Glad to