Counting backwards

Klinikbesök idag alltså, allt gick enligt plan till en början, trots att mammi var lite sen så rullade vi från stallplan 7.47 och skulle vara i Vaggeryd 8.30. Så långt allt gott, tills vi kommer till Banarp där bilens färddator indikerar punktering, alla bilens däck ser hela ut, dock ser ett av släpets hjul lite väl "mjukt" ut. Rullar försiktigt vidare till jobbet (macken alltså) där vi kollar luften 0.7 i nyss nämnda däck, fyllde i 2,8, köpte däckspray, ringde Sophia som sa; kör ändå den går ju på det hela hjulet och det var inte på den sidan Nicke stod. Däcksprayen gjorde sitt och det rullade på utan att släppa ut luft så det syntes på däcket med blotta ögat iaf. (Men inte fan kan bilen veta att det är punka på släpet, eller!?) Kom fram lite sent såklart men Nicke var första patienten för dagen, antar att jag förstörde alla klinikens morgonbokningar..
Fick hjälp snabbt och började med att visa på rakt spår i skritt och trav, han var rejält halt i trav. Tog blodprov som visade låga värden på bla. hb, järn alltså. Han fick sedan en låg dos lugnande då det inte behövs så mycket när hästen redan är nedsatt. Röntgade för att utesluta skelettskador, vilket vi kunde göra! Dock var det för svullet för ett ultraljud av senan. När jag berättade att jag till en början misstänkt lymfangit så verkade veterinären följa med på det spåret och det är även det som står i journalen. Fick med oss recept på antiinflammatoriskt och penicillin hem, samt rådet att tvätta med klorhexidin och linda med Back on track-padd. Fortsätta gå i liten hage och 15 min promenad x 2/dag. Ska tillbaka på återbesök om 16 dagar. Besöket var rätt snabbt avklarat, gjorde de vanliga sysslorna väl hemma i stallet igen, dock hade bästa stallägaren mockat så jag slapp, vad glad man kan bli av såna gester! Penicillinet fick jag med mig därifrån resten har jag jagat rätt på idag. Jag och mamma hann även med lunch på IKEA och lite shopping där. Sen var jag en vända och tvättade bilen in och utvändigt samt hämtade sommardäcken hos bror. Sen hem, städa hemmet, tillbaka till stallet, promenad, linda, pussa. Kvällen spenderade vi med en försäkringsrådgivare, tur att jag har Jocke som har koll för det har inte jag! Att man ska behöva försäkra sig själv!?
Nu inatt står Nicke med BOT-padden, har läst att man ska "vänja in" dom, men alltså, han har stått med vanligt stallbandage i 10 dagar och jag har mina tvivel på hur bra såntdär hokus pokus egentligen fungerar så eh, ah, han får ha den hela natta! Så jobbar jag!
Gaanska trött efter denna långa dag kan man säga, ska ställa mig i duschen nu och sedan väntar sängen, imorgon blir det ridning hos Linda W tillsammans med Linda D, tydligen står hoppning på schemat(!)

Kommentarer
Postat av: Susanna

Jag hoppar han återhämtar sig bra med medicinen nu! Själv skall jag ta med min pålla på återbesök om en vecka och ber till högre makter att medicinen skall ha gjort underverk med henne.

Svar: Då önskar jag dig lycka till också! Och tackar för omtanken! :)
Offbeat

2014-04-08 @ 00:52:29
URL: http://susannalundgren.blogg.se
Postat av: Jessica

Lilla gubben då :/ Hoppas nu han blir bra illa kvickt!

Svar: Tack så mycket, vi håller tummarna <3
Offbeat

2014-04-08 @ 02:46:24
URL: http://vinna.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0