekt men det mjukade upp häst något enormt! Hoppade igenom en mycket tight studs och sen höjde jag upp två hinder på åttvolt. Det kändes mest ringrostigt men vad fan, har lagt ner det här med att va seriös och att allt ska bli perfekt, jag vill ha roligt, fuck you. Sänker man kraven på sig själv blir det ju grymt mycket lättare att ha roligt och har man roligt så går det oftast bättre. Har massa inspiration och lust just nu, det går dock ut över allt annat som finns i mitt liv men det hoppas jag är okej!

I struggle to find the sense in making sense

Hello på er, har inte skrivit sen förra helgen. Fy skäms!
Har hållt mitt schema med Nicke, alla andra scheman eller saker jag tänkt göra kan dra åt h*. Hehe pallar inte, kan inte tänka jag står bara här och ler, eller var det tvärt om? Jaja, Nickelus sköter sig prima ballerinus, Lisa var med i veckan och red som en chef! Travade hela varv i lättridning efter att jag hade hjälpt dom lite på volten. Hoppas hon blir illa biten snarast och vill följa med jämt!
Efter en dag i ridhuset var det uteritt och det gick fint, mätte upp galoppvägen borta vid moster. 1,5 km där man kan dra på rätt bra (med rätt häst, Nicke är fel häst.) Men ändå gött att ha, galopperar bort, skrittar tills vi kan andas och galopperar tillbaka, på vägen dit/hem blir det lite blandat. Tids nog kanske det blir två vändor fram och tillbaka. Tänkte ge mig ut imorgon igen om vädret bara bjuder till, igår var det vila och idag tänkte jag rida ett ordentligt trimpass med lite skutt i slutet, satt upp i ridhuset och red ut därifrån lika snabbt igen, värmde upp ute och gick sedan in och galopperade över lite små kryss, blandat resultat till en början. Mot slutet stämde både bjudning och avstånd dock, fixade lite i stallet och smorde av det mesta, så skönt när vädret bara skriker på en att aldrig åka hem eller sluta rida för den delen. Nickes dåliga kondis i kombination med min nyfunna ridlust och vädret gör att han blir alldeles blöt tyvärr, luktar illa och är ällmänt omständigt med svetthäst. Måste köpa en saltsten!

Nu ska jag fan hitta the sack! (Känns som att det är mycket dags när jag läste igenom inlägget, ingen röd tråd där inte!) Sov knappt fem timmar natten som var, hatar när man inte börjat tidigt på länge för då tror jag att jag ska försova mig och kan inte somna, makes no sense..
Bästa var ändå i veckan när jag var jätteledig några dagar och hade ställt klockan "tidigt," gjort planer för dagen, inte betalat parkering osv. vaknar och tänker "fan va skönt att vakna innan klockan ringer" klockan var då 11.30! Hade sovit förbi allt, men förmodligen så behövde jag väl det då och inte fick jag böter heller, thanks karma!

