Some of these times


Inne på framhoppningen, när jag hade skrittat bort dit från parkeringen så fick startnr. 6 gå in och vi hade 7, hehe bra timing.. Dom har ändå inte någon framridning och det blir mest spänt att försöka rida fram på en gräsplätt med 15 andra ekipage så det var nog lika bäst. Möjligt att jag hade önskat lite längre tid väl därinne, en sen strykning fick det att gå ännu snabbare tills det var vår tur.

Hoppade kryss, räcke, oxer, två gånger var i den ordningen. Kändes fint och inte alls lika motigt som sist. Såhär som bilden över visar hoppar hon när hon får komma i perfekt läge/ lite stort (och vågar gå av där).
Ettan på banan, tvåan var ett räcke som vi kom lite intill men det gick fint, till trean var det lurig väg och vi kom verkligen i sämsta möjliga läge. Eftersom jag inte hade med mig henne i svängen så gick det inte att få fram henne på ett mindre utan vi kom nära, jättenära.
Såhär fint var ändå uppsprånget, men vi lyckades landa på bakbommen. Inte lätt att vända runt helt i ett sånthär språng när man är bebis. Stod ju ungefär still efter den här landningen:

Vi tog oss tveksamt över fyran som turligt nog var ett räcke.
Bästa språnget kommer av den bästa avsprångspunkten. Synd att detta hinder var vänt åt fel håll bara ;)
Sexan, lite intill men bra språng ändå, hade lite mer fart med oss här. Dock tappade jag lite balans i landningen.
Återfått balans, sikte på sjuan HAHAHAHAHA! Ser helt vild ut ju!
Nästa rivning kom här, lite obalanserat från bådas sida och nära. Inte mycket att säga om.
Åttan gick smärtfritt den med och i mål kom vi!

Kritik tack!

We are done

Efter avslutad ritt knäppte Emelie ett par bilder, Soie kom verkligen till sin rätt i knoppar och luva. Jag var nog den enda som var så ambitiös dock, såg ingen annan häst med så fin frisyr.
Dagens resultat; 8 fel, två nedslag. Bästa rundan hittills på tre försök, inte helt framme, men mycket mer än sist, utan tvång. Rivningarna kommer när vi kommer för nära, jag ser det, men hon behöver lära sig både att fortsätta framåt och att backa av själv och man kan inte bromsa en häst som inte tänker tillräckligt mycket framåt. Alltså får hon gå kvar i sin galopp, en av rivningarna var lite onödig, jag kunde nog ha rätat på mig lite till och gjort det enklare för henne att få plats. Men trean var en oxer i en svår sväng (för att vara 90 cm,) landade i fel galopp efter tvåan och ja det sket sig helt enkelt. Men hon är så modig och så duktig! Bara roligt att sitta på och Sophia är ju mer än toppen hon med ;)
Fin som snus är hon ju iallafall! Bilder från banan och förhoppningsvis en film kommer senare ikväll, nu väntar middag på Öxnehaga.

Outfit

Ungefär denna outfit tänkte jag köra på imorgon, luva, schabrak och sadel+magplatta får hon låna av mig/Nicke. Jag byter bara ut skjortan under till min nya blingiga, den bruna Sebos-tröjan lär ju få komma till användning den med! Har ju redan använt hoppkavajen hela två gånger i år ;)
Blir antagligen lite ridning på Nicke imorgon med, Soie ska ju bada och så länge det inte hällregnar så är det ju inte så spännande att kolla på när en häst torkar. Godnatt på er!

Newlyweds

Mm tjena va gott jag har sovit i soffan, smakar blä i munnen. Svårt att vända tillbaka dygnet, vill bara sova och sova och sova mer.
Började dagen med stall, Soie visades för kund idag så jag behövde givetvis inte rida henne. Tur att hon har gått korta pass med mig det senaste, (pga regn) annars hade det känts viktigare med en lugn dag för henne idag innan tävling imorgon. Hämtade in Nicke från hagen och han såg ren ut när vi travade mot stallet, inte för att man kan kolla jättenoga när man cyklar jämte men, men, såg pigg och fräsch ut. Borstade en ordentligare stund än vanligt så han fick torka till lite och sen skrittade jag fram 15 min. ute. Emelie och Osa mötte upp på ridbanan, hon såg lika lite hälta som jag, och både hon och Linda som jag pratat med idag är eniga med mig; en sån liten hälta på bara böjt vänsterspår och knappt då, rider man antingen fram eller bort. Alltså antingen blir det värre för att man rider och då kollar man självklart upp det, eller så försvinner den för att man just håller igång hästen.
Blir nog bra det, var inget bada-häst-vänligt-väder idag så nöjde mig med att putsa sakerna och packa inför morgondagen.
Tog med mig Osa hem efter stallning, gick promme och sedan gjorde jag mig lite snygg inför bröllop i skogen utanför Mullsjö/Sandhem. Vackert var det men jag kunde knappt inte kolla på Mathilda eftersom hon grät och så gråtmild som jag är så smittar det ju av sig!
Riskastning!
Jag och min bestie <3

Åker upp rätt tidigt imorgon, typ till klockan 10 iaf. och badar då. Får nog sikta på att vara i Forserum strax innan ett, hatar att inte veta alls, ponnyhöjder tar ju längre tid än häst med alla prisutdelningar och höjningar men ah, svårt att veta helt enkelt.

