Hersonisos

Bokade sista minuten i förrgår och igår landade vi på Kreta. Bokade ospecificerat boende men förväntade oss hamna på hotell kassavetis "som lockar en ungdomlig publik" och var det billigaste alternativet efter ospesat boende. Mycket väl så hamnade vi där men det är okej hittills. Trevlig och tillmötesgående personal framförallt, tex. tyckte vi inte att vi behövde AC på rummet då det var förvånansvärt svalt och kostade extra, men idag fick vi det ändå gratis av vad jag misstänker var hotellchefen. Igår betalade folk 35 euro för hela veckan ;)Stranden intill är sådär och poolen på taket har vi inte ens brytt oss om att kolla in. Imorgon tänkte vi ta oss till en annan strand drygt 2 km bort som ska vara större och finare.
Staden vi hamnat i är en typisk feststad så det mesta är relativt billigt och vänder sig till fattiga ungdomar som vill lägga alla pengar på sprit! Helt okej med billig mat, får jag lov att säga. Vi är inte här för att supa och festa kan jag tillägga om det inte förstods.. Jag som varit i Grekland ett femtontal gånger njuter nog lite extra eftersom det är ett land som ligger mig varmt om hjärtat även om jag drömmer mig bort till Kykladerna och Anti-Paros. Ska försöka komma ihåg att ta lite bilder imorgon att fylla upp bloggen med :)

I lay my love on you

Är så trött att ögonen går i kors, men ska försöka skriva ett ordentligt inlägg nu.
Var i stallet runt nio och tog in Nicke direkt, kopplade släp, knoppade, borstade, redde ut svans osv. åkte mot JFK först framåt 11, då hade Sophia hunnit gjöra en inbakad fläta i mitt hår och Harald hade fixat blinkersen på släpet, bästa stallet, helservice ;)
Mötte upp Elin på JFK där vi tog oss en titt på banorna, köpte fika, letade plåster och hämtade min ryttarpåse från Hööks. Fick två hästgodisar, en människogodis och ett sånt där "galgfodral" till kavajen, toppen för jag hade bara ett innan till två kavajer.
Lastade ut i godan ro och ställde Nicke i skuggan en stund för avsvalning, innan vi sadlade och gick upp till framridningen. Första fem minuterna kändes pannkaka, sen ryckte vi nog upp oss ungefär samtidigt och då kände jag att vi fan visst hörde hemma där. Framridningen var delad så de som skulle rida svårare klass på kandar och grejer red också fram där. Svårt att känna sig bäst då, vilket man gärna vill inför tävling. Kändes hur som helst super efter bara ca. 20 minuter i sadeln så då gick jag ut igen och tog av lindor och ledde ner honom till utanför bana C, ställde oss i skuggan och satt inte upp förrän det snart var dags. Hade märkt att han gick och droppade/släppte ut lite, lite kiss så jag hann bli lite orolig att något var fel. När jag väl blev insläppt i ridhuset hade detta försvunnit ur min tanke, red runt så som man gör i väntan på visselpipan, kände på lite halt, längning och serpentin, fattningar osv. sen slog det mig, att han nog ändå ville kissa, gjorde en "slapp" halt och ställde mig i lätt sits, undra hur fan jag kunde komma och tänka på det, i så spänd situation precis innan starten borde komma. Då kissade Nicke i lätt en minut, säkert tre liter haha.
Sen var vi båda väldigt redo! Varpå vi fick startsignal och Nicke bjöd på väldigt fint! Lyssnade verkligen på mina bedjande sporrbeklädda skänklar. Kändes jättebra även om vi fick något galoppinslag i traven och någon serpentin blev lite stor. I det stora hela kände jag bara för att sitta av, krama och gråta när jag gjorde sista halten!
Gick för att få mitt protokoll innan jag satt upp igen, men det tog sin tid så fick gå tomhänt, men snälla Elsa väntade glatt på det åt mig och kom upp till framridningen så jag kunde läsa det innan det var LA-dags. Fick 6,5-7 rakt igenom! Kunde inte riktigt samla ihop mig inför nästa klass, men fick till både bra förvänd och skänkelvikningar tyckte jag.

