Top of the world

Eldprovet, galopp ute på ett vidöppet fält. Ledde dom förbi bilvägen och satt sedan upp, gick bra, ganska likt igår men med mindre skak på huvudet. Red ner på fältet vi skulle använda oss av och travade uppför en gång, när vi vände ballade han ur lite med studs och kast men sen gick det fint när vi väl var igång. Sa att vi kunde trava på lite mer nästa gång och då kom det en bock efter en stund lite mer trav sedan galopp, hur enkelt som helst!

Nionde gången uppsuttet då alltså. Rätt bra jobbat av oss båda tycker jag :)

Small steps backwards

Vad vi ägnat oss åt idag, har spenderat sååå mycket pengar sen senaste lönen alltså, känner mig som världens slösa.. Inte mycket roligt heller utan försäkringar och telefonräkning från när jag var i England, fulltankad bil, olja till bil, stallhyra, min egen hyra, träningar, sadelkoll, hovis, tävlingar.
Dagen började iaf. med att jag åkte till Balder, idag red vi i den största hagen, bakom Mathilda och pappa-jack, longerade inget innan, red mestadels bakom dom, men lite jämte och lite framför, lite travsteg här, släng med huvudet där och skutt över diket. Ingen av det som bekom honom. Skönt! Imorgon ska vi galoppera!

Åkte sedan hem igen, käkade och kollade Hart of Dixie, alltid lika bäst. Sen ut till Nicke, skoning, lite ridning och havrehämtning stod på schemat. Red högst 20 minuter idag, regnade och blåste en massa. Skrittade först igenom LB:1 som uppvärmning (trav där galoppen ska vara som vanligt) sen red jag igenom galoppen så som jag fick göra för Mickan. Funkade ok tyckte jag ändå, hade ingen lust att traggla med det i snålblåsten, sen red jag igenom programmet som det ska vara en gång, satt fint och Nicke var på tårna tack vare vädret, prassligt ländtäcke och några bilar som svischade förbi, nöjd!

Imorgon blir det en uteritt och sedan hoppträning på Torsdag, programridning Fredag :)

A modern myth

Snabbinlägg om sadelkollen, börjar jobba vid två idag med nämligen..
Hon började med att känna igenom hela Nicke, från kindtänder till bakknä, halsmuskulatur och ryggen väldigt noga förstås. Hon tyckte han var lite "konstigt/ovanligt" musklad i ryggen, ordentligt längst fram men inte en bit ner där vid manken och inte jämns med hela ryggen. La på dressyrsadeln som jag tänkte skulle gå fort för den är jag ju så nöjd med, dock stod det då klart varför han inte har lika mycket muskler längs med ryggraden, kanalen är för smal och skapar tryck på tornutskotten samt så ligger den inte an så mycket baktill som man hade önskat. Hon förklarade väldigt bra med en bra ton och uttryck som man förstod. Denna sadel tyckte hon alltså att jag skulle byta ut och egentligen inte rida i mer alls.
Över till hoppsadeln som jag upplever åkt bak lite för mycket det senasate, denna låg bättre men lite i brygga, alltså inte mot ryggen på mitten och lite för nära manken, men med bredare kanal. Fick rida i denna först utan padd då var vi överrens om att den hamnade för nära manke och tryckte även runt manken. Vi la på padden och hon förklarade att antingen blir det ännu smalare nu eller så lyfts allt upp och blir bättre. Det blev det sistnämnda som tur var och när han arbetar i form slutade den ligga i sk. brygga också.
Att den åker bak lite tyckte hon inte gjorde någon utan att jag istället ska vänja mig vid att sadla där och sitta där då.
Summa summarum ingen av sadlarna är perfekta, dressyrsadeln kommer bytas ut eftersom jag bara köpte den "för att ha en" men nu har kommit att använda den mer och mer. När jag hittat en bra dressyrsadel ska jag ev. stoppa om Buteten så att hans rygg får göra sadeln till "sig egen."

Your ignorance is obvious

Nyss hemkommen från stallet, känns inte i huvudet att jag fick sova en timme mer inatt. Var ute igår efter jobbet.. Drog en vinflaska på förfesten för att kunna sluta dricka i tid. Eh, ah, det känns i hövet idag.
Har haft fullt upp senaste dagarna därav dålig update här. Igår blev det inget ridet då jag jobbade 9-18 och släppte ut hästar före jobb och tog in dom efter. Hade Nicke lös på banan en stund på morgonen bara, han blev helt knäpp när jag tyckte han kunde äta sin frukost inne.. Fasoner han har lagt till med i och med flytten, han kan visst inte stå lös på gången heller längre utan bara går iväg. Får ta en uppfostringskurs, men han är väl så glad över sina nyfunna vänner att jag knappt existerar i hans ögon.
Idag släppte jag återigen ut hästarna och mockade idag (lite) för första gången sen han flyttade in. Borde köra in några kärror mer halm, blev bara två idag. Får se om det blir någon bädd men vad det verkar så kommer han i vilket fall vara MYCKET smidigare att ha på halm än spån. Plus då inga liggsår och inte spåniga lindor/paddar/fleecetäcken. Fixade lite i stallet i snigelfart medan jag väntade på Mickan som jag red för idag. Inte riktigt den känslan vi haft tidigare gånger med hjälp av långpisk då, utan ännu mer jobb från min sida och mest fokus på ställning, böjning, koll på bogarna och försöka få Nicke sluta upp med att välta runt innerskänkeln.
Det var en bra träning fast vi kom inte så långt, men detta är något jag vet att jag behöver jobba bort men jag har inte varit säker på hur jag ska tackla problemet. Red öppnor som framridning för att få koll på bogarna. Sen var vi nästan uteslutande på volten, fick försöka få igenom ställning genom hela kroppen och inte bara halsen. (Nicke har svårt för att forma sig både i nacken, ganashen och bålen och att få in det inner bakbenet under sig, vilket såklart beror på dålig ridning från min sida och att både jag och han är lata.)
Fick leda mycket med innerhanden vilket helst då blir en jätteliten volt på sladd runt, runt, runt. Fick då jobba med att få ut honom på en stor volt vilket blev ganska våldsamt och mycket protester. Men det är ju något man verkligen kan sitta och traggla med själv, så jag kände att det gav något ändå och när han väl släppte till blev han väldigt fin men ganska mycket för låg i formen. Jobba, jobba, jobba! Det är jobbigt att rida!