Progress

Sånt flyt hade jag idag! Cyklade bort till betet, tog med mig båda hästarna in, precis när jag håller på att binda upp Soie börjar regnet smattra, tog god tid på mig med att göra iordning henne, passade in ett träns och fixade lite. Klädde på mig regnställ också, men när vi gick ut ur stallet var det uppehåll så jag svettades halvt ihjäl såklart. Testade att rida med sporrar (första gången hemma) vilket gav ett jäkla resultat, använde inte spöt en enda gång och behövde knappt mer än kittla med sporren för att det skulle hända grejer! Vi hoppade över krysset ett par gånger idag med och tog oxern som ligger på ~90 en gång med, hon gjorde det super. Testade även ett par galoppombyten eftersom det ofta blir fel galopp efter sprången. Hon fattade vinken och satte en del av dom iaf. jätteduktigt!
Nicke fick gå på lina, började i vänster varv såg lite lite halt ut, mer störd av något än halt egentligen. Hade jag inte letat fel/tittat så noga hade jag inte sett det alls. Bytte varv, inget syns, longerade på en stund i både trav och galopp och släppte honom sedan på ridbanan utan inspänning och kunde då bara inbillningsse pyttelite. Får linda på imorgon igen och känna uppifrån ryggen antar jag. Uteritt och sen känna på lite volter åt vänster på banan i trav, så får det bli! Soie tänkte jag bara skritta ut en sväng samt bada, hon behöver bada minst två gånger innan det blir något tävla av, så det så! Visst, hon kommer gå ut i hage efter och bli smutsig igen men det blir ju inte det där ingrodda och kanske räcker det med en light-bad på Söndag då, det är ponnyklasser först så det blir ingen tidig dag. Knopparna kommer sitta där dom ska och den vita pälsen ska glänsa ;)

Update

Ändrad plan, redan, bio men Jockebocke ikväll! Tophorse har även lagt in tränsen från T de T, så nu är det hemklickat! Fanns bara svart eller havanna och eftersom jag inte fick svar på hur ljust havanna är inom tio minuter så beställde jag det hehe, får bada i olja om det är för ljust, men på deras egen hemsida ser det ut att bara finnas dark havanna och svart. Hoppas det kommer hem till mig snabbare än snabbt :)

Good morning revival

Godmorgon! Inte lätt att ta sig ur sängen idag må jag säga, men två hästar ska (helst) ridas och sen tänkte jag nog sätta mig tillrätta på piren med ett glas vitt. Det har jag förtjänat, även om månades lön ska räcka till semester också. Jag har även förtjänat det där tränset jag tjatat om som tophorse ska få in idag eller på Måndag. Håll tummarna för att jag får tag i ett!
Ska rida Soie idag och göra något med Nicke, tar nog in båda på en gång från hagen så det säkert blir något gjort, alldeles för lätt att skippa ridning när hästarna går på bete, dessutom en bit bort.

Anmälde oss nyss till terrängträning den 3 Juli, så borde nog rida igång pållen och se till att hinna med åtminstone ett konditionspass! Gör en liten reminder här bara för att inte ligga på latsidan!
Fredag: Long, kolla så han är helt ren.
Lördag: Uteritt
Söndag: Vila, tävla Soie.
Måndag: Trimpass
Tisdag: Kondition
Onsdag: Skritta ut
Torsdag: Terräng på Vissmålen :DD Vem vill följa med?
Har inga broddhål i skorna och inga boots! Hjälp, tänk om det regnar? Ska jag ha graman eller superbettet? Men mest av allt; VART FAN ÄR NOSGRIMMAN HAN HAR PÅ BILDEN?

Clear round


Hoppas hon går tvärtom på Söndag, eller ah, gärna nolla men framåt. Detta är alltså 70 cm som vi red i första rundan, hon stod emot något oerhört och jag hade behövt vara mycket hårdare. Måste gå på henne direkt om vi hamnar här, andra rundan var myyycket bättre men då hade jag dressyrspö och det finns ju inte som val på tävling.. Laddar upp den filmen imorgon iaf. hinner inte nu.

