I'm not over

Breaking bad är över. Skulle bara börja med lite vemod. Kommer va saknat, eller Jesse kommer vara mest saknad..
Söte <3

Har inte ridit sen jag skrev senast, Elin red igår och jag tänkte verkligen rida idag, men jag orkade inte, har ont i benhinnorna och slutade 19.. Imorgon däremot är jag ledig så då börjar vi ute hos Balder och sedan är det dressyr för Mickan med Nicke. Emelie ska med och fota, kul!
Annars så var vi i Stockholm och vände i Lördags, Jocke sprang Lidingöloppet och jag supportade samt fotade. Det var riktigt kul att vara med faktist och de fyra timmarna han sprang tyckte jag gick jättefort! Sjukt att man blir sugen på att vara med i en jävla löptävling i uppförsbacke.. Gick rätt mycket mellan, anmälningsstället, start, mål och bilen så det är nog därför jag har ont nu. Bra idé att springa lite då om man får benhinneinflammation av att gå (högst) 7 kilometer på en dag hahahaha :')

Imorgon kl. sju får ni hålla tummarna för att lägenheten jag och Jocke ska kolla på då är helt jävla perfekt. Vill så gärna!!

What does the fox say?

Tjaaa. Denna dagen blev icke som jag planerat, vaknade tiidigt av att telefonen ringde, jobbarkompis unge sjuk. Ångrar att jag svarade, eftersom jag var den enda som gjorde just det misstaget fick jag jobba 9-16 isället för mammadate på Charlies och stan.
Drog till Charlies direkt efter jobb med Emelie och mötte upp mamma som sponsrade med ridbyxor och fleecetröja. Hittade ingen skjorta som var på rea och orkade inte prova, såg en jättefin Pikeur som nog ska kollas in noggrannare en dag när det inte är rea och så mycket folk.
Easy Rider ridbyxor och Mountain Horse fleece. Bättre bilder utlovas in action så att säga.
När mamma hade betalat och åkt så kollade jag in spö och grimma, hittade båda. Grimman var inte på rea men köpte Charlies egna märke så den kostade 299 och sen hittade jag ett helt ok hoppspö för 70 kronor.
Efter Charlies åkte jag och Emelie mot Nicklas. Ni får bilder istället för läsning:

Fint ljus, bra inställning!
Red lite jag med i baggy jeans, skönt när dom åker upp till armhålorna! Ser ni att bakbenen börjar vinklas in lite mer eller? :D

Who's that girl?

Ni får kolla på denna bilden igen bara för att den är så jäävla fin, ont i magen fin <3
Fick en känsla igårkväll av att jag hade glömt något, som tur var kom jag på vad, hade ju bytt pass så jag började 6.30 inte 10 idag. Smart att tänka åka till stallet före jobbet då..
Anyhow, åkte till stall dirr efter jobbet, glömde skriva ut programmet, men hade ändå inte gått att rida det då det står massa hinder i ridhuset, aldrig något som stört mig förrän nu haha. Det är fan illa.
Körde iaf. mycket övergångar till att börja med, noga med att han går fram direkt i den gångart man byter till. Vet inte riktigt hur vi ska lyckas med samlad förvänd galopp eftersom han gärna vill rulla på lite i den förvända, men ryggningarna gjorde han bra idag och skänkelvikningarna börjar komma iaf. några steg åt gången blir bra.
Imorgon ska Emelie sätta fart på Nicke, eller tvärt om? Bilder utlovas, hoppas hon följer med till Balder med så ni kan få se mig bli longerad. Kommer dock börja dagen på Charlies tillsammans med mammi.
Nu blir det New Girl och Modern Family innan den säng.

The only exception

Står på jobbet och längtar till imorgon eftersom:
Ska kolla in ridbyxor, lädergrimma, hoppspö och tävlingsskjorta. Allt utom skjorta känns viktigt faktist. Den jag har från Kingsland är så jeevla tight i halsen så jag får andnöd och man kan ju behöva två om man ska tävla dressyr och hoppning varannan helg som det kännts nu på senaste.
Vill ha en till Pikeur eller en animo tror jag. Tycker inte kingslands priser motsvarar kvalitén.
Dock har jag bara ett par vardagsridbyxor just nu, inte en enda lädergrimma eller något kort spö. Så därför kommer det gå i första hand. Ni kommer självklart få se vad jag fyndat sen :)
Vilka mer ska dit under helgen?

