Heal

Efter en heldag i soffan (efter stall i förmiddags) tillsammans med tacos, cola, chips, godis, tv och Jocke fick jag snilleblixten att det borde vara fruset imorgon så Nickes ben och svans skulle må bra av tvätt. Sagt och gjort thermobyxor på och iväg, kom på ungefär i samma stund som jag startade bilen att vattnet i stallet kanske var fruset, men chansade och hade turen med mig!
Lactacyd på benen och gnugg med svamp och blåschampo i svansen, skölj torka med handduk, sprita, torka, salva. Roligare kan man ha det, men Nicke njuter av allt pyssel även nollgradit vatten tydligen.. Blev ju även lättare av att det är stopp i avloppet och vi inte lyckades "runka" bort det sist vi försökte. (Dirty minds i stallet, japp!) Så fick hinka vatten och slänga ut det.
För tillfället ser det ut såhär och då har jag inte gjort något med det på ett par dagar. Har ju Penicillinsalva kvar men tar tacksamt emot tips! Hade varit skönt med snö och fruset så det hålls rent. Eftersom hästarna har varsin låda i hagen att äta frukost/lunch ur så är det väldigt lerigt och djupt just där då dom står och går där så mycket.

Kommentarer
Postat av: malin

Tvätta med grönsåpa låt den sitta i en stund innan du sköljer bort den. Skölj och torka noga! Smörj med sallitylsyrevaselin. Brukar funka bra! Kram

Svar: Tack så mycket, har fått penicillinsalva men den är mycket envis.. Någon "specialmugg" enligt bakt-odlingen :(
Offbeat

2014-01-15 @ 18:31:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0