Break free

Tjaa.. Vad har hänt sen sist egentligen? Tog in Nicke i stallet (för första gången sen dom blev släppta i skogshagen) i Måndags, märkte då att han inte bara var lite gallig utan mycket, longerade några varv, visade inget i höger varv, men pyttelite markering åt vänster. Han fick då sova i vinterhagen där betet inte är lika bra, det gjorde susen så i tisdags åkte det på lindor och annan utrustning så vi kunde ge oss ut på en lite tur i skogen. Då hade han vilat en vecka, så det är väl egentligen dags att köra igång honom igen. Han fick gå kvar i vinterhagen en natt till. Nu är ju det odlade uppätet på betet så jag hoppas att det inte ska komma tillbaka. Han kändes fin i benen idag. Ska lägga upp ett konditionsschema för Nicke med början nästa vecka. Han ska bli biff och orka hur länge som helst så det så.
I Måndags red jag en D-ponnyn som står i stallet för ridning inför försäljning, blev lite filmat och lite bilder. Längesen man red ponny, alltid lite lustigt att vänja in sig på så korta stappliga steg haha.
The longest day, danskimporterad dressyrponny.
Igår red jag på Soie en sväng eftersom det vankas tävling på Söndag, testade min sadel och det kändes väldigt bra. Tycker min skänkel hamnar lite fel i Pessoasadlarna, så det känns bra att min Butet ligger fint på henne med. Hon var superfin från uppsittningen så jag red inte speciellt länge, rullade över ett kryss ett par gånger. Sedan mötte jag upp Camilla på Ryhov där vi hälsade på stackars Linneá som krossat hälen och väntar på operation.
Får se om jag bygger upp någon liten gympaövning imorgon till Soie, men lutar åt en uteritt. Kanske kan jag lura med mig Emelie på Nicke?
Har en natt kvar nu så idag blev det faktist ingen ridning, resonerade som så att jag har hela helgen på mig och får väl rida två då när jag är ledig. Var på stan idag på jakt efter skor som passar in på ett bröllop, ville ha vita och inte över 400 helst, jag menar hur ofta kommer jag använda dom här?
Ordinarie pris 499 nu 299, som hittat! Blir en blåblommig klänning och vit kofta till det. Mötte även upp Linda idag för presentletning, köpte ju då en present till bruden inte till paret, men jag kan inte vett och etikett och känner ju bara the bride to be. Hoppas det godkänns!

Dagarna går i ett som ni hör och när man kommer iväg till stallet 16-17 på eftermiddagen och börjar jobba 22, så finns inte mycket tid över till datorn. På jobbet är det rätt mycket att stå i nu med så det blir inte mycket slösurf där heller. Nio timmar to go sen jävlar väntar ledig helg!

The grouch

Inloggad på Tävlingsdatabasen och svär över att det inte går att göra en expressinsättning för att anmäla Soie till 90 cm i Forserum på Söndag. Kommer bara felmeddelande så får väl helt enkelt vänta på att pengarna förs över..
Fick lönebesked nyss, inte illa må jag säga, så något positivt, ska köpa två nya däck, flygbiljetter, nyckelskåp och ett träns. Så det så!

Scrollat runt bland kommande tävlingar, finns inga "bra" tävlingar inom den närmsta tiden känns det som. Bra som i lagom långt att åka och bra klasser i dressyr för mig eller bra höjder i hoppning på tävling Linda ändå tänkt åka på. Får huvudvärk eftersom jag inte vet säkert hur jag kommer jobba. Jag vet inte när/hur/vart jag och Jocke tänkt åka under våran gemensamma semester. Tänkte vara spontana med en sista minuten, alltså vet jag absolut inte datum. Bara nångång under v 30-31. Hoppas Div. 2 dressyren blir av så jag får rida där iaf.
Även planer på mer terräng-träningshoppning på Vissis.

Hoppas jag är hemma sista helgen på semestern då Eksjö har tredagars hopptävling, kanske kunde vara en eventuell 120 debut där på Söndagen. Får kolla med Linda på Lördag när vi ska på en gammal klasskamrats bröllop!

Miss Soie

Idag var det alltså dags för Soie att göra sina första hoppstarter i livet. Hon lägger mycket energi på att låta i stallgången (skrapa) till att börja med, sen på tävlingsplatsen tog alla nya intryck ut sin rätt. Hon gick inte fram alls inför 70-klassen och jag lyckades alltså inte ha henne framför mig. Fick ett par bra språng detta till trots på framhoppningen. Inne på banan var intersport-reklamen jättefarlig, för att inte tala om publiken! Travade mot ettan och när hon var rak mot den fattade jag galopp, eftersom ingen av oss tänkte framåt tillräckligt mycket blev det många "stanna i botten, sen hoppa" språng. Felfritt var resultatet men det var ganska dåligt, haha vet ju att vi kan så mycket bättre.
Det var en ganska lång paus innan hon skulle gå igen och till dess fixade jag fram ett par sporrar och ett dressyrspö. Fick lite mer fart under hovarna och mycket bättre flyt i 90n. Fanns dock inte så mycket reglage i galoppen, så vi hamnade för nära en del hinder och det resulterade i tre rivningar. Men att bara hitta flytet och koncentrationen var ju ett stort steg framåt! Och som hon hoppar på oxrarna, sån känsla!

Flygödla i 70 cm.
70 är ju ingen höjd, nära och snett -det går ändå! Elin är fotograf as usual!
Och en print från film i 90!

Always on my mind

Effektiv dag, längesen jag fick skriva det, men nu äntligen, efter en lagom lång och välbehövd sovmorgon blev det omelett till frulle för att sedan åka förbi öxnehaga innan stallet. Där lagade jag mitt röda scapa-schabrak, trädde symaskinen själv och förvånades över att jag visste precis hur man gjorde utan att fundera.. Det blev bra och jag sydde ändå bara dit kardborren som släppt lite här och var, så det syns inte sen när det ligger under sadel. Tänkte ha det imorgon tillsammans med de nya gråa ridbyxorna och röd piké.
Tittade till Nicke på betet och tog sedan med Soie till stallet, hon är allt en bökis att hålla på med. Van vid "stilla (och framförallt tyst) som ett ljus" Nicke ju. Red en sväng på banan bara så hon blev avslappnad och tog tre skutt. Tvättade av hennes svans och brunstkletiga bakben samt putsade bort några gräsfläckar. Gjorde även utrustningen ren och fin samt packade ner det. All set for tomorrow then! Ska bli kul, längesen jag var iväg och hoppade nu och extra spännande på "ny" häst.
Har även hunnit byta lakan, hänga upp gardiner, diska och städa köket. Skönt att ha det gjort innan nätterna kickar igång på Måndagkväll. Det blir inte mycket gjort då mer än det man måste.