HJÄLP!!

Herre vad nervös jag blev nu såhär på kvällskvista. Tänkte kolla in LA:3 som jag ska rida nästa söndag, kollade på youtube när en red det på 75% måste vara världens längsta krumelurigaste program!?
Tänkte anmäla nyss eftersom lönen kommit och jag skrivit upp att 1 okt är sista anmälan, visade sig att det var efteranmälning redan nu så det kommer kosta 400 för två klasser och jag kommer göra bort mig i den ena, kul!
x 2 koefficient på förvänd och skänkelvikningarna, ska nöta imorgonbitti, sen trimmar jag på Måndag igen, träning för Mickan på Tisdag (fota Emelie my love?) sen lär det väl behövas en uteritt på Onsdag. Den som lever får se. Gud kommer inte sova förrän det är över ska göra situps istället så jag orkar sitta fint hela programmet.

Heavy the head that bears the crown of my mistaken apathy for sympathy


Mathilda på Nicke, tyckte det gick bra för dom. Hon har inte ridit på jättelänge. Skulle själv behöva rida Nicke lite mer upp och fram som hon gjorde idag. Imorgon blir det tidig stallning eftersom det är hockey på kvällen efter jobb. Sen rider Emelie på Fredag och Elin på Söndag. Lördag bjuder på Lindingölopp med ma boy.

Balder söte, satt upp omgående idag, lugn och fin häst. Skrittade och försökte ta oss ut på volt. Han ville helst stanna hos Mathilda och om jag sträckte yttertygel blev det värre hehe. Gick bra i korta stunder iaf. blev lite trav vid ett tillfälle utan att vi tänkt det men det gick bra. Dock blev han lite fundersam över vad han just gjort och sprätte iväg i lite mer än trav två gånger till. Ingen panik men lite stressat. Kör på i samma spår på Fredag, sen tänkte vi ta en promenad ute gången efter det, finns visst ett ställe som ska va bättre att longera på enligt Mathilda så då tänkte vi gå dit med mig på och kolla läget :)
Loke får avsluta dagens inlägg för att han är världens gladaste barn. Har träffat mig tre gånger, han kollar misstänksamt på en i några sekunder sen kommer världens gladaste leende!

Time-bomb

Inte ofta jag är klar för dagen klockan tre, kanske är därför det ser ut som ett bombnedslag hemma? Med färdig menar jag att jag har varit i två stall och på Charlies och gjort alla ärenden jag tänkt denna dagen.
Nu ska jag städa och sedan laga mat och sen heja på Brynäs för HV spelar inte förrän imorgon.
Inlägg med bilder från idag kommer senare, vill bli ganska klar med städet innan min man kommer hem för då är det så lätt att skjuta upp det igen och igen och igen, haaaaaaaaajdo!

Carrion

Tredje besöket hos Balder, idag hängde vi bara några steg sen satt jag på när Mathilda ledde, imorgon tar vi tyglarna och går ut på volten. Får se om det blir trav imorgon eller på Fredag. Ska försöka ta en ordentlig bild på hans fina huvud med. Sockersöt när han spetsar öronen och kollar nyfiket!
Ihaaa, jag vill jättegärna jobba matte! Trimmade idag, han kändes oväntat med och framme, jobbade lite med alla svårigheter som kommer i programmet nästa tävling. Bara som en avcheck, förvänd galopp vet jag att vi kan i sömnen, jättelätt av någon anledning. Dock så räcker inte det, utan vi ska även visa upp ryggning, skänkelvikningar och halt från galopp. De tre nyss nämnda är inget jag gör varje dag, skänkelvikningar gör man väl ofta men inte så noga kanske. Han ryggade ganska bra och gjorde nån fin halt från galopp men det är svårt, man måste väl få ta ett eller två travsteg? Annars blir det ju väldigt bryskt känns det som.
Imorgon ska Mathilda rida på Nicke sen trimmar jag nog Torsdag om jag orkar efter 10-19 pass, helgen får vi se hur det blir med, jobbar och vill följa med Jocke till Lidingöloppet på samma dag. Heh får se om det går att lösa.
Hur fin är han i sin nya oljebadade nosgrimma?
Mitt svar är JÄTTEFINADRESSYRNICKLAS <3
Efter att ha gjort färdigt allt det vanliga med Nicke så började jag klippa Enzo, han drygade sig lite i början och undrade väl varför jag skulle hålla på och trixa med honom. Klippte klart allt jag kunde utan hjälp sen åt jag mellanmål i solen och väntade på Emma så tog vi huvud och ben sen, skön dag med andra ord!
Ska lämna in skären imorgon och hoppas dom kommer tillbaka snabbt, Nicke behöver en klipp innan tävling den 6 okt. och Sofies häst vill med ha en date.

