The diary of Jane

Snorig, trött och nostalgisk kan beskriva min kväll rätt bra. Måste hålla för ena näsborren för att inte nysa var femte sekund helt okontrollerat.. Varsågod för infon!
Jobb både idag och imon, mycket handsprit, läkerol och host i armvecket går det åt.
Men iaf. inlägget skulle handla om nostagli, ja jag har fortfarande samma gamla Nicke kvar, men skador hit och dit under två års tid har ju varit sådär för motivationen. Så jag saknar att ha honom helt igång och tävla, har fått ett fantastiskt schema som gör mig ledig varenda söndag (sen årsskiftet) och hur mycket har jag tävlat? Skitlite om du frågar mig. Linda och Nicke var något på spåren och jag och Nicke var så jävla bra sist på JFK.
Ligger lågt fram till equiterapeuten har sagt och gjort sitt. Kommer trimma inför tävling den 14 såklart, men kondition och hoppning får tyvärr vänta tills efter. Alltså till mitten av fucking september då är vintern nära och då kan man inte rida speciellt ordentligt. Skulle vilja ha honom i topptrim, toppform och toppkondis inför vintern så man bara kan underhålla fram tills våren är kommen igen. Känns som det skiter sig i år igen.
Men för att vända detta negativa så säger vi såhär; om han är fräsch ända in i märgen enligt equi så ska jag lägga upp ett kondis-schema för september-oktober och följa detta till punkt och pricka. Rida bort till Riddan och galoppera rundan tills vi kan köra fem varv utan flås!
Har siktet inställt på en skräll i Värnamo, ska trimma LB:3 så hårt! Hoppas han är lika fin som på JFK, svarar han som då, så har iallafall jag höga förväntningar! Funderar på att lösa halvårs-ridhuskort September-Februari. Så kan man trimma igenom programmet därborta ett par gånger innan. Bra underlag att galoppera av honom på med och behöver det ju ändå i vinter. Så får det bli.

Cut my life into pieces

Orkar inte ens starta datorn idag. Varit ledig idag men ägnade förmiddagen åt städ, följt av stall, sen chill och otålig väntan på att bli frisk. Förkyld som jag vet inte vad, näsa, hals och huvud värker, känner mig febrig men termometern visar annat.
På Nickefronten rullar det på. Jag red i Onsdags sen tog Camilla honom två dagar när jag va i England och igår red jag igen. Han är sitt vanliga lata jag igen, skulle vilja sätta fart på honom ute men vågar inte för jag kan inte komma på någonstans jag tycker underlaget är av rätt kaliber. Vågar inte på hårt grus och travbanan är för mjuk.. Kanske fick en idé nu dock, får ta det i helgen, imorgon får han vila för han har gått idag med. (Första två dagarna i rad sen hältan.) Idag red den eventuella medryttaren igen medan jag red Tina, det gick bra för alla fyra :)
Ska satsa på rida två vila en schema med Nicke nu tänkte jag.
Mastodontinlägg om England kommer såsmåningom!

Losing touch

Nu har jag bokat in Nicke hos Equiterapeut och anmält till tävling den 14 September. Blir bara lagklassen i Värnamo som går i LB:3 även den omgången. Bara han håller sig pigg och fräsch så ska han väl kunna pinna igenom en LB tänker jag, ska till Equin innan dess också så då får jag säkert veta lite mer också om hur han mår därinne i kröppa egentligen. Men som han kändes igår finns inga spår kvar av hältan.
Ska skritta ut imorgon och galoppera lite på banan, sen rider Camilla Fredag och Söndag så tar jag över igen på Tisdag så får han väl börja gå lite mer än varannan dag kort därpå! Nu blir det nog tyst från mig tills jag kommer hem igen, puss på er!