Några bilder från i fredags då Lisa var med i stallet.
Nicke kissar mer än gärna på gången, men ibland är man kissig utan att det kommer något.
Nya reflextäcket, är det för kort? Pls svara!
Nya sporren som vi testade idag, testade den ganska ordentligt hehe.. Inget skav = win då denna är vassare än bollsporren.
Min flickvän gnäggar, var är hon?
Lisa och Nicke travade på så fint så och hon var lika bestämd som vanligt trots att det var längesen sist :) Så kul med vänner som vill följa med och testa inte bara en gång utan gärna till och med lära sig!
(Mitt gamla vanliga ländtäcke täcker ju inte rumpan helt heller så jag tror att täcket blir bra, men min första reaktion var att det var för litet.. Hmm..)

Someone new

Spikade just årets tre sista tävlingar.
Vissmålens Ridklubb 2 November LB:1 (Klubbmästerskap)
Jönköpings fältrittklubb 10 November 100,110
Jönköpings fältrittklubb 8 December 110, 115
Har ingen aning om vilka som kan tänkas delta i KM:et, kommer bli kul i vilket fall. Får gå upp svintidigt och sen försöka sova på dagen inför nattjobb. Hoppningen taggar jag något grymt då det gick så bra sist just där. Vill bara shoppa lite nytt först..

Carisma

Fick veta att hon är borta nu. På lunchen på jobbet, tänkte på annat, tills nu då. Har inte träffat henne på flera år men de flesta vet vad hon betydde och alla vet vad ens första egna häst betyder. Tårarna rullar nedför kinderna och jag ångrar så att jag inte hälsat på på så länge. Hjärtat mitt.
Always, always and forever
My memory's clear as day
And I thank you
Will always thank you
More than you would know and more than I could ever show
And I love you
Will always love you

Rejected all along

Idag blev inte heller som jag hade tänkt mig. Sov lite för länge till att börja med, men bestämde ändå med Emelie att vi skulle ses i stallet, ta lite soliga bilder osv.. Åkte förbi Eko och handlade reflexväst, reflexländtäcke, sporrar och sporremmar.

Kollade även vad linfrö och betfor kostar men handlade inget av det. Vet inte riktigt vad jag ska ge honom nu när hösilaget är mer som hö. Ovant men inget man direkt klagar på, hur fint som helst!
Medan jag gick där och kollade grimmor (vill ha något som inte ger skav och inte drar åt sig regn så jävligt som fleece/nylon, läder?) ringde telen, det var chiefen som ville att jag skulle åka och börja tidigare fick dra ett 11.30-18 pass, rätt skönt ändå. Men solen lyste ju såklart heela förmiddagen bara för att det inte blev någon fotografering :(
Någon ridning blev det inte heller, men det blir det imorgon tillsammans med Lisen! Får se om det blir ytterligare vila på lördag då jag jobbar 9-18..
Söndag: Rida både Nicke (och Balder.)
Måndag: Sadelprovning* med tillhörande ridning.
Tisdag: Hoppträning(?) Nya fötter till Nicke. Rolf ska förtsätta sko Nicke trots flytten. Ingen är gladare än jag!

*Kom på att jag nog inte skrivit så mkt om mina alldeles nya fräscha sadelproblem. Alla som följer denna blogg vet ju att vi tävlat och tränat mycket dressyr det senaste. Detta har fått Nicke att bygga en ny muskel, förr använde jag en front riser till dressyrsadeln för den låg i framvikt annars. Nu har jag helt plockat bort den och sadeln ligger perfekt. Kruxet är bara det att min mycket finare, dyrare och mer älskade hoppsadel som alltid legat super, av sig själv med en helt vanlig padd under nu börjat åka bak. Jag vill inte behöva hålla fast sadeln med brösta eller förbygel för det känns som att be om låsningar i bogpartiet. Läste om en padd som verkade helt enastående men den kostade också lika mycket som det kostar att stoppa om en butet. Tror egentligen att lösningen är att stoppa om sadeln, men jag vet inte med vilka paneler, så det hoppas jag denna männsika vet.
Har aldrig kollat nån sadel eller provat ut ens. Bara fått hjälp av de man har kring sig i stallet, så det ska bli spännande. Hon verkar väldigt seriös av vad jag har läst mig till dock är hon under utbildning. Men det gör ju henne också billig, det skadar inte att testa!
080608, i sadeln jag fick till carisma i julklapp, som jag även hade på nicke i början.

Not really an option, let go or fall apart and to break is a good start,
We go a long way back but that's history, it's been a hell bound track but that's history,
These blackened days taking you nowhere is just a stage which you'll get over.
We all got our reasons, we all need to break sometimes.

What about today

Blev ingen unghästridning idag, får se om det kan bli på Söndag fastän jag jobbar. Börjar 15 då.. Däremot fick Nicke agera lugn och tryggve åt en av Lindas treåringar idag. Red inte till ridhuset eftersom tävlingen inte blir av kändes det onödigt. Jag klädde på både Nicke och mig Regnkläder, kanske var lite överdriven eftersom det knappt regnade, men inte är jag van vid att behöva tänka på sånt!?
Sjukt nöjd! Man kan säga att det var lite ånga och svett under täcket när vi kom hem..