Så gött med stall från att man går upp tills man vill gå och lägga sig igen <3

Fox in the box

Skulle åka från stallet kl 9 vaknar 8.24, hehe första gången jag försover mig till tävling, check!
 
Kom iväg 9.10 eftersom Elin var i stallet före mig så Nicke var ren och fin när jag kom iaf. (uppskattas) hade ju inte ens packat så var inställd på att jag skulle glömma något i all hast. När jag visade vaccinationsintyg var dom i slutet på 90 och jag skulle starta 7 i 100 så då kom mer stress.
Red helt menlöst och sådär lamt som Nicke älskar. Han får gå i sitt favorittempo vilket är noll galopp helst. Skit ett, två, tre, okej på fyran, får inte honom att gå av på femman. Hittar sedan rätt mot sexan går på fem normala till sexan och kombinationen kändes med bra även om han ville rusa in i den då när jag väl hade hittat tempot.

"Jag ska fan kötta över ettan, tvåan och trean och sen kanske känna efter hur det känns." Framhoppningen skedde på stora utebanan så jag galopperade på så mycket det gick medans Nicke mest skuttar, krummar och viftar på svansen. Fick honom tillslut att greppa mark istället och började då hoppa, längde iväg över lilla och red in i både oxern och räcket men han hoppade bra ändå, kom mest nära men bra några språng. Började inte hålla i eller plocka utan lät hindret och min sits bromsa och mina ben fortsätta driva framåt.
På banan tyckte jag trean och nian såg skräckinjagande ut, fortsatte rida som på framhoppningen, dock stod han emot lite mer men svarade framåt bra. Direkt efter varje landning var jag på med mer ben "tänk fram Nicke, fram!!"
Tyckte detta kändes som en väldigt bra runda även om man får jobba ihjäl sig, står fast vid att trean kändes fet men det var nog det språnget som blev bäst.
Peten är inte mycket att säga om, i denna farten blir han ju iaf. lite sur när han river. Skulle behöva tävla 10 110-klasser på en månads tid och rida såhär så kanske vi kan rida fint sen?
Kommer ett inlägg med bilder med men det hamnar nog under detta, vill ha comments på filmerna <3

If it means a lot to you

Sedärja, blev några bilder ändå, alla bilder är från 110-klassen. Emelie och Jessica som fotat, stort tack till båda!

Inga problem med kombinationerna idag, skönt! Lätt att nå fram till B när man hoppar så långt.

Sjukt fin bild och häst, ser ut som vi kan hoppa 125.. typ?

Samma språng olika vinklar.

Trean som jag tyckte var stort på alla håll och direkt ur sväng.
Snacka om jämna ben, hehe..

I can't believe I'm caving in for you

Var på kläm och känntur med Emelie idag, snubblade över denna inne på Hööks, den blir nog riktigt fin efter ett oljebad och billigt alternativ sålänge ju. Ska införskaffas!
Tog med mig Elin till stallet idag och hade ridlektion, det gick fint för dom. Imorgon blir det genomtrim innan kvällsjobb och sen en lååång tävlingsdag på Söndag.
Nu ska jag äta ihjäl mig lite (har bara ätit mackor senaste 48 timmarna) och sen åka till Emelie och dra några filmer.
Denna lille krabat satt helt plötsligt i skottkärran idag i stallet ovanpå allt jag mockat ut :S

How am I gonna be an optimist about this?

