Fresh start fever

Egentligen borde jag plocka iordning, diska, städa eftersom jag tydligen ska styra med lite förfest imorgon, bara jag och de båda Lindorna men ändå.. Aja brukar gå snabbt när man väl tar tag i det, helst vill jag häva mig i soffan med boken..
Onsdag: Ledig dag bjöd på ridning av två i Ridhuset, Hoppsan var först ut, den har jag inte suttit på innan. Linda varnade för sadeltvång och att den inte ridits så mycket efter vilan den haft. Satt ju upp lite försiktigt och red även försiktigt. (Som jag alltid gör på en ny häst, kanske borde ta för mig mer direkt men vill gärna ge hästen en chans att visa vad den vill och hur den är i det stora hela.) Pigg och framåt i traven och galoppen.. Haha herregud, kändes som sexmetersgaloppsprång. Men efter att Linda tyckte jag skulle gå in på en volt och kräva lite blev den fin. Trevlig och kul med pigga hästar! Red även Caddie, lugnaste turen jag haft på honom hitills, han är mötesskygg så jag var lite på spänn på honom med, men han släppte igenom fint tillslut.
Torsdag: Cornelia i ridhuset, lyxigt att sluta 18 och sitta på häst vid 18.45, framkörd till ridhuset och allt. Gick även det fint, de hästar jag ridit hittills åt Linda har alla varit framåt och självgående och det känns lite som en lyx när man är van vid Nicke. (Nu är jag lite elak för han har piggat på sig en hel del det sista, men ni förstår nog.) Rastade mest av henne för idag gick hon hoppträning för Peter Eriksson och det hade gått bra, så mitt jobb var nog inte helt förgäves ;)
Fredag: Idag var det äntligen Nickes tur att få lite kärlek och ridning. Hade promt bestämt mig för att trimma i ridhuset, insåg de senaste dagarna hur gött det är att glida runt inomhus.. Kom iväg fråmt fyra så det var ljust när jag red bortåt, men det snöade hårda små snöglingor på tvären. Väl i ridhuset var han väldigt fin och dummade sig ingenting trots fyra dagars vila från ryttare. Galoppombyten, förvänd, halter och skänkelvikningar, inget av det kändes speciellt jättelångt ifrån tävlingsform. En av banorna har speglar på hela kortsidan (ridhuset är 80x40 så det är indelat i tre banor, typ) vilket är guld värt att rida förbi och framförallt rakt emot så man ser hur/att hästen spårar och är rak. Bra att rida skänkelviknigarna där med så man ser hur mycket bakbensaktivitet man får. Bra pass helt enkelt, på hemvägen behövdes pannlampa inne i skogen och det var första gången jag red ute i mörker med Nicke. Han skötte sig på långa tyglar och var nog mer än nöjd över att få ha använt kroppen till annat än att försöka stappla omkring i hagen.
Imorgon ska jag verkligen hämta halm, det är så akut det kan bli, rider antagligen hos Pia då med. Mer om det imorgon!

High one

Det här var väl ungefär det sista jag behövde, men en sann märkesnörd lägger inte tillbaka ett scarpatischabrak när det kostar 500. Blev även ett par stigläder med bling och handskar. Fanns dressyrgjordar på rea men de var antingen orange, svart eller skitdyrt och i kortaste laget.
Charliesrean intogs efter naprapatbesök som idag inte blev så mycket knäckande, men fick prova på dry needling i axelmuskulaturen vilket gjorde så jävla in i helvetes ont. Kändes som en nerv som användes som gitarrsträng, ungefär som en änkestöt i armbågen fast i axeln. Förstår ni då? Är fortfarande spänd vilket skulle vara normalt, hehe I'm up for whatever..
Efter förmiddagens bestyr mötte jag Veronica på A6 och hon fick agera smakråd inför ryttarkickoffen imorgon, hittade mig en klänning på HM, ska försöka få till en bild imorgon, jag i klänning hör ju inte till vanligheterna! Vi åt även lunch och tjötade en hel del, roligt då vi inte ses allt för ofta utanför jobbet :)
Nu ska jag skriva ett långt inlägg om de senaste dagarnas ridning då det har halkat lite efter pga. en bra bok och mycket jobb!

Love me like you used to

Lite dålig planering från min sida känner jag nu, jobbar 11-18 imorgon så det blir förmodligen inget ridet då, så frågan är om han ska få tre dagars sammanhängande vila då? Tror nästan det, går ingen nöd på honom ju. Bättre det än en dag här och där när han blir såå laddad. Och jag får ju rida ändå. Då ser planeringen för Nicke ut som följande, ridhuset på Fredag trimma igenom i dressyrsadel, skritt/jogg ute lördag och hoppträning i ridhuset på Söndag. Kanske blir en jogg i lina eller lös på banan imorgon kväll då för att släppa ut lite energi.
Annars så har jag lite ångest över "alla" mina pengar som bara sinar, dubbel lägenhetshyra denna månad och dubbel telefonräkning, skoning, Nickes försäkring, stallhyra och lite smått på det, typ ridhushyra och skärslipning. Ska till Naprapaten med på Fredag igen, och efter det är det charliesrea och sen en tur på A6 för att skaffa en outfit till Lördagens Ryttarkickoff som även den kommer kosta pengar för inte tänkte jag vara nykter. Fan.

