Fresh start fever

Egentligen borde jag plocka iordning, diska, städa eftersom jag tydligen ska styra med lite förfest imorgon, bara jag och de båda Lindorna men ändå.. Aja brukar gå snabbt när man väl tar tag i det, helst vill jag häva mig i soffan med boken..
Onsdag: Ledig dag bjöd på ridning av två i Ridhuset, Hoppsan var först ut, den har jag inte suttit på innan. Linda varnade för sadeltvång och att den inte ridits så mycket efter vilan den haft. Satt ju upp lite försiktigt och red även försiktigt. (Som jag alltid gör på en ny häst, kanske borde ta för mig mer direkt men vill gärna ge hästen en chans att visa vad den vill och hur den är i det stora hela.) Pigg och framåt i traven och galoppen.. Haha herregud, kändes som sexmetersgaloppsprång. Men efter att Linda tyckte jag skulle gå in på en volt och kräva lite blev den fin. Trevlig och kul med pigga hästar! Red även Caddie, lugnaste turen jag haft på honom hitills, han är mötesskygg så jag var lite på spänn på honom med, men han släppte igenom fint tillslut.
Torsdag: Cornelia i ridhuset, lyxigt att sluta 18 och sitta på häst vid 18.45, framkörd till ridhuset och allt. Gick även det fint, de hästar jag ridit hittills åt Linda har alla varit framåt och självgående och det känns lite som en lyx när man är van vid Nicke. (Nu är jag lite elak för han har piggat på sig en hel del det sista, men ni förstår nog.) Rastade mest av henne för idag gick hon hoppträning för Peter Eriksson och det hade gått bra, så mitt jobb var nog inte helt förgäves ;)
Fredag: Idag var det äntligen Nickes tur att få lite kärlek och ridning. Hade promt bestämt mig för att trimma i ridhuset, insåg de senaste dagarna hur gött det är att glida runt inomhus.. Kom iväg fråmt fyra så det var ljust när jag red bortåt, men det snöade hårda små snöglingor på tvären. Väl i ridhuset var han väldigt fin och dummade sig ingenting trots fyra dagars vila från ryttare. Galoppombyten, förvänd, halter och skänkelvikningar, inget av det kändes speciellt jättelångt ifrån tävlingsform. En av banorna har speglar på hela kortsidan (ridhuset är 80x40 så det är indelat i tre banor, typ) vilket är guld värt att rida förbi och framförallt rakt emot så man ser hur/att hästen spårar och är rak. Bra att rida skänkelviknigarna där med så man ser hur mycket bakbensaktivitet man får. Bra pass helt enkelt, på hemvägen behövdes pannlampa inne i skogen och det var första gången jag red ute i mörker med Nicke. Han skötte sig på långa tyglar och var nog mer än nöjd över att få ha använt kroppen till annat än att försöka stappla omkring i hagen.
Imorgon ska jag verkligen hämta halm, det är så akut det kan bli, rider antagligen hos Pia då med. Mer om det imorgon!

Kommentarer
Postat av: Jessica

Det är i Riddersberg va? Eller är jag ute och cyklar? :P Men vatusan, har de inte hopptävlingar där inne? Det hade ju varit något. Jag menar, det borde ju finns lite bromsutrymme ;)

Svar: Det har dom nångång då och då, fast kanske mest är klubb.. Är ju skolans ridhus alltså landstingets, vet inte det är dom som inte vill ha tävlingar eller hur det kommer sig..
Offbeat

2014-02-03 @ 23:18:06
URL: http://vinna.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0