Your ignorance is obvious

Nyss hemkommen från stallet, känns inte i huvudet att jag fick sova en timme mer inatt. Var ute igår efter jobbet.. Drog en vinflaska på förfesten för att kunna sluta dricka i tid. Eh, ah, det känns i hövet idag.
Har haft fullt upp senaste dagarna därav dålig update här. Igår blev det inget ridet då jag jobbade 9-18 och släppte ut hästar före jobb och tog in dom efter. Hade Nicke lös på banan en stund på morgonen bara, han blev helt knäpp när jag tyckte han kunde äta sin frukost inne.. Fasoner han har lagt till med i och med flytten, han kan visst inte stå lös på gången heller längre utan bara går iväg. Får ta en uppfostringskurs, men han är väl så glad över sina nyfunna vänner att jag knappt existerar i hans ögon.
Idag släppte jag återigen ut hästarna och mockade idag (lite) för första gången sen han flyttade in. Borde köra in några kärror mer halm, blev bara två idag. Får se om det blir någon bädd men vad det verkar så kommer han i vilket fall vara MYCKET smidigare att ha på halm än spån. Plus då inga liggsår och inte spåniga lindor/paddar/fleecetäcken. Fixade lite i stallet i snigelfart medan jag väntade på Mickan som jag red för idag. Inte riktigt den känslan vi haft tidigare gånger med hjälp av långpisk då, utan ännu mer jobb från min sida och mest fokus på ställning, böjning, koll på bogarna och försöka få Nicke sluta upp med att välta runt innerskänkeln.
Det var en bra träning fast vi kom inte så långt, men detta är något jag vet att jag behöver jobba bort men jag har inte varit säker på hur jag ska tackla problemet. Red öppnor som framridning för att få koll på bogarna. Sen var vi nästan uteslutande på volten, fick försöka få igenom ställning genom hela kroppen och inte bara halsen. (Nicke har svårt för att forma sig både i nacken, ganashen och bålen och att få in det inner bakbenet under sig, vilket såklart beror på dålig ridning från min sida och att både jag och han är lata.)
Fick leda mycket med innerhanden vilket helst då blir en jätteliten volt på sladd runt, runt, runt. Fick då jobba med att få ut honom på en stor volt vilket blev ganska våldsamt och mycket protester. Men det är ju något man verkligen kan sitta och traggla med själv, så jag kände att det gav något ändå och när han väl släppte till blev han väldigt fin men ganska mycket för låg i formen. Jobba, jobba, jobba! Det är jobbigt att rida!

Några bilder från i fredags då Lisa var med i stallet.
Nicke kissar mer än gärna på gången, men ibland är man kissig utan att det kommer något.
Nya reflextäcket, är det för kort? Pls svara!
Nya sporren som vi testade idag, testade den ganska ordentligt hehe.. Inget skav = win då denna är vassare än bollsporren.
Min flickvän gnäggar, var är hon?
Lisa och Nicke travade på så fint så och hon var lika bestämd som vanligt trots att det var längesen sist :) Så kul med vänner som vill följa med och testa inte bara en gång utan gärna till och med lära sig!
(Mitt gamla vanliga ländtäcke täcker ju inte rumpan helt heller så jag tror att täcket blir bra, men min första reaktion var att det var för litet.. Hmm..)

Kommentarer
Postat av: emelie

Yehaaa. Det ser ut som Lisa sätter fart på gullefjun.
När får jag åka med till stall? sneela

Svar: Näste vecka jao!
Offbeat

2013-10-28 @ 18:55:19
URL: http://komkoma.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0