Mmmm.. Har sådär ont i benen som man gärna har efter att igår ha ridit ut efter att ha kortat lädren två hål, suttit lite halvspänd på Balder idag och hoppat Nicke idag med ett hål kortare läder (vilket känns i benen bara det.) Uteritten igår gick bra, men han var stark som en oxe, hade vanligt bett. Det kändes i armarna kan jag säga.
Men dagen idag var mer spännande, för det första går min bil igen woopidoo! Åkte ut till Mathilda och vi drog ut på landet och jobbade med Balder, han var lite mer vaken idag men knappt nämnvärt, Mathilda använde spö för att få honom att gå idag när jag hängde, satte mig på en stund stillastående, gick tillbaka till att hänga, gick några steg sen satt jag upp så han fick gå lite med mig på. Knappt någon reaktion alls, han är sådär avspänd men ändå nyfiken på vad man gör och håller på med, bästa sorten tycker jag. Även om jag mycket väl tror att han kan sätta fart när som, om han skulle få för sig att jag är läskig.
Och med att "sitta lite halvspänt" menar jag att man ju försöker sitta så still och mjukt och lugnt som möjligt samt inte läga an benen så mycket. Kände att jag behövde förklara mitt uttryck.
Över till dagens hoppning så gick det jättebra, stod sju hinder framme, mycket böjda spår och hinder ur sväng. Hoppade fram på hinder som låg mellan 60 och 100 (allt för att slippa sitta av och fixa.) När jag kände mig färdig höjde jag upp alla till 100-110 men var rätt snäll ändå, självförtroende är allt. Red två rundor, började dåligt men blev bättre. Det dåliga var mest att jag inte red fram, utan plockade tillbaka, men han hoppar ju på det sättet med. Det sköna nu är att han lyssnar helt på mig, är jag en mes och rider sakta samt håller så är han med på det, men det blir inte så bra, rider jag ända fram och skiter lite i att jag inte ser avstånd/tycker vi ligger stort så hoppar han väldigt bra i många lägen. Han accepterar liksom både och. Tror dressyrtrimmet gjort mycket av den biten.
Imorgon ska Elin rida för mig och sen på Lördag ska jag trimma som om det var dressyrtävling på Söndagen.

Kollade min mejl idag och hade fått bilder från PJn som var på Vissmålen för ett bra tag sen, gick skit där men det var ett par fina bilder ändå, sånt tackar vi för :)

I could really use a wish right now


Gold medal 799:-

Passier 1900:-
Passiertränset med annat pannband = mums som fan, värt?
Detta är de enda två träns jag hittat som jag kan tänka mig, kräsen much?

Tonight we're gonna party

Igårkväll var benen finare, orkade verkligen inte åka upp igårmorse, hade en helvetesnatt igår. Red inte idag utan lindade bara igen inför natten och tänkte rida idag när jag slutat, får se vad det blir, kanske tar några språng. Lär bli ett kort intensivt pass iaf. för jag längtar redan efter sängen!
Har suttit lite vid datorn inatt och letat dressyrträns, även om tävlingen är efter löning så kommer jag nog knappast va stenrik efter all semester jag hade i Augusti.. Man det lutar iaf. åt ett Hööksträns då jag faktist inte hittar något annat jag tycker är RIKTIGT fint. Lär stoppa det i oljebad direkt etersom lädret kanske inte är det bästa då men men. Nu vet ni! Cheers!

Those words will never ever pass my lips

Såå ska det ju inte se ut iaf. Var i stallet imorse och gjorde allt, kollade temp osv. mer svullen är igår. Bogserade sedan bil, sov sju timmar, kollade hockeyn på Olles, (bra kämpat HV) sedan åkte jag till stallet igen och det var då jag tog bilderna,  fram hade gått ner lite men bak hade gått upp över hasen, lindade alla ben, red tio min i lös form och lösa tyglar. Gick ner lite, la nattlindor och pysslade lite snabbt med annat "nödvändigt."
Knäppt att detta kan komma så bara över dagen, ingen ökad värme/puls, ingen feber, inget annat konstigt i allmäntillståndet. Noll grader hälta vid ridning :SSSSSSSSSS
Nu ska jag till jobbet igen sen upp till stallet imonbitti igeeeen. Woooo!