Girl step up to the party

Så gott som färdigpackad nu! Bara lite småkrafs kvar. Skönt, vet inte riktigt vart peppen är eftersom de senaste dagarna varit lite upp och ner av diverse anledningar.. Men imorgon kl 12.30 åker bilen från Jönnet till Landvetter, sen åker planet 16.35 till Heathrow, bussen till Reading går 20.10 och då ska vi hitta hotell där vi spenderar en natt. Uppstigning tidigt för att hämta biljetter på Hexagon kl 8 (köa ett par timmar innan) sen åka snabbast möjligt till festivalen i utkanten av stan, köa för att få komma in och få armband osv. sen ska tältet upp på Green camp, sen är det bara in i dimmar kl 9-10 på morgonen! Okej nu hittade jag peppen, THIS IS FUCKING HAPPENING!
Idag blir en fixardag, har redan varit på läkarbesök och ska snart till tandläkaren, lunch hos mamma, åka förbi Linda och hämta alla dressyrsaker som blev kvar, titta till Nicke och sedan hämta Jocke på jobb. Funderar på om jag ska följa med honom in till stan ikväll, han ska springa blodomloppet, men det är ju så jävla tråkigt väder rent ut sagt!
Tråkigt väder var det även på prisutdelningen i Söndags, men vad gör det? Pinsamt längesen jag fick stå där! ;)

Så himla svårt att packa när det är höst ute, vill ju ta med flera stycken tjocktröjor och gärna vinterjacka. Men har inte frusit mer än lite om händerna tidigare år och då bara haft med regnställ och en tjocktröja.. Så det får bannemig vara färdigt nu, får inte plats något mer i patronryggan ändå.

Down deeper within

Fick äntligen en liten sovmorgon idag, gick upp vid 8.30 och började dagen med dammsugning och skur av badrum, sen kollade jag på nya true blood innan jag åkte och tog in Nicke. Han fick chilla (torka) i boxen medan jag åkte till Vickan där hon smetade in fransar och bryn med färg och sedan vaxade och plockade brynen. Lika gött som alltid (när det är klart alltså, fransfärgen svider och jag börjar gråta när man ryckt typ tre strån i brynen haha!)
Åkte sedan tillbaka till stallet där jag mötte upp en jobbarkompis till Sophia som letar medryttarhäst. Nicke var så gott som torr och var riktigt sur över att ha fått stå inne i två timmar. Så han visade inte sin bästa sida på gången så att säga. Damp-häst.. Satt upp och red lite först, eftersom han var helt rabiat inne i stallet, hehe.. Han var riktigt fin att sitta på, om han var sån varje dag skulle jag inte vilja ha någon medryttare för då hade jag velat ha honom för mig själv alltid haha.. Snäll man är.. Iaf. superkänslig och ville inte skritta fram alls, traven var luftig med mycket påskjut och när vi kom till galoppen kändes det som någon slags rådjurs-kanin i jättekropp. Känns som att det är safe to say att han är fräsch nu iaf! "Provridningen" gick bra även om det var två år sedan hon red, så tyckte jag inte det syntes och Nicke gjorde något litet bus med henne med men det verkade inte göra henne avskräckt. Vi ska ses igen nästa vecka när jag kommer hem igen!

