Storms

Vart ska vi börja? Med att jag vaknade 4.05 och inte kunde sova mer? Äsch vi var på JFK i god tid, startade som nummer tre i 100. Mellanridhuset var smockat som vanligt och jag vill inte rida i arbetsgalopp, jag vill få fram min häst. I nya ridhuset där framhoppningen hölls fanns det mer plats, dock gick det hästar (i hage) alldeles intill och detta ridhus har nät istället för fönster = hästarnas plaskande steg hördes in i ridhuset = panikattack"rädd" Nicke. Så ja förutsättningarna var bätte denna gång men omständigheterna sög. Gick banan efter framhoppningen och hade ingen guldkänsla efter framhoppningen så att säga.. Tyckte banan var trevlig, lätt och låg så det var ju inbjudande iaf.
Galopperade förbi läktaren en gång innan min startsignal gick, men självklart satte han fart när det var dags att rida mot ettan, varpå lite travinslag mot den, när jag väl fick tag på honom. Till tvåan läggs det till ett galoppsprång på hans initiativ mest, om man får säga så, till trean såg jag inte hästen som inte tagit sig ut från banan än, inte heller skärmen som vält som den hästen reagerat på, Nicke såg båda, får en jättedålig väg dit men tycker han kunde bjudit till där ändå, speciellt om hörnet nu var farligt!? Lägger en volt och då är samma ekipage fortfarande i vägen och stör min koncentration. Får ett rätt bra språng där trots allt, värre på fyran men inte mycket att välja på, sen lossnar det 5a-8 super!
Det kändes sjukt surt efteråt, särskilt om man tänker att jag kunde stannat och hävdat att det ska fixas innan jag rider vidare. Ett stopp, så himla onödigt att jag tror jag dör! Orkade inte vänta 54+54 starter för att få rida allra först som efteranmäld i 110, speciellt inte när framhopppningen säkert skulle bli samma visa igen. Vi tar nya tag i Värnamo (tror jag) och i väntan på det ska jag verkligen försöka få till hoppträningar för Linda lite oftare!
Annars var Nicke på sitt bästa humör idag faktist, lätt på och av transporten, stod som ett ljus under körningen och sparade energin tills jag satt på, plus i kanten med för att jag lindade inne i transporten innan vi åkte hem, orka lasta av liksom? #säkerhästhållning

Kommentarer
Postat av: Jessica

Så himla surt! Jag blir också typ sur på förra ryttaren? Alltså, vad fan gör hon? Verkligen är i vägen helt och hållet. Även om nu hästen reagerar på något så får man väl se till att flytta på sig så man inte stör och så får man väl ge det ett nytt försök när det är "fritt fram". Fast, så illa blev väl inte vägen från första början (såg inte sååå illa ut från denna vinkeln) och 1m är inte så högt, så egentligen hade han väl kunnat bjuda till på ett kråkhopp i alla fall ;) Äsch, det blir kanoners i Värnamo istället ska du se! Och vad synd att du tänker i tråkiga banor. Han kan ju hoppa, det är ju inte där "probmenet" sitter, synd han inte kunde gå av sig själv lite oftare bara :)

2014-02-09 @ 11:08:28
URL: http://vinna.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0