Rat race

Jaa som det kryptiska inlägget nedan antydde hade jag en ren helvetesförmiddag frånsett ridningen då. Jag vet att jag skrev sist när vi varit på JFK att han betedde sig helt rabiat i transporten påväg dit och på väg till nya stallet. Imorse när jag hade knoppat, packat och bara hade lastningen kvar, gick han på snällt såfort jag hängde dit linan (han har börjat gå jämte om man inte har lina) men det är länge sen han började med det, till skillnad från beteendet jag skriver om nu så det tror jag inte hänger ihop.
Satte fast Nicke i väggen där fram och stängde allting bakom. Sätter mig i bilen, trycker på start enigne = helvetet brakar lös gång nummer ett. Alltså ekipaget har inte rört sig en millimeter än, jag har bara startat motorn och han exploderar. Jag börjar köra och han exploderar väl ca. tre gånger till under de tio minuter det tar dit, håller på i 5 sekunder per gång och allt hoppar, lever och far låter det som, varenda kroppsdel han kan använda sig av.
Landar på vissmålen knappt tio min. senare, tittar till honom och frågar rakt ut vad fan problemet är, får inget svar tyvärr, (varför är det alltid så?) Ångig, svettig och täcke på sned. drakblåser luft, men står nu snällt så jag går och sätter mig och tittar i ridhuset, tills det kommer en pappa och säger att min häst lattjar i transporten igen. Går dit, då har han täcket som ett halsband istället (inga maggjordar) och står med framhovarna på själva ryggen/baken på täcket. Mitt finaste älsklingstäcketäcke buhu. Och min älsklingshäst är knäpp buhu även där.
Tar ut honom och ser att han trampat sig på utsidan av högerbak och fått ett jack ovanför svansen. Spolar benet och börjar sedan klä på honom för det var ytligt och inget ont. När allt med själva tävlingen är klart så lastar vi lika smidigt som hemma och så ber jag pappa köra ett varv så jag kan åka jämte och försöka se vad det är han reagerar så på. Bilen startar Nicke står still tio sekunder och sedan börjar han igen, utan att vi flyttat på oss. Kastar sig så han hänger i grimskaftet bakåt, uppåt med huvudet, och "sätter" sig på alla ben så han blir 50 cm lägre och börjar sedan springa. Jag får god lust att kasta linan i huvudet på honom bara för att försöka bryta hans paralyserade panik-skräck.
Mamma och de runt omkring får mig att motvilligt gå ut när han lugnat sig och stå utanför, testar igen, samma sak, lastar ur och ställer in honom i stallet, han går av lika lugnt som vanligt. Åker och lämnar transport och hämtar nästa i Öggestorp, lastar på, ställer oss på ett annat ställe så han förhoppningsvis ska fatta att det inte är samma. Bilen startar, börjar tillslut rulla, 30 m senare gör han ett halvdant utbrott jämfört med innan. Jag byter med pappa och kör själv istället, kommer ett till halvdant försök sen står han som vanligt hela vägen hem.
Nicke har alltså åkt i alla typer av transporter sedan jag köpte honom; boggi, enaxlat, lastbil, brett, smalt, ensam och med sällskap. Han har inte heller bara blivit körd utav mig som kör som om han är porslin utan även lite häftigare utan några protester. Han har även åkt i den jag hade först idag utan prut.
Någon hästviskare där ute alternativt transportmekare som kan förklara?
Ska ha Marias igen den 10 till JFK, om han ballar ur helt då med åker jag inte alls, det blir liksom farligt..

Den bit av ridningen som fick plats på min tele. Tycker han ser rätt fin ut ändå. Lite mer luft i traven än vanligt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0