Shake it

Jag får väl för det första börja med att tacka min katt för att han väckte mig tidigt imorse, gick upp och plockade undan det han höll på med och skulle kolla vad klockan var innan jag somnade om, då var min telefon avstängd! Hur kan det hända när den ligger på laddning, tänk om jag inte vaknat och kommit alldeles för sent till Linda. Hemska tanke. Fick sova några timmar till men ställde jockes alarm också för säkerhets skull.
Kom upp i tid och var hos Linda vid sju, gjorde 15(!) knoppar och skrubbade bort lite fläckar sen lastade vi Kitty. Hon fick stå i släpet och vänta medan vi släppte ut dom andra hästarna, tror det var lugnast så. Sen styrde vi kosan mot Bratteborg där vi var framme i god tid. Kändes super på framridningen, bästa halterna hittills och inga tendenser till omslag i galoppen. Super helt enkelt!
När det väl var min tur på banan blev hon lite spänd och därför blev det lite lägre form och lite mindre av allt. Men ändå jättefin, hon kan inte vara annat tror jag. Enda missen var att när jag tänkte öka på långsidan så blev det visst en galoppfattning istället, men bröt av snabbt så jag ändå hann visa en fin längning. Avslutningshalten blev lite snirklig med men dommaren skrattade nästan såg det ut som. Bjuder jag så gärna på ;)
Alla bilder är från första klassen där vi slutade på 65.33% vilket då gav en andraplats. Två av de tre sista ryttarna gick om oss så vi kom fyra och det var fyra placerade! Wiie så roligt!
Förväntningarna inför nästa klass var förstås höga och vi kom fram till att lite mer tryck i henne skulle göra susen. Dock var vi nog båda lite för trötta för att hålla ihop det där trycket hela vägen eftersom det i nästa program blev två grova missar. I första travökningen så bad jag om "lite till" eftersom hon verkligen kan länga egentligen, men då föll hon in i någon sorts galopp ett par steg istället. Svårt att säga varför men tror vi båda var lite trötta som sagt och att jag inte höll ihop henne tillräckligt. Sen på ena galoppdiagonalen så slog hon om istället för att bryta av så då blev det tyvärr två väldigt låga poäng. 63,79%
Men inte nog med att jag tog min första lokala dressyr-rosett idag så fick jag även min första 8 i protokollet! I andra klassen på "serpentin över medllinjen med fyra bågar."
I båda klasserna fick jag "väl visat program" i allmänt intryck och i första står det på riktigt helt säkert: "snygg sists" den är ju rätt go den med.
Stort tack till Linda (även om hon nog inte läser det här) som lånar ut häst, kör och groomar!

Would you meet me on the other side?

Bilder från träningen för Mickan igår. Eller dessa är från uppvärmningen, när jag red fram innan hon ens kommit. Så ni fattar att det är en rätt fin häst kanske..? När liksom framjoggningen ser ut så.
Gick bra för Mickan, fick som vanligt enkla tips som gjorde stor skillnad! Halterna är svåra för Kitty vill gärna rätta sig bakåt vilket ger avdrag. Tipset jag fick där var att tänka att ett skrittsteg var okej så hon hittar balans innan hon stannar. Visserligen blev inte halterna perfekta då heller. Men ska fortsätta hålla om i halten så hon inte kliver bak och hälsa snabbt och fram igen. Red även många diagonaler i galopp eftersom hon gärna byter som sagt, det gick jättebra när jag tänkte "gamla ytterbogen in och bryt av för gamla innerhanden." Ska även tänka höger, höger, höger i högergalopp. Tills avbrottet kommer och vise versa i vänster galopp såklart!
Överlag tyckte hon jag kunde rida på framåt lite mer och våga slappna av lite i handen. Eftersom jag tycker Kitty är pigg blir det att jag gärna bromsar lite väl, istället för att kolla vad som händer om jag inte "håller fast." Det kändes genast bättre då och detta tänkte jag även på idag när jag red.
Testade att rida med sporrar idag och det kändes som att jag fick henne ännu lite mer formad i 10 mvolterna och ökningarna i trav idag fick mig nästan att studsa av! Ska bli superkul imorgon även om jag nog kommer känna pressen och vara sjukt nervös! Vet att jag sitter på en häst som lätt kan placera sig om jag bara sköter alla mina uppgifter ;)

Nicke fick tyvärr vila idag vilket bar mig emot, men han var verkligen dyngsur. Vill inte sadla en blöt och kall häst som nyss varit skadad. Han fick ett jättestort äpple och lite smörj på sina småsår som flugorna ser till att hålla öppna. Hoppas jag hinner och orkar ta honom imorgon efter tävlingen :)