Såhär såg LA-klassen ut. Svårigheterna som skiljer sig är mindre volter, (10m) skänkelvikningar, rygga och förvänd. 6/6.5 på skänkelvikningarna, rygga 6.5 och 6/6 på förvända. Bäst var avsakningen till skritt 7,5 och 7 på ökad skritt.
Kände att jag nog kunde klämt ur honom lite mer och att jag kunde varit noggrannare, speciellt hjärnsläpp i förvända, stöttade inte alls så som jag borde gjort och red inte den vägen jag tänkt, hade tänkt göra snävare halvt igenom och kommit ut tidigare på långsidan. Men man lär sig alltid något och nu vet jag att en timme mellan klasserna känns valdigt lite, för att ladda om framförallt.
Hade tidigt i år två mål inom dressyren: placering i LB och över 60% i LA, ena målet uppnått!

Bäst


Se och njut! Det gick såå bra idag, framåtbjudningen fanns väl inte riktigt där helt, men nog svarade han framåt iallafall! Bästa känslan hittills, i LBn slutade vi på 66.724%, väldigt jämna poäng programmet igenom, det var bara fyra starter i denna klass och vi kom tvåa med en placerad då. Såå roligt, kunde knappt ställa om mig inför LAn en timme senare, men även den blev fullt godkänd! Sex starter i denna klass och det var nog inte många denna helgen som hade varit nöjda med att komma just sexa, men med bara en LA tidigare i bagaget och mål att rida på över 60% så är vi väldigt nöjda med 62.105% regionalt därtill. Åh bästa Nicke, lovar att skriva mer när jag kommer hem ikväll men just nu vill mammi bjuda på efterrätt.
La-filmen vill inte bli delad här just nu visst så den kommer också ikväller!

We are all the winners

Nu äntligen är jag med på startlistorna inför imorgon! 13.16 och 14.19 startar vi! Jag är både taggad och nervös, det är en väldigt stor tävling, men som jag förstått det ska vi rida fram i nya framhoppningsridhuset och tävlingen går i gamla framhoppningsridhuset, hoppryttarinna var det här ja! Det ridhuset är 20x40 alltså kommer det inte vara några staket och dommaren kommer sitta på läktaren(?) eller så kommer banan vara avkortad någon meter, vi får se, dommarbiten kommer säkert vara något tittigt iaf. hoppas Nicke är på sånt humör att det taggar honom så han tänder till och inte på krypa ur skinnet eller stå emot humör.
Idag var han huuuur fin som helst! Red ute 20 minuter cirka, flyttade fram och tillbaka över grusvägen och gjorde halter, avsaktningar och igångsättningar. En del av fattningarna var verkligen wow-faktor!
Imorgon innan LB ska jag göra mycket fattningar och skritt/trav/galopp längningar samt halter. Men sen får han en god stund på sig att bara andas och samla krafterna igen innan det är dags för uppvisning. Sen är det ganska exakt en timme till LA då erbjuds han vatten och kläs på med lindor bak och skydd fram igen. Inför LAn blir det 10mvolter och skänkelvikningar och eventuellt något mer som kanske inte var så bra i LB-protokollet. Wish us luck!

Where the lines overlap

Äntligen, tjatig, japp, semester!
Efter jobbet åkte vi en lite shoppingrunda, jag hittade ett par jättesnygga shorts på XXLs rea. Inte fel när man inte tänkt handla alls, köpte en dressyrpisk med.
Lite stressad i stallet som vanligt, tänkte skynda bort till ridhuset för att träna med hjälp av spegeln, i bilen sa Jocke att det var synd att inte han kan mer eller att någon i stallet kan hjälpa mig. Hade tur idag så Sophia var i stallet och hade tid att kolla in mig och Nickus, så vi höll oss hemma på banan.
Det kändes bäst hittills, så himla skönt, lite mer bjudning, sug och tramp i honom. (Inga sporrar, specialbett eller graman.) Red igenom båda programmen och filade sedan på skänkelvikningarna som känns tusen gånger bättre än "förr." Sist jag red LA var ju i Oktober då fick jag 4 och 5 på skänkelvikningarna, är nöjd med allt som är en förbättring på den punkten. Ryggningen kommer nog att dra ner lite, man ska rida in vid B halt vid X rygga ca. 6 steg, sen fram i trav, alltså ingen hjälp av någon vägg, då är det väldigt svårt att backa rakt har jag insett hehe..
Hoppas, hoppas, hoppas att han är på någorlunda humör och går lite fram, hade varit så kul att få testa på det på tävling!
På framridningen på söndag ska jag göra mycket skänkelvikningar för dom blir bättre ju fler jag gör, även tiometersvolterna ska nötas. Eftersom våran bana är ganska djup så blir det väldigt jobbigt att göra så små volter, så jag känner faktist att jag inte riktigt kan öva på dom för mycket hemma. Rygga ska vi inte göra förrän vi är på tävlingsbanan, gav oss senast en 6a, att inte öva och bråka innan alltså. Han vill av någon anledning helst inte rygga och det blir bara sämre ju fler gånger man gör det..
Yiiiiha, jag hoppar här matte, komsi!
Ett smakprov från terrängen, när Nicke ba: "nu får du fan ge dig, din mes."