Win some, loose some

Som sagt inlägg om gårdagen lovade jag ju så: Nicke fick longera sig i lugn trav några varv. Han har dubbla täcken, innethermo och utetäcke med 100g fyllning, står ändå och skakar på musklerna, vet att det är så de håller värmen men tycker inte det borde behövas. La på ett tjockare yttertäcke iaf. får se om det hjälper, dom står bara vid grinden och glor hela dagen, så vad ska man göra?
Åkte sedan bort till Linda och red på Cornelia som är Carros häst som är till salu. Hon skulle provridas idag så hon ville ut och röra på sig lite inför det. Frisk både trav och gaopp på rakan där borta och hon skötte sig. Känns nu att jag ridit två pigga hästar både igår och idag lägg på lite för korta läder på det så förstår ni kanske?
Jobbat igårkväll och idagkväll (haha) är sjukt trött nu men kanske ska kicka igång en film ändå.. Taggar inför imorgon då ska Nicke ridas och sedan ska jag möta upp Linda och två hästar vid Riddersberg :)
Gammal bild på fina hästen, rip.

Break

Rast nu, snabbupdate om dagen; började med att sova lagom länge för att åka lite ärenden/handla. Kollade nya Hart of D och lagade matlåda, sen tog jag vägen förbi Tenhult för en uteritt med Linda och Linda, jag red på Caddie som var väldigt mycket lugnare än sist jag fick äran. Imorgon ska jag rida honom och Hoppsan i ridhuset :)

Fin häst, hade ledigt från Nicke idag, men imorgon är jag jobbledig så då ska även han hinnas med!


Wish-list 2

Fler saker jag vill ha/behöver, sadelgjord och stigläder behöver jag, chaps vill jag ha men det är såå dyrt ju!
Idag red jag Cornelia åt Linda och longerade Nicke, men mer om det imorgon för nu ska ja duscha och sen sova så himla gött!

End of the beginning

Blev inte så mycket ridet idag som tänkt från början, men Nicke fick sig en ordentlig uteritt på 1 timme och 15 minuter. Mycket trav och galopp även om marken är hård så går det ju att bra ibland iaf. varvat med mjuk ridbana. Han skötte sig, men blir riktigt tråkig när man sätter på graman, hänger mest och även om man släpper på den så hänger han i tygeln mer än vanligt. Skönt för honom att få ut lite energi iaf. helt enkelt.
Tillbaka i stallet fixade jag det som skulle fixas och tänkte sen möta upp Linda och två hästar vid ridhuset men blev tyvärr inte så idag. Stannade och tittade när Camilla red Soie istället och satt även upp en liten sväng, blir så sugen när man står på marken och inte riktigt blir klok därifrån.
Nu har jag precis surfat runt på TDB och tror visst jag ska åka till JFK den 8 feb. Har hela vintern tänkt att det får vänta lite, men blir såå sugen. Tankarna går väl mest om jag ska anmäla till 110 eller inte, 100 är givet. Men tänker att 110 ska kännas väldigt högt när jag mest hoppat serier det sista och i det stora hela inte alls hoppat så värst mycket. Kanske skulle ta mig till ridhuset på Onsdag eller Fredag och hoppa lite, på bra underlag och stor yta. Någon som vill ses där och ge mig en hand?

Save me

Slutade 15 och drog direkt till stallet, red det första jag gjorde för att få rida i dagsljus. Tog dressyrsadeln med siktet inställt på trim. Nicke hade återigen bestämt sig i förväg för vad han skulle ägna passet åt. Började med mycket skumpig skritt med endast taktinslag. När sedan Camilla startade sin bil (gud förbjude) så kom första utbrottet med stegring + vändning. Lät honom jogga igång istället för passgång, men jogg blir ju lätt galopp om man är pigg. I galoppen bjöds det på 100 galoppombyten med tillhörande studs, utan att pilot bett om detta. Till slut funkade galoppen om jag höll honom hårt i munnen och om med skänkeln, ljuvligt.. Satt av, tog av sadeln, släppte honom.
- Här var det meningen att jag skule bjuda på en halvvild film men min telefon samarbetar varken med sin egen uppkoppling eller min dator så, nä. -
Satt sedan upp igen och det vart väl lite bättre men inte mycket, haha.. Det bästa är att vi imorgon ska rida bort till Linda för att ta med en kund på uteritt.. Eeh, släpper honom på banan först och tar på graman tror jag, frågor på det?

En helt annan sak, har nervryck i ögat. Känns som att ögat tröttnat på att hänga med själva ögonhålan och vill hoppa ut.. Inget störande alls.

