All the rage

Tog mig i kragen och hoppade lite idag, lyx med ofrusen bana känner jag. När jag satt upp var Nicke helt vild, så fick börja trava nästan direkt med ett par studsgalopphopputbrott. Travade med lätt kontakt och bara bad honom fortsätta framåt när han blev studsig, galopperade sedan i lätt sits ett par varv så han fick stöka av sig. Sen travhoppade jag väldigt små hinder, rullade sedan över i galopp. Höjde till ca. 70 och redan där la jag i bromsen, men jag var ganska snabb på att säga till mig själv att bara sitta, vänta, lägg ner handen, låt honom gå. Då gick det jättebra! Höjde en gång till så det blev ca. 90 hoppade bara hindren varsin gång på den höjden sen var vi nöjda. Galopperade honom i lätt sists och rund form, behövde inte be om något utan bara styra. Så skön känsla när han vill gå av sig själv och inte blir framtung bara för det.
Sen gick det an att skritta en stund, tror minsann vi behöver rida bort till Riddan, både galoppera av oss ute på rakan och jobba igenom honom i ridhuset, kanske tar ridhuset på söndag rent av.
Nu ikväll ska jag till Pia och rida de tre småttingarna, sen kommande helg och veckan därpå blir det så mycket ridning som hinns med på Lindas kusar.

Kommentarer
Postat av: lisa

Ja, jo.. det gör han nog. Men jag väntar tills att det blir "så varmt som möjligt" innan första träningen! ^^

Svar: jo det forstår jag, man kan ju vänta till alldeles innan de ska göra något ansträngande ;)
Offbeat

2014-01-22 @ 20:48:01
URL: http://lisacandemyr.blogg.se
Postat av: lisa

Att köra på Vaggerydsbanan var hur kul som helst! Dessutom var jag ett halvt hästhuvud från att vinna mot Kent, när jag körde Darius! Jag var nära på att skriva historia med andra ord! Hahaha :D

Annars är det väl inte så jättekul. Tycker mest synd om hästarna när allt ska sitta så in i helvetes hårt.. Dom som klagar på nosgrimmor har nog aldrig hört talas om en spärrgrimma och dess funktion!

Svar: Har för mig att den hästen vi hade faktist slog Kent i första "loppet" ;)
Offbeat

2014-01-22 @ 20:50:53
URL: http://lisacandemyr.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0