Red bort till min gamla klasskompis Linda iaf. där Nicke lånade en box medan vi kollade på fölungar och hämtade hästen hon skulle rida. Sen gav vi oss ut på en liten tur förbi jätteläskiga får och en argsint hund. Sen skildes vi åt vid hennes stall igen och jag galopperade/travade hela vägen hem. Passade på att verkligen mana på Nicke där det gick lite uppför eftersom han var lite lat och loj även idag. Han fattar ju inte riktigt vart han är eller vad som är hemåt. I sjövik visste han ju precis vart vi brukade galoppera och vilket som var hemväg.
Linda Widegren som jag även tänk börja hoppträna för.

Stricken

Balder idag som sagt. Om det inte hällregnar för då bestämde vi att vi skjuter på det.

Mamma Siri
Pappa Jack

The terrible secret

Bleh, fick just veta att tävlingen är inställd pga för få starter. Det förstörde ju iaf. min kväll.. Började leta annan dressyr, finns inget, NADA. Vissmålen har dock KM den 2 Nov men då ska jag gå på natt på kvälla, får se hur spännande det blir..
Hittade iaf. en bra sista hopptävling för året, men just nu är jag bara sur.
Den åttonde ska jag ha schabbet och blingluvan. Punkt.

The dirt whispered

Började dagen hos Balder, vi var på gårdsplanen och longerade och red eftersom det regnat oavbrutet i tre dagar nu. Det gick bra och han galopperade tom. lite innan jag suttit upp. Var ingen typisk travargalopp "jag måste springa jättefort innan och vet inte riktigt var benen är men hej vad det går" kunde man ju tänka sig annars iom. att han är unghäst.
Satt upp och red i båda varven skritt och trav, styrde ganska mycket själv och bestämde själv gångart. Vi släppte dock inte förrän jag skulle sitta av eftersom vi inte var inhägnade och mamma och pappa var inne i stallet så han kände sig lite lämnad. Satt upp och av ett par gånger lös. Om inte Mullsjö regnat bort imorgon så blir det en skrittur ute bakom pappa Jack.

Nickes nya kärlek, Vida.
Idag red jag på banan, övade in LB:0an, det är det enklaste programmet vi ridit hittills och jag kunde det utan att ta upp min fusklapp. Han kändes fin men lite loj och opåverkbar. Inte konstigt med så mycket nytt. Övade på att få fram och tillbaka galoppen enkelt samt fattningar från skritt och förvänd. Har ju pluggat ganska många program nu de senaste månaderna och har inte så svårt för att lära mig dom tycker jag. Brukar värma upp genom att skritta där det är trav och skritt då, sen trava där galoppen är så får man rida vägarna och tänka extra på att göra allt på rätt ställe osv. Sen efter det rider jag programmet en gång som det ska vara. Känner efter vad som funkar och vad som inte funkar. Kör igenom det jag tycker var dåligt/svårt sen avslutar jag med att rida det en gång till förhoppningsvis mycket bättre än innan :)
Lindade och tog på luddskydden idag för det är ju gummifleece på ridbanan så det blir ju inte skitigt bara blött tänkte jag. Fel, det är typ stenmjöl under så skydden och lindorna var riktigt fina när jag var klar hehe..
Imorgon ska jag hitta bort till Riddersberg och möta upp Emelie för att få igång bakbenen, rida igenom LA:1 och för att det är där vi tävlar på söndag.

Audience of one

Igår var jag i stallet och luchade och vände upp och ner på högarna i Nickes box, ska försöka få till en bädd. "Mockar" alltså på 30 sekunder just nu och högarna ligger helt orörda till skillnad från när han stod på spån.
Nicke går som sagt med tre hästar till sen har Sophia själv fem hästar på gården, är jätteovan vid att gå in i hagar med mer än en häst i och tycker därför det är jätteobehagligt när dom ska "gå på" varandra när man kommer med mat eller ska hämta Nicke, men det vänjer man sig väl vid.
"Hej, vill du ha kel?"

Tur att han badade i lördags..
Nickes hörn, till höger foderskåp.
Mitt skåp, sen har jag mer plats på loftet, två sadelhängare och hängare för schabrak.
Sen jobbade jag hela kvälla tillsammans med Lisa medan HV åkte på storstryk igen.

Beardwoman

Lång dag idag och inte har jag gått och lagt mig än.. Det  är dags nu, imorgon blir det plugg på LB:0 och en tripp till Mullsjö, ni får tvådagarienrapport imorgon. Puss!

Moving on

Sa ju att jag skulle rida bra idag, och Nicke hade en grymt bra dag, så roligt då! Var i stallet tidigt för att bli färdig med allt. Klippte manen och mockade boxen millimeternoga. Åkte mot JFK framåt 11 vilket visade sig vara i väl god tid, men inte så kul att stå i stallet och uggla när det hällregnar och bara vänta på klockan heller. Är ju den tävlingsplats jag haft på närmst håll, tar bara 10 min dit. jag red väl först framåt kl 14.
Tur att man har en häst som står snällt i transporten (sålänge den står still vill säga.) Iaf. kände jag redan när jag red fram att det skulle gå bra idag, dock vågade jag inte riktigt lita på känslan. Han bockade/kastade nästan av mig ett antal gånger och var såå fin och enkel på hinder. Hoppade bara sex språng på framhoppningen, sammanlagt med det lilla inräknat. Så bra var det!
Nere på banan tyckte jag att det var högt redan i en meter, på PJ blir det ju oftast att ALLA hinder ligger på exakt den höjd man har anmält sig till. Så är det aldrig på tävling. Det var en lång och jätterolig bana med tio språng. Det fanns två kortare men böjda linjer där det var 6 språng på båda. Satte båda fläckfritt i en metern och han hoppade allt, tog varenda läge utan minsta prut. Älskade underbara!