Wantie

Alltså det här tränset, jag är kär! Ska definitivt beställa ett såfort Tophorse får in det! Enda minuset är att snokremmens fäste har nitar, tycker dom ser lite malplacerade ut faktist, men en sån ögla tror jag man kan få tag på och byta mot. Får bli Nickes nya hoppträns är jag ganska säker på! Bilderna är lånade från internationalshowjumping.

Troublemaker

Idag fick jag tummen ur och åkte mycket riktigt till stallet direkt efter jobbet. I stallet stod Linnea och Camillas hästar, men ägarinnorna var nowhere to be found. Funderade inte mer över det utan byggde upp en kryssoxer och ett räcke på banan, på varsin långsida, såg ut som en typisk framhoppning.
Precis när jag var klar med bygget kom två flickor på varsin häst, dom hade varit på tur på Sophias pållar, så jag fick Soie framriden och klar. Inte helt fel om du frågar mig, la några varv på att rida ihop oss, sen skuttade vi över hindren, gick fint, oxern var lättare än räcket då hon tryckte sig lite år sidan mot räcket, som att hon kunde tänka sig bryta ut bara jag lät henne, vilket jag förstås inte gjorde. Oxern var inga problem en endaste gång dock. Fina hästen!
Båda hindren låg på ~90 på slutet, räcket petade vi då, men oxern flög hon över med lätthet två gånger. Hon var liiite tjurig i galoppen, så fick inte riktigt till den innan räcket och tänkte att på söndag kommer mina tävlingsinstinkter säga rid, även om det kanske kommer en spark eller bock, här läggs inga volter i onödan, pay and jump eller icke! ;)
Ledde bort både Soie och brorsan Sodi till betet efter avslutad ritt, Nicke och mamma Heidi kom och mötte oss och jag var förstås tvungen att öppna grinden ordentligt för att båda hästar skulle in i hagen. Vad tror ni den gule gör då? "The grass is always greener.. Hejdå matte!" Lunkade helt sonika ut ur hagen.. Morr, fick iaf. då tillfälle att känna igenom honom ordentligt, han är väldigt gallig men jag väljer att skylla på hans nuvarande kost och inte fundera så mycket över det.

I thought you said that you'd come find me

Sitter här med lite halvdåligt samvete, regnade satan innan när jag tänkte åka mot stall, men nu har det varit fint igen i ett par timmar, hade det inte varit jobb kl 7 imorgonbitti så hade det blivit ridning nu på kvällen.. Som om det hjälper att skriva så..?
Åkte alltså inte dit alls idag, imorgon får ridbyxan följa med till jobbet! Så det blir av. Farligt att ha hästen på bete, då måste man ju inte åka eller be någon mocka ens..
Mycket på jobbet det senaste, de andra två girlsen som också brukar göra delar av "mina" beställningar/sysslor har inte varit på jobbet på ett tag nu och jag går fan under snart. Har aldrig förr längtat såhär mycket efter att få gå på nattveckan och inte behöva tänka. Hade lite breakdown igår men det löste bästa Lisisen såklart! Dessutom har det börjat otaligt många nya nu inför sommaren, det är kul, visst, men det tar även mer tid och hjärnkapacitet än när man är 2-3 som vet hur det ska gå till.
Ska hoppa in i duchen nu och sedan sova ovuxet tidigt. Anmälde Soie till Forserum idag med, hon får gå 70 och 90, ska bli minst sagt spännande! Tänkte hoppa henne över dessa höjder imorgon, känna på formen lite, var ett tag sen jag red henne nu ju, sen på lördag får hon nog bara komma ut i skogen och röra lite på sig i skritt och trav-jogg.

We gonna party like

Ja må han leva, ja må han leva, ja må han leva uti hundrade år! Firade Nickes födelsedag i hagen tillsammans med hästkompisarna och Jocke, det bjöds på morötter och äpplen. Finaste, bästa, älskade hästis!


Vet inte alls hur jag ska lägga upp kommande veckor för Nickes del.. Han får nog faktist stå tills på Måndag, ska fundera lite i helgen när jag äntligen är ledig, kolla ut lite tävlingar och planera därefter. Imorgon ska jag hoppa Soie, trimma henne Lördag och sedan blir det PJ i Forserum på Söndag!