Kollade på film nyss, Magic mike, helt okej förspel om du frågar mig, Al seed i True blood (Joe Manganilleo) tycker jag vanligtvis är rätt snygg. Bleknar i jämförelse med Matt Bomer, Channing Tatum och Alex Pettyfer, mums! Ska dock inte göra något annat än sova nu, uppe sen 06 imorse och sov väl ca. fem timmar natten som var.
Imorgon utovas mycket mer häst, minst tre ska ridas!

Maybe I'm wasting my time dreaming

Tre icke nya bilder på Nickes galopp i ungefär samma ögonblick i steget. Gillar alla tre, men det jag ska komma fram till är vilket skillnad det blivit på hela honom, men det man kan se med ögat är gångarterna och idag visar vi upp galoppen.
Inte bara jag som ser skillnaden va? Såklart blir det mer power i de flesta hästar ute på ett öppet fält, än inne på en bana, men detta är ju slående. Tror att han påverkats väldigt positivt av att numera ha en relativt stor hage och hästkompisar att leka med. Till saken hör även att jag för ~två år sen inte vågade låta Nicke springa så fort ute (eftersom han kan så mycket konster.) Det tror jag med spelar in, att jag vågar släppa bromsen ibland och bara låta honom gå så fort han vill, ibland ber jag till och med om lite till och det känns så himla skönt!
Minns ju så väl när jag var liten och sprutade grus på dom som låg bakom med Carisma och jag vet hur kul det var att släppa Aska eller Tristan de gånger jag red dom ute, då kände jag verkligen att detta vill jag kunna/våga göra med Nicke och nu är vi nästan där.
Nu måste jag verkligen sova! Jobb 7-15 imorgon, sheshe!

Don't you see what you do to me?

Idag blev det som sagt ingen ridning, innan jobbet var jag upptagen av att kolla in nya avsnittet av White collar och äta frukost.
Bästa serien just nu alltså, visst jag längtar efter Walking dead, men säsongen som rullar nu av white, alltså, dör varenda avsitt!
I serien har Neal en thing för rödhåriga damer, önskar han svängde förbi Shell nångång.. Jobbet flöt på fint och snart var det dax att fixa stallet plus insläpp, var bara tre hästar kvar att ta in så det gick ju smidigt det med. Skön dag, imorgon blir det ridning efter jobbet, hoppas jag kan trötta ut honom med lite arbete på banan..

The world is our playground

Sängen ropar verkligen mitt namn så detta får bli ett snabbinlägg. Hade 30 min över till ridnning innan jobbet idag. Tänkte rulla på och få honom mjuk på första bästa fält.
Världens finaste häst, slingade manen igår, visst blev det bra?
Nicke tänkte få mig mjuk vilket han lyckades med, genom många bakutsparkar och dra tygeln ur handen + länga iväg, svetten rann längst ryggen på mig efter passet, galopperade i minst 10 minuter utan avbrott, säkert mer. Kunde tillslut få lite mjukt rull istället för bara "upp - ner - hit - dit - fram - bakgalopp." Gjorde serpentiner och byten hit och dit över fältet, jättehärligt verkligen, men behöver nog göra det oftare för att slippa riskera livet. Knaske brodda bak nästa gång med för det gick på sladd lite då och då hehe.
Imorgon blir det ofrivillig vila då jag jobbar 11-18 och denna årstiden inte är värd stressdagar bara för att man ska hinna rida.

No idea

Slöar i soffan efter två ridna hos Pia, Nisse på banan, började känna på lite åttor och volter idag i trav. Så duktig kille! Gick sedan mot ridhuset jag med Pettersson, Lena med Lillan och Ida med Flash. Jag satt upp skrittade några varv sen helt plötsligt tvärstopp, snubbel, skutt varpå jag mycket osmidigt gled av. Haha sådär stabil i thermobyxor och tjocka handskar.. Släppte dom en stund och han hade minsann brall på lut. Gick bra att rida sen iaf. även om han bockade ganska duktigt i galoppen, men sålänge man är med på det tycker jag bara det är kul ;)
Den skyldige, längesen jag trilla av men det är sånt som händer ju.

All the rage

Tog mig i kragen och hoppade lite idag, lyx med ofrusen bana känner jag. När jag satt upp var Nicke helt vild, så fick börja trava nästan direkt med ett par studsgalopphopputbrott. Travade med lätt kontakt och bara bad honom fortsätta framåt när han blev studsig, galopperade sedan i lätt sits ett par varv så han fick stöka av sig. Sen travhoppade jag väldigt små hinder, rullade sedan över i galopp. Höjde till ca. 70 och redan där la jag i bromsen, men jag var ganska snabb på att säga till mig själv att bara sitta, vänta, lägg ner handen, låt honom gå. Då gick det jättebra! Höjde en gång till så det blev ca. 90 hoppade bara hindren varsin gång på den höjden sen var vi nöjda. Galopperade honom i lätt sists och rund form, behövde inte be om något utan bara styra. Så skön känsla när han vill gå av sig själv och inte blir framtung bara för det.
Sen gick det an att skritta en stund, tror minsann vi behöver rida bort till Riddan, både galoppera av oss ute på rakan och jobba igenom honom i ridhuset, kanske tar ridhuset på söndag rent av.
Nu ikväll ska jag till Pia och rida de tre småttingarna, sen kommande helg och veckan därpå blir det så mycket ridning som hinns med på Lindas kusar.