Kollade på lite ekipage i 100, medan vi väntade på 110, såg att många hade problem med hinder nummer fyra och tänkte att den kommer ju bli jättehög sen i 110 och ja ni vet, hjänspöken. Bestämde då att jag rider på sju så jag säkert känner var jag har honom. Dock var jag inte tillräckligt bestämd och fick väl 6,5 och därav ett stopp. Så onödigt att jag börjar tänka så!! Tyckte oxrarna var riktigt feta i denna klass men vad enkelt vi gjorde det! Sista hindret såg ut att vara närmare 125 tyckte jag..

Är grymt nöjd med vår insats idag får jag lov att säga! Tackar Elin för stöd, filmer och hjälp idag :D
Efter avslutade ritter för våran del kollade vi när Jennie debuterade 130, duktig tjej! Styrde sedan mot Tenhult, Nicke vinglade, hoppade och galopperade i transporten, visst att han brukar ha dålig balans, men att börja hoppa runt så hela transporten kränger i nedförsbacke och man håller 90 är sådär kul. När vi kom fram var han helt svettig, fattar inte vad det var med honom!? Han fick gå in i sin nya box en stund och då fick han tillfälle att hälsa på båda stona han ska gå med. När vi packat in allt och han torkat lite fick dom tre hästarna han ska gå med hälsa på Nicke en och en på ridbanan. Gick fint och vi släppte snart ut dom i hagen istället. Tänkte åka upp snart och titta till honom då dom lär ha lattjat vidare lite i den hala blöta hagen.
Första gången han är ute efter det blivit mörkt med, han saknar nog mig haha, tror ni inte det?

Juneau

Lååång dag i stallet, började med att vända upp och ner och ut och in på boxen. Torkade av krubban, gjorde iordning mat och ryckte sedan igenom manen, sen red jag en stund, inte alls länge för jag började bli hungrig och kändes att jag hade en massa kvar. Badade Nicke efter avslutad ritt och tänkte klippa manen när den var ren och torr. Vilket får bli imorgonbitti för den ville inte torka så snabbt.
Putsade av det som ska användas imorgon och packade det i en påse och sånt som blivit kvar men inte ska änvändas imon packade jag ju också ner, letade ett varv till efter min remontnosgrimma utan framgång, dock hittade jag ett gammalt bett. Imorgon blir det alltså hoppning i dressyrnäsan.
När detta var färdigt plockade jag med det sista och packade sedan höt som ska med till Tenhult imorgon så han får några invänjningsdagar iaf. Var i stallet i typ fem timmar, gosigt!
Taggar hoppning imorgon och sen fina bilder på ihopsläpp med nya kompisar för Nickes del. Vi hörs då :)

It all starts with a willing heart

Välkommen du lediga helg! Idag började jag med att jobba 6.30-14 sedan for jag till IKEA och Hööks och plockade upp medryttar-Elin på vägen. På Ikea köpte jag sju höpåsar sen var jag nöjd där och på Hööks reklamerade jag snokremmen som följde med dressyrnosgrimman. Snacka om bra kundservice där, inga frågetecken, trevliga osv. även om man som kund krånglar. Så ska det ju vara överallt egentligen, men jag blir ändå lite förvånad..
(Funderar på om jag ska åka till Charlies och säga att dom nog inte slipade mina skär alls, när jag och Emma klippte Simon i början av veckan bytte vi ganska snabbt till Ericas nyslipade skär och mycket riktigt var det mina skär som var felet, de började ju tugga redan på Laban som var häst nummer två till rakning efter senaste slipningen :S)
Efter denna lilla utflykt åkte vi till Sjövik där jag plockade ihop allt jag inte kommer behöva imorgon eller på söndag och packade in det i bilen. (Elin red och fixade resten idag.) Blev ju en del som fick stanna kvar då jag tänkte bada Nicke imorgon och ska på PJ söndag. I Tenhult var jag till en början själv i stallet, klättrade upp på loftet med ikeapåsar fyllda med täcken på en vinglig liten stege bla. det var spännande. Senare fick jag sällskap av en tjej jag inte sett där förut men hon var supertrevlig och vi snackade säkert bort en halvtimme minst.
Senaste grejen som väckte ha-begär inom min kröpp. www.tophorse.se
Avslutade dagen med tacos här hemma och åkte sedan upp till Öxnehaga med bror och njöt fan sönder, ville nästan gråta lite när slutsignalen ljöd. Ja jag är löjlig.

You told me you loved me

Längtar efter att få göra om det här!

You'd be in great shape if you ran like your mouth

Som en ny männsika sitter man här nu. Kom nyss hem från Sandhem där jag och mamma varit på spa sen kl 15, hur gött som helst. Började med våffla och kaffe och då fick man välja vilken massagebehandling man ville ha. Det var två till damer samma tid som oss men vi var på olika "stationer." (Funny story: både jag och mamma kände igen den ena av dom andra som vi delade tid med, gick igenom hur det kunde komma sig, Djursjukhuset? Barn i min ålder? Hästmamma? Sen kom det fram att hon jobbade med samma som mamma på sjukan fast en annan avdelning. Det förklarade ju fortfarande inte hur vi kände igen varandra, men det är var ju så enkelt som att hon brukar handla och tanka på Shell. Liten värld?)
Iaf. så valde vi att börja med bad och bastu, så då satt vi först i vedeldad badtunna ute och fick fruktfat sen gick vi in och badade mer i bubbelpool varvat med bastu tills de andra två var klara med sina behandlingar. Då fick jag ansiktsbehandling och mamma massage och sedan tvärt om. Såå gött! Fast massage i en kvart. vem är nöjd med det!? Inte jag iaf.. Efter det var det dusch med vilka produkter du än ville testa ur Maria Åkerbergs kollektion (säger man så?) är iaf. det märke jag använder till mitt ansikte på inrådan av Vickan så jag ville ju testa alla gärna. Kändes lyxigt iaf. När vi var färdiga med allt det var det mat i en liten kåta med eldstad mitt i, det bjöds på perfekt grillad kyckling, sallad och potatisgratäng.
Mmmm vill göra om alltihop nu gärna! Trevligt värre att spendera lite slappartid med mamma med, inte för ofta det händer om vi säger så.
Typiskt dålig vinkel med tanke på mitt lazy-eye... Men en av få bilder jag hittade just nu på oss.

