My bits

16 dagar kvar till flyttlasset går och sen är det bara att dra direkt till Göteborg, längtar efter båda, sjukt mycket. Men det känns konstigt att inte jag och Jocke ska sova tillsammans första natten i vårat nya hem. Ger det mig rätt till tröstshopping?
Det var iaf. inte det detta inlägg skulle handla om utan detta inlägg tillägnas Lisa, får känslan av att våra hästar är lite lika i munnen när jag läser om hennes. Tror dock Nicke är tyngre eftersom han är lite byggd däråt.
Dessa bett går Nicke allt som oftast på, båda är tredelade utan "konstigheter" men där slutar likheterna. Det övre är ett Sprenger KK-ultra Dynamic RS, som ni ser är vridet annorlunda mot det undre. Detta för att ligga bättre i munnen och ge kontakt mot hela munytan. Det är även större ringar än på det undre vilket jag inte tycker gör någon skillnad men är snyggare. För ca. 1100 blir det ditt om du inte har tur som jag och hittar ett begagnat!
Det undre köpte jag i samma veva som jag köpte Nicke, det har alltså hängt med ett tag, det är från Hööks och jag skulle säga att det är ett helt vanligt tredelat bett. Kostar ca. 200
Byter mellan dessa två för att få variation och han känns alltid finare i munnen när man just bytt.
Sen har jag ju även Emelies ballerinabett/superbett/tandställning. Det är ett rakt novabett med skänklar som löper lite, sen har jag satt en skumrem under för att man inte ska kunna vinkla det hur långt som helst utan att det istället nyper undertill, sen tar det ju även i nacken med skänklarna. Detta är ett bett man rider på med fingertopparna och sytråd i handen, skulle endast rekommendera till ryttare med en mjuk, stilla hand. Som verkligen vet hur mycket ett tygeltag känns framme i munnen. Kan räkna på en hand hur många gånger jag använt det sen Nicke flyttade. Använde det oftare i Sjövik då han gick mer inne = tyngre = mer glad när han väl fick komma ut. Det fungerar alltså både som "stopp och broms-bett" och som "häng inte i min hand tack-bett."
Pris ca. 600

Kommentarer
Postat av: Malou Kastman

Viss är hon! Ja hon har sjukt skön inställning :) tack! nej det var det minsann inte ;p

2014-02-13 @ 23:09:49
URL: http://maloukastman.blogg.se
Postat av: lisa

Ja, det måste du verkligen! :D Det gav resultat och väldigt snabbt också! Du får gärna skriva något om du känner något resultat? Hat till all jävla TVshop clearasil reklam skit! Blää.

2014-02-14 @ 11:39:19
URL: http://lisacandemyr.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0