The ketchup song

Det är helt ofattbart vilken ordning jag har bland mina 90.000 + bilder, skulle behöva anställa någon att sortera ändå eftersom mina tre hårddiskar är fulla och säkert 50.000 bilder går att radera utan att jag någonsin kommer sakna dom.
En läsare önskade inlägg om hästar jag ägt, vilket bara är två, men jag tänkte ändå direkt på denna bilden från 2003 på moster Pias ridbana på Sabina, C-ponny av rasen new forest. Hon gick på bete hos henne en sommar och sedan fick jag ha henne på Vissmålen som min egen i.. kanske ett halvår? Tills Carisma kom in i bilden tror jag det var. Kommer att komma inlägg om henne, och den som väntar på något gott väntar även på failbilderna från terränghoppningen!
Vad det gäller Carisma finns redan ett inlägg som jag inte kan läsa utan klump i magen och tår i ögat, inte så mycket av saknad utan mest över hur mycket jag älskade den där lilla bruna hästen.

Dagen idag då va. Började 7.45 med uppstigning för passning av tvättid. Jocke skötte det mesta eftersom jag började jobba 10, men gick upp som stöd typ, sen gick jag och la mig igen, värt. Det var rätt lugnt på jobbet och vi hann med en hel massa så vid 16 ringde jag chefen för daglig avstämning och frågade om jag fick gå hem en timme tidigare vilket jag fick. Den lyckan! Det krävs inte mycket hehe, 7-14.30 imön sen jävlar äre fiesta!
Jocke hämtade mig på jobbet iaf. och sen styrde han till stallet, han visste att jag inte skulle rida och att det finns fem kattungar där så han kunde tänka sig att följa med, alltid lika trevligt, blir så glad i själen av att se honom och Nicke tillsammans <3 Jocke hade även köpt en flyveil under dagen, uppfostrad pojkvän så att säga. Käkade på Sibylla på vägen hem som änna rediga hillbillys, vet inte varför jag tycker det men jag tycker så mycket konstigt så det är inget konstigt med det. Sova nu, lovar att vara skitintressant och effektiv första semesterveckan iaf. sen får vi se vart det bär av med oss! Imorgon ska jag till ridhuset och skänkelvika framför spegeln, natti.
En annan bild ur samma mapp, lika trött nu som då :')

Dear Maria, count me in

Så himla bra dag!
Gick upp tidigt för att hinna rida Nicke innan jobb, skrittade fram kvarten och red sedan LAn på banan, fuskade med graman idag så han var så fin så. Imorgon får han vila men jag måste dit ändå och spola och torka hans ögon för dom har blivit jätteirriterade av alla flugor :( Ska försöka hinna köpa en ny flyveil med. Vem fan bestämde att det skulle heta så!? Fult ord!
Nicke imorse, "jag orkar inte matte!"

Jobbet flöt på, även om det är sjukt långdraget att jobba 10-18, samma tid imorgon, sen ett morgonpass på fredag sen är jag ledig i 16 dagar, helvete vad gött rent ut sagt! Sen när jag jobbar igen är det bara 15 dagar kvar till Reading! Vilket leder till vad jag hade för mig efter jobbet nämligen en shoppingrunda med Emelie, köpte sovsäck, torrschampo och en pressening fick vi med tag på, all set and ready to go! Så taggad, slog även upp tältet för att kolla så det var helt och lite rent, vilket det var. Har testpackat patronen och den väger bara 12,5 kilo med det man behöver i campingväg. Dör av pepp nu, okej, hajdo!