Annars idag har jag varit i stallet och hos tandläkaren igen, hejdå tandsten, dog av ont. Nicke fick gå longeringspass i mestadels framåttrav. Sen tog jag även ett bajsprov och la på lådan. Tror inte han har mycket av något faktist, han är rund och fin och har ju nyligen lagt på sig en ny muskel. Nya stallet tog prover igår så lika bra att hänga på där iaf. Imorgon ska jag jaga tag på Rolf och se om han kan tänkas komma till Tenhult och då gärna en tid jag inte ska jobba.
Mycket att fundera över och fixa, imorgon ska jag köpa höpåsar så jag kan packa resterande saker och så jag kan ta med mig hö till iaf. första dagarna så han får vänja in sig. Ska bli kul med flytt även om jag kommer sakna Sjövik. I Tenhult kommer ha många gamla vänner på nära ridavstånd så kommer finnas någon att rida ut med eller bara rida till för lite tjöt :)

My paper heart will bleed

Måste bara börja med att rekommendera en serie -Hart of Dixie, såg nyss S03E02, så jeeevla bra är det. Vet inte varför egentligen eftersom det är typ.. romantiskt drama med lite komedi, men jag bara älskar varje avsnitt! Se den!

Nicke fick mycket riktigt flåsa och svettas idag som tänkt. Började med att skritta och trava fram genom att springa jämte så jag med skulle vara uppvärmd. Galopperade sedan 10 varv x 6 med ett varv i skritt mellan varje intervall samt varvbyte då, flåset kom efter bara två intervaller och svetten efter fyra. Han var ordentligt svettig och anfådd efter sista, gick in i stallet ganska direkt och la på tre täcken, ledde lite i ridhuset och sen satt jag ute medan han fick äta lite gräs, kunde ju inte släppa ut honom dyngsur av svett liksom..
Woop, woop nu ska jag jobba! Imorgon ska jag posta bajs i brevlådan tänkte jag, maskprov innan flytt till nytt stall.
Hejdååå

Story of the year

Så var denna dagen även den till ända. Hunnit med en massa tycker jag faktist.
Söti

Duktig

Satt både av och upp igen utan hållhjälp!
Varför är det en fot på mig?
Jätteduktig bebis idag som ni ser, vi skrittade bara uppsuttet för det var blött i hagen och därför lite halt. Mathilda släppte oss och gick ut ur hagen, hämtade kameran, smällde i bildörren osv, han sa inget. Han snurrade nån gång, backade och var lite frågande, men mestadels gick han framåt och (lite) dit jag ville och stannade när jag sa till.
Nicke fick hoppa vilket inte alls gick sådär jättebra. Vi var inte osams men långt ifrån sams. Hoppade fram på två kryss på båge, gick bra på sex galoppsprång höjde och tänkte fem och fick då en illnit. Fortsatte rida på sex därefter men ändå i god takt och framåttänk. Gick sedan över till resten av hindren som all låg på en meter, gick lite varierat, en del språng som jag vill men inte tillräckligt många för att kännas bra.
Okej avsprångspunkt om det är ett väldigt litet räcke. Nicke tycker dock alltid att detta är den perfekta avsprångspunkten.
Inte ett litet räcke utan en alldeles lagom oxer..
Och att det inte blev några hoppbilder skyller vi på:
Elins vovve Nova, det känns okej.
Har även klippt Emmas Simon, allt utom huvudet, han skötte sig prima. Sen var jag en vända hos tandläkaren och har även hunnit handla lite mat och laga mat och kolla på hockey och ligga i sängen nån timme och bara slöa. Nu sova, imorgon intervallgalopp förmodligen, flåsig häst idag såatteh. Får ju dock bli inne i ridhuset med tanke på älgjakten, jag blir supernojig då. Vi får se helt enkelt. Nattinatti.

Emery

Sov sjukt dåligt inatt, första gången någonsin jag inte kan sova ordentligt natten efter jag jobbat. Sov iofs. länge igår, men höll ändå igång med en del på kvällen. Aja, zombielikt dagen till ära fick jag i mig lite frukost imorse och styrde sedan mot Mullis. Var ett tag sen vi red på Balder men det gick bra idag med. Testade så jag kunde starta och stanna själv och det gick bra. Rider nog lös imorgon, känns som att det enda som kan hända är att han skjuter in rumpan under sig och springer lite eller det värre alternativet; att sadeln snurrar, han är rund, riktigt rund. Men det hoppas vi inte händer hehehe..
Jag har fyra gånger kvar att rida honom och planen i mitt huvud ser ut:
Sjunde gången: Rida lös i hagen efter longering.
Åttånde: Sitta upp utan longering först, släppas lös ganska omgående.
Nionde: Rida i hagen först, sen skritta lite ute bakom Siri (mammahest)
Tionde: Eldprov, rida ut och galoppera bakom Siri.

