Done!

Alla möbler värda att spara, alla saker, kläder rubb and stubb är nu i Taberg! Lägenheten på Slottsgatan är skurad frå  topp till tå och nycklarna lämnade. Hur skönt? När jag trodde att jag äntligen skulle få sjunka ner i soffan framför hockeyn hade Jocke  hittat soffbord och tv-bord på blocket, så då stack vi och shoppade samt bar lite till. Inatt sover vi på öxnehaga, imorgon sover jag i Göteborg, sen äntligen får jag flytta mig själv med! Nu är det bara roligheter kvar denna helg vi hörssss!

Cold nights

Full rulle var det här, eller ja jag har väl inte gjort så mycket egentligen, men att frosta av frysen är ju ett helt projekt i sig, har även lämnat katten hos storebror där han får bo tills på Måndag. Har sen ringt och jagat tag i hyreskontrakt och räkning på hyran, eftersom vi bytte från en tvåa till en trea innan vi ens hade flyttat in så blev det lite knöligt, men nu har jag alltihopa på mailen och våran hyra denna månad blir ca. ingenting eftersom vi hann betala in på tvåan och får den avdragen nu, Sweet!
Ska dra till stallet nu men har ingen motivation till att rida, får se hur det blir. Känns okej att lägga tiden här hemma istället. Börja packa kläder och sen kommer mamma ikväll och hjälper till med lite städ :)
Chefen frågade mig igår om när jag ville ha semester i sommar. (Jag har ju ganska mycket ansvar och vi tre som tar hand om tex. kassorna och Axfood kan typ inte ha semester samtidigt.) Mitt svar? "Det beror på bandsläppen!"

So what?

Anmälde mig just till tävling, i Maj, har hört att dressyrtävlingarna snabbt blir fulla ;) LB:1, LA:1 i Forserum!

Brothers on a hotel bed

Mysdag, fick äntligen en efterlängtad sovmorgon idag. (Igår fick jag se till att va klar i stallet och hemma igen till kl. 9. Hade glömt bilnyckeln i stallet och parkering längst gatan börjar ticka då.) Idag fick jag sova ända till 10, började sedan dagen med att plocka ur och packa ner saker ur mitt skrivbord. Det tar sin tid att packa alltså. Drog mig sedan mot stallet där det blev en kort med underbar uteritt i solen. Första gången på några månader utan ländtäcke, underbart! Åkte sedan vidare till jobbet där vi har personalmöte och sedan jobbade jag till 22, nu jobbar jag bara en dag till denna vecka till fördel för GHS och flytt. Nicke går lite på halvfart för att sedan vila helt i 7-10 dagar from. helgen. Tror han kan behöva det då han inte haft någon vidare sammanhängande vila sen vi flyttade till Perstorp.
En bild säger mer än tusen ord.

Le movies


Så bra runda! Men så tråkigt med snubbel innan åttan..
Blir så stolt och glad i hjärtat när speakern säger att jag tävlar för "mitt" kära gamla Vissmålen!

Här ser ni klart och tydligt vad som blir fel, "stoppet" går ju inte att säga mycket om, ingen av oss bestämde sig liksom, ehe.. Sen är linjen 5-6 riktigt dålig med, men resten är awesome, so let's focus on that! Tack för filmer hästskötar Emelie, jag rekomenderar dig som kollar på filmen att ha på ljud för mina supportrar är mycket engagerade, haha ;)
Och snälla om du klickar på play ens lite så lämna en kommentar, jag lovar att jag uppskattar det mer än du tror!

Set me free

Fantastisk dag! Inga större framgångar resultatmässigt, men jag är grymt nöjd ändå! 5.20 ringde alarmet då åkte jag och hämtade Emelie typ direkt, sen hämtade vi släpet på viss, släppte ut hästar och rullade upp Nickes flätor till knoppar, lastade och åkte, plockade upp Elin och varsinn latte på Shell. Sen var vi good to go!
Kom fram i lagom tid, inför en metern red jag fram lite längre än vanligt kändes det som, jobbade med galoppen på framridningen, länga och korta. På framhoppningen fanns inget att klaga på, han svarade ovanligt bra på hjälperna och längde gladeligen! Banan flöt på lika bra fram till sista språnget i grunden, ni kommer se på filmen (jag lägger upp ikväll) att han snubblar till i svängen upp mot det, travar några steg, galopp igen, pet. SÅJÄVLATRÅKIGT!
Suddigt men ni ser ju vad det föreställer, längtar efter utesäsong och skarpa bilder ;)
110 tyckte jag som vanligt var högt, ettan var inte alls schysst enligt mig, alldeles för hög oxer hehe, sista hindren i grunden var två feta oxrar och ja ba "oh my god." Fick hjälp av Linda på framhoppningen inför denna klass, framhoppningen satt verkligen inte där den skulle, fick ett stopp på räcket och kom i botten på oxern med tveksamma galoppsprång från både min och Nickes sida. Dålig känsla, fick lite paus innan det var min tur på banan och då tänkte jag en låtsastanke "dumma häst som stannar ut oss i första klassen, nu ska han fan i mig gå" red alltså som en vettvilling tack vare det och det hjälpte! Hindren såg inte alls så höga ut plötsligt och innan jag hoppade ettan galopperade jag ett helt varv mycket fram, bra början av banan "stopp" på trean halvkasst efter det men bra avslut på de feta oxrarna där jag knappt fick tag i honom innan sista språnget.