Caramelldansen

Denna vecka kommer inehålla lika dålig uppdatering här tyvärr. Jobbar 14-22 idag sen 10-18 ons-tors 6.30-14 fredag. Imorgon ska jag hinna rida innan jobbet vilket jag såklart var tvungen till idag. Red ett sjukt seriöst pass ute idag. Har aldrig hänt innan kan jag lova. Skänkelvikningar över vägen, trav halt rygga trav. Skritt till galopp osv. Kändes okej men inte mer. Red igenom LB på banan och det var samma känsla där. Sporre, spö och graman imon? Aktivera, aktivera, aktivera och inte bli sur när det inte händer något.. Bra plan, snäll matte.
Nickes ena öga såg förjävligt ut idag, spolade ur det mesta kletet med hjälp av en spruta och han är verkligen gudasnäll, tog vaselin sen så kanske det inte sätter sig som en flugfestklump i tårkanalen.. Ska försöka komma ihåg att koka koksaltlösning att skölja med och ta med rena handdukar till mitt hjärta, hög tid att byta om och bege sig nu!

Enter the ninja

Jobbisnobbi, jobbat sju dagar, ledig igår och jobbar nu fem till. Inte mycket tid över så att säga, men skriver en kort uppdatering om Nickes senaste dagar. Har anmält till tävlingen så har fullt fokus (nästan) på det.
I fredags red jag med superbettet och Nicke var riktigt dum rent ut sagt. Han ville inte släppa efter så pass att jag kunde ge eftergift och sluta "bråka." Allt var jättejobbigt tyckte han, så han gjorde tvärstopp i galopp och när jag bad om fram utan att ens hålla i så stod han på bakbenen. Stundtals var han jättefin dock och vilka bakben man får, men att han inte bara inser att om han är där så är vi vänner och allt är frid och fröjd. Vet inte om det gav så mycket egentligen mer än mig lite påminnelse om vart jag vill ha honom.
Jag tycker han är lite löjlig faktist, det blir jobbigare och jag kommer åt honom mer och då blir han sur. Det är fel inställning. Ska nog rida på bettet en gång till innan tävlingen, men då försöka vara lite "snällare" från början och se vart det leder. Kanske ta bort remmen under..
Lördagen bjöd på skrittbarbackatur bara lillarundan på 15 min. Men mycket pyssel innan och efter, för att bli kompisar igen. Red mest för att han skulle få gå lite om han hade eventuella spänningar efter bråkritten och efter att faktist ha använt bakbenen dagen innan..
Igår red jag på banan med vanligt bett och red igenom programmen och körde mycket övergångar av alla de slag. Gick inte sådär jättebra och tänker lite att det inte kommer gå alls bra på Söndag. Men so be it, alltid lär man sig något!
Idag var hovis i stallet, det var verkligen på tiden! Har gått knappt sex veckor och han såg redan nästintill katastrofal ut. Men så är det på sommaren, skulle behöva sko var femte typ. Billigt!
Började 6.30 imorse och hade inte en tanke på att jag skulle till stallet direkt efter jobbet, så jag saknade både ridkläder och var jättehungrig så det blev inget ridet idag, istället putsade jag tre träns och två sadelgjordar medan Rolf gjorde sitt.
Eftersom jag jobbar fyra dagar till blir det lite sisådär med uppladdningen inför tävlingen, skulle vilja rida bort till ridhuset och rida skänkelvikningar mot spegeln, men det känns inte som jag hinner/orkar/har lust att stressa bort dit faktist. Det är om det sker ett under och jag vaknar lika tidigt som pigg imorgon.
Tisdag: Nöta skänkelvikningar och 10 m volter.
Onsdag: Rid ut, galoppfattningar och ryggningar
Torsdag: Eventuellt vila beror på föregående två dagar.
Fredag: Rid igenom programmen efter bästa förmåga, så som de önskas vara på Söndag. Nöt på det som behövs.
Lördag: Lätt trimpass, känna på formen och göra svårigheterna i LA:n, (rygga, och galopp från skritt, förvänd vet jag ju att vi kan i sömnen)

