When you say nothing at all

Jobbade till 14 idag, missade alltså solen, IGEN! Tog in Nicke direkt och red det första jag gjorde. Passar på medans det är ljust. Tänkte att han nog ville jogga av sig lite efter gårdagen som nog ändå kändes i bakkärran. Visade sig ganska snart att även jag hade använt både min bakkärra och mage! Red slutor i skritt och trav och joggade på i hans egen självvalda form. Galopperade något varv eftetsom han var pigg, det var han nöjd med. Plockade sedan upp formen och travade på några varv till. Tvättade sedan ben och svans, hur kan muggen växa till sig i frysväder och snö!? 
Han fick lite mellanmål medan han torkade helt och sedan salva. Imorgon rider Malin så jag ska kolla klart på hockeyn nu och sedan orka åka lite ärenden innan jobb från 14!
Sötgöte idag;

Quiz

Vad är ditt bästa hästminne 2014?
Summer dressage cupen på JFK. Vädret var oustanding, Nicke skötte sig prima och jag hade MÅNGA supporters på plats! Terränghoppningen på Vissmålen var jätterolig den med!


Ditt sämsta minne?
Klumpen i magen när jag trodde Nicke fått en senskada!
Kan knappt kolla på bilden :(

Vem har du tränat för?
Linda och Mikaela, inte så mycket som jag hade önskat, men de gånger det blivit har varit jättenyttiga.

Har du utvecklats som ryttare under 2014?
Ja det tycker jag verkligen, genom att satsa mer på dressyren så har jag blivit mer medveten uppe på hästryggen.

Hur har din häst utvecklats?
Nicke har utvecklats till att bli mer rörlig och stadig och sakta men säkert jobbas han mot en högre mer bärig form. Med hjälp av Linda vågar han även ta för sig mer i hoppningen.

Har du stött på några problem under 2014?
Ja två skador som lett till vila. Spark under sommarbetet och svullet bakben i våras.

Vilken tävling har varit den bästa?
Nollan i 115 var inte helt fel, då med Linda i sadeln. Sen som sagt dressyren på JFK.

 
Har du förändrat något under 2014 i ditt träningsupplägg?
Jag har ridit mer och noggrannare, haft kortsiktiga mål. Följt planen.

Har du förändrats mentalt något under året?
Det känns som att jag och Nicke har kommit varandra närmare, kanske för att han är en gladare individ efter flytten.

Vilka tre saker är de bästa sakerna du lärt dig under året i träningssammanhang?
Tack vare Linda har jag fått mer förtroende för Nicke i hoppningen. Mickan visade mig enkelt hur jag ska göra för att min sits ska bli bättre och.. framdelsvändningar..?

Vilken tävling har varit den sämsta?
Oj, det vet jag inte.. Resultatmässigt var Värnamo en besvikelse då jag tyckte det kändes såå bra och sen fick vi 64% om jag inte minns fel.

Vilken placering är du mest stolt över?
Har bara en, haha, med Kitty så får nämna den. Men på JFK var vi bara några poäng ifrån en första plats i LBn. Men det tar vi 2015! Placering i 110 med linda!

Vad var ditt dyraste inköp?
Det vet jag inte, har inte köpt något jättedyrt, men många bäckar små..

Vad har du köpt mest av, alltså i kvantitet?
Täcken!

Dina tre mest använda produkter 2014?
Skillingarydsalva, Veredus green hoof och Stübben lädertvål!

Någon ny produkt som du börjat använda under året?
Dressyrsadel? Haha, nej inget nytt vad jag kan komma på.. MSM-tillskott. Märkte ingen jätteskillnad mer än i plånboken.

Vad är det högsta du tävlat under 2014?
110/LA:3

Vad kommer du sakna från 2014?
Inget, allt kan bara bli bättre och mer häst!

Vilken är din snyggaste tävlingsoutfit från året?
Måste säga bruna HGt med lack-kant och equiline luva till <3

Vad är det sämsta som hänt under året?
Att vi inte åkt på fler tävlingar.

Årets bästa ryttare?
Linda!

 
Har du lärt känna några nya människor?
Tjaa dom i stallet kände jag ju sedan innan, men jag känner dom mer väl nu!