Åkte till Nicolas efter, fixade och donade och hade en plan på vad jag skulle göra idag. Dressyrarbete med fokus på avslappnad nedsittning i trav och tiometers åttvolter i denna trav. Problemet var bara att jag fick håll efter en långsida om jag gjorde annat än skritta. Vet inte om det berodde på att jag ätit dåligt eller sovit dåligt, kombinationen eller något helt annat. Men som ni förstår var det svårt att rida när jag ville vika mig dubbel helst. Red tänkta volter i skritt och lite i trav, galopperade i lätt sits men fick lika ont då. Sög! Hoppade lite kryss (i dressyrmundering) på båge längst långsidan och började tänka på morgondagens övning istället.
Tisdag: Hoppning
Onsdag: Skritta ut i den mån det går (älgjakt)
Torsdag: Ordentligt dressyrtrimm
Fredag: Elin
Lördag: Vila??
Söndag: JFK 100, 110, flyttlasset går.

I'm always wrong but, you're never right

En lugn sista natt utan krångel (peppar, peppar, ta i trä, 1,5 timme kvar)  inte ofta det händer. Den största händelsen inatt var en kund som luktade sjukt illa. SJUKT ILLA. Samt att en annan kom in och frågade vad jag kunde göra åt att han kört över en glasflaska ute vid en pump. Eh, inte mycket.. sopa upp den?
Ska hem och sova till runt ett idag tänkte jag, sen blir det lite städ och upp till öxne för lite fix och disskussioner inför det som händer ikväll. Vad det är får ni veta då, men håll tummarna, tack.
Nicke rullas igång igen på Måndag, då blir det lättare dressyrtrim lite övning inför LB:0, tisdag blir lillhoppning och bommar, har en mental övning jag ska testa. Sen får vi se hur det blir resten av veckan, hoppas Elin tar nån dag och sen får han väl en vilodag/skrittur med innan hoppelihopp på Söndag.
Ska försöka hinna med Balder också och gärna åka ut till Pia nån dag, samt klippa Emmas nye. Full rulle var det här!

For the taking

Har inte så mycket att skriva om nu när jag slavar nattajobb och Nicke vilar, längtar massor till dressyren den 27, mycket mer än PJn nästa söndag hehe. Hoppningen har ju länge vart lite skräckblandad förtjusning för min del, just på Nicke då. Har vi en bra dag där han vill och jag har bestämt mig är det bara kul och lätt, men de där dagarna då han är lite för tillbaka och jag låter honom vara det blir allt svårt och högt. Alltså finns det ingen riktig känsla där för hur det ska gå, kännas eller vara..
Blir iaf. både 100 och 110 den 20 på JFK, eftersom det ändå inte fanns 115 när de väl är tävling där utan blir 100, 110 då med. Blir säkert bra, ska rida mycket, mycket fram och snyggt och bäst. Så då var det bestämt :)
Inför den 27 är förhoppningarna mycket stora, på TDB kan man ju checka in sina motståndare numera vilket är precis vad jag har gjort, är bara 5 anmälda till LB:0 och chanserna för våran del finns. Mer än så låter jag vara osagt. Han kanske dör helt igen, men kanske inte, har ändå en LB på över 65% med oss nu ju!

Just to fill you in


Två dagar med festival och två med (julklapps)shopping i London!
Två dagar med häst och shopping i Göteborg!
Avundsjuk på mig själv, älskar mitt liv osv!!

Loverboy

Har fet träningsvärk i rumpan idag alltså! Mer barbackaridning åt folket (och musklerna i rumpa och mage!) Glömde såklart kameran hemma idag men ni får en halvkass mobilbild. Slängde in alla saker i sadelkammaren och började fylla boxen med halm, körde in 10-12 kärror.. Stooooor box!
Åkte sedan till Åkarp för att klippa Laban, klippmaskinen var skitslö, har klippt en häst sen jag slipade skären, fattar inte.. Någon som har tips?
Imorgon väntar klippning i Sjövik så jag hoppas den skärper till sig under natten.
Mysigosi.

Suicide


Le fencé

Le horsé

100 cm de tre sista bilderna, dookitg pålle! Han sprang in till mitten i höger varv när vi hade höjt men i vänster gick det bra som ni ser, hoppade fyra gånger på 100 höjden. Han var i sista två sprången då vi filmande.
Det kommer inte gå att styra runt en hel bana :P

Nu ska Nicke få välförtjänt vila i fem dagar, jag ska klippa två hästar och åka till Balder under dessa dagar, trots att jag jobbar natt. Det får gå! Imorgon ska jag till nya stallet och göra iordning hans box, packade även bilen full av saker jag inte kommer behöva just nu. Schabrak, täcken och småsaker mest. Tar med kameran så ni får se hur det ser ut, jättespännande, visst?
Inget mer än jobb planerat i helgen dock, går av söndagmorgon.

Amazing

Kändes som jag skulle somna nyss, huvudvärk och spyig, men åt lite så nu piggnade jag till. Tog även av mig tvångströjan jag hade på mig och lånade någons skjorta. Skönt att släppa kylskåpet. Längtar dock efter att få lägga mig i sängen med värmepåsen och Giggs.
Eftersom jag antagligen sover när du kikar in här hade det vart kul om ni lämnade lite kommentarer, blir så mycket roligare att vakna då! Om du inte känner för att kolla på 11 minuters dressyrande så tycker jag att du ska kolla in första halten i LA:n iaf, skrattar fan ihjäl mig, vad gör han!?

The truth

Blev en härlig tur ute idag tillslut. Var ute i precis en timme, skrittade mest, men det blev lite trav och galopp med för det är ju faktist sjukt tråkigt att bara skritta! Härligt tyckte både jag och Nicke iaf. red på i ett väldans tempo i traven så han riktigt sträckte på sig och i galoppen gick det iaf. en växel fortare än vanligt, kom en hård bakutspark mot slutet men det var allt. Nu är vi bästisar igen <3
Har funderat ut en massa mål till nästa år, är så himla taggad! Ser fram emot allt!!
Dressyr:

Placering i LB, över 60% i LA, få med oss mer bjudning på tävlingarna. Förhoppningsvis kunna fortsätta rida för Mickan.