Fix

Idag tog jag mig en välförtjänt sovmorgon till kl 8.30, detta resulterade i att jag fick ta stallet efter jobbet. Blev ingen ridning idag men fick lite annat gjort.
Såhär såg ogräset till man ut igår -usch! Ryckte igenom den ordentligt idag, men sparade klippningen till en dag med mer tålamod, det blir bäst då har jag insett ;)
Undra vem som har varit där och käkat? Nicke visste inte vilket ben han skulle stå på när jag rengjorde för det var så skönt tydligen! Det är i virveln på underhalsen..
Han var även svullen i ena ögat så spolade med vatten ur en spruta och försökte pilla ut klegg med papper. Inte lika populärt, men han fick slicksten sen så det var okej.
Han fick även stå och vila och äta lite havre i boxen medan jag plockade iordning i mitt skåp, rullade upp 10 lindor och satte ihop mina träns med varsitt bett och bytte lite pannband och sånt. Gjorde även iordning ett såsom jag tänkte ha på eventuell tävling nästa Söndag. Det nya tränset fast med dressyrnosen på. Tvivlar starkt på att man får ha bling/nitar på nosgrimman på dressyrtävling.
Såhär typ, bytte även till Nickes favoritbett, det jag köpte för 6½ år sen på Hööks, sprengerbettet är han inte alls lika fin på. Han är inte lika mycket märkesnörd som matte. Han tycker även mer om den billiga dressyrsadeln än den dyra hoppsadeln ;)

I thought I might get one more chance..

Stress i stallet idag med, inte som igår, men ändå inte så mycket tid som man vill ha för att känna sig nöjd. Jobbar samma pass imorgon men då får det bli stallning på kvällen istället. Måste få sova!
Skrittade iaf. lillrundan och gick sedan in på banan och red igenom LB:1 och sedan LA:1 direkt, gick därefter.. Men det var vad jag hann och jag ville känna igenom programmen innan jag anmäler. Kommer vara 600 spänn i sjön kände jag idag, men jag har ju 1½ vecka på mig att ändra mig och rätta till det som är dåligt vilket idag kändes som allt. Hehe, hettan gör ju att man knappt orkar tänka och Nicke är som ett gammalt tuggummi som inte ens kan springa i form. Nä skärpning säger jag och det gäller såklart oss båda!
Tvivlar på att det går att rida runt 19 imorgon så det blir antagligen vila, fast fre/lör slutar jag två och inte är det bättre.. Ska iaf. lägga tid på hans ogräs till man och stöket i mitt skåp den dagen han får vila. Godnattis!

Heat

Kom inte upp klockan 6.. Ställde om den till 6.50 och då gick jag faktist ur sängen och satte på en kopp kaffe. Låg sedan i soffan till klockan var åtta och halvsov, åkte till stallet då och skulle försöka hinna med lite ridning innan jag började jobba kl 10. Inte bra att vara morgontrött (läs zombie..) Red la cirka 15 effektiva minuter, jag resonerar som så att det är bättre än inget, och egentligen; hur långa pass kan man rida i mer än 20 grader plus i landet Sverige där hästarna inte är direkt bortskämda med att arbetas i hög värme?
Nej, det fick duga, framskrittning från hagen, avtravning tillbaka till hagen. Vi höll oss på banan vilket alltid känns säkrast under tidspress, jag vet vad jag får och kan avsluta när jag vill. Stod uppe två minikryss med galoppbommar innan som vi tog oss över både så bommarna hamnade innan och efter. Kändes super, visst bommarna hjälper en jättemycket och hindrena var pyttesmå. Men jag känner ändå att jobbet Linda gjort har gett både mig och Nicke jättemycket och än är hon definitivt inte klar.
Själv är jag sugen på att åka till JFK den 20 Juli, men fy fan va dyrt rent ut sagt! 630 för två klasser.. Åh, kan inte bestämma mig och osäker på att efteranmälan på plats funkar på dressyrtävling.. Åker jag dit och rider bara LB kommer jag ju vilja rida LA med, har ju hittills alltid gått bättre i andra klassen liksom. Jockes föräldrar kommer hit den helgen och det hade varit roligt om de fick se oss tävla, samt att det inte finns mycket tävlingar i närheten framåt. Plus att det är en tävling som riktar sig mot yngre ryttare upp til 25 år.. Få anmälningar till "mina" klasser med vilket jag ser som en möjligt ökad chans..
Har fört över pengar till TDB i vilket fall och ska rida igenom programmen i dagarna. Skadar ju knappast att planera för det!