Är det någon tävlingstabbe som du minns?
Ja de två hopptävlingarna jag ridit i år, Värnamo och JFK, små missar i alla tre starter, stolpe ut. Synd att det inte blev någon nolla!

Vem har du kunnat ringa till när du behövt prata och få tips och råd under året?
Emelie, Sophia och Linda!

Vad har du för mål med din häst 2015?
Ta sig runt (helst nolla) 120 med Linda.
Bli stadig i LA-dressyr.

Vad är ditt mål som ryttare 2015?
Mitt mål är att starta 110 med självförtroendet på topp och att rida dressyrprogram och känna att jag har inverkat max hela programmet.

Hur kommer ditt häst-år se ut 2015?
Förhoppningsvis kommer vi ta oss iväg på fler tävlingar och ta oss tid för att rida mera för tränare!

Vad kan du lova dig själv inför 2015?
Att jag och Nicke-lus ska fortsätta jobba tillsammans mot mina mål och hela tiden komma ihåg att det ska vara roligt i första hand!

Winter 2.0

Idag hade jag bokat Emelie för att fota på sommarbetesfältet.
Nicke var vild redan inne på stallgången så red fram lite på banan först.

Dumpade ländtäcket för att kunna visa upp oss helt.

Lite sudd, men kolla bakbenet!
Fint, men..

Glider bak, sadlade om 4 gånger testade med/utan padd. Samma skit!

Vilken gångart?

Vilken gångart?

Vilken galopp?

Varför blir de flesta bilderna på frambenet? Varför blir alla stegmässigt fula bilder skarpa?
Stods.
Blir jättefotosugen själv faktist, vem ställer upp?

Axplock


Fin form!

Luftiga byten!

Trampar under sig väl!

Snabb!
Sötast i hela världen!

Beautiful place

Ledig idag, har inte tagit det såhär chill men hoppas jag får tid för det.. Nångång.
Började dagen i stallet där jag red bort till ridhuset, Nicke var frussen så jag ledde honom en bit innan jag satt upp. Skakade rumpa i stallgången när jag borstade och klädde på honom, tycker det är för varmt för att lägga på mer täcke, men får se hur vädret ter sig. På natten inne i stallet blir det väldigt varmt och några täckesbyten ingår ej. Skulle helst bara ge mer mat i hagen, men se det går inte när man delar hage med andra tjockishästar. Han kanske kan testa att inte stå still helt emo längst ner i hagen?
Han blev varm rätt snabbt iallafall och verkade inte ledsen över det. Travade längst med grusvägen och väl i ridhuset knäppte jag av gramanen, hehe, tar inga risker här inte! Efter beteendet på ridbanan häromdagen så kände jag att graman kunde vara till hjälp, speciellt utanför ridbana/ridhus. Dock skötte han sig ute både igår och idag. Men better safe than sorry. Galopperade mycket borta i ridhuset, växlade mellan förvänd och byten, gick fint. Lång och lite låg var han allt, men till vårat försvar var det är längesen vi red så ordentlig dressyr. Kändes bra iallafall, tanken är att han får vila imorgon då jag jobbar 11-18 och därför har tagit insläppet. Sedan får han gå tis-tors och i helgen. Jobbar rätt mycket och hey, det är jul. Men ska försöka hålla igång ändå, känns roligt just nu så då är det bara att rida på! Han har haft långa viloperioder ändå i år. Mystisk svullnad kota/sena, spark på bogbladet - halt och hovböld. Så tja, om han håller sig fräsch och jag orkar och vill rida hela vintern så ska jag! Nattinatti.

