Believe

Fiiiiina hästen idag! Bästa dressyrstarterna vi gjort hittills, dock syns det inte i protokollet för det var stränga domare idag kan man säga.. Visst, dom är lika "snåla" mot alla (förhoppningsvis) men jag tycker att det är konstigt om vinnaren i LC får 66% det är det lättaste man kan tävla och det ska räcka att rida bra vägar på en "stadig" häst, formen ska spela mindre roll. Så är jag lärd, men jag kan inte speciellt mycket om just poängsättningen i dressyr.

Nicke kändes mycket finare än igår direkt vid uppsittning vilket var skönt. Hade dryga halvtimmen på mig och då var han framskrittad för hand innan. Kände igenom så att allt funkade mest. Tänkte/gjorde liksom inget speciellt, bästa är ju att rida lika planlöst på tävling som jag gör hemma, så blir det inte så stor skillnad för hästakraken.
Inne på banan var det en enorm lättnad att han inte dog, visst han står emot mer än på framridningen, men jag var varken högröd eller blå i ansiktet efter  avslutad ritt och det var jag ju efter alla starter förra året. Resultatet blev 64,11%. 6-7p rakt igenom, 13 startande gav 4 placerade och vi kom på sjätte plats. Fullt godkänt!
"Ganska lydig men låg i formen. Stäm av mellan skänkel och hand. Låt hästen bära sig själv. Ganska bra vägar. Utvecklingsbar häst vid bärigare form. Lycka till! :)" (Ja, det är en smiley i protokollet!!)

Nicke fick sörpla i sig lite mat och sedan gå in i transporten en stund. Hade ca. 1,5 h mellan starterna. Han kändes inte det minsta trött inför LB och väldigt fin innan domaren blåste i sin pipa och gav mig start, då dog han. Försökte säga till honom ordentligt vilket gjorde att han fattade galopp i travdelen, vilket såklart gav låg poäng just där. Men efter det gick det bättre så det var väl nästan värt det. Förutom att jag fick en 4 där och 5 på volten efter då vi fortfarande var osams, så var det 6-7 rakt igenom i detta program med. Kändes bättre denna "runda" men blev väldigt besviken när jag fick protokollet 62% och in på fjärde plats av de fyra som redan startat klassen. Så deppigt när man är nöjd.
"Ostadig i sin form. Behöver komma in mer på tygeln, speciellt i början. Noggranna vägar."
Stannade kvar och kollade på vissmålenekipagen och när Jessan red som nummer 16 så låg jag fortfarande fyra, snacka om att självförtroendet och den nöjda känslan kom tillbaka! Det var 26 starter i klassen så vi åkte hem med Nicke. Sen åkte jag tillbaka, innan jag åkte hem och kollade hur det hela slutade, då hade så gott som alla individuella startande petat ner oss och vi slutade på en tolfteplats.
Väldigt nöjd med Nicke och skönt att bjudningen iallafall börjar hänga med in där det gäller. Får verkligen mer och mer blodad tand för det här. Tänk om det nångång framöver går att hålla i lite mer och rida upp formen, längtar efter att få försöka!

Kommentarer
Postat av: emelie

känner rent spontant att det va ganska snåla poäng, har ju sett de andra tidigare ritterna och tyckte detta va bäst hittills, stadigare, mer jämn i tempot mm.

2014-06-10 @ 10:11:32
URL: http://komkoma.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0