'Cause man we're so far out your comfort zone

43 dagar kvar till Reding fest' 2014
Ska dit med mitt hjärta Emelie!
Vi har bara kvar att boka tåg från Heathrow till Reading. sen är resan komplett! Transport till flygplats klart, flyg bokat, hotellnatt i Reading bokad (fu p-hus/parkbänk,) festivalbiljett köpt. Det största abret är att man måste hämta ut biljetterna inne i Reading centrum och det får man göra tidigast Torsdagmorgon. När man egentligen vill köa för att komma in tidigt på campingen. Åååååh, ryser i detta nu, Sorry you're not a winner - Enter Shikari i lurarna och tankarna på Reading!
Har haft sjuk tur med vädret båda åren jag varit där. Hoppas på samma i år såklart. Ingen gegga utan mer solbränd än man blir i Sverige!
Inte utan min mysse dock!
Sjukaste av allt är att vi i år ska kriga om frontrowen redan dag ett, Enter Shikari spelar nämligen redan på Fredagen. Har du någonsin testat att skriksjunga lungorna ur dig samtigt som du pressas fram mot ett staket av tusentals andra männsikor? Lägg till att sova i tält efter det ;)
Då kan man bli såhär nedstämd mitt i all annan pågående misär..
Eller så tar man ett par öl och festar vidare på livets festival!

Sorry, I'm not sorry

För dålig uppdatering här alltså! Helgen spenderades i Vansbro och Söderala. Jocke simmade simmet och jag missade honom helt från min fotoplats och i målet, så fail! Efter simningen bar det av 20 mil till för att nå Söderala där Jockes mor och far bor. Så skönt att vara där och verkligen bara vara där! Avslappning deluxe, någon annan ser till hästen och inget jobb på schemat. Nu bjuds det på desto mer jobb, har jobbat två dagar av sju i rad sen är jag ledig Söndag sen jobbar jag fem dagar till, men vet ni vad? Jag klarar nog det för sen väntar två veckors underbar semester!
Vi lyssnade på en ljudbok medan vi åkte alla milen och jag vill verkligen rekommendera den; Tunn luft heter boken. Den handlar om en av Mount Everest-expeditionerna katastrofåret -96. Sååå spännande och jag kan fortfarande inte släppa fascinationen över berget Mount Everest! Önskar jag själv hade fett med cash, kondition och kunde det där med bergsklättring!

Fick lite bilder av en annan tjej som var med på terrängen och även hon hade privatfotograf:

Här över de höga kabelvindorna, snygg underskänkel, så pro!
Över vagnen tog vi oss också!

Nicke var jag först hos idag, han var förvånansvärt fin i benen trots ny hage i Torsdags. Mer mat har hittills betytt galliga ben, men ok idag. Skönt eftersom jag haft dåligt samvete som åkte iväg direkt och inte höll igång honom. Red bara en liten sväng ner till Kabe, men vi var svettiga så det räckte och blev över efter det. Ska försöka rida tidigare imorgon, och hitta på något att skriva om med. Ska sova nu och försöka komma ur sängen kl. 6, lycka till till mig själv. Kommer aldrig upp ur sängen om jag inte måste pga. jobb.. Natti!

FUN.

En bild säger mer än tusen ord;

Vi hade så jävla roligt idag rent ut sagt! Hittade sån ridning och red med stora galoppsprång och fick därav bra lägen och Nicke gick av "stort" gång efter gång!!!!
Red en liten bana mot slutet och dom fyra första sprången.. Jag vet inte vad jag ska säga, har jag någonsin ridit så bra på Nicke? Känslan går inte att beskriva, (min mesridning har ju gjort att jag slutat "se lägen" helt..) Får pirr i magen av bara tanken, det gick, vi kunde!