Hlt fantastisk bild för att vara inne och allt, får man kalla sin egen sits fantastisk med? ;)
Tack fotograf/hästskötar Elin för dagen!

Men at work

Min nya serie, så skön humor att bara slökolla på. Gillas, dagen har gått i ett, började med att jag inte kunde somna igår, så sov 4 timmar inatt jobbade 7-15 på det. Åkte till stallet direkt, inget jättelockande väder så han fick vila sig i form. Var ändå i stallet 3½ timme, ingen tid att passa nej, då blir det så.. Nicke står redo, har testat att fläta manen med så får vi se om det kan bli knoppar av dom imorgon! Putsade allt, packade och fixade, vet inte vad som tog sån tid egentligen.
Nu återstår bara frågan vad jag gör med mitt eget hår, alldeles för tjockt och mellanlångt. Fläta blir bara en korv. Aja, har egentligen inget att säga så vi säger så!
Giggs när han har vart hemma själv en hel dag, blir helt uppjagad när man väl kommer hem, men jag fattar som vanligt inte vad han vill så han får hållas.

Bada bing!

Två jobbdagar förbi, one to go! Igår fick Nicke en kravlös skrittrunda barbacka i 20 min, ville inte att han skulle stå helt efter hoppningen helt enkelt. Idag blev det lite jobbigare men inte mycket längre pass då jag började jobba kl 11. Red i dressyrsadel på banan med fokus på att länga och korta galoppen, sätta ihop honom helt enkelt och få men bakbenen i det hela. Det gick väldigt bra, har inte legat i med trimmpassen på sistone direkt men vi var vänner hela passet och jag uppnådde iallafall nästan önskat resultat.
Imorgon jobbar jag på morgonen och sedan väntar fix med Nicke och utrustning, älskar eftermiddagen/kvällen innan tävling. Helst ska man ha mer än gott om tid på sig med. Det har jag för Jocke drar till Dalarna imorgonbitti för att åka längdskidor, sista delen i hans klassiker. Känner pressen på mig, japp!
En favoritbild på oss!

I wonder if I'm in your good graces today

Första lådan packad! Det går rätt fort att fylla en, men vad mycket skräp man hittar, gamla kvitton och batterier samt tidningar där det inte står något relevant längre. Skönt iaf. är även igång och försöker få rent ugn och toalettstol igen, husmorstips från mamma, får se om bakpulver does it!
Ikväll är det jobb som gäller och jag är kluven vad det gäller Nicke, önskar jag hade en dag till på mig, känns för jobbigt att dra till ridhuset vid sjutiden imorgonkväll, kolsvart och Jocke åker till Dalarna tidigt lördagmorgon och vill ju gärna ses innan dess.. Sen vill jag inte köra ett hårt trimpass dagen innan tävling för jag vill att han ska ha energi på Söndag och inte gjort av med en massa dagen innan. Fan.
Lägger nog om det till skrittrunda idag, vila imorgon och trim på banan lördag. Även om vi egentligen behöver ett ordentligt pass innan le tävling.

To hell we ride

Började dagen i soffan tillsammans med hockey, lite städ på det och sedan mot Pia, P-son och N-son gick två likadana pass, galopp i båda varv, rätt galopp därtill, sen en liten skrittur utanför banan som avslutning. Båda skötte sig super! Lite vila väntar för dom nu då jag jobbar hela veckan + tävling och Pia åker bort veckan därpå. Passar då dom nog har en del att smälta nu.
Hoppeträning idag som sagt, och tro inte att vi fick hoppa det här på det "lätta" hållet. Nej oxer in ur tight sväng, 17 m båge till nästa oxer, 13,5 till räcke - räcke kombination 7,20. Gick väldigt bra iaf. även om Nicke kändes lite lång och matt efter gårdagen, imorgon blir det vila eller en kort skrittrunda.
Redan när vi började galoppera tyckte både jag och Linda att han var för lång, vi gjorde det enkelt och la ut bommar samt hinder på lite kort avstånd och red över dom tills han hittade bakbenen, eftersom det var lite kort tyckte Nicke det var väldigt jobbigt! Men vi fick önskat resultat och fortsatte över sockerbitar på tre serpentinbågar, bytena satt väl inte riktigt där dom skulle men han gör ju dom när han fattar vilket håll vi ska åt. När vi red linjen gick det på fem istället för fyra första gången, sen satt det där det skulle, efter höjning fick vi ett stopp på oxer nr två och sen på oxer nr ett, men efter att ha gasat ett varv hoppade vi igenom två gånger superbra! Alltså gick det inte bara på tur utan vi hoppade två gånger trots att det var väldigt jobbigt. Hästmässigt jobbigt alltså, jag hänger mest med, driver lite mellan två första sitter upp till nästa.
Kändes väldigt skönt att vi kom ur sväng på första med bibehållen galopp och ganska ifrån och ändå tog vi båda tag i det gladeligen, bådar gott inför helgen. Avslutade med ett räcke på 110 bara för höjdens skull inför Söndag. Avslutade kvällen hos Vickan så nu är jag klämd, färgad och masserad i hela ansiktet. Love it! Friscomål på det, tack! Men ingen cola, har uppehåll för jag är så beroende, två veckor ska jag hålla mig ifrån cola/läsk, saft/mineralvatten är okej. Så nu vet ni. Nattinatti.