Here it goes again


Frågade Camilla om hon var med, la på lite skänkel och höll i lätt samtidigt, haha taggad kuse!

Han var snäll idag, men ber man om galoppombyten blir det alltid lite studs ;)

Uppsynen på min häst, love it!

Okej lite busig här..
Dagens favorit!
Tackar Camilla för sällskap och fotografering och hoppas hon blir lika nöjd med bilderna jag tog på henne idag!

Even for just a taste

Som sagt började dagen på medic rehab där jag blev knäckt, tre knak i nacken åt vardera håll, två i ryggen och en höft, sen lite massage, avslutningsvis triggerpunkter. Det var en upplevelse och jag har kännt mig rätt go hela dagen, ska gå dit på en uppföljning om en-två veckor redan. Älskar att gå på allt som har med min arma kröpp att göra.
Smakprov (härmade Ussing, japp) Nicke blev av någon anledning jättesur när jag släppte tyglarna haha. Kommer fler underbara bilder efter hockeyn!

Stop wishing for the sunshine, start living in the rain

Typiskt, när man bestämt sig för en vilodag för häst, till fördel för lägenhet och bil så skiner solen starkare än på veckor.. Aja har diskat allt som fanns att finna smutsigt, ska ta hand om bilen innan jag åker förbi stallet och gör det jag måste där. Håller alla tummar för sol imorgon med när kameran följer med till stallet.
Ska stoppa i mig frukost en gång till, ägg och bacon sedan sätta fart!
Imorgonbitti ska jag testa något nytt nämligen naprapati, har ju alltid ont/spänningar i ländrygg och axlar, massage hjälper men inte långvarigt så det ska bli spännande att höra vad hon säger och få känna på hur det går till.

Check it out now

Kolla vad jag just hittade! Mailat xtreme horse makeover just och frågat om pris och typ, synd att det är vita stickningar men alltså det kan duga ändå, eller?

Bruised

heltslut.se åkte mot Pia kl 10 åkte från Nicke 16.30, vart tog denna dagen vägen?
Hos Pia började vi med Petterson, han var som vanligt lite lat med ändå snäll, efter att ha travat många varv och skrittat, gjort halter osv. gick vi på promenad neråt ridhuset, lösa med Pia bakom. Det blev som en ny häst som sa "spännande, vart ska vi?" Gick hela vägen ner och in i ridhuset utan hjälp, han har inte varit där mer än för löshoppning nångång, så det var ju väldigt duktigt. Inne i ridhuset blev han mycket piggare och mer vaken på ett bra sätt. Skrittade hela vägen hem utan problem också.
Efter det tog vi Nisse, liknande ridning där fast han är pigg istället, travar tills man säger annat, inte en skänkel eller smackning behövs för att han ska fortsätta haha. Skrittade neråt ridhuset och vände, han var lite mer på tårna och vaken på annat men det gick också bra.
Lillan fick också gå, hon kan ju också vara lite lat så jag tog draghjälp av Ida på Flashen och då gick det superbra, testade även så vi kunde trava själva, men det gick inte alls lika snabbt och jag fick tjata en del.
Flash On, Florencio I - Rohdiamant -09
Alla tre hästarna är roliga och lätta att jobba med, positiva liksom och inga konstigheter. Väldigt skönt både för dom och för mig såklart! Vet inte vilken som är favvo dock, har varit Nisse innan, men idag när Petter vaknade till liv var han riiiktigt rolig!

Efter denna morgonuppvärminingen åkte jag till Hööks och köpte polarpads, Ö&b för spolarvätska och tandkräm, Mekonomen för olja. Ska försöka ta hand om TKZ imorgon tänkte jag.
Efter det till Nicke, mockade och fixade mat rätt snabbt och bestämde sedan att jag och Sophia skulle ge oss ut på en tur, klippte till och fäste padsen och broddade bak så det tog ju sin stund, sen red vi en ny runda med, mycket skritt, så det tog sin stund med, även om det blev lite galopp och en riktig sträcka ut trav som Nicke var väldigt tacksam för lät det som.
Fattar ändå inte hur det kunde ta så lång tid för mig idag men är man ledig så är man skitsamma, yolo!
Padsen fungerade utmärkt även om den ena blev lite dåligt klippt för jag tänkte att den skulle vara på fel håll först innan jag fattade hehe.. Skönt det iaf! Imorgon får vi se om det blir något ridet, jobbar kvällen och är ledig tis-ons denna vecka med så det är ju inte hela världen om han vilar imorgon.

