Cavalier youth

Hemma och välbehållen, vart ska man åka / vad ska man göra för att bli utvilad i detta liv?
Semestern kommer hamna lite i skymundan i några dagar känns det som, hann inte mycket mer än att sätta mig i bilen igår från Landvetter och hemåt förrän jag fick veta att Nicke var halt i skritt, vilket nya tjejen i stallet (Elin) sett. Intalade mig att det nog inte alls var så farligt, Camilla har ju ridit en del medan jag var borta, och Elin i sin tur kunde inte hitta något som tydde på skada av någon form, sår, värme, svullnad..
Åkte till stallet högst motvilligt igårkväll, mår alltid väldigt dåligt av att flyga (speciellt om jag sover vilket jag har otroligt lätt för, hehe, bra kombo..) Camilla var i stallet så hon gjorde mig sällskap bort till hagen där läget var nästan värsta möjliga, stödde på benet stillastående och satte ner det i alla gångarter men linkade verkligen fram, ville inte trava, bara skritta med kort steg på ena fram eller något som skulle vara galopp fast helst med tre ben.
Tillslut fick Camilla honom att trava och jag ville knappt titta, sen när hon vände för att trava tillbaka fanns knappt någon hälta i några meter. Så jävla konstigt, men ju mer han gick ju mindre ovillig blev han iaf. Så det gick att trava utan att han blev "arg/såg ut att lida." Böjde, klämde, kände, tryckte, inspekterade hov och sula osv. hittade inget.
Efter mycket övervägande fick han fortsätta gå i hagen, han visade ju inga tecken på att det inte skulle vara okej.
Var uppe imorse igen med visitertång i högsta hugg och hade förhoppningar om att jag skulle hitta en hovböld som fick Nicke att dra omkull mig och flyga i taket av smärta. Det hände inte, så jag blev inte klokare än innan. Men det verkade vara lite bättre idag, det gick att longera i trav, bara något varv åt varje håll såklart. Får se åt vilket håll det gått åt imorgon. Hoppas att han fått en hög spark någonstans på bogblad/bringa där kanske inte svullnad eller smärta visas som på benen.
Världens finaste häst!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0