Give me what I want

Nu finns startlistorna till Värnamo ute. Det blir en tidig söndag eftersom jag har startnummer 16 och det är regional så det ska även besiktas innan start. Tänker att vi åker 6.30, är där strax efter 7.30, besiktar och går banan, sitter upp 8.20 something. Känns som en plan!
Funderar på om han behåller knopparna över natten, eller bara flätor kanske, går ju snabbt att rulla upp. På regional måste man vara fin häst! På tävling överlag tycker jag det är väldigt mycket roligare att ha hästen så iordning som möjligt, mest är det för att jag är så kamerakåt, blir det en bra runda och alltså en bra film så vill man vara så stilig som möjligt, lika med bilder.
Lite för korta läder, eller hur sitter jag? Västen ger det hela ett ännu snyggare intryck, men hästis är fin iaf! Norrahammar 2009

Peace

Godmiddag, antar att det är middag nu för jag sov till 12.30 idag.. Ställde inte klockan för idag var jag så gott som ledig, inget inbokat mer än min egent lille häst. Så jaa jag tillät mig själv och kände mig utvilad inte zombie efter 12 timmar sömn! Skönt.
Linda hade skrivit på morgonen att hon gärna ville hänga med bort till galoppslingan, dröjde ju lite med svar men vi red bortåt sen på eftermiddagen, Nicke höll sig på marken idag och jag kunde gasa så mycket det gick. Så härligt att våga släppa taget och bara driva och hålla lite balans i manen. Kom på när jag red hemåt att det var ju lite dum ändring i veckans tänkta schema, eftersom jag inte kan trimma i ridhuset på Torsdag för jag jobbar på kvällen. Funderar på att ta en vilodag på tors och rida ridhus på fredag, men får rida i bäckmörker dit/hem då. Fast å andra sidan har man nog ridhuset ganska för sig själv en fredagkväll.
Imorgon blir det tightare schema för då ska jag till Pia, sen hoppträna Nicke och sedan få mitt ansikte framtrollat av Vickan. Blir nog två turer till nicke imorgon för att hinna. Ska även köpa torv imorgon och lägga en bädd av under halmen, fick veta idag att hans box inte luktar hallon på morgen. Blev lite förvånad då jag tycker den varit så gott som luktfri hitills, men får testa med torv och se om den ligger still.

You drive me crazy

Mm, nedbäddad i sängen, kvällen på jobbet flöt förbi i sakta mak och nu tar jag helg! Två lediga dagar väntar. Lyx!
Dagens ridning blev en liten runda i skogen inte så lugn som jag hade tänkt för Nicke var PIGG, bockade iväg när jag vände hemåt, stängde av munnen i galoppen och sprang mest. Fast om jag vill ta kontrollen och säger till på skarpen så vet jag att han alltid lyssnar, annars hade det varit en annan femma. Skönt å veta menar jag.
Eftersom han var såå glad idag blir det nog några varv på galoppslingan imorgon om vädret tillåter, kanske väljer jag ridhuset trots allt. Hoppas inte ;) natti

Nightcrawler

Vill bara att denna veckan ska springa förbi! Vill ha tävling på Söndag och sedan är flyttveckan här! Har börjat plocka så smått idag, är ju bra att packa det man kan såklart i förväg men jag tänkte egentligen inte börja förrän nästa Onsdag då jag lämnar bort kissen till Erik, känns lite mer värt att städa då med. När inte han kommer släpandes på kattsand. Tror jag fortsätter imorgon ändå men lite kläder och sådant.
Längtar ihjäl mig! Det är så mycket finare och fräschare i nya lägenheten än här så ni förstår mig nog. Nu ska jag dra mig mot stallet snart och fixa lite innan jobbkvällen.