Friday the thirteenth

Snordag :(
Började bra med att jag bjöd Emma på mat och sen åkte vi till stall för fredagsfika, sen när jag väl gick upp till Nicke var han trädstamstjock i alla ben. Han hade ingen feber så vi gick en sväng men det hjälpte inte, gjorde alla sysslor och sen tänkte jag att "vafan det finns ju inte många svullnader som inte går ner av rörelse" så gjorde iordning för Mickanträning och sa som det var till henne så vi körde ett kort men intensivt pass. Nicke var svettig efter bara uppvärmingen eftersom jag fick försöka peta igång bak och lyfta framänden, gärna över tygeln men det kan han ju inte ens haha. Kändes som jag fick igång honom rätt bra ändå, sen jobbade vi på volt och då plockade Mickan upp ett longerspö och då my god(!) trampitrampi kan man säga, räckte med att hon smackade så kom han igång så jävla fint och mycket!
Vet inte riktigt vart ifrån han har fått sån respekt från spö på marken men jag gillar det. Spolade av honom efter och benen hade gått ner en del, tänkte åka till stallet efter jobbet imonbitti och kolla så han är ok då med. Det är dock inte det enda jag ska göra efter jobbet imorgon, för lilla FJN 548 står utanför twin city och sover inatt, han kommer nog tyvärr få fortsätta sova. På väg hem från stallet klonkade det som om jag körde över något hårt lite för snabbt svängde av för att kolla, det kändes typ som punktering. Alla däck hela, satte mig i igen, släpper upp kopplingen och gasar, inget händer.
Ringer Jocke som svarar typ "skulle inte du hämta din mammas bil på verkstaden kl. sex?" Fuuuuck, ringer dit och jo dom är kvar, får hjälp av två gubbar att putta in min bil i en parkeringsficka och tar sedan bussen till mammas bil. Så nu i helgen när dom lyxar i Italien (som vanligt) så har jag mammas iaf. Så det löste ju sig lite iaf. Men snyft jag älskar ju min lille fine gubbil <3 May he Rest in Peace. Imorgonbitti ska vi bogsera honom hem hit iaf. eftersom han står på 2 timmar parkering nu. KUL!
Ska vila lite nu innan jag drar mot jobbet, ska inte göra något inatt, bara sitta på en stol och sura. Kanske lösa sodoku.

Walk the plank

Kollade nyss på We're the Millers, riktig rolig faktist, tankar två filmer till med min gudinna. Horrible bosses och He's just not that into you. Får se om det blir en eller två, sa att jag skulle åka till macken men orkar inteee. Ska ta fram glassen som blev över igår och dränka i colasås. Hej.

Flying without wings

Började dagen med sovmorgon, frukost och disk.
Åkte sedan mot mullsjö och mötte upp Mathilda.

Turen bar ut på landet till hästen Balder, fyra år gammal, mycket hanterad och lite hängd på. Sockersöt och jätteliten, frågan är om det är en D-ponny eller liten häst? Han går i hage med sin mamma och pappa (hur gulligt?) Mathilda longerade i båda varv i trav sen började jag hänga i stigbyglar och hoppa jämte, han rörde inte en fot, vilket senare visade sig bli ett problem för när jag väl hängde ville han helst bara stå still och bli klappad. Annars var han helcool med allt jag hade för mig, får nog öva på att hänga och gå samtidigt nästa gång och avsluta med att sitta upp på riktigt :)
Åkte vidare till Nicke (man åker förbi sjövik på vägen till Mullsjö) och tog en tur ute med Jonna och Bonnie. Bonnie var minst sagt på bettet så jag och Nicke hängde bara med, blev några härliga framåtgalopper och Nicke höll sig på backen faktist. Imorgon blir det dressyr för Mickan och sen fem nätter nattajobb. Tagga.

Streetcar

Skulle bara säga det, 5 poäng ifrån placering, det känns ju helt overkligt faktist. Dressyrnicke :')

Intensity in ten cities


Kolla vad fin jag är i mitt nya täcke med min långa, stora hals och lilla rumpa.

Äppel nomnom.

Outfit
Schöckemöhleträns med pannband från Fortis et liber, Butetsadel, Santa cruzläder, Free jumpstigbyglar, Charliesgjord, Esperadoschabrak, Eskadronskydd.
Nymockat, matat, vattnat, riden. Nöjd hästalus.
Red bara en liten sväng i ridhuset idag, han har vilat två dagar samt stått och svettats i hagen hela dagen.. Blir lite vildare uteritt imorgon och sen hoppas jag på dressyrträning på Fredag.
Spenderade resten av min dag på öxnehaga där Jocke mekade med sin bil så jag passade på att städa och torka min fin, duttig! Handlade sedan onyttigheter och götte på vägen hem och har bara dött i soffan nu ikväll.
Imorgon blir det mer fart, då ska jag börja min dag i Mullsjö hos Mathildas svärföräldrar där en fyraårig varmblodskille ska ridas in. Sen tur på Nicke så får vi se vad det blir av kvällen.