Quickie

Mm snabbinlägg lite för sent för att fortfarande sitta uppe. Fyller dagarna med jobb just nu och när jag har tid för datorn är det omkollning av Hart of Dixie som gäller!
Anyway i förra veckan blev det inte så mycket ridet på Nicke, dock gick ju helgens tävling bra, detta till trots, (Nicke är en sån där häst som kan vila ett par dagar och vara mjukare än han var innan.) Jag fick rida lite ändå då jag i Fredags tog några varv på Rally och Hoppsan eftersom dom skulle gå på Lördagen i Svarttorp. Förstörde dom inte iaf, eftersom tre av fyra nollor satt! Tyvärr jobbade jag och kunde därför inte fota..
Svammel nu känner jag, igår fick Nicke gå en liten barbackatur mest för att leta efter ett par solglasögon ja tappade när jag red häromdagen. Ingen lycka där men då fick han ju röra på sig, cyklade bort till hagen på med träns och uppsittning på en sten. Rediga cowboys behöver varken benskydd eller sadel, en smutsig häst räcker!
Idag jobbade jag 8-16 sen åkte jag till stallet där vi efter en stund tog oss bort till "skogshagen" som inte var någon hage förrän några timmar senare. Red sedan bort Nicke i grimma och grimskaft (ännu mera cowboy.) Glada hästar som nu fått ännu mer att äta.
Ptjaa, vet inte vad jag skulle skriva mer för viktigt.. Bilder från våran LB-dressyr ska jag försöka sortera och få upp här! Ska även be någon fota eller filma det senaste Nicke lärde sig. Avslöjar inget, men han är allt en C-ponny fångad i en storhästkropp.
Hur kul att få fota sin egen häst på tävling i full tävlingsmundering med proffsryttare på ryggen!?
Är så nöjd med Linda, hade nog inte riktigt fattat hur duktig hon är innan. Nicke ser så tillfreds ut med henne på ryggen, han ser och verkar lätt lite bekymrad med nya männsikor på sin rygg annars. Jag tror att det är för att jag och Linda rider ganska lika, fast hon är duktigare förstås och har mycket mer självförtroende i sadeln.
Hade tänkt att skriva ett eget tävlingsinlägg men ni får nöja er såhär. Kan även tillägga att jag lastade själv i Söndags! Det är första gången på väldigt länge. Det var en sån lättnad att jag tänkte att han knappt behövde åka till tävlingen ens! Sen när han skulle gå in i släpet efter första klassen gick han på sådär som förr, utan lina, utan någon på kanten som behövde göra något. Åh, den lyckan!

Air


Dagens 110-runda, hade han lyft lite till på vattnet i omhoppningen hade dom varit trea! Resultat: 0+4 alltså.
115-klassen började fantastiskt bra, men på hinder nummer fem ur kort sväng blev läget för stort för att Nicke skulle våga och sköt då bommarna framför sig istället. Sedan hoppade dom fem och sex snyggt (räcke, räcke,) sju var en oxer där det inte heller blev något bra läge så Linda höll i lite så frambommen åkte, hoppade sedan sista räcket utan problem. Summa fel: 8.
Har massa fina bilder men ska dra ett avsnitt HoD så får den som vill se bilder titta hit igen imorgon, eller en annan dag. Inte så kul att skriva här när responsen är noll, eller jo det är "kul" för jag vill ha det nedskrivet helt enkelt. Men känns inte som att det är någon brådska med inläggen liksom..

Hang 'em high

Igår var jag och Nicke hos Linda så hon fick hoppa honom inför Svarttorp, dom skötte det bra som vanligt. Nicke stannade två gånger, men på ett sätt är det ju bra att han gör det men henne med typ, så hon kan "ta det ur" honom och får veta vad som blir så svårt och fel för mig. Stannade bara på riktigt småhinder och det stämmer nog som hon sa att det räcker att säga att man menar allvar och bli lite arg för då börjar han hoppa när han kommer lite utifrån med.
Hon påpekade även hur nöjd han bli när han får komma nära och intill och trycka ifrån med bak, haha, no shit? ;)

Dom är även redo för eventuell omhoppning!

Lovely

Vet inte hur många hästar som tycker det är såhär fantastiskt att bada? Älskar honom ännu mer, när jag ser glädjen lysa i hela ansiktsuttrycket, att lilla jag kan få möjligheten göra stora honom så nöjd <3
Tackar Camilla återigen för hjälp med ombyte och fotografering!
Nu är det hög tid att byta om och cykla mot jobb, fick ett 15-21 pass idag, ska nog stå ut dom få timmarna med sällskap av bästa Klara!

LC:2

Bilder från LCn, Camilla var med och fotade och skötte sig exemplariskt även som hästskötare, dock tackade inte Nicke henne såvärst bra.. Jag lindade bakbenen innan hemfärd och någon meter framför Nicke stod vattenhinken, irriterad på en fluga slog Nicke ut ett framben med väldans fart och drog med sig hinken så hans framskydd och halva Camilla blev dyngsura, behöver jag säga att han var väldigt nöjd med sig själv sen?

Vad tycker ni om denna form i en LC, det lättaste man kan tävla?

Believe

Fiiiiina hästen idag! Bästa dressyrstarterna vi gjort hittills, dock syns det inte i protokollet för det var stränga domare idag kan man säga.. Visst, dom är lika "snåla" mot alla (förhoppningsvis) men jag tycker att det är konstigt om vinnaren i LC får 66% det är det lättaste man kan tävla och det ska räcka att rida bra vägar på en "stadig" häst, formen ska spela mindre roll. Så är jag lärd, men jag kan inte speciellt mycket om just poängsättningen i dressyr.