Dance, dance

Hultsfred bokat, fick lufta kavajen i helgen, galopperade snabbt, snabbt på Nicke idag i skogen utan (så mycket) bock, jobbar bara tre dagar denna vecka. PUSS!!!!!
Igår var jag som sagt med Noomie och Lexx i Svarttorp, det gick jättebra för dom! Jag var med som stöd så Noomie inte skulle vilja vända och åka hem samt fotograf. Det var deras första tävling tilsammans och Lexx första någonsin, dom var nolla i första klassen och rev två i andra och skötte sig allmänt super båda två :)
Åkte vidare till Nicke efter detta och red lite i ridhuset eftersom han inte gått på ca. en vecka. Gick väldigt bra och kändes än en gång som att någon tjuvridit åt mig, lagom framåt, ganska rund och inte så värst tung. Hoppade ett litet räcke ett par gånger, annars red jag mest runt utan plan, han var svettig efter 20 minuter, så kondisen har liksom sagt hejdå kan man säga.
Apråpå kondis så red jag ut idag, har tänkt lägga upp veckorna framåt med trim, tur, vila, trim, tur, vila. Om han sköter sig som han gjorde idag ute kan detta bli ett vinnande koncept. Red ända bort till sandvägen hos Pia och galopperade skitlångt och ganska snabbt faktist, för att vara Nicke då, annars var det normal galopp. Skrittade lite när jag kommit ända bort sen galopperade vi tillbaka också, det var flåsigt och svettigt för oss båda. Men det som var så jäkla skönt var att han knappt höll på något, fick bara till något litet bocksprång och sen lite mer när jag ville byta galopp men det är man ju ändå med på. Hoppas hans hjärna kan koppla ihop att om man bara springer får man springa fort, om man bockar så blir det ju liiiite mer dra i munnen och studsgaloppera sakta.. Bad honom ändå faktist att galoppera lite fortare ett par gånger, det brukar inte hända (brukar bara hänga i graman och tygel och säga prrrrrrroooooo Nicke) så det känns skönt, rider jag ut var tredje dag som tänkt så kanske han lär sig tycka det är lagom kul och inte sär-dampar sönder.
Funderar på om han örkar åka iväg och hoppa lite den 22 maj, Norrahammar är ju typ hemmaplan och dom har PJ. Det borde han ju palla med, eller? Behöver ju inte rida fram i 7 år utan bara hoppa två rundor på banan i princip.

The Impact of Reason

 
Som sagt, stod emot lite!

Vill ha kommentarer imorgon när jag vaknar, då ska jag skriva om dagen med Noomie och Lexx och om att jag red Nicke idag "ordentligt" för första gången på länge! Sjukt fin helg för övrigt, things are looking up, oh finally!


Noomies kamera vart visst full efter två språng och ett stopp, inte speciellt sevärt alltså haha ;)


Flurren

Höhö, det var jag som fick övertyga Fille om att lita på mig kan man säga, inte tvärt om! Ett stopp i första och två i andra, är det så man säger "nolla på hinder" han rev ju inte. Lite lätt handbroms i på framhoppningen och uppe på banan var den fan väl åtdragen, en meter klassen gick nästan ändå men kombinationen var oxer till räcke ur sväng så där tog det stopp, sen hoppade han den och tog tre galoppsprång istället för två (lol.) Lånade till mig ett spö inför 110 fick lite mer fart under fötterna men här kom ett bestämt stopp redan på tvåan, sen hittade vi lite flyt men när han sedan mot sexan tvekade så orkade inte mina ben övertala.
Men jääävel i havet vad han hoppar mycket, så skön! Ska få honom att ta i lite mindre över och greppa mer mark i högre fart imellan hindren, så kommer det bli jättebra, "höjden" är ju inget problem iaf.
Alla bilder är från 110-klassen, jag lovar. Noomie ska ladda upp filmer när tid finns :)
Det var såå roligt att komma ut igen, två år sen för Fille, ett halvår för mig. Kändes så gött att dra på sig outfiten och träffa massa tävlingsfolk man egentligen inte känner så värst väl utan bara träffar gång på gång på tävling tills man "känner" varandra..

Subscription

Tävlade senast den 16 November, förstår ni att jag längtar? Idag var jag på Viss 11.40 hovis kom 13.10 typ. Det var jätteroligt verkligen, men Fille fick en välbehövlig sko och sedan ett pass i ridhuset då jag lyckades pricka in regnet/åskan. Red bara en dryg halvtimme med mycket serpentiner i både galopp och trav, han har svårt för det ena bytet men det gick också tillslut! Planerar som ett barn inför Lördag, jobbar till 19 imorgon så åker bara upp till Vissis då och tvättar av benen/det som behövs och hämtar sedan bil på Öxnehaga. Har inte fått någon V-ringad tröja så det får väl helt enkelt bli kavaj då!? Ska han få ha sin vilda ponnyman eller ska jag knoppa? Knopparna får nog faktist vänta tills det blir regionalt. Haha ni hör ju!
Nicke fick återigen en vilodag, tvättade honom under magen och alla ben, samt bajsig rumpa och svans, han är en sån fräshing den där! Han fick äta gräs en stund medan jag tittade på och det var hans dag det.