Sist vi var i Värnamo såg det ut såhär!
Det är en bra runda, men för dåligt tempo mot vad vi numera jobbar för att uppnå.

Bury me in rock n roll

Precis som jag misstänkte redan igår så blev det ingen ridning på Nicke idag heller, var inställd på slapparsöndag så det fick bli det. Han fick bara tvätta benen och smörja in sig lite så var han redo för boxen. Innan dess var jag hos Pia och red Nisse i skogen, det var första gången för honom, men han galopperade så snällt (bakom annan häst) kändes som han aldrig gjort annat, men han har ju hela tiden varit den smidigaste av dom i mina ögon. Tog sedan Pettersson på banan, jagade honom lite lös först, men han var inte alls så pigg på att springa så jag satt upp, utan hjälp för första gången, duktigt! Sen när jag väl red var han mer framåt än vanligt och vi kunde galoppera några varv i flera omgångar åt båda hållen! Inga busigheter alls från hans sida. Mycket duktiga pojkar idag alltså.
Upplägget för Nickes vecka inför tävlingen dåra:
Måndag: Lätt trim/uteritt
Tisdag: Hårdare trimpass, ridhus eller banan
Onsdag: Hoppträning i ridhuset
Torsdag: Chill i skogen
Fredag: Vila
Lördag: Checka av att allt känns som det ska, trim.

Dance all night

Värnamo Februari 2012 på bilden, längtar tills det är dags igen!
Dålig uppdatering här, jag vet, jobbade morgonpass igår och idag vilket inte hör till vanligheterna, alltså blir mina rutiner helt ur balans haha. Har dessutom sovit 9 timmar på två dygn, hatar min katt två timmar per dygn..
Igår fick Nicke alla hjärtansdagäpple och framskrittning ute följt av trim på banan i dressyrsadeln. Han var väldigt fin! Skänkelvikningar i skritt, några ryggningar, många halter och väldigt många galoppfattningar plus lite byten och förvänd. Han känns så med på allting även om han är inte tänker framåt så mycket som man hade önskat. Har ju alltid varit ett problem, ingen nyhet direkt och jag kommer få rida och driva mig till det jag vill. Så kommer det alltid att vara.
Idag fick han bara va, hade tänkt mig vila imorgon egentligen, men jag orkade verkligen inte ta tag i det idag. Han har ändå gått fem dagar i rad nu och mitt "mål" såhär i början av året var ju att rida två dagar vila tredje. Jag kan säga att jag inte har hållt mig till det utan ridit mycket mer vilket såklart är bra. Men när motivationen krymper såhär års känns det bra att ha dealen med sig själv och slippa dåligt samvete. Får se vad vi hittar på imorgon. Ska till Pia med så ridning blir det iaf.
En annan sak som jag känner att jag verkligen vill dela med mig av är att jag ju fick fast tjänst vid årsskiftet, detta medför även ett fast schema och detta schemat ger mig -hör och häpna; lediga söndagar, jämt! Det kan bli en del ändringar såklart, men som det ser ut nu ligger mina nätter så jag går på en söndagkväll. That's it! Tävlingssäsongen, here I come!

My bits

16 dagar kvar till flyttlasset går och sen är det bara att dra direkt till Göteborg, längtar efter båda, sjukt mycket. Men det känns konstigt att inte jag och Jocke ska sova tillsammans första natten i vårat nya hem. Ger det mig rätt till tröstshopping?
Det var iaf. inte det detta inlägg skulle handla om utan detta inlägg tillägnas Lisa, får känslan av att våra hästar är lite lika i munnen när jag läser om hennes. Tror dock Nicke är tyngre eftersom han är lite byggd däråt.
Dessa bett går Nicke allt som oftast på, båda är tredelade utan "konstigheter" men där slutar likheterna. Det övre är ett Sprenger KK-ultra Dynamic RS, som ni ser är vridet annorlunda mot det undre. Detta för att ligga bättre i munnen och ge kontakt mot hela munytan. Det är även större ringar än på det undre vilket jag inte tycker gör någon skillnad men är snyggare. För ca. 1100 blir det ditt om du inte har tur som jag och hittar ett begagnat!
Det undre köpte jag i samma veva som jag köpte Nicke, det har alltså hängt med ett tag, det är från Hööks och jag skulle säga att det är ett helt vanligt tredelat bett. Kostar ca. 200
Byter mellan dessa två för att få variation och han känns alltid finare i munnen när man just bytt.
Sen har jag ju även Emelies ballerinabett/superbett/tandställning. Det är ett rakt novabett med skänklar som löper lite, sen har jag satt en skumrem under för att man inte ska kunna vinkla det hur långt som helst utan att det istället nyper undertill, sen tar det ju även i nacken med skänklarna. Detta är ett bett man rider på med fingertopparna och sytråd i handen, skulle endast rekommendera till ryttare med en mjuk, stilla hand. Som verkligen vet hur mycket ett tygeltag känns framme i munnen. Kan räkna på en hand hur många gånger jag använt det sen Nicke flyttade. Använde det oftare i Sjövik då han gick mer inne = tyngre = mer glad när han väl fick komma ut. Det fungerar alltså både som "stopp och broms-bett" och som "häng inte i min hand tack-bett."
Pris ca. 600