Action cat

Igår red jag denna pärlan, idag har jag träningsvärk!  Hopphästar får gärna byta galopp, hopphästar som gillar att dressyra kan man göra byten med i vartannat. På Söndag ska vi inte göra några byten. Ryttarinnor som inte har ridit mer än en gång i veckan de tre senaste veckorna tycker det är väldigt svårt att få bytesgladhäst att inte byta galopp. Ungefär där var vi igår, lyckades väl lite, men behövs nog ganska mycket mer. Tyckte att Linda kunde rida idag och ta igenom det åt mig, (hehe.) Men då tyckte hon det passade att ha en sjukdag istället.
Hoppas att Mickan kan få ordning på mig imorgon, hästen kan ju förvänd liksom, så det är bara jag som måste tänka rätt, vara tydlig och bestämma. Annars känns det inte som det blir några svårigheter, LB är ju väldigt basic. Ska bara nöta lite halter också så ska det säkert gå finemang!

Idag körde jag Jocke till jobb sen åkte jag till Nicke, lindade alla ben och gick ut på banan. Skrittade igenom vägarna i LB:3 med ganska mycket taktinslag. Han var faktist pigg! Jag kunde som tur var vägarna, ska bara plugga in lite bokstäver i hjärnan, så jobbigt med 20x60 bana :')
Efter att vi hade gått igenom det så fattade jag höger galopp och lät honom gå i två varv, bröt av till trav, (endast några travsteg) ingen hälta! Bytte varv och gjorde samma sak där och tog även där några travsteg efter galoppen och dom kändes också fräscha! Wiiie! Ska försöka hinna "rida" honom på Lördag, Måndag och Onsdag med.

There's no such thing as accidental infidelity

Städdag här, insåg att jag inte kommer ha så mycket tid över fram tills vi åker. Skönt för då går tiden snabbt, men jag tål verkligen inte stök, går runt och mår dåligt över det men orkar allt som oftast ändå inte göra något åt det..
Men idag har jag fått lite gjort, ska hinna ta en runda med dammsugaren med sen är jag rätt nöjd för nuet.
Har även försökt smita ifrån städet genom att jaga equiterapeut till Nicke, lutar åt en i Ljungby just nu då den bra i Eksjö inte tar emot nya kunder. Hon ska ringa tillbaka typ nu så får vi se om det finns tid innan England (som passar fullbokade mig.) Tänkte rida igång honom lite innan England och se vad som händer ungefär. Bra plan? Men Kitty och dressyrprogram får gå först, men kan ju skritta programmen för att öva in vägarna på Nicke :)

Ska cykla till jobbet om nån timme, hoppas det är uppehåll!
Edit: Klickade visst aldrig iväg det här inlägget, det var uppehåll! ;)

The unwinding cable car

Har ett problem! Borde lyssna in mig fett på Enter Shikari och You me at six men vill bara lyssna på Anberlin, ååh varför peppar jag alltid efter istället för innan!?
Jobb till 14 idag, sen hämtade finaste bestie mig på jobbet så tog vi en runda på A6, köpte varsin engångskamera, 9 liter vin och en sjuttis explorer, skål och hepp, hepp! Käkade på Soya och drog sedan till Forex och Rusta. Köpte tandkräm och energi-bars eftersom vi båda blir som monstret i "Jeff, eat a snickers-reklamerna" när vi är hungriga. Lika med: små problem blir plötsligt jättejobbiga. Sen blir man jävligt dragen om man bara käkar bars och super! Billigt! Alltså fan jag längtar ihjäl mig, går sönder av pepp!
 Speak for yourself