Ådin Fucking Jävla Nice.
Ska jag börja ha med mig kameran oftare och ta bilder för eran skull eller kan det kvitta?

Starship

Hola, tack för alla fina kommentarer!
Idag har jag spontananmält mig till Bratteborg. Utan att veta om någon kan följa med eller om jag har transport :D Har inte ridit 110 sen i november, så det blir nog kul! Sen har jag nyss bokat in mig och mammi på spa den 17 Oktober, längtar nog mest av allt till det. Fast jag längtar efter resultatlistor från helgen.. Känns som det borde kommit, man har ju vant sig helt vid equipe realtid så det här känns som stenålder.
Nu är jag ledig tills på Fredagkväll då jag går på natt, känns inte så hårt ändå, hösten är på g, jag har kommit igång med tävlandet, SHL/Elitserien börjar på Lördag, många av mina serier kickar igång nu i september och aah, det känns rätt gött faktist!
Imorgon ska jag dessutom hämta täcket som kom idag.
 Ööh ah, ni får zooma! Ctrl + scroll ;)

I think I found a flower in a field of weeds

Emelies bilder; har såååå många fler fina, men det blir ju lite "tråkigt" att kolla på 20 bilder i samma benställning, tar dom med bäst ljus och där formen är den bättre.

Snygg halt eller?

Ökad skritt, ska övas på som sagt!
Kommer protokollbilder och failbilder om nån dag, idag jobbar jag 14-22 och imorgon 10-19, kommentera please!! <3

You raise me up

Har lagt in alla bilder och grovrensat, över 400 bilder kvar ändå. Ni får smakprov här nedan.
Till själva tävlingen då. Knoppade på under 15 minuter, fint blev det med, gjorde klart stallet med mock och mat, sen åkte jag, Nicke och Elin mot Bratteborg och mötte upp Emelie på vägen. Hade lagom med tid när vi kom fram, han kändes fin på framridningen, dock red jag samtidigt som de tre som placerade sig, så då känner man ju sig inte världsbäst direkt.
Inne på banan var han mycket mer fram än i Nässjö, även fast jag fick jobba lika hårt men det hände mer liksom. Red med spö innan dom blåste och jag fick gå in, programmet flöt på bra och jag red noggrannare än sist, men glömde en halt framför dommaren vid C innan man gör uppridningen. Så blev avblåst och fick göra om. Efter avslutad ritt fick jag TR uppläst av domaren eftersom man inte längre får ha spö runt banan. Så fick -4 p för spö och felridning. Fick tre sjuor och en fyra för han ballade ur i en galopplängning, bakutspark och byten fram och tillbaka. Slutade på 58% Med kommentar: "Hästen stod emot & tappade bjudningen ibland. Var noga med eftergiften i båda sidorna."
Lastade in och tog en snabbfika, ja ni läste rätt vi fick skynda, på dressyrtävling! Red fram lite lättare och mer kravlöst till nästa och upptäckte sporrskav på porslinshästen, seriöst 25(?) minuters hård ridning och det går nästan hål på honom? Bytte till mina vanliga med rull och skrittade tills det var min tur att sopa banan. För med mina mått mätt var det precis det vi gjorde. Sjuor och sexor rakt igenom, sjuor på  i princip all galopp. 65.76% Kändes mer som kanske 62% men fyy vad nöjd jag var eller!? Kommentar: "Tappar stundtals energi. Blir stundtals för låg, går bakom lodplanet och ngt ostadig på hand." Mycket nöjd matte.

Det vi ska öva på inför nästa gång är skritten för den fick vi väldigt dåligt på i båda programmen och det var svårt att få fram någon som helst längning där. Kan ta bilder på protokollen imorgon om ni vill läsa dom innantill :)

Kör Elins bilder idag så får ni lika många imorgon fast knäppta av Emelie:

Inridning

Galöppvolt, vältivält.

Lite luft i språnget ändå?

Efter felridningen, blås i visselpipan domaren: "halten" jag: "japp"

Nicke lyssnar intresserat på TR-uppläsningen.