Anthem for the broken hearted

Så var denna dagen också till ända, började hos Nicke där jag upptäckte att han vinklat till sin sko helt knäppt, mindre än 24 timmar efter skoning.
How the fuck?
Eftersom jag hade tjata ihjäl Linda om att vi skulle rida trots rådande väder så kunde jag ju inte ringa och be henne vända direkt, resonerade som så att "jag brukar ju inte kratsa hovarna, så hade det varit en vanlig dag hade jag ju inte sett det." Ringde Rolf iaf. så han kom direkt efter ridturen och bankade till den. Service!
Vi red iaf. den tänkta rundan bort runt Ridderberg och vädret var bara hemskt i början sen var det okej, Nicke skötte sig på superbettet och vi galopperade på ganska friskt, men skulle vilja släppa på lite till nästa gång, när man kan andas förhoppningsvis. Blöta, hårda snöflingor är inte så goa helt enkelt.
Efter ridning, fix och sko åkte jag bort till Linda, red först Caddie på en liten tur som hästarna nog uppskattade och vädret hade bättrat på sig så det var okej för piloterna med. Sedan var det dags för Cayenne och Flora på banan, den ena piggare än den andra. Flora har gått med fölis och precis börjat sin igångsättning, satt upp utan att longera innan för hon har varit så snäll, bara pigg liksom. Hehe, ah pigg var förnamnet, krabbgångsgalopp blandat med supersnabba skänkelvikningar i trav av upphetsning. Men efter en bra stund kunde vi trava ett helt varv i ganska normal trav så då gav vi oss. Då lämnade vi över banan till Linda och galenpanna som vilat en månad.
Det är roligt att vara häst!

The best

Landat i soffan efter en kväll på jobbet, ledig imorgon igen, behöver jag säga att jobb varannan dag inte är min melodi? Jobbar hellre mycket och är ledig mycket sen.. Iallafall så ser jag fram emot imorgon då jag och Linda ska ut och flårida borta vid Riddersberg. Vet inte om jag ska ta skarpt bett eller graman bara, kommer få ligga bakom nämligen.
Annars har detta varit en bra dag då jag och mamma planerat ihop flytten och finaste Emelie erbjudit sin hjälp. Sen ser jag nog en lösning på kattvakt i Maj med då hela familjen drar till Italien i tio dagar! :)

Always attract

Morgonens Nickelus, släpade mig ur sängen i tid för att rida innan Rolf kom kl tio. Guldstjärna till mig, red ut en liten sväng bara med en räsergalopp som Nicke uppskattade. Skitstark sen efter det hehe. Han var jobbigare än vanligt att sko, han retas ju bara och gör inget jättedumt, men tillräckligt för att man ska bli irriterad, tror han tycker det är kul att testa var gränsen går mest.
Nya nosen som ni ser, lite kort i remmen över nacken men har en idé på hur jag ska lösa detta problem, snygg som fän är den iaf! Nu borde jag byta om och åka mot jobbet!

We are nowhere and it's now

Var ju även förbi Linda innan hoppeträningen, Caddie och Hoppsan ville ut på tur hade dom sagt så det lydde vi. Jag red Caddie som var pigg och glad och blev jätteuppjagad när Linda tänkte galoppera först, han var lite överallt tills vi var om dom, då var han bara lite stark och mer glad.
Efter det fick jag ta Cornelia som vilat en vecka och Linda tog Flora som vilat i två år. Longerade C först och jäävlar vad det gick! Spark, bock och en stegring, hon fick hållas en stund och när hon väl såg ut som en häst som har haft sadel innan så gick det finfint att rida med. Kändes framförallt mer rund och villig än innan vilan.
Fick inte åka till Tunabo idag för Pias dotter Ida hade ridit småttingarna. Kul tycker jag att hon vill hålla på, men hon tar nog över "jobbet" helt inom ett par år. Tar mig nog ut dit på Söndag så kan vi kanske börja med Juss och Quizz då istället.

Higinia

Hepp, hepp! Anmäld till Värnamo 100 och 110 och träningen idag gick bra. Han tyckte uppvärmningen var väldigt rolig visst, 20meters volt med tre hinder (på "kvartarna" om ni tänker er en klocka) 4 galoppsprång mellan varje. Han taggade igång ordentligt faktist, sen hoppade vi igenom serien ett antal gånger vilket gick bra det med, rev räcket in en gång men sedan såg han sig för :)

Rolig övning, dock hoppade han inte så bra ut som på de två första. Men man kan inte få allt, kanske om man hade hissat upp höjden lite. Men så avig som han var sist vi hoppade en liknande serie så var detta väldigt bra eftersom ingenting krånglade!