Efter ett antal ärenden igår och två besök hos Nicke åkte jag till bror min och sen styrde jag mot Kumla. Efter mycket om och men var vi framme mitt ute i skogen. Våra lokalsinnen existerar inte och skogen har ju inte riktigt en adress tyvärr, men rätt kom vi tillslut!
Väntade en dryg timme på Anberlin som sedan köttade sönder i den gamla ladan. Så intimt och mysigt, bra publik med, stod raden bakom frontrow men såg ändå över huvudet på dom framför. Fick höra paperthin hymn, dismantle repair, a day late, the resistance, the unwinding cable car och såklart the feel good drag. Dom jag kommer på nu, en del nytt vilket jag inte lyssnat in mig på riktigt, så fina är dom och hans röst är ju en gudagåva! Kolla in något akustiskt live med dom så förstår ni!
Glada, blöta och hesa styrde vi sedan hemåt och jag var inte hemma förrän klockan var 3.30 sov väl 5-6 timmar "inatt" så är rätt sugen på sängen nu.
Ska jobba fem pass nu i veckan, sen lite ledigt, sen är det sags för årets jävla höjdpunkt! Vi ska växla pengar och inhandla det sista imorgon, FETT!
Ska även hinna med att rida lite i veckan, har bokat Kitty Onsdag, Fredag och Lördag och sen tävla Söndag. Har även bokat Mickan tills på Fredag så då hoppas jag bli riktigt ihoptrimmad med den vita springerskan!

All the small things

Släppte ut Nicke igår trots att gallan på vänster fram hittat tillbaka. Inte riktigt lik sig själv när jag linade några varv, men jag vägrar tro att något är av eftersom han inte ger några värre tecken och då kan han lika gärna röra på sig med kompisarna istället för att glo och vifta flugor i en sjukhage. Ska försöka boka in honom hos equiterapeut imorgon, alltså ringa och boka tiden iaf.

Losing it all

Har åkt fram och tillbaka, och fram och tillbaka 88 gånger idag mellan Torsvik och Tenhult känns det som. Började dagen i stallet och gjorde iordning åt Nicke så han kan stå inne iallafall en natt till. Åkte sedan till jobb och röjde undan lite så jag slipper göra dubbelt imorgon. Åkte sedan tillbaka mot stall men stannade till hos Linda för att följa med till Tunabo och titta på träning för Jens. Hon hade med Kitty och Caddie som båda var fina och hon fick bra tips inför tävling i helgen. (Tyckte jag iaf. tror hon höll med;)
Fina Atomic Kitten, kanske får jag låna henne den 17 låter det som. Kommer ta det lugnt med Nicke Augusti ut (om han nu håller sig fräsch alltså, annars väntar väl klinik, utredning och vila,) så har jag tänkt mest skrittjobb varvat med lite galopp så småningom månaden ut. Först promenader dock i några dagar, sen vanlig hage och hålla tummarna för att han är fresh.
Iaf. när vi kom tillbaka från träningen åkte jag tillbaka till Perstorp där jag red nya hästen i stallet Tina. Elin har lånat den nyligen och vill se den hoppa lite innan hon ger sig på det, men idag höll vi oss på backen bara. Det gick bra, trevlig häst men har en gräsmage som heter duga så det blev inget hårt pass även om jag fick jobba lite.

What made you hesitate to tell me with words what you really feel?

Okej vattnet i den där bägaren har sinat lite nu, ett problem helt ur världen eftersom jag fick p-piller utskrivet per telefon igår. Men det som fått det att sina mest är att jag iförrgår fick en reaktion från Nicke när jag böjde benet och gav tryck upp mot bogblad/manke och musklerna som sitter där. Inte så att han blev sur, men han visade att jag troligtvis var på rätt ställe och det är inget som knakar, så det är förhoppningsvis "bara" muskler eller muskelfästen. Igår tyckte jag han såg så gott som ren ut när Elin sprang med honom, men jag vågade inte tro mina ögon så ikväll tog jag med Linda bort och jag lät honom faktist gå på volt ett varv åt varje håll, ingen hälta värd att nämnas iaf. Nu blir det sjukhage på dagen och box på natten till metacamen har slutat verka så tar vi det därifrån.
En konstig sak värd att nämna förresten, han har stått utan lindor i två dygn nu utan att bli gallig, det är dom vanliga "tung-häst-som-används-gallorna" bara. Oftast när han står på box bara över natt blir han ju gallig så pass att man blir nervös, nu har han stått där i flera dygn utan att gallorna förvärrats!
Imorgon är jag ledig så jag tänkte ta nån häst borta hos Linda och ta hand om Nicke ordentligt med rykt och såntdär gulligull. Kanske drar förbi jobbet nån timme trots ledigheten och får lite ur vägen inför Torsdag och Fredag. Skulle jobbat imorgon egentligen och har saker som bara läggs på hög tills på Torsdag annars..

