Midnight

Jaa här var det tyst.. Håller på med en serie som tar upp all datortid. All tid man har över, rättare sagt all tid man inte sover, jobbar eller är i stallet. Bara 1,5 säsong kvar så.
Längtar efter snö och kallt, detta måste vara den längsta hösten någonsin, orkar inte mer leriga hästaben. Nicke är iaf. färdigklippt och nyskodd. Helt crazy-banans nu med andra ord. Vet inte varför, (antagligen nyklippt + kondition utöver det vanliga + blåsigt) idag var jag ett bus ifrån att hämta gramanen och en gång drog jag till så i ena tygeln att han nästan satte sig på ändan. Till mitt försvar hade jag åkt runt ganska löst ett par gånger däruppe och han ger ingen som helst förvarning utan bara far runt som en vetvilling helt plötsligt. Fast jag måste erkänna att jag njuter när han däremellan bara travar på genom hela kroppen och jag bara kan åka med med ett jämnt stöd i båda tyglarna och inte (kan) behöver lägga intill underskänkeln.
Har ridit måånga uteritter senaste veckorna, igår var jag på banan för första gången på länge, då testade jag att rida med Emelies hack. Hade noll inspiration och har sagt att jag vill testa. Ännu mer planka än vanligt, men höll sig på backen om inte jag tjatade för mycket med innerskänkeln.
Idag stod markarbete på schemat vilket gick jättebra, efter att Nicke hade värmt upp mig med diverse akrobatiska framföranden. Hann fundera lite på VARFÖR han (och hästar överlag) sätter sig på bakbenen och springer för att det råkar blåsa lite och han är lite uppspelt, det enda som händer är ju att jag drar i munnen tills jag återfått balansen. För så bra balans har inte jag iallafall, att jag inte blir hängandes när han ska skynda sig från något farligt, såsom vind.
Anyways dagens övning, travbom på volt vilket gick super 9/10 gånger. Galoppbommarna var det värre med då det tydligen var någon Nicke längtat efter så han satte full fräs såfort jag styrde däråt. Mycket volter innan galoppbommarna tills det funkade, sen red jag på 5-6 språng på 17 meter, lite mer travbommar och la sedan in 8 språng för att avsluta med lätt sits och gas på 4. Red rätt länge för att vara mig på banan och ensam. Jag var både svettig och ganska mör i rumpan av att ha försökt rida vildhäst med byxor hala som såpa. Nicke hade yttepytte fläck av varmt under magen vid gjorden.
I've created a monster.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0