Nicke kändes mycket finare än igår direkt vid uppsittning vilket var skönt. Hade dryga halvtimmen på mig och då var han framskrittad för hand innan. Kände igenom så att allt funkade mest. Tänkte/gjorde liksom inget speciellt, bästa är ju att rida lika planlöst på tävling som jag gör hemma, så blir det inte så stor skillnad för hästakraken.
Inne på banan var det en enorm lättnad att han inte dog, visst han står emot mer än på framridningen, men jag var varken högröd eller blå i ansiktet efter  avslutad ritt och det var jag ju efter alla starter förra året. Resultatet blev 64,11%. 6-7p rakt igenom, 13 startande gav 4 placerade och vi kom på sjätte plats. Fullt godkänt!
"Ganska lydig men låg i formen. Stäm av mellan skänkel och hand. Låt hästen bära sig själv. Ganska bra vägar. Utvecklingsbar häst vid bärigare form. Lycka till! :)" (Ja, det är en smiley i protokollet!!)

Nicke fick sörpla i sig lite mat och sedan gå in i transporten en stund. Hade ca. 1,5 h mellan starterna. Han kändes inte det minsta trött inför LB och väldigt fin innan domaren blåste i sin pipa och gav mig start, då dog han. Försökte säga till honom ordentligt vilket gjorde att han fattade galopp i travdelen, vilket såklart gav låg poäng just där. Men efter det gick det bättre så det var väl nästan värt det. Förutom att jag fick en 4 där och 5 på volten efter då vi fortfarande var osams, så var det 6-7 rakt igenom i detta program med. Kändes bättre denna "runda" men blev väldigt besviken när jag fick protokollet 62% och in på fjärde plats av de fyra som redan startat klassen. Så deppigt när man är nöjd.
"Ostadig i sin form. Behöver komma in mer på tygeln, speciellt i början. Noggranna vägar."
Stannade kvar och kollade på vissmålenekipagen och när Jessan red som nummer 16 så låg jag fortfarande fyra, snacka om att självförtroendet och den nöjda känslan kom tillbaka! Det var 26 starter i klassen så vi åkte hem med Nicke. Sen åkte jag tillbaka, innan jag åkte hem och kollade hur det hela slutade, då hade så gott som alla individuella startande petat ner oss och vi slutade på en tolfteplats.
Väldigt nöjd med Nicke och skönt att bjudningen iallafall börjar hänga med in där det gäller. Får verkligen mer och mer blodad tand för det här. Tänk om det nångång framöver går att hålla i lite mer och rida upp formen, längtar efter att få försöka!

I'm sorry, that'll never change

Finally väntar en ledig dag och den innebär tävling! Det var längesen sist, februari närmare bestämt, förra dressyren var i Oktober. Sååå taggad! Ska äntligen få använda min blingskjorta och blingskärpet <3
Jobbet gick snabbt idag och därefter åkte jag förbi Charlies, köpte ett par nya Pikeur Lucinda, bästa ridbyxorna! Mamma har lovat att bjuda på dom, tack! Jocke ringde när jag just parkerat utanför och det visade sig då att han var på Maxi, sammanträffande? Hör och häpna så kom han in en sväng och köpte "show socks" från kingsland, och en "knoppkam" till mig. Tackar för det med!
Köpte även ett par vita handskar, skillingarydsalva och en flyveil. Bara att passa på när det är 25%. Charlies-Nettan visade mig en film på Cajsa (häst jag och Erica ridit in) när hon hoppade 130 felfritt i Grevlunda! Så roligt att se hästar man haft å göra med, dock tänker jag alltid på dom som spända, outbildade treåringar så det är svårt att fatta att dom faktist inte är det idag.
Stallet var ganska snabbt överstökat även om jag la typ en halvtimme på en fästingjävel, den sprack när jag försökte ta bort den, sen var det lögn att få bort den eftersom den var helt platt. Försökte både med pincett och dån där ögla.. Får se om jag lyckas imorgonbitti. Red en kortis med, han kändes sådär, men det är bättre att rida länge innan första klassen imorgon, än att rida länge idag så han är "trött" redan vid uppsittning. Tror jag iaf. hehe. Lite bra med eftersom han gått så hejdundrande bra i veckan så att mina förhoppningar skjutit i höjden, (som vanligt) så det var nog bara bra att han tog ner mig på jorden igen hehe. Har putsat och packat allt men Nicke fick ingen speciell rengörning, svansen är redan ren och ju mer man gör idag ju skitigare är han väl imorogn, right? Åker dit till 7.30 typ, ska lasta senast 9 så han hinner bli både ren och knoppad :)
Nu ska jag försöka komma i säng snart. Håll tummarna för oss imorgon!