Hoppning:
Starta 115 och 120, går det inte så kommer jag låta någon annan rida ett par tävlingar. Få in i mitt huvud att jag måste rida framåt, övertala och tro på oss. Hitta tränare jag trivs med vid nya stallet som kan hjälpa mig med detta.

Ta fälttävlanskort och förhoppningsvis starta en eller två tävlingar i sommar.

Just a taste

Dagarna framöver ser lugna ut för Nickes del, jag går på natt ikväll så det passar bra. Han har inte haft någon speciellt sammanhängade vila på vädigt länge.
Idag har jag tänkt att skritta långa rundan förbi Pia. Sen kanske det händer något väldigt underhållande på Tisdag, beroende på om Emelie hänger med och förutsatt att jag har ridhuset för mig själv väl där. Sen kommer han vila fram till Söndag.

Annars ser planen ut såhär, 20 är det P&J samt flytten. Tänker att jag bara ska anmäla till 110, men sen tänker jag att jag kanske tycker det är högt och rider helt menlöst..? 9 vet jag inte vad det blir för klasser för det finns ingen propp än. Hoppas på att jag tar mig i kragen och hoppar 110 snyggt den 20 och att det finns 110, 115 den 9.

Stay with me

Bild på halten efter första klassen, ser ni min ansiktisfärg och döda blick? Stämmer bra överrens med hur det kändes och hur hårt jag fick jobba. Seriöst! Tråkiga dumhäst! Kändes ok på framridning, stadig form men inte så framme som han kan. Uppe på banan så strävade han baklänges i all trav och bad jag om mer så blev det lamaste galoppen istället. Fick väldigt blandade poäng, började bra poängmässigt trots känslan med 7.5 på inridning, halt bland annat. Mellantrav 4, galoppinslag, serpentinbågar 3, (lol) annars 5-7.5 genom hela. Slutade på 59.091 och en nästsista plats resultatmässigt. Tyckte och trodde jag skulle få 45% cirka hehe. Kommentar: "Fint ekipage, önskar mera takt och balans. Skall arbeta över rygg, önskar mer eftergift. Vill se fler halvhalter. Forma och ställ i hörn och volter."
Har lite svårt att förstå varför man ska göra halvhalt på en häst som är segare än kola?
Bilder från LB:n, efter denna start gick jag ner och försökte få fram honom på framridningen igen vilket inte gav någon större framgång. Hade ingen lust alls att rida igen, huvudet kändes som att det skulle sprängas av ansträningning och dunkade under hjälmen. Var ca. tre timmar till nästa start så Nicke fick morötter av mina medhjälpare (jag var fortfarande sur på honom) sen gick vi själva och åt och kollade på lite ekipage i LA:n.
Inför nästa klass red jag fram ute så vi fick vara ifred, Emelie stod på mitten av volten och smackade samt svischade men spöt hahahaha, tvivelaktiga metoder? Japp!
Vi ser ju nöjda ut iaf. och visst fick jag fram honom mer inför denna klass. Programmet satt väl inpräntat i huvudet så det kändes bra innan. Red lite förvänd och skänkelvikningar väl uppe vid banan, kändes fortsatt bra, försökte att mest skritta och galoppera för att spara på bådas ork. Inne på banan kändes det fortsatt väldigt bra! Skänkelvikningarna tyckte jag blev ok, domaren höll inte med, fick 5 på första 4 på andra och dubbel koeff på det så det drog ju ner. Fick 7.5 på en enda sak i detta programm och det var.. wait for it.. ökad skritt! "Fint, övertramp." Annars rätt likt förra med 5-7 på det mesta. Fick 6 på halt, rygga. Slutade på 59,429% med kommentar: "Fint ekipage, önskar mera takt och bärighet. Skall komma mera bakifrån. Ej helt eftergiven. Vill se mer halvhalter. Forma och ställ, förbered skänkelvikning."

Snygg halt från galopp hahaha, fick en 6:a "Bred bak"
Är väldigt nöjd då detta är första gången jag (och Nicke) någonsin genfört ett LA program. Vårat resultat blev en tioendeplats i ett startfält på 19 ekipage, vilket jag tycker är väl godkänt!
Tänkt den dagen Nicke går fram så jag kan börja rida ordentligt, då kommer fan rosetterna! Nästa dressyr blir den 27 inomhus i Tenhult, LB:1 och LA:1.

Meaning of life

"Kära min häst, jag är en kille på tio år som inte förstår vad min männsika menar alltid, idag drog hon mig i munnen samtidigt som hon drev, jag gick tveksamt bakåt men hon var inte nöjd. Tillslut satt hon av och började peta på mina knän med sin långa pinne. Vad menar hon? Har ni lösningen på mitt problem med henne?"

Kommer få 0 poäng imorgon i LAn på både skänkelvikningarna och ryggningen, kom igen det blir kul! Älskar att skämma ut mig.

Har iaf. varit duktig idag och kört en halmbal till nya stallet, bästa killen hjälpte mig, vad hade jag gjort utan honom? <3 Tyvärr har det regnat inatt och under dagen så den var ju redan blöt när vi kom till Pia, väntar på soligt varmt väder och åker dit med pressening då, känns ovärt att lägga på det när den redan är blöt, eller?
I stallet klippte jag färdigt Nicke, red sämsta passet hittills denna veckan, bråkibråk. Tvättade benen och svansen, benade manen, putsade, packade och lindade benen för idag var dom jättefina så jag tänkte att dom kunde hålla sig så under natten gärna. Tagga morgondagen klockan står på 5.45, godnatt!