A beautiful lie

Hm, kändes igårkväll att jag vart upp tidigt, men kvällen gick snabbt ändå, gillas. Innan jobbet fick Nicke en skrittrunda barbacka och lite galopp i båda varv på banan. Han skötte sig prima! Hade fått ett paket igår äntligen! Så idag kommer ni få se min 11 år gamla unghäst igen! Remont <3
Idag är jag ledig så jag tänke jag skulle börja hos Linda med att rida en eller två, sedan träning kl 15. Vi ska hoppa följande:

2 studs 2,7 mellan 6m räcke 7m oxer 9,8 oxer och 3 hinder på 20m volt. Perfekt med gympa eftersom Nicke tävlade i Lördags
. Hade det varit "värre" klasser än en endaste 100 så hade jag tyckt det var i tidigaste laget att hoppa idag, men jag tror inte han påverkades nämnnvärt av det lilla. Mer i hjärnan än kroppen isf och han är tillräckligt gammal för att använda sig hjärna.
Efter det ska jag förbi Pia med så det blir en hästig dag det här :)

So far

Vaknade av Jockes alarm vid 6 idag, kände mig pigg så gick upp halv sju, satte Walking dead, Cougar town, How I met your mother och Modern family på nedladdning och sen spenderade jag helt enkelt morgonen fram till nu i sängen. Var just ute och betalade parkering till bilen. En av de verkliga fördelarna med att flytta, (det enda bra med det är att man behöver gå upp och ut så man vaknar till) någon som vågar sig på en gissning på hur mycket pengar jag stoppat i maskinen på 2,5 år?
Anyhow tänkte fortsätta dagen med städ och disk sedan två timmar i stallet innan jobbet 14-22, ledig imorgon så då blir det mer häst än idag!!

Thanks to you

Tur att jag skulle ut till Tunabo idag för annars hade jag vart helt förslappad av denna dag, soffan var min date hela dagen som sagt men framåt fyra tog jag tag i mitt liv och åkte utåt. Hade planer på att gå ner till ridhuset men vi höll oss till banan så det blev bara skritt, trav och halter. Dom har inte gått på ett tag så det kändes helt okej att inte göra mer. Tog Petta först som gjorde några halvdana försök till att dra ner huvudet och ruska lite i traven men inget värre än så. Skötte sig jättebra och tänkte faktist lite framåt när vi väl hade ångan uppe. Nisse som är den piggaste av dom var lika fin och med på noterna som alltid! Så rolig liten häst! Ska se till att få lite filmat nu snart, honom kan man rida lite mer än bara unghäståka nu :) Lillan hade redan gått så jag fick bara rida favoriterna.
12-05-18, snabbare än kvickt har vi detta väder, som jag längtar! På bilden Shutt framför Pias underbara hus.

Efter det åkte jag förbi JFK och kollade på de sista ekipagen i 130n alltid roligt och inspirerande tycker jag, kvittar vilken höjd det är på hindren egentligen. Åkte sedan och släppte in hästarna och klappade bara lite extra på Nicke, ska rida ut imorgon tänkte jag sen blir det hoppträning på tisdag, längre än så har jag inte planerat veckan. Jobbar en del som vanligt så får se vad som hinns med. Nu ska jag sova ännu mer, längtar efter sängen <3

Couchpotato

Dagens ord! Hade utsläpp imorse, mockade, handlade frukost, åt frukost, har sen dess kollat på damernas os-hockey, herrarnas skiathon och nu är det störtlopp för herrarnas del. Tänkte ligga kvar här två timmar till och sen åka till Pia, rida Nilsson och Pettersson följt av insläpp i Perstorp. Skön, välbehövlig dag!

I keep forgetting I should let you go

Tack till mina hästskötare för dagen Emelie, Noomie och Elin!

Vet inte hur jag vill göra med hopptävlandet av Nicke just nu, kommer rida minst en tävling till och få in känslan hela banan gärna och då rida både 100 och 110. Kanske redan den 23 februari i Värnamo, regional men det börjar på 100. Sista anmälan är på Tisdag.