Little bit of truth

Har bokat in fotosession med Camilla på Tisdag, håller tummar för att det blir så och att solen visar sig! Precis som jag skrev till henne tidigare är det såå roligt att någon delar samma intresse med fotot och bloggen, för visst kan man sldrig ha för många bilder på sig och sin häst?
Några snöbilder från olika tillfällen.

Crazy


Trampa på sig själv kan Nicke minsann! Lång dag i stallet, men kort ridtur, blev en skrittrunda på tokhästar. Nicke både stod på bakbenen och bockade, sa jag att vi bara skrittade? Klippte Rosas hals och mage igen och pälsländtäcket rök för Nickes del, skönt och fint, pälsen var jättesliten där ändå på sina ställen..
Ikväll blir det middag och hockey på öxnehaga och imorgon börjar dagen hos Pia i Tunabo :)

Wish-list

Idag fick jag paket hem i brevlådan, var skären som kom tillbaka. Postade dom i Tisdags så det var minsann snabba ryck och till det ynka priset av 142 kronor. Då har jag fått först emballage hemskickat med porto betalt, sen har skären då skickats fram och tillbaka! Det är iaf. jag nöjd med! Hoppas nu att dom vill klippa mer än två hästar denna gång.
Över till något mer intressant! Önskelista och massa vill ha, en del "nödvändigt", en del drömmar.

Bruna veredus vento
Billigare alternativ, också snygga, (inte nöjd med passformen på mina tolgaskydd.)Pannlampa, några tips?

Polarpads

Ska hitta med silverspännen!!!!!
 
Dressyrträns
Micklem competiton bridle
Schabbet och blingluvan, dör.

Dressyrskydd till tävling, gärna nytt vitt schabbe med.
Parlantistövlar, ja en av drömmarna haha..
Tävlingsskjorta
Tror en del av detta kommer inhandlas under GHS, lääängtar!

White lines and lipstick

Såå gött att jobba till 22 ena dagen sen börja 6.30 nästa.. Vet inte hur jag tänkte igårkväll heller när jag ställde klockan på 6.10, blev liite stressigt.. Kanske kan jag vända tillbaka dygnet nu iaf. när jag var tvungen att gå upp. Igår gjorde jag inte det, men det passade ändå med vilodag för Nicke, hade bara inne honom och borstade. Stackarn hade skurit sig på isen, värdelöst när det är runt nollan, på vissa ställen går dom ju igenom och skrapar sig.. Inget allvarligt som tur var iaf.
Idag blåste det iskalla vindar så jag hade Nicke lös på banan medan jag plockade undan lite hinder, han var glad och tyckte det var skönt med bra underlag som man kunde springa på. Banan har ett lite för tjockt täcke gummifleece, men såhär års är det perfekt då det inte fryser lika snabbt/lätt. Fick i 4 brodd i vardera framsko med så nu är han redo för mer vinter än såhär. Ska köpa polarpads när lönen kommer med, så har man testat sen iaf.

När han hade brallat av sig blev det lite löslongering, han ville helst vara i vänstervarv men det gick ganska bra i höger tillslut med. Är era hästar såhär snälla/så vana vid att longeras?

Såg nu att Cougar town börjat igen och nytt White Collar.. Jag som skulle handla..

Story of my life

Jorå jag hann med allt idag, sov lite för länge men dammsög ändå innan stall nummer ett.
Byggde en 5,5a och travbommar som sedan blev kryss med travbom. Jag red Rosa och Camilla Nicke, inga konstigheter med någon av hästarna! Rosa var supertaggad, bockade och tog i för kung och fosterland i själva sprången medans Nicke lugnt och fint hoppade höjder som var första gången för Camilla. Känns som något vi kommer göra om, väldigt lyckad idé känner jag iaf. :)
Följde sedan med Emelie och fotade, bilder dyker upp när jag kan sno från hennes blogg! Minst lika fina som sist hon och den stooora grå.
Käkade lite och drog sedan till Pia, Pettersson stod och väntade på ridbanan så jag red honom där först, bara skritt och trav pga. underlaget. Sen tog vi med oss Nisse och Lillan till ridhuset, red dom utan ens long först, plus en till häst i ridhuset så det var lite sprattligt och okoncentrerat, men de skötte sig under omständigheterna mycket bra alla tre! En bra årgång helt enkelt!
Nattinatti från den här tjejen!

When you're gone

Hemma och vänder, lagat lite mat och ät-bloggar nu, bjuder på några bilder från förmiddagen. Kommer skriva mer ikväll eftersom jag har tid att passa hos Pia.
Såå tråkigt att laga mat men gött blir det, pasta, grädde, zuccini, rödlök, kött, lite krydda och soja. Och ruccola <3

We are wild, we are like young volcanoes

Har precis lagt mig till rätta i sängen för att ladda upp för en redig hästdag imorgon! Dagen idag bjöd på stall med Lisa, gick fint för henne och Nicke även om han var pigg och hon lite spänd, bara att nöta så ska det gå fint. Senare fixade jag lunch till oss följt av Hart of Dixie, äntligen nya avsnitt! Gött att ses utan att jobb är inblandat :))
Imorgon börjar dagen i Perstorp där Nicke och Rosa ska hoppas, följt av stallhäng med Emelie, sen lite youngsters hos Pia, gärna innan hockeyn kl 19 och gärna dammsuga + laga mat någonstans emellan.. Ska nog gå, jag brukar lyckas!