Mindset

Äntligen en dag man hunnit med att göra något mer än att jobba. Bakade kanelbullar i åtta timmar på jobbet, sen åkte jag till Charlies och handlade handskar och hämtade skären, åkte även till Hööks och köpte en;
Hehe, inga felridningar på söndag!!1 I stallet red jag bara en dryg halvtimme, han kändes fin, kör på samma imorgon om han känns som han borde. Klippte sedan hela kröppa, men lämnade benen helt och lite runt öron och ögon. Får se om någon vänlig själ vill hålla bremsen imorgon så jag kan ta hela huvudet. Benen får va denna gången. Gick undan att klippa när man inte behövde hålla på att bråka/finlira utan bara köra av det. Gött. Ska sova nu, dumt att vända på dygnet redan, tävla tidigt på söndag, nattjobb på måndag. Cheers!

Do you know you're unlike any other?

Tröttaste tjejen alltså. Idag ringde Rune 10.03 och berättade att jag började för tre minuter sen :( Blev ingen kall höstuteritt i ottan idag inte! Jobb 10.30-19, sen en sväng i stallet, gjorde bara det jag behövde samt lindade. Tror inte lilla boxen och all hård ridning det senaste uppskattas riktigt.. Har iaf. planerat in vila efter tävlingen på söndag, fem dagar blir det minst. Sen kommer det säkert blir att jag ställer av honom (synd att det inte är en bil så man kunde göra just det, bara ta paus i 1,5 månad) helt i vinter en tid.
Han har dressyrat så mycket att han byggt en ny muskel, front riser-padden behövs inte längre under dressysadeln och hoppsadeln skjuter han numera bak så den inte alls ligger roligt. Får se vad jag ska göra åt det.
Nu närmst ska jag sova och önska att jag kunde snabbspola förbi knullbulledagen imorgon. Slutar iaf. 14 så men hinner med något annat, då ska jag hämta skären och något mer tänkte jag, fast det har jag glömt nu eftersom min hjärna inte verkar fungera alls på sistone så är jag inte förvånad.
Behöver den massage nu tack.

Roar

Stressistress, vaknade av väckarklockan 8.11 ser då att jag har notis från kalender "cellprov 8.15" lool. Var där 8.23 och fick görat ändå. Tror inte ni vill läsa mer om det, så ni slipper.
Hem, dusch, frulle, stall. Skritta fram ute, rida program, var faktist inte så krussidulligt när man väl red det! Gick helt ok, både halt från galopp och fattning från skritt gick fint första gångerna, egentligen skänkelvikningarna som känns som största hindret och ökad skritt. Det blir nog bra med det också! Jobb nu 14-22, två cheese och en liten cola på vägen till jobbet ännu en gång.
Sista bilden beskriver bra hur det ser ut när vi (försöker) gör(a) skänkelvikningar haha <3

Try honesty

Vad vill ni att jag ska skriva? Ni ser ju.
Bästa Mickan och bästa Nicke! Känns som att detta är det jag vill göra varenda jävla dag! Att ha ridit på samma häst i sex år och först nu börja tänja hans gränser i dressyren känns ju iaf. inte som en dag för tidigt! Övade på delar av programmet vilket visade sig svårt efter att vi fått fram sån trav under uppvärmningen. Svårt att göra skänkelvikningar när han kubbar framåt med massa påskjut. Ingen av oss är ju vana vid det så då blev det svårt, men började med skänkelvikningar i skritt vilket jag kommer göra mycket nu framåt för det kändes verkligen att han fick ta i och mjuka upp sin stela bakdel. Travskänkelvikningarna gick sådär, men jag fick supertips att använda i den förvända, gick igenom och övade på ryggningarna, samt fick förklarat för mig hur man går tillväga där formen ska längas ut, vilket vi gör på sista bilden.
Njut av bilderna så ska jag kolla Himym tillsammans med en kopp te innan det är läggdags!

Congratulations, I hate you

Ridit två hästar idag som båda skötte sig utmärkt!
Balder var den förste
Bra bild på hur jag hänger, skulle aldrig få för mig att hänga på något annat sätt. Om hästen blir rädd eller det händer något kan man lätt skjuta sig själv ifrån hästen. Att hänga raklång på mage utan stigbygel eller någon som helst kontroll känns idiotiskt för mig, tänk och åka av åt det hållet du har huvudet.
Hur gullig!? Sprätte iväg idag med, visade lite mer attityd än innan men efter att ha testat att springa två gånger så travade han varv efter varv på volten.
Skulle vilja att alla som läser gissar vilken ras/vilka raser hästen är, om du vet så skriv istället vilken ras du tycker han är mest lik.
Sen var det Mickan-träning med Nicklas, kommer ett eget inlägg om detta, Emelie har tagit massa bilder och alla är fina. Kommer en bildbomd snart!

Time of your life


Askakask

Cliff

Omusklad Emelie och omusklad Nicke, mina finisar.

Lexx

Första sprången efter Nickes konvalescenttid.

Finaste bilden som finns på Nicke.
Vad har dessa bilder gemensamt och varför lägger jag upp dom?
Svaret är enkelt; alla är tagna i Tenhult, stall Perstorp. Ni kommer få se mycket mer bilder därifrån från och med den 20 oktober för då ska Nicke flytta dit. Tar nog en PJ på JFK på vägen dit med :)
Tror både både jag och Nicke kommer att må bra av förändringen. Han kommer få dela hage med tre till valackar, givetvis i en större hage än nu och längre tid i hagen. Jag kommer må bra för att det är billigare och närmre vilket är de största anledningarna till flytten.
Om jag och Jocke inte faller för lägenheten vi ska kolla på ikväll lutar vi åt att köpa en, så det passar bra att få ner stallhyran och bensinkostnaderna lite.
De negativa aspekterna är att ridhus inte finns vägg i vägg med stallet utan man måste rida 15-20 min, fast då kommer man till nordens största ridhus, så det känns okej. (Där jag gick på gymnasiet.) Jag kommer okså få hjälpa till lite mer, fast det har jag inget emot, man har ett insläpp/vecka och var femte helg tar man hand om alles.

RSS 2.0