Hairy fairy

Plockade fram, sulor, brodd och gängtapp, bara för att inse att den gamla skon jag slog på för tre veckor sedan saknar broddhål i tån. Skjut mig långsamt.. Fem cm styltor när jag tog in honom och på vägen ut från stallet till den snöfria grusvägen är det 3 meter, fick gå in och hämta hovkrats för han fick nya styltor på dom stegen.. Satt upp där det var snö och isfritt red bort så långt man kom utan is och snö. Travade lite fram och tillbaka, men sen fick det va. Vi hade ju bästa sällskapet iallafall!
Kan inte vara på banan utan sulor då den är värre än hagen i det avseendet. Nu oroar jag mig mest för att han ska halka i hagen imorgon.. Han fick vara inne när jag var klar idag.. Hör av mig till Rolf imorgon och hoppas han kan komma på tisdag, funderar på att föreslå att han kommer dit med sin expertis och jag skor. Han har haft ryggskott om jag inte skrivit det, skulle kommit i fredags.
Anyhow muggen på Nickes ben vill inte riktigt släppa taget, så idag klippte jag där av tre anledningar; för att han ska torka snabbare, det inte ska fastna lika mycket lera och för att man ser vad man gör och vart istället för att halvt gissa/känna sig fram. Ja, så långhårig var han, men såklart inte tillräckligt långhårig för att det ska räknas som skydd. En fördel till är ju att eventuell salva hamnar på såren/skorporna inte i pälsen.
Emelie tog bild på oss för att han är så snäll, han är värre när man sätter ner benet för att klippa framsidan faktist. Gör såhär på alla ben när jag klipper karled och runt sporren, tar över senorna då med för att man kommer ända intill när benet är upplyft. Dagens tips, förutsatt att du har en gudasnällhäst. Annars blir man nog omkulldragen. Tror jag klipper hela honom i dagarna, vet att det kommer några dagar julvila osv. Men han är verkligen långhårg och såfort han får sulor ska jag ta mig bort till ridhuset vilket jag tror skulle innebära en del svett samt att jag skulle skämmas. Lurvas!

Kommentarer
Postat av: Emelie

Sugen på att hänka till ridhus men knske blir för mycket för Toris

2014-12-14 @ 21:10:19
URL: http://komkoma.blogg.se
Postat av: Jessica

Men vad snäll! :D

2014-12-16 @ 07:06:00
URL: http://vinna.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0