Midnight

Jaa här var det tyst.. Håller på med en serie som tar upp all datortid. All tid man har över, rättare sagt all tid man inte sover, jobbar eller är i stallet. Bara 1,5 säsong kvar så.
Längtar efter snö och kallt, detta måste vara den längsta hösten någonsin, orkar inte mer leriga hästaben. Nicke är iaf. färdigklippt och nyskodd. Helt crazy-banans nu med andra ord. Vet inte varför, (antagligen nyklippt + kondition utöver det vanliga + blåsigt) idag var jag ett bus ifrån att hämta gramanen och en gång drog jag till så i ena tygeln att han nästan satte sig på ändan. Till mitt försvar hade jag åkt runt ganska löst ett par gånger däruppe och han ger ingen som helst förvarning utan bara far runt som en vetvilling helt plötsligt. Fast jag måste erkänna att jag njuter när han däremellan bara travar på genom hela kroppen och jag bara kan åka med med ett jämnt stöd i båda tyglarna och inte (kan) behöver lägga intill underskänkeln.
Har ridit måånga uteritter senaste veckorna, igår var jag på banan för första gången på länge, då testade jag att rida med Emelies hack. Hade noll inspiration och har sagt att jag vill testa. Ännu mer planka än vanligt, men höll sig på backen om inte jag tjatade för mycket med innerskänkeln.
Idag stod markarbete på schemat vilket gick jättebra, efter att Nicke hade värmt upp mig med diverse akrobatiska framföranden. Hann fundera lite på VARFÖR han (och hästar överlag) sätter sig på bakbenen och springer för att det råkar blåsa lite och han är lite uppspelt, det enda som händer är ju att jag drar i munnen tills jag återfått balansen. För så bra balans har inte jag iallafall, att jag inte blir hängandes när han ska skynda sig från något farligt, såsom vind.
Anyways dagens övning, travbom på volt vilket gick super 9/10 gånger. Galoppbommarna var det värre med då det tydligen var någon Nicke längtat efter så han satte full fräs såfort jag styrde däråt. Mycket volter innan galoppbommarna tills det funkade, sen red jag på 5-6 språng på 17 meter, lite mer travbommar och la sedan in 8 språng för att avsluta med lätt sits och gas på 4. Red rätt länge för att vara mig på banan och ensam. Jag var både svettig och ganska mör i rumpan av att ha försökt rida vildhäst med byxor hala som såpa. Nicke hade yttepytte fläck av varmt under magen vid gjorden.
I've created a monster.

Hairy fairy

Plockade fram, sulor, brodd och gängtapp, bara för att inse att den gamla skon jag slog på för tre veckor sedan saknar broddhål i tån. Skjut mig långsamt.. Fem cm styltor när jag tog in honom och på vägen ut från stallet till den snöfria grusvägen är det 3 meter, fick gå in och hämta hovkrats för han fick nya styltor på dom stegen.. Satt upp där det var snö och isfritt red bort så långt man kom utan is och snö. Travade lite fram och tillbaka, men sen fick det va. Vi hade ju bästa sällskapet iallafall!
Kan inte vara på banan utan sulor då den är värre än hagen i det avseendet. Nu oroar jag mig mest för att han ska halka i hagen imorgon.. Han fick vara inne när jag var klar idag.. Hör av mig till Rolf imorgon och hoppas han kan komma på tisdag, funderar på att föreslå att han kommer dit med sin expertis och jag skor. Han har haft ryggskott om jag inte skrivit det, skulle kommit i fredags.
Anyhow muggen på Nickes ben vill inte riktigt släppa taget, så idag klippte jag där av tre anledningar; för att han ska torka snabbare, det inte ska fastna lika mycket lera och för att man ser vad man gör och vart istället för att halvt gissa/känna sig fram. Ja, så långhårig var han, men såklart inte tillräckligt långhårig för att det ska räknas som skydd. En fördel till är ju att eventuell salva hamnar på såren/skorporna inte i pälsen.
Emelie tog bild på oss för att han är så snäll, han är värre när man sätter ner benet för att klippa framsidan faktist. Gör såhär på alla ben när jag klipper karled och runt sporren, tar över senorna då med för att man kommer ända intill när benet är upplyft. Dagens tips, förutsatt att du har en gudasnällhäst. Annars blir man nog omkulldragen. Tror jag klipper hela honom i dagarna, vet att det kommer några dagar julvila osv. Men han är verkligen långhårg och såfort han får sulor ska jag ta mig bort till ridhuset vilket jag tror skulle innebära en del svett samt att jag skulle skämmas. Lurvas!