Sist vi var i Bankeryd! Suddiga och sådär, vet inte om jag vill ha bilder eller filmer på Lördag? Alltså bilder är ju underbart om man får en klockren, annars har man ju hellre film.. En film är alltid en film liksom.. Bilder kan vara "guuuuuuuuuuld" eller bara "meh.."
Hejdå, Heja Sverige!

Fame < Infamy

Jäävel vilken dag alltså! Började med att gå en promenad på 2 km, går inga frivilliga promenader någonsin och denna promme ledde till bilverkstaden där FuckingJävlaNice väntade på mig (borde vara FJD som i FuckingJävlaDyr.) Iaf. så åkte vi direkt till stallet där det bara blev en mockning och göra iordning some food. Orkar inte tänka på att virkona sadeln hehe. Så rider inte alls helt enkelt. Smart va? Var hemma rätt snabbt igen och drog igenom nya avsnitt av Awkward, New girl och Hart of Dixie. Käkade lite och drog sedan mot jobbet, började tolv så ni inser ju hur effektiv min förmiddag var! Lagade även mat innan jobb, fett!
På jobbet snittade vi 80+ kunder/timme, vet inte men det kändes som sjukt jävla mycket! Slutade 21 och var då förbi mamma och pappa en sväng eftersom dom åker till Italien imöra.

Morgondagen bjuder nog på ridning av båda, Fille ska få en sko ditslagen kl 12 så dagen börjar nog då helt enkelt!
Kanske kan man få fler kommentarer på failbilder? Tur att Emelie alltid är med! <3

Om man inte bestämmer sig liksom..

70-talet ringde och ville ha tillbaka sin hoppsits! På lördag ska jag lita på fillefiluren, han kan allt ju!
Nööööjd Ferdinand.

Summertime

Igår var varmaste och förmodligen en av de bästa dagarna hittills i år! Började hos tandläkaren på Ryhov, fick helt sjukt mycket bedövning och sen när hon började känna på tanden så vart den lite, lite lös, så hon kunde vicka ut den tillslut! Gött att slippa operation eller vad!? Åkte hem och låg på soffan ett tag tills klockan gick mot 11 då var det uterittsdate på vissis. Vi galopperade upp för backen till bågskyttebanan och sedan upp mot vattentornet, red bort till Åkarp och tog sedan mellanvägen hem, alltså jag ville typ gråta! Spenderade nog runt tio år på vissmålen och fyra av dom med Carisma, lite med Sabina och många ridskolehästar och ponnyer där emellan. Paleté och Cornelia var två som var extra speciella med.
Åkte sedan hem och bytte om, orkade inte med att virkona sadeln så jag red barbacka på Nicke (lättare att bara duscha och byta ridbyxor.) Vi travade bara ner till sjön där Nicke sa att han ville ta en slurk vatten så då knuffade jag i hela honom, han vart lycklig över detta och ville simma. Jag har ju allt som oftast både kläder och skor på mig så även denna gång så badet får nog vänta lite. Galopperade lite på hemvägen och jävlar vad stark han blir alltså, jag håller automatiskt ganska mycket balans i tygeln när man inte har sadel och han blir typ som en bolldozer/sten i mun då. Hehe undra när jag ska kunna och hur jag ska orka börja rida normalt igen ;PPPP

Fillebomb


Framhoppning!

Snygga brallor, nya? Vägrar använda sånt som varit i sjövik så de trasiga animosarna fick komma till användning igen!

Ser så jävla glad och nöjd ut haha <3

Snyggt schabbe för endast 150 spänn!

Obeskrivlig känsla att galoppera i solen på mataki i bara tisha. Han är så härlig alltså! Busade tom. lite idag, dock önskar jag mig att jag vågade lita lite mer på honom, ni kanske får se två failbilder någon dag framöver, fick ett stopp när jag ba "kanske fram, tillbaka, vet inte, eh.." Och sen ett språng på oxern där han ba "jag hoppar nu" och jag inte följde med alls, haha. Han är skön iaf. för han tycker allt är lika roligt ändå! Fram tills lördag blir det nog småhinder och bommar, är dålig på att se avstånd i vanliga fall men just nu är det förskräckligt. Nu ska jag fira att jag inte jobbar mer natt genom att städa lite! Kommentera pls!