Woopido

Inte van att jobba morgonpass såhär många dagar i rad, stubinen är kort och orken existerar inte. Det är "bara" imorgon med och då får jag ju iaf. en halvtimme till sängen.. Min första start på Söndag är nu flyttad till 10.46 så jag behöver ju iaf. inte gå upp omänskligt tidigt. Men sovmorgon får vänta på sig till Måndag och riktigt ledig är jag inte förrän på Tisdag. Längtar!
Idag vilade Nicke och jag var rätt lat i stallet, tvättade bakbenen ordentligt, han har nästan vart lite skorvig under skydden det senaste. Skurade med hibiscrub och skurborste, sen var det stopp i avloppet så då tog jag inte frambenen, orka gå ut och ställa sig liksom..? Putsade av sadeln ordentligt vilket den behövde, såg dock att den var lite trasig i en söm, alltid tråkigt men bara att hålla koll på så det inte går upp mer antar jag.
När jag lämnade stallet kom jag att tänka på att jag ju vill ha min svarta hjälm på söndag eftersom min dressyrkavaj är svart. Jobbigt att den var i Tunabo då, åkte dit exprä för den och fick inte alls min lugna hemmakväll som jag hade tänkt. Så kan det vara, visade träningsfilmen för Pia hon tyckte det var super förutom att han är lite rak. Ska tänja iegnom honom lite imorgon, inte för hårt dock, inte roligt om han har träningsvärk på söndag ju ;)
Annars funderar jag mest på hur det ska gå att ta Nicke direkt från hage till tävling, utan det obligatioriska kvällsbadet och flätandet som gör att han vet att något är på g! Han har (peppar, peppar) hållt sig väldigt ren hittills under en vecka på bete och jag tänkte bada av framben och "sadelområdet" imorgon.
Finaste vackra!

Glad to see you go

Kort och koncist inlägg sist hehe, hade inte redit tid där men ville kasta upp filmen. Ridpasset igår tycker jag gick väldigt bra, skritt och trav bort mot Riddan utan krav. Emelie och Osa var redan där. Red igenom LCn först och tränade på den svåra delen jag la upp bildbeskrivning på. Sen gick vi över till 20x60 banan, (frågade ett liten barn på B-ponny om jag fick dela bana med henne för jag skulle tävla på så stor bana på Söndag. Svaret blev att hon självklart kunde byta bana så jag fick vara ifred och hon undrade vilka program jag skulle rida. Finns väluppfostrade ponnyungar med ;)
Red igenom LBn en gång, tyckte det flöt på bra. Red ett par 15m volter och ökningar på diagonalen därefter, det ingår åt båda håll i programmet. Nicke har en del galopp som man kan plocka fram, men den blir lätt bara lång, inte så rund och avsaktningarna blir därefter då såklart. Red det sedan en gång till och då filmade Emelie. (Se inlägg nedan.) Vill såklart jättegärna ha kommentarer och hoppas jag får film på Söndag med så man kan jämföra, detta tycker jag blev en bra "mall," klart man alltid kan ännu bättre känner jag. Men jag är inte så van vid det här med dressyrtävling eller ens programridning. Går han så på Söndag är jag väldigt nöjd är väl det jag försöker få sagt egentligen! :)
Idag ställde jag upp en liten tre-studs på volt, för att få med ännu mer bakben i galoppen "gratis." Det skötte han galant och var dessutom allmänt fin redan under uppvärmningen. Det känns så väl när man ridit noggrant några dagar.
Har dock tyckt att han är lite flåsig när man ridit på sistone, speciellt hörs det i skritten redan när man sitter upp och tar tyglarna efter framskrittning. Testade att rida utan nosgrimma idag men han flåsade lika mycket. Alltså han är liksom inte andfådd utan bara andas väldigt ljudligt. Vet inte om det är något man bör kolla upp när han i övrigt är som vanligt. Men man kan ju fundera och spekulera i allt. Kan ju inte direkt vara kondisen som brister när det är i skritt vid uppsittning i princip..
Tanken är att han ska få lite mer sammanhängande vila efter svarttorphelgen och sedan konditionsträning på det. Det kanske jag inte skrivit här förresten! Har anmält Linda och Nicke till 110, 115 i Svarttorp på Söndagen. Kan inte åka på Lördagen för att jag jobbar, så det får helt enkelt bli dom klasserna. Om dom inte vinner då ska vi gå ner till 100, 110 tävlingen efter för Linda är sugen på en blågul haha!

Training

 
Gårdagens ridning! Kommentarer please!

Waiting for a chance

Jobb 6.30-14 idag. Under tiden har Nicke fått nya skor, det behövdes verkligen. Var tveksam till om de ens skulle sitta fram till tävlingen i Söndags, så det var verkligen på tiden. Har även kollat upp så att släpet är ledigt på Söndag. Nicke måste ju numera åka brett vilket gör mina valmöjligheter ännu mindre och snålare än innan. Hade varit så skönt att ha ett eget, men det har jag inga pengar till och jag är redan skyldig pappa två bilar. Kul, älskar att tänka på det.
Just nu väntar jag på att min bil ska komma hem så jag kan åka till stallet, ska linda och snygga till Nickelusen och sedan ge mig bort till Riddersberg där Emelie möter upp. Blir nog mest trim av LB:2an eftersom jag behöver stor bana för att pränta in den ordentligt! Visst man kan öva in ett 20x60 program på liten bana, men när man har en lat häst som kräver sin ridning så blir det väldigt stor skillnad när man ska länga 15-20 meter till på diagonalen osv.
Detta är ur LC:2, (bilder lånade från stallbacken) tycker det är VÄLDIGT svårt att hinna med här. Så detta ska slipas på inför Söndag med, men 20x40 bana har jag ju som tur är utanför stallet!
Förresten känns det knappt som min rygg vill rida alls idag, har inte tänkt på det när jag stått upp på jobbet, men nu när jag satt mig ner = aj!