Diskuterar med mor om det går att lägga ner ärmen på kavajen.

Bakom lod you say?
Kloppeti, min finaste <3

Fool again

Tog med både min och Jockes kamera idag, så Elin hade en och Emelie en, de har tagit ca. 400 bilder var såatteh.. bilderna kommer inatt nångång när jag har rensat och redigerat hehehehehe. Är väldigt nöjd med dagen, förbättrade vårat resultat något grymt, mer ingående prat kommer tillsammans med bilderna, var beredd på att använda scroll!

Nyss hemkommen från öxne där jag och bästa mammi klickade hem detta täcke, helt utan fodring och superb andasfunktion så han kan ha det jämt typ denna årstid. Fick även så god mat så jag dog nästan, grillad entrecote, kryddig korv, tomat, rödlök, till det vitlökspotatis och coleslaw och sen choklad med mer chokladrulltårta och lite polkagris i. Hon kan hon!
 

time to say goodnight

Stängde av datorn för att komma i säng i tid, funkade ju faktist men glömde bloggen. Ligger nu i sängen helt jävla slut efter 7-15 på jobbet och sen en lång stund i stallet på det. Red på ridbanan för ridhuset var välfyllt av hinder. Kändes godkänt men inte mycket mer, satte på mig Marias 4 cm sporrar och red igenom B2an mot slutet av passet, kan någon gissa hur stor skillnad det blev på häst? Om du gissade på noll/nada/inget så var det rätt! Grattis! Piffade till Nicke och utrustningen inför imorgon och bytte sedan bil med mamma, hemma framåt 20 tiden -_- Ska sova som en sten nu.

I want everything to change and stay the same

För en gångs skull var det fint väder när jag i förväg bestämt mig för uteritt, skippade sadeln och tog ballerinabettet, skrittade på långa tyglar i 30 min och travgalopperade i en halvminut. Höll mest i manen då. Varför fattar inte hästen att det är skönare att galoppera när man rider barbacka? Studsar ju runt som en tok i trav..
Imorgon rider Elin och sen blir det trimmitrim på Lördag.
På Söndag kommer jag vara nöjd med att jag klippt, men senaste dagarna har jag haft grym täckesångest. Fick ett ofodrat regntäcke av Malin, det ligger bra på men andas inte alls, alltså var han svettig idag när jag tog in honom. Har ett "bättre" regntäcke som andas mer men det är fleecefodrat så det blir ju ändå lika varmt. Egentligen behöver han bara täcke under natten och första två timmarna i hagen på morgonen när det är såhär fint väder, men så lyxig är inte täckeshanteringen haha..
Funderar på att beställa ett ofodrat Amigo hero, har haft ett innan och varit nöjd, men när jag väl får hem det kommer väl vintern, sen är det ganska knapert på kontot redan.. Bleh.
Städat ett
Städat två
 Inknölat tre
VARFÖR HAR JAG MER ÄN 15 TÄCKEN!?! OCH HUR KAN DET KOMMA SIG ATT INGET AV DE 15 PASSAR JUST DENNA ÅRSTID? Kan det inte bara bli vinter och minusgrader already?

Into oblivion (reunion)

Dagens ridning, båda programmen sitter och Nicke kändes dubbelt så fin som igår, men ganska långt ifrån så bra det kan vara. Hjälper ju inte att trimma alla dagar fram till Lördag utan jag skulle börjat tidigare, så det får bli två lugna dagar nu som planerat. Förväntningarna är inte på topp efter förra gången, siktar på att förbättra det resultatet bara.
Städade i mina skåp ock fixade lite efter dagens åk, får inte plats med allt och fick ännu mer saker av Malin som städade bland sina hästsaker i förra veckan, FICK massa bra att ha bla. slit och släng täcken (för dom tar ju ingen plats...) kan visa bilder imorgon på hur finstädat det blev när jag var färdig men att knöla in allt :)

Nattiiiii

Stuck on my vision

Kom på att jag glömde det viktiga veckoschemat:
Imorgon: Rida igenom båda programmen, plus trimma rätt hårt på det som visar sig behövas.
Torsdag: Skritta ut
Fredag: Elin
Lördag: Bad, puts, trim igen och rida igenom något av programmen.
Söndag: El tävlingo

Trodde det var fler dagar kvar haha eeh..
Är inte alls uttråkad.. Döpte bilden till TAGGAAAA.jpg, så då gör vi det!