All black

Blev bara en snabbis i stallet, mock, mat, insläpp, benspol. Inga broddar framletade what so ever.. Hockeyn och mat kallade, imorgon blir det mer tid för stall! Hockeyn var förövrigt en ren njutelse och jag är lite hes. Luleå - HV, bortais låg under med 4-2, hade tre förluster i ryggen. Men, MEN, dom vände, till 4-5. Känns okej med julvila nu, den 26 är det match i Kinnarps mot Brynäs och vi har fem biljetter. Förhoppningsvis går bara en av oss därifrån besviken ;)

All started with the big bang

Snabb leverans av schabrak! Det kom igår, två dygn efter jag beställde. Skönt när saker och ting funkar. Sist jag beställde något (inom sverige) så kom det inte på 3 veckor, ingen förklaring om varför heller, så jag avbeställde tillslut. Tänker att "då lär dom sig allt" haha.
Har jobbat nattvecka så inatt var första lediga natten. Jag har red i Måndags, i Onsdags och igår, resten av dagarna har Frida ridit. Red barbacka på banan onsdag och ut utan sadel sist, känns i rumpen och magen nu. La även om sömnen helt för att igår kunna vara vaken till hovslagarbesök kl 10. Men medan jag sov i Torsdags hade han ringt och sagt att han inte kunda komma pga ryggskott :( Så här står vi nu utan snösulor och utan brodd. Hade ju varit nästan för perfekt att slå på sulor igår, right?
Har ju 2 par snösulor man sätter fast i tåbrodden, men vet inte vart dom är, vet inte om han har 2 el 4 hål nu, vet inte ens vart min broddlåda är och dagen efter natt är det sådant som får en att lipa. Så nej idag tänker jag inte rida! Har insläpp ikväll så jag tänker hålla mig inne till dess och hoppas att lusten faller på att iallafall leta upp sakerna och ta tag i det imorgon.
Lovar bilder på schabbet med, det är paljetter på loggan <3

Christmas came early

Vet inte hur länge jag dreglat över detta schabrak, men 700 känns rätt saftigt, dessutom tillkommer ju frakt, så jag har kämpat för att avstå och tänkt att snart är det slutsålt så jag slipper se det. Ganska exklusiv kollektion vad gäller material och det har inte tillverkats så många exemplar vad jag förstått.
Beställde det idag för under 500 med frakt, julklapp till oss, det är vi värda! OCEQUESTRIAN

Run to the hills

Låter bilderna tala för sig själva, Nicke var inte på sånt bushumör jag hade önskat, mest spänd. Men det blev en del fina bilder ändå. Pricken över i var ju när solen tittade fram! Tusen tack till camilla för bilderna!
Fler fototillfällen kommer, han har tyvärr ingen på/avknapp, jag "uppskattar" ju att han visar att han är glad och det är alltid lika roligt att få glädjeyttringar på bild ;)

Puss du lille häst va du är fin, älskar dig, hoppas du läser <3

Can I scream?

Har inte skrivit sen den 23 nov, det är ju bara för dåligt! Har inte hänt något speciellt, men Nicke har vilat högst en dag sen sist jag skrev. Så jag är väldigt nöjd med att jag hållt igång honom så pass och hellre det och att bloggen lider än tvärt om! Har jobbat mer än vanligt med 4-5 dagar/vecka hela november, brukar ju ha någon vecka där det lugnar sig och jag har 3 pass, vilket är en väldig skillnad mot 5! Denna vecka jobbar jag iaf. bara mån-tis och fre. Jätteskönt ärligt talat. Går på natt sen på måndagkväll så det känns med chill, eftersom man då nästan bara behöver vara där och hoppas kassan sköter sig felfritt.
Rider ut ungefär hela tiden för jag är inte kompis med honom på banan hemmavid och ridhuset har inte hunnits med. Har varit borta och galopperat där en gång, fast ute då. Det var i Söndags och det var rätt hårt så vi tog det ganska lugnt, men Nicke höll sig mer på mattan än sist vilket jag tyckte var skönt. Kunde galoppera på lite där det vara bra underlag till och med, utan att tro att jag skulle få flyga när som. Imorgon ska vi fota därborta så då hoppas jag att han laddat på dock, blir så roliga bilder då, haha! Ska till stallet snart innan jag börjar kl. 14. Får se om jag bara longerar idag, det är så hårt i marken ute och han kommer få gå ordentligt imorgon ju.

RSS 2.0