Do me with a tommy gun

Startlistorna har kommit inför Söndag, i dagens första klass LC:2 rider jag som nummer två, kl 9.08. Lagklassen går i LB:2 och där startar jag *trumvirvel* 14.16. Ja, i dressyr kan det vara värre, det är inte ens många starter för dagen, men fem timmar när man är hoppryttarinna..
Idag har jag i varje fall fått grymt mycket gjort! Började med att köra Jocke till jobbet så jag var uppe i tid, satte mig med jobb-e-kurserna när jag kom hem, så nu är dom ur världen för ett år framåt. Vidare åt jag frukost tillsammans med Hank Moody, för att sedan plocka i ordning här hemma och sorterade smutstvätt inför tvättiden. Åkte till mammi och åt lunch och var sedan och kollade på gardiner, för att avsluta med att släppa av henne vid bussen. Vidare mot stall där jag plockade iordning grejerna som var med på tävling, bar bort alla hinder på banan och red sedan igenom båda programmen. Skrittade igenom LBn som framridning, sedan red jag igenom båda programmen två gånger var, "på riktigt."
Han var riktigt skitfin faktist, första ordentliga trimmet på lite för många dagar, men inte kändes det. Imorgon blir det Riddersberg om det inte hällregnar, då får vi se vad det blir. Har bokat in Emelie för lite filmning av programmen, då kan man ju öva utan häst och se vad man behöver förbättra.
Efter stallet har det varit lite lugnare fart på mig, bara tvätt nu då, som ska hämtas snart. Och hängt upp en gardin, äntligen, bara tre fönster kvar då. Kan fan inte bestämma mig för hur jag vill ha det. Att det ska vara så svårt!?
Rätt nöjd med att få gå på bete!

Och innan jag ens tryckt på publicera så är det bara tre timmar mellan mina starter, det är bra att känna tävlingsledaren! (Visste om att det fanns en strykning så bad att få bli uppflyttad dit.)

Longing

Helt.slut.se jobbade 7-15.30, inventering idag, brukar vara klara till 13, högst.. Vi var alldeles för få och när det var klart skulle jag göra en beställning. Skitkul, alla tummar upp, leende från öra till öra osv..
Cyklade tillslut hemåt iaf. sov lite middag innan stall och sånt. Nicke hade överlevt första natten ute och fick följa med Rosa/Camilla och Basse/Linnea ut på skrittur, jag red barbacka och det var mycket mysigt och tjötigt. Han var inte alls lat eller ens märkbart trött, vilket såklart är mer än okej med mig! Hade en plan för veckan fram till tävling, men imorgon känns som det skiter sig lite, vi får se!
Tisdag: Oklart
Onsdag: Trimma igenom programmen hemma, nöta det som behövs.
Torsdag: Ridderberg trimma in LBn på 20x60 bana, nöta det som behövs.
Fredag: Vila.
Lördag: Skritta ute, trimma igenom, tänka igenom programmen 108 gånger.

Längtar sååå!

All time high

Resumé av gårdagen innan vi skriver om dagen idag då: Linda hade ridit färdigt sina när jag anlände, så vi drog ganska omgående till Charlies där jag inhandlade luva och schabrak (eftersom det inte fanns någon sandfärgad luva fick det bli ett nytt set.) för under 400:- Eskadronschabrak och Scarpatimössa. Gillar!
Red sedan typ 15 minuter, tog fyra språng vilket han skötte galant. Badade av honom i regn och åksskuren som var, varför inte lite extra vatten liksom? Putsade flätade och lindade, allt i egen takt, så skönt att komma igång tidigt och kunna vara noggrann och låta allt ta tid <3
Hämtade sedan hästskötar-Elin som sov över här för att kunna hålla Nicke medan jag fotar, kul jobb ;)
Såå fina i blått, och pannbandet jag fick av Emelie som krona på verket!
Framhoppningen till 100-klassen var det sämsta på hela dagen, Nicke ville verkligen inte kliva av stort på oxern så han satte sig i den två gånger. Bra uppladdning, Linda funderade nog på vad fan hon hade tackat ja till. Hehe.
Dom hittade iaf. ett sätt att samarbeta och Nicke går alltid bäst om den på ryggen är lite arg på honom, alltså satt nollan, en sväng i omhoppningen blev inte som tänkt, men det räckte ändå till en fjärdeplats! Mäkta stolt matte kan jag lova. Hann ju bli ganska nervös när han stannade så bestämt på framhoppningen.

Sista i grunden, sen fram på fem istället för sex språng, say whaat?
Sann omhoppningsanda här alltså!
Lastade in honom eftersom Linda hade fler hästar på lut så fick Hoppsan ta emot Nickes rosett. Det var han lite besviken över men lät det inte synas. Han är ju en karl.
Varm och svettig dag gjorde att studsen i hovarna bara räckte till att vara fin på framhoppningen inför 110. Nejdå nu överdrev jag, två bommar föll, på tvåan kom han nära och med den nyfunna farten blev det svårt att hinna med allt, på femman kunde han dock mycket väl lyft på hovarna lite mer.
Han var nöjd med sig själv och Linda blev inte avskräckt, jag är mycket nöjd! Så kul att få titta på för omväxlings skull. När vi kom hem fick Nicke den bästa belöningen en häst kan få tror jag. Bli utsläppt bland massa gräs och kompisar och får sova ute för första natten i år.

RSS 2.0