Enter the ninja

Jobbisnobbi, jobbat sju dagar, ledig igår och jobbar nu fem till. Inte mycket tid över så att säga, men skriver en kort uppdatering om Nickes senaste dagar. Har anmält till tävlingen så har fullt fokus (nästan) på det.
I fredags red jag med superbettet och Nicke var riktigt dum rent ut sagt. Han ville inte släppa efter så pass att jag kunde ge eftergift och sluta "bråka." Allt var jättejobbigt tyckte han, så han gjorde tvärstopp i galopp och när jag bad om fram utan att ens hålla i så stod han på bakbenen. Stundtals var han jättefin dock och vilka bakben man får, men att han inte bara inser att om han är där så är vi vänner och allt är frid och fröjd. Vet inte om det gav så mycket egentligen mer än mig lite påminnelse om vart jag vill ha honom.
Jag tycker han är lite löjlig faktist, det blir jobbigare och jag kommer åt honom mer och då blir han sur. Det är fel inställning. Ska nog rida på bettet en gång till innan tävlingen, men då försöka vara lite "snällare" från början och se vart det leder. Kanske ta bort remmen under..
Lördagen bjöd på skrittbarbackatur bara lillarundan på 15 min. Men mycket pyssel innan och efter, för att bli kompisar igen. Red mest för att han skulle få gå lite om han hade eventuella spänningar efter bråkritten och efter att faktist ha använt bakbenen dagen innan..
Igår red jag på banan med vanligt bett och red igenom programmen och körde mycket övergångar av alla de slag. Gick inte sådär jättebra och tänker lite att det inte kommer gå alls bra på Söndag. Men so be it, alltid lär man sig något!
Idag var hovis i stallet, det var verkligen på tiden! Har gått knappt sex veckor och han såg redan nästintill katastrofal ut. Men så är det på sommaren, skulle behöva sko var femte typ. Billigt!
Började 6.30 imorse och hade inte en tanke på att jag skulle till stallet direkt efter jobbet, så jag saknade både ridkläder och var jättehungrig så det blev inget ridet idag, istället putsade jag tre träns och två sadelgjordar medan Rolf gjorde sitt.
Eftersom jag jobbar fyra dagar till blir det lite sisådär med uppladdningen inför tävlingen, skulle vilja rida bort till ridhuset och rida skänkelvikningar mot spegeln, men det känns inte som jag hinner/orkar/har lust att stressa bort dit faktist. Det är om det sker ett under och jag vaknar lika tidigt som pigg imorgon.
Tisdag: Nöta skänkelvikningar och 10 m volter.
Onsdag: Rid ut, galoppfattningar och ryggningar
Torsdag: Eventuellt vila beror på föregående två dagar.
Fredag: Rid igenom programmen efter bästa förmåga, så som de önskas vara på Söndag. Nöt på det som behövs.
Lördag: Lätt trimpass, känna på formen och göra svårigheterna i LA:n, (rygga, och galopp från skritt, förvänd vet jag ju att vi kan i sömnen)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0