Heal

Efter en heldag i soffan (efter stall i förmiddags) tillsammans med tacos, cola, chips, godis, tv och Jocke fick jag snilleblixten att det borde vara fruset imorgon så Nickes ben och svans skulle må bra av tvätt. Sagt och gjort thermobyxor på och iväg, kom på ungefär i samma stund som jag startade bilen att vattnet i stallet kanske var fruset, men chansade och hade turen med mig!
Lactacyd på benen och gnugg med svamp och blåschampo i svansen, skölj torka med handduk, sprita, torka, salva. Roligare kan man ha det, men Nicke njuter av allt pyssel även nollgradit vatten tydligen.. Blev ju även lättare av att det är stopp i avloppet och vi inte lyckades "runka" bort det sist vi försökte. (Dirty minds i stallet, japp!) Så fick hinka vatten och slänga ut det.
För tillfället ser det ut såhär och då har jag inte gjort något med det på ett par dagar. Har ju Penicillinsalva kvar men tar tacksamt emot tips! Hade varit skönt med snö och fruset så det hålls rent. Eftersom hästarna har varsin låda i hagen att äta frukost/lunch ur så är det väldigt lerigt och djupt just där då dom står och går där så mycket.

Time stands still

Börjar tina upp nu, sitter med en kopp te i handen och märker att solen skiner in genom fönstret. Solsken var det då inte när jag red. Snålblåst och hårda snöflingor, minihagel typ. Vi körde ändå för jag var riktigt sugen och kände att det behövdes! Vi började med tre galoppbommar på böjt spår som sedan blev studs. Han var väldigt fin och jag fick tänka på att korta ihop honom på den delen av volten hoppningen inte skedde. Bara två-tre galoppsprång sen fram igen för att hitta tillbaka till bakbenen, kändes verkligen jättebra och lätt att göra även själv. Såg dock inget pga. hagel i ögonen i vänstervarvet så det var svårt att hjälpa honom där haha.
Inte så nöjd..
Gick sedan på serien. Räcke 6 m oxer 7 m oxer.
Han var väldigt fin igenom till en början, sen när båda oxrarna var höjda hoppade han suuuuuper en gång sen fick jag lite stopp efter det, vet inte om han tyckte det var svårt/jobbigt just för att det blev så bra. Men vi kom igenom sen igen och avslutade sen när det bara var räcke ut så det blev enkelt :)
Ser även att det hänt något med framknäna, benen hänger som vanligt men han får fram/upp knäna mer än vanligt eller? Dagens bilder är knäppta av Camilla tack så mycket!

Circus

Har inte hoppat sen den 8 December (JFK) alltså har Nicke haft en vila från hoppningen i över en månad. Har en känsla av att han kommer vara riktigt fin imorgon efter några språng, han brukar tycka det är väldigt roligt efter uppehåll. Linda kommer alltså imorgon och har träning.
Minns speciellt när Emelie hade satt igång honom efter skada och behandling (när jag hade Aska) och jag skulle hoppa typ 90 cm PJ det första vi gjorde. Hej vad det gick den gången och vad han bockade :')
Det enda jag har hoppat på lääänge:
Tookigt!
Nu ska jag verkligen sova, natti..

Bye, bye, bye

Fick spontanpåhälsning i stallet, alltid välkommet! Tänkte inte rida idag pga. lat, lägenhetsvisning, jobb. Men har man fotograf säger man ju sällan nej!
Började på banan men gnällde över att jag inte orkade, hade lust, inspiration. Han var fin iaf! Ser mycket luftigare ut i traven på dessa bilder än vad jag någonsin sett
Red lite fram och tillbaka på vägen istället fin där med, har väldigt många bilder men detta är två favvosar, plus en stilstudie, när både schabrak och täcke säger hejdå.
Puss och tack till Emelie bestie <3

Bonfire heart

Lyckan när radiolåtar är bra..
Ingen ridning eller promenix igår alls, väderjävel. Idag blev det iaf. en framridningsrunda med Camilla och Linneá och sen red jag och C lite mer när vi kom hem. Bytte hästar eftersom vi har en idé om att kanske hoppa varandras lite. Hon kändes alltså på Nicke och jag på Rosa, jag har oftast en idé om hur en häst kommer kännas bedömt av vad man sett av den, men den bedömningen är ju absolut inte alltid rätt. Inte idag. Rosa är en forna travare och kopplat till det ordet för mig är stark mun och pigg samt oftast lite olydig/okänslig. Jag sjunger som jag vill helt enkelt. Hon var inget av det, mjuka händer och hjälper så trivdes hon, gav tydlig fattning första gången vilket fick henne att hoppa in i galopp hehe.. För Camilla och Nicke gick det fint, brukar ju slänga upp diverse stackare på hans rygg, Nicke såg ut att trivas och båda skötte sig. Skiljer väl runt 15 cm i mankhöjd så det var ju ingen av oss som "kände igen sig."
Får se om det blir något hoppa av någon dag nu framåt ev. träning för Linda på Söndag :)
Bebi-Nicke 2007 i skauwne.