Storms

Vart ska vi börja? Med att jag vaknade 4.05 och inte kunde sova mer? Äsch vi var på JFK i god tid, startade som nummer tre i 100. Mellanridhuset var smockat som vanligt och jag vill inte rida i arbetsgalopp, jag vill få fram min häst. I nya ridhuset där framhoppningen hölls fanns det mer plats, dock gick det hästar (i hage) alldeles intill och detta ridhus har nät istället för fönster = hästarnas plaskande steg hördes in i ridhuset = panikattack"rädd" Nicke. Så ja förutsättningarna var bätte denna gång men omständigheterna sög. Gick banan efter framhoppningen och hade ingen guldkänsla efter framhoppningen så att säga.. Tyckte banan var trevlig, lätt och låg så det var ju inbjudande iaf.
Galopperade förbi läktaren en gång innan min startsignal gick, men självklart satte han fart när det var dags att rida mot ettan, varpå lite travinslag mot den, när jag väl fick tag på honom. Till tvåan läggs det till ett galoppsprång på hans initiativ mest, om man får säga så, till trean såg jag inte hästen som inte tagit sig ut från banan än, inte heller skärmen som vält som den hästen reagerat på, Nicke såg båda, får en jättedålig väg dit men tycker han kunde bjudit till där ändå, speciellt om hörnet nu var farligt!? Lägger en volt och då är samma ekipage fortfarande i vägen och stör min koncentration. Får ett rätt bra språng där trots allt, värre på fyran men inte mycket att välja på, sen lossnar det 5a-8 super!
Det kändes sjukt surt efteråt, särskilt om man tänker att jag kunde stannat och hävdat att det ska fixas innan jag rider vidare. Ett stopp, så himla onödigt att jag tror jag dör! Orkade inte vänta 54+54 starter för att få rida allra först som efteranmäld i 110, speciellt inte när framhopppningen säkert skulle bli samma visa igen. Vi tar nya tag i Värnamo (tror jag) och i väntan på det ska jag verkligen försöka få till hoppträningar för Linda lite oftare!
Annars var Nicke på sitt bästa humör idag faktist, lätt på och av transporten, stod som ett ljus under körningen och sparade energin tills jag satt på, plus i kanten med för att jag lindade inne i transporten innan vi åkte hem, orka lasta av liksom? #säkerhästhållning

Sleeplessness

Nedskjunken i biosoffan på Öxnehaga, framför hockeyn såklart, hoppas hv lyckas bättre än jag gjorde idag. Kaos i ett hörn med medföljande dålig väg och häst som ville skynda sig gav oss ett stopp. Film och utförligare rapport utlovas! Kan dock mycket väl hända att jag somnar, sov 00-04 inatt...

Thanks a lot

Nicke har nog precis fått nattamat, så han står nöjt med tvättade fötter och svans, flätad pannlugg och svans, uppdelad man, stallbandage bak, broddade även bak för jag misstänker att det kan vara risk för halka trots plusgraderna som råder. Utrustningen ligger nyputsad och nerpackad, till och med sadeln fick sig en omgång!
Red även en pytteliten stund, han var mjuk och fin i hela kroppen, det visade han minsann upp i glada hopp och studsar, sparar den energin till imorgon, så galopperade bara en stund i båda varven plus lite byten. Ingen nosgrimma har synts till så han får ha den ultra-dressyriga. Han drar mer med pullar och det är bara dom två jag har att välja på.
Längtar till imorgon faktist, imorse kunde jag knappt somna för det kändes som att det var dags för tävling när jag sovit färdigt, det var det ju självklart inte eftersom jag gick upp kl 15.40 och imorgon blir det uppstigning 6.30, lycka till å sånt..
Ska peppa mig själv med att kolla filmer från bra rundor, inte den som var sist på JFK för den är jag inte nöjd med, men under omständigheterna som rådde klandrar jag varken mig själv eller häst. Imorgon ska vi ha ridit fram ordentligt, ha galopperat i både höger och vänster varv, samt så ska jag ha sovit iaf. lite inatt!

Give me your filth

Make it rough, let me, let me trash you love..
Skrev nyss ett inlägg på mobilen som visst försvann. Hur tråkigt? Tog mig iaf. till stallet imorse efter jobb och mockade samt fixade mat, sen åkte klippmaskinen fram, började med kronränder och kotor, Nicke stod som ett ljus fast än jag klippte i muggskorporna. Duktiga killen, gick sedan över till hals och huvud och märkte att han var på lynnigt humör, antingen veva upp och ner med huvudet eller mysa i famnen, inte klippa. Fick lite hjälp av Camilla men hoppade både brems och öronklipp, han har ju ändå luva på lördag. Tog under magen och skulle sedan återgå till benen, tror ni det ens syntes vart jag hade slutat!? Varje gång man flyttade på sig så ljuset föll lite annorlunda uppenbarade sig nya långa fula "svinpäls-hårstrån." Kroppen var ingen ide att ge sig på, alltså där täckena ligger, fanns inget att klippa där så det gick ju iaf. snabbt och blev mycket snyggare än innan! 6 timmar kvar tills jag är frii!