Men nu då när sakerna i huvudet börjar lätta så kan jag gå över mer till att fundera på READING FEST' 2014, längtar ihjäl mig, två veckor kvar! Dessförinnan ska jag värma upp med att åka till Kumla på Lördag tillsammans med min storebror och se Anberlin för tredje och sista gången!
Bilder från 2008-08-14 när vi tillsammans såg dom för första gången, på Vans warped tour i Kalifornien, San diego. Den dagen kommer föralltid räknas som en av de bästa dagarna i mitt liv! Tror Anberlin och Good Charlotte ligger delad etta på min bra-att-gråta-till-musik-lista. En del av deras texter slår verkligen omkull en. De gör sitt sista år som band i år, så vad kan vara mer passande än att åka till Kumla och titta till Frizon 14' -"En festival inför gud"

But thoughts they change and times they rearrange,
I don't know who you are anymore.
Love come and go and this I know,
I'm not who you recall anymore.
But I must confess you're so much more then I remember,
Can't help but entertain these thoughts, thoughts of us together.

No where else has ever felt like home

Har ett typiskt "snart rinner bägaren över-moment." Det är såå mycket som känns fel, så mycket att fundera över och så mycket jag borde göra just nu. Egentligen ska man nog som människa kunna hantera detta, men jag är inte utrustad men den funktionen och har oerhört svårt att ta itu med en sak i taget för att jobba undan berget.
Önskar att man kunde dra täcket över huvudet och försvinna och att någon annan kom och tog tag i det åt mig under tiden.
Idag var jag iallafall i stallet strax innan tio. Nicke var svettig av frustrationen över att få stå kvar inne när Rosa och Sodi gick ut imorse. Han beter sig bara som en skitstövel sålänge någon är i stallet och idag var Camilla kvar en bra stund, självklart får hon vara det om hon vill, men det är därför Nicke får spel över att man är där men inte 1. tar ut honom också eller 2. ger honom den uppmärksamhet han minsann förtjänar. Diva-olater.
Kollade tempen 37.7 trots svett. Gick ut såg ingen märkbar hälta (sen höll jag ju både i och kollade samtidigt, men så som han haltat hittills har det inte gått att missa.) Ringde Skara igen som bestämt, hon jag talat med igår och idag verkar verkligen toppen, men hon jobbar förstås inte på Tisdag är jag har möjlighet att åka dit. Hon sa iaf. att meatacamen inte kan ta bort symptomen helt "alltså det är ju inte som knark för oss, tänk mer som Alvedon." Sån sköning, mitt i alltihop, hon sa att det kan ju vara metacam, lindor, boxvila och hans egen läkekraft som tillsammans gjort honom mycket bättre, ja i och med att jag inte har någon aning om vad det är så kan det ju mycket väl vara så.
Tre månader sen är det bulan på bakbenet "friskförklarades." Bara som en parantes i all jävelskap som sätter stopp för honom.