Wendy, run away with me

I know I sound crazy, don't you see what you do to me?


Bajsa, pausa och sånt... Gjorde en planering imorse som inefattade ridning på båda killarna (lol) i nästa vecka. Meeen guess what? Den spricker som fan i och med att jag på måndag ska dra ut visdomstanden och det då är oklart om man kan rida..? På tisdag lämnar jag in bilen på morgonen för att ABS och bromslampan lyser, felsökningen säger att det är ABS-givaren höger fram, hade ju kunnat byta den själv på ett litet kick med betalar hellre 3000:- Jobbar kvällen då. Så början på veckan är förstörd och sen jobbar jag mellanpass onsdag och fredag. Vilket betyder att man börjar halvtidigt och slutar halvsent och det är därför svårt att hinna rida. KISS!
Iaf. så var ju på viss i Torsdags och hoppade med de små jäntorna i hoppgruppen, vi hoppade en variant av klockan på lilla ridbanan, Fille var jättefin, dock hoppade vi bara småpotatoes. Får se om jag kan hoppa lite rejälare på tisdag, oklart hur jag tar mig dit men det kanske går? Många frågetecken känner jag nu.. Idag eller igår, (beror på hur du vill ha det,) så red jag ut på en liten tur med Nicke, vart sur på honom för han är ju knäpp. Jag tycker det är okej att vara knäpp om man travar eller galopperar, men när man sitter på halvlång tygel och åker häst så tycker jag inte det är okej att snubbla till var tioende steg och blir upprörd över detta och visa det genom att takta, studsa eller göra krumsprång. Han vet även hur man gör alla fyra samtidigt. Tänkte iaf. att jag BARA ska rida ut nu (obs. vädret bestämmer, men något annat finns ej att skylla på) och se om jag kan få ur honom det här med att det är så jävla special att rida ut i det fria. Visst det är kul att det uppskattas men jag vill inte dö än. Nu ska jag baka bröd och bullar och wienerbröd och croissanter och säkert äta en nybakad varm bolle!

I've had it with this snakes on this motherfucking horse

Det är allt en konst att nysa med snus ska ni veta! Natten flyter på i sakta mak, dags att börja jäsa lite bulls och breads snarre. Red lite idag och iförrgår, känns inte som någon dröm precis, funderar på att klä på graman på fredag och bara ge mig ut i skogen och skritta någon timme. Känns som att allt kan kvitta just nu. Tror han har ringorm, också, alltså inte bara det där vid magen, utan åkt på riktig ringorm med när ändå immunförsvaret var nere för räkning och en häst på lösdriften har det så flög det en liten, liten spor och satte sig ovanför ögat på Nickelusen. Imorgon blir det bara mock och puss för att sedan ta en snabbdusch hemma i virkon och sedan åka mot Fillson. Har satt ihop ett träns till honom (som också duschat i virkon) med nya blingpannbandet och pullarnosgrimma, hoppas det passar! Ska nog bestämma mig för att rida ute varannan dag med Nicke istället för att bara galoppera av i ridhuset kan man ju skritta ut, tror det ger mer åt oss båda i slutändan. Vill inte rida honom svettig med tanke på dom lustiga hårlösa områdena.
Veterinären var uppe igår och slängde ett öga (fult uttryck) på Nicke, han trodde inte att det vid sadelgjorden var ringorm men han kunde inte svära på det. Det han har i ansiktet kunde mycket väl vara det, han tyckte jag skulle virkona det mesta typ. Inte något jobbigt eller tråkigt ju :) Funderar på vad jag ska göra med täcken jag använt under pågående "infektion" räcker det att bara tvätta eller får han det nästa år igen när vintertäcket åker på?
Klickade hem den V-ringade Seboströjan innan jag åkte till jobbet. Hoppas den kommer innan lördag nästa vecka och att stl. M är alldeles perfekt!

RSS 2.0