We're fading fast

Åh vad jag inte hade lust att rida alls idag, kom inte upp ur sängen förrän klockan var över fyra.. Har ju hittills siktat på att vara framme vid ridhuset cirka då, (det är från och med 16 man får rida där.) Iaf. tog mig bortåt när klockan var väl över fem, så det hade börjat skymma och jag insåg att det såklart skulle vara mörkt när jag red hem. Borta i ridhuset hade vi hela för oss sjävla, ett par helvarv i galopp var självklart och Nicke kändes så nöjd med att bara få sträcka ut. Satt sedan på volt framför spegeln och njöt, han drog iväg lite då och då, men var i övrigt väldigt mjuk och rund och balanserad, så kul med skillnaden som skett i galoppen just. Man kommer verkligen någonstans och han sätter under sig helt fantastiskt!
Red bara i ca. 25 minuter där men det blir ju ändå en dryg timmes ridning när man ska fram och tillbaka, på hemvägen var det som sagt.. mörkt.. Det var första gången på år jag red i bäckmörker och första gången på Nicke, men vi tog oss hem så stadigt så. Dock blir jag så jävla trött på bilister som inte visar någon hänsyn, på en smal landsväg liksom, på hemvägen sparkade Nicke halvhjärtat efter en bil och det kan ju sluta hur jävla illa som helst, vad gör man?
Gör mig en tjänst med och håll tummarna för att min nosgrimma kommer innan tävlingen, tack! ;)

Ibland gör man rätt


Så bra så jag knappt tror det är vi.

Det här tror jag absolut är vi, haha!
Igår blev det vila för Nicke men ordentlig skötsel i form av noggrannt mockad box och ordentlig rykt, idag red jag väl en 25 minuter på banan, han var jättefin men busade runt en del. Ska rida igenom ordentligt imorgon i ridhuset så jag bara släppte ut lite energi idag. Blev helt svettig av alla kläder jag hade byltat på mig. Gjorde sedan rent fötter och svans, får nog tvätta svansen alla dagar fram till Lördag om den ens ska bli lite ren.. Smorde in den lilla mugg som finns kvar men det är lite här och var på alla ben fortfarande, det mesta lossnade och på Torsdag väntar klippning, är egentligen bara benen som lyckats få "riktig" päls igen resten är långa strån som täcker både hals och huvud, har förhoppningar om att klippningen ska gå snabbt eftersom kroppen knappt behövs.
Får nog bli knoppar med på lördag för hans man är ett virrvarr av lite för lång och smutsig, samt väldigt ojämn tjocklek. Blir nog bra de! Har lite dåligt samvete över att jag inte åkte till Pia ikväll men så är det man orkar inte jämt. Får ta igen det på Fredag och Söndag hoppas jag.
Planen för Nicke fram till Lördag ser ut som följer:
Onsdag: Trimma igenom borta i ridhuset.
Torsdag: Åka upp efter nattpasset och klippa, vila (ja, igen.)
Fredag: Stämma av på banan, lätt pass.
Lördag: Hoppas på ett energiknippe till häst som inte vill annat än sväva runt banan!

Too young to feel this old

Kan inte sluta kolla på filmen från gårdagens träning, så nöjd med både mig och häst!
På önskan av Noomie kommer hela gårdagens bana, 3-4 är 21 meter 5 galoppsprång, 6-7 24 meter 6 galoppsprång och 10-11 27 meter 7 galoppsprång. Vi satte rätt antal språng alla gånger utom en men vi trixade oss över ändå. Var en väldigt bra bana som föll mig i smaken, särskilt när munnen är torr och man svettas alkohol, passar att bara sitta och räkna galoppsprång då, haha!
Anmälde mig till 100 cm på JFK just, Emelie, Noomie och Elin, välkomna att följa med! Ska försöka bada svans och ben samt klippa en gång till, svinpälsen är ju inte så snygg och att tävla blir mycket roligare om hela ekipaget är väl förberett och så rena, putsade och välkammade som möjligt!
Jag går av natten på Fredag så jag räknar med att känna mig just bakis på Lördag, för det är lite så man känner när man vänder tillbaka dygnet och det passar ju bra för sällan rider man så avslappnat och man tänker inte riktigt lika mycket.
Nicke rev en enda gång på hela träningen igår och inga tendenser till stopp och inga tendenser från mig att varken bromsa eller styra undan, det är rätt bra att träna för/med folk man vill "visa vad man går för." När vi hoppade hela banan på slutet var alla hinder 100 cm, tyckte det var högt eftersom alla hinder hade så få bommar som möjligt, (lite lata vid banbyggnationen.) Men sen när man väl fattar galopp och bara rider dit man ska blev allt jättelätt, förutom när jag trodde mitt ena (splitternya) stigläder gick av, för det kändes verkligen jättekonstigt och löst. Visade sig vara chapset dragkedja som hade gått upp helt och hållet, hur händer det ens?
Aja nog snackat nu ska jag tagga igång inför natt nummer två med dusch och bok.

Run away with me

Dagens träning, gick så himla bra! Relaterade avstånd, kom an bara! Ska skriva mer ingående imorgon för nu ska jag vila inför stundade nattjobb.


RSS 2.0