Efter detta stallbesök (plus mock och borst och betning) så åkte jag till Linda för att stilla min ridabstinens. Fick låna Kitty ut på en tur i skogen. Vi skrittade bara och tjötade hål i huvudet på varandra som vanligt men hästarna var svettiga ändå när vi kom hem igen, så varmt och kvavt. Skönt att bara sitta i en sadel en stund eftersom alla problem på marken blir så små då. #Terapi

Edge of the earth

Bästisen sämre idag, verkade bättre när jag hämtade i hage, på vägen in hoppade han dock till för han blev rädd och då fick han sååå ont att jag ville gråta, han satte knappt ner tån på tio steg. Har varit i kontakt med kliniken i Skara och distriktsveterinären i Huskvarna, de var eniga om boxvila och klinikbesök, men inte akut då han mestadels stödjer på hoven. Kul att man jobbar måndag-fredag i två veckor då. Får ledigt på Tisdag så då åker vi till Skara som läget ser ut nu.
Har försökt få tag på hovslgar-Rolf med utan resultat, inte så konstigt då det är lördag. Känns som en hovböld men jag hittar ju inget. Så in i helvetes frustrerande att det inte finns minsta lilla indikation på vart det kan sitta.
Skickade i honom metacam idag ordinerat av vet. i Skara, får se om hon tycker jag ska ge sön och mån med, ska ringa imorgon igen för att boka tid. Hade förvånansvärt mycket kvar sen det svullna bakbenet. Trodde bara det var en slatt kvar. Natti, natti.

What's my age again?

Jocke hämtade myskissen idag, han har bott hos bror min medan vi var borta. Bästaste, söta, urgulliga!
Snart läggdags för min del, vill att det ska bli imorgon så jag får veta hur det är med Nickebus, går det bara åt rätt håll en dag till kan man ju slappna av lite, hoppas jag. Har bett Linda komma förbi imorgon och ta sig en titt. Kan ju även slänga ut frågan om jag får låna en häst den 17 då när det är första dressyromgången i division 2. Blir nog bra med det, eller?

Cavalier youth

Hemma och välbehållen, vart ska man åka / vad ska man göra för att bli utvilad i detta liv?
Semestern kommer hamna lite i skymundan i några dagar känns det som, hann inte mycket mer än att sätta mig i bilen igår från Landvetter och hemåt förrän jag fick veta att Nicke var halt i skritt, vilket nya tjejen i stallet (Elin) sett. Intalade mig att det nog inte alls var så farligt, Camilla har ju ridit en del medan jag var borta, och Elin i sin tur kunde inte hitta något som tydde på skada av någon form, sår, värme, svullnad..
Åkte till stallet högst motvilligt igårkväll, mår alltid väldigt dåligt av att flyga (speciellt om jag sover vilket jag har otroligt lätt för, hehe, bra kombo..) Camilla var i stallet så hon gjorde mig sällskap bort till hagen där läget var nästan värsta möjliga, stödde på benet stillastående och satte ner det i alla gångarter men linkade verkligen fram, ville inte trava, bara skritta med kort steg på ena fram eller något som skulle vara galopp fast helst med tre ben.
Tillslut fick Camilla honom att trava och jag ville knappt titta, sen när hon vände för att trava tillbaka fanns knappt någon hälta i några meter. Så jävla konstigt, men ju mer han gick ju mindre ovillig blev han iaf. Så det gick att trava utan att han blev "arg/såg ut att lida." Böjde, klämde, kände, tryckte, inspekterade hov och sula osv. hittade inget.
Efter mycket övervägande fick han fortsätta gå i hagen, han visade ju inga tecken på att det inte skulle vara okej.
Var uppe imorse igen med visitertång i högsta hugg och hade förhoppningar om att jag skulle hitta en hovböld som fick Nicke att dra omkull mig och flyga i taket av smärta. Det hände inte, så jag blev inte klokare än innan. Men det verkade vara lite bättre idag, det gick att longera i trav, bara något varv åt varje håll såklart. Får se åt vilket håll det gått åt imorgon. Hoppas att han fått en hög spark någonstans på bogblad/bringa där kanske inte svullnad eller smärta visas som på benen.
Världens finaste häst!

RSS 2.0