Ikväll ska jag hem till Mathilda i Mullsjö (hon jag red in Balder med) på sexparty. Kan bli spännande eller bara flamsigt, vi får se, kul att göra något HELT ohästigt iaf.

Let it go

Orkade verkligen inte blogga igårkväll för jag kom hem jättesent, därav bilden. Jag och mamma satt nere hos min faster där vi tillsammans fixade mina vinterkängor, mamma har stickat och faster sydde dit det. Var väldigt skeptisk först och tänkte slänga pga, hur sliten ullen var (se bilder till vänster) men nu är jag nöjd :)
Iaf. igår var en typsikt bra hästdag, mötte upp med Camilla i stallet och vi gav oss bort mot Riddersberg för att galoppera. Nicke kändes för första gången på länge lite trött i kroppen, (kan ha att göra med att första ridhuspasset på väldigt länge skedde dagen innan.) Det blev två varv på galoppslingan denna gång av lite olika anledningar men går det inte av sig självt ens första omgången så varför tvinga?
Såhär red vi hehehehe.. Den svarta pricken är ridhuset, ganska exakt 2 km dit, går dock nästan bara att skritta så därför tar det ~20min, dom turkosa prickarna däremot är start och stopp på galoppsträckan, rätt fet ellerhur!? Vi var ute i drygt en timme.
När vi var tillbaka i stallet inväntade jag sadelkvinnan som till min lättnad och glädje instämde med mig om att detta var den bästa sadel vi lagt på hittills och att det definitivt var ett bra köp! Riktigt kul att få kvitto på att man själv inte är helt ute och cyklar heller i sina egna bedömningar. Är jättenöjd hittills med hennes hjälp då hon verkligen intresserar sig, lyssnar och inte vill pracka på en en dyr sadel utan är öppen för allt! Länk här till kontaktinfo: Equipment coach
Var snabbt hemma och åt sen åkte jag till Pia där vi tog med oss Lillan och Nisse ner till ridhuset. Longade en var och sen satt jag upp som ingenting, båda galopperade i båda varven löst. Kul med framsteg, men jag har lite svårt för att sitta upp på nyinridna fyraåringar och bara tuta och köra, när man inte varit med i så stor del av utvecklingen och man tänker själv att dom fortfarande ska vara nervösa över uppsittningen liksom..
Idag stod vila på Nickes schema och jobb på mitt, får se om det blir en skrittur eller promenad imorgon, beror på hur skön sängen är. Jobb 14-22.

Jubel

Nu känner jag igen mig själv, var alldeles för pigg igår. Kunde sova en del inatt ändå (1.30-9.30 med några störningar då kroppen sa "färdig, let's do this!" jag ba "nee inte klockan 3 och inte klockan 6 heller.") Trött som ett jehu nu iaf. vill sova <3 ska försöka kolla på en film ändå efter detta inlägg.
Drog till stallet ganska omgående när jag vaknat där jag fixade iordning allt medan C och L red. Tog in Nicke, av med täcket såg då att han skakade rumpa, sol hela förmiddagen, torrt täcke och som sagt har jag sparat päls över rygg/rumpa, tycker allt han överdriver.. Han fick iaf på sig ett stalltäcke och lite käk så slutade han med de fasonerna.
När de ridit färdigt fick jag dit bremsen ganska smidigt men inte så "bra" klippte ena örat och han shakade lite så bremsen lossnade, fortsatte ändå med ca. hela pannan/mulen/runt munnen utan att han sa nej, började på det örat som var kvar och han stod fortsatt still :D Fick ta inuti med sax och lite halvdant men vad gör det? Sjukt duktig!
Gjorde iordning för ridning och red bortåt ridhuset, var några ekipage där när vi kom, men det tunnades ut under tiden jag red. Började rida fram i närheten av speglarna och varje gång jag red emot och kollade in oss så var Nicke rak som en spik! Både i trav och galopp. Den var mycket oväntad, eftersom vi inte ridit med spegel många gånger i våra liv och jag fått jobba med det förr.
Gjorde en del travökningar på diagonalen för att sedan samla upp honom i en högre form på kortsidan i början på passet. Hann även med halvcirklar i förvänd, skänkelvikning i skritt och trav-skritt-trav-halt-trav-skritt, gjorde en ryggning i en av halterna bara för att checka av, helt rak med eftergift.
Summeringen måste ju då bli; låångt över min förväntan, bra för då kan vi börja mycket längre fram än vad jag tänkt! Kommer lösa manegekort from. v.7 och två månader framåt, då får jag med både sportlov och påsklov då man kan rida dagtid. Tills dess, kondis, kondis, kondis!
Dagen till ära fick Nicke ha på sig sitt nya schabrak som jag fick i julklapp av Sophia!