It ends tonight

Tips på hur jag ska få mitt eget hår att stanna uppe på Söndag mottages! Det är ganska långt och tjockt men hårstråna är lika mjuka och tunna som dom är många så dom försvinner bara iväg från sin uppgift. Får väl köpa ett ljust hårnät..

Idag var min bestie med till stallet, jag tog med mig massa äpplen och klippmaskinen för en sista finish, men glömde kameran.. Hehe..
Fick några bilder från Emelies tele:

Den alldeles nyklippt häst med den kort pälsen.

Han kändes ganska stel och stum men släppte till mot slutet när jag retats en del, han var skitsur på spöet idag vilket iofs. var ganska bra för då kom han ju igång med rumpen. Ridningen var väl egentligen inte så mycket att säga om, korta tygeln som vanligt och traggla på.
Klippte några missar på huvudet och insida bakben, han stod överraskande stilla faktist.
Lilla stallet, Nicke står där nybajsad och nöjd.

Up and away

Vad roligt det är att blogga när man får liiite mer kommentarer än vanligt :D Ni är bäst!

Idag började dagen med att köra Jocke till jobbet till kl sju, sen sov jag lite till, tjatade med emelie i telefon påväg till stallet och halvvägs kommer jag på att hovis kommer ju idag, hade varken tagit ut pengar eller fört över. Fick vända och styra upp det, tänkte att jag nog skulle hinna ut på min tilltänkta skrittrunda ändå. men när jag kom till stallet insåg jag att jag hade en del att fixa, rengöra vattenhinkar tillexempel och hänga in i Nickes nya box, inackorderingarna får nämligen flytta upp till lilla stallet nu. Det är nymålat och jättefint, dock oisolerat och inga vattenkoppar. Så lite mer jobb blir det, boxarna är mindre också men Nicke fick bättre plats än jag hade tänkt så det blir nog bra. Imorgon ska jag ladda kameran och ta med min fru till stallet, nu ska jag äta uppp min sallad och byta om på 20 minuter, slut på semestern!

Without me


Welcome to Reading Festival yoyoyoyo

Bilder som vanligt i salig blandning, tack vare blogg.se <3
Här är iaf Rou som dansar och sjunger lite framför sitt mixbord!

Stenungnsbakadpizza med vitt vin

Green day

Väskan fick väga 20 kg......

Långa vägen in till festen, lisebergskö kan slänga sig i väggen.

Auschwitztoan

Området öppnar, folk väller.

Vi väntar snällt på vår tur.

Blackooout

Flaggan och tråkgrannar

Another selfie

Don broco i väntan på FOB

Vakt i väntan på FOB

Fall out boii

Pete Wantz och någons ben

Funeral for a friend <3

Shikari sound system

Dags att åka heeem

Buss hem

Jag och Frank the sheep

Framför Main stage

Svett

Regn

Front row biatchos, hon till höger var en fitta rent ut sagt.

Rast
Snipp snapp slut!

Hos frisören, blir man fin, man blir klippt med en maskin, bak i nacken och ända fram i pannan

Klipp, klapp, klupp!
Började dagen men att sova till 10.20 istället för 8.45, hann alltså inte rida och putsa av lergrejorna imorse. Men åkte till stall i ilfart och gav domosedanet, sedan mockade jag medan han stod uppbunden i boxen, mockade ur noga så det tog väl en 30 min och det märktes ingen skillnad på honom, han stod och viftade flugor och gick lite fram och tillbaka, väntade ytterligare tio och ledde sedan honom till vattenspiltan, vingel, vingel kan man säga hahaha. Han stod som ett ljus medan jag tog alla ben rätt noga, sen tog jag huvudet, då vaknade han lite så öronen blev väl inte så noga som med brems men det får gå. Klippte kröppa sen och det gick väl på typ 1½ timme totalt iaf, tycker det var ganska snabbt för det brukar ta 2 timmar för mig hur snäll hästen än är.
Det sköna med att numera ha en egen klippmaskin är att man kan ta eventuella missar någon dag senare :)
Så nu har Nicke förhoppningsvis fått lite gratiskondition och kommer vara finast på dressyrtävlingen på Söndag!

RSS 2.0