Har lite filmer med, men måste klippa och klistra lite där först och imorgon går bilen mot Vansbro kl 06.00. Är ju inte bara hästintresse i min lilla familj utan imorgon är det en del av Jockes klassiker (ja, i år igen) som gäller. Nu ska jag sova fem kvart i timmen och sen njuta av två helt häst/jobb-lediga dagar! Alltså jag slipper tänka at all. Finns inget bättre när man lever ett liv där det känns som man ofta får planera in i sekunden, men så är det när man vill mycket.
(Kommer komma ett mer ingående inlägg om träningen idag, plus failbilder, håll till godo ;)

Kadinsky

Jobb plus stall har dagen bestått av, har varit välidgt svenskt väder idag, sol, hällregn och åska om vartannat. Var i stallet runt 17 iaf. och när jag precis kom till grinden i hagen kom det en sån knall så jag var säker på att himlen skulle öppna sig. Bestämde mig för att cykla in fast lite saktare än vanligt, eftersom jag kommit fram till att ökad trav, ur form, ända från bete till stall nog inte är så nyttigt för hans ben hehe..
När jag gjorde iordning honom för ridning så upptäckte jag att det visst fanns broddhål i den skon jag tittade på, ja det fanns tom. i alla fyra skor! Haha fattar inte, hur blind kan man bli?
Så ja, vi ska tydligen på terrängträning imorgon! Hade tänkt mig ett hårdare dressyrpass från början men eftersom det blir ganska hårt imorgon så red jag bara igenom honom i alla gångarter vilket gick mycket smidigare än vad jag hade tänkt mig! Har inte ridit ordentligt på bana sen dressyren i Norrahammar. Så guldstjärna till Nickelusen!
Tränset är to die for som ni ser, enda minus är att gummityglarna som följde med var sjukt tjocka, inte skönt nånstans..
Nu ska jag tagga för imorgon genom att göra något helt annat än att häcka här iaf!

Thinking of you

Idag bannemig red jag. Bort till Riddan tog vi oss och galoppade rundan, förbi en hage fylld med kalvar, eller ja hörnet vi skulle förbi var iaf. välfyllt. Höll emot med ytterskänkel och satt ner i sadeln, (står typ alltid i lätt sist ute) så fortsatte han förbi. Det roliga var att han flåsade och kändes lite trött innan, men sen när han skulle lämna dom bakom sig var han motsatsen. Han känns jättefräsch att rida, travade på glatt på hård grusväg, så jag tänker inte lägga någon större vikt på om han är halt eller ej, det visar sig tids nog.
Har kollat lite tävlingar nu igen, funderade på Glommen ett tag, lilla rundan där är 110, 115, 120. Linda tyckte det var perfekt för dom. Tyvärr finns det inga uppstallningsplatser kvar och det är 32 i kö, såatteh. Istället har JFK dressyr den helgen, jag skulle kunna rida LB:1, LA:1 båda dagarna, men vet ni vad det skulle kosta? 1250 kronor. 400 för att anmälan gåck ut idag kl. 18, men seriöst!? Får tänka lite till på det, kanske åka en av dagarna? Jättefå anmälda till de lätta klasserna så det är ju snabbt överstökat om inte annat. Inomhus för första gången, går på 20x40 så det blir lätt att öva hemma dessutom.
Tränset kom idag så imorgon ska ni få se på snyggbilder! Måste bara göra något år manen först.. Ogräs!

Blundar tills jag skymtar lyckan

Dumma tid, varför finns det inte mer av dig? Red inte Nicke igår, mest pga. hunger när vi kom tillbaka från tävlingen, sen har man ju inte världens ork, inte ens efter en väldigt kort tävlingsdag med en klass.
Dagen idag gick åt till; läkarbesök, köp och montering av två nya däck och byte av batteri i bilnyckeln, så nu går den att låsa utan att testa 20 olika vinklar först. Jobbade sedan 14-22, så Nicke fick inte ens påhälsning idag. Imorgon utlovas bättring, ska rida bort till Riddan och ta ett galoppvarv, vi kan behöva flåsa ur lite båda två. Blir inte mer än så eftersom han gått så sporadiskt det senaste. Får se hur det blir med terrängen på Torsdag, saknar broddhål så det måste vara torrt i marken vilket känns som en omöjlighet att det hinner bli just nu.
Någon som vågar gissa året? Issa <3

RSS 2.0