2014

Har sneglat över tävlingsterminen nu, sökte på dressyr, bara.. Varför? Är sjukt sugen på att nå mina realistiska mål jag satt upp, samt att jag nog inte kommer styra över när Nicke tävlar hoppning i år för jag hoppas kunna hitta någon som vill (och framförallt kan) styra runt honom istället för mig. Detta är en idé i tidigt stadie än så länge, men jag känner att vi suttit fast länge nog nu och behöver förändring.
Korta stunder av mod och beslutsamhet räcker inte på en häst som Nicke, man måste veta och vara säker så gott som jämt.
Det här är vad mitt sikte är inställt på!
Placering i LB, över 60% i LA.
Sen en bonus är att jag vill ta fälttävlanskort i vår/sommar, kommer säkert få ligga på intensiven efter att ha försökt värma upp men, men.

Sultans of swing


Fulklippning.se Pga. inga tävlingar och dumma skär fick Nicke ha kvar ett ländtäcke av päls. Vilken liten bulle han ser ut som på denna bilden btw.. Klippte färdigt centimeter för centimeter idag och nu är det bara lite huvud kvar, det tar jag imorgon med hjälp av Camilla. Har klippt bort ränderna med, lovar.
Blev ingen long eller lösgalopp utan jag red lite, fick lust trots mörker osv. så bara att passa på. Red i dressyrsadeln utan padd idag, kortade lädren ett hål och då blev den genast jätteskön och Nicke kändes VÄLDIGT avslappnad, jättefin i munnen och i sidorna, konstigt. Undra vem som ridit igenom honom åt mig!? Red inte alls länge utan såg bara till att göra några avsaktningar/igångsättningar skritt-trav, tog bara fyra i varje varv innan han gjorde dom riktigt bra. Galopperade något varv åt bägge håll, han var jättenöjd, gick fram och frustade, men liite lång i galoppen just.
Tog även tag i manen idag med, den var nästan färdigryckt bara av att jag kammade ut den.. Tovan deluxe, köpte en kam på Hööks som jag sett rekommenderas i en blogg, den var egentligen till hund och hälften av tänderna lossnade innan jag var klar, men ah den fick ju jobbet färdigt iaf.
Imorgon ska vi till Riddersberg för trim tänkte jag, 3 månader har gått sen Nicke flyttade och vi har ridit inomhus en gång och då var det på tävling. Sen på tisdag intervallgalopp x 3 den rundan jag red sist, har tagit hem runkeeper till telefonen så ni kan få följa med. Ska komma ihåg det imorgon med och se hur långt det är till ridhuset, lika spännande som vanligt!

You say you won't, but I bet you will

Inget ridet igår men jag satsar på dagen vi går mot nu och ridhuset på Måndag. Har ut/insläpp idag, tänkte longa/släppa Nicke en stund och sedan klippa det sista, får se om min vill annars får jag låna. Tvättade muggen lite aggressivare igårkväll för att bli av med skorporna, får se hur benet reagerat på det..Tänkte även snygga till manen, men har ingen bra kam att rycka med, så ska införskaffa det idag plus salva, spolarvätska och olja. Spännande va? 5 timmar kvar nu sen är jag friiii!!!!

Making plans

Vet ni vad? Jag är sugen på att rida igen, det enda som stoppar mig är att det är nattsvart innan jag hunnit till stallet.. Känns iaf. bra med snart endast en natt kvar, lånade en sadel av en kompis idag, en äldre Kentaur (samma märke som den jag lånade sist som låg bra) som känns mycket rejälare i lädret och som sadel i helhet. Min bedömning var att den ligger helt okej med, hoppade upp och red några varv i den idag. Kändes bra för mig med, den är dock 17,5 och inte 17 vilket jag ska ha egentligen, men ska man ha en billig sadel får man ju inte vara för petig, viktgast är att den passar Nicke, för mig är det mer en vanesak.
Hann även klippa lite mer häromdagen tills skären la av IGEN, seriöst ska skicka iväg dom till någon annan denna gång. Så tröttsamt när man tänker att man nog hinner färdigt och ena sidan blir jättefin, sen börjar den tugga likt förbannat.. Inte mycket att göra åt.
Nu framöver är planen att börja rida igen, ordentligt, lösa manegekort på Riddersberg och träna kondis utomhus. Klippa klart hästkraken hade ju med varit gött och bli av med muggen. Ska ta en koll på tävlingsterminen med i dagarna och ta ut sadelutprovaren jag haft och göra med angående dressyråk.
Hepp, hepp ska återgå till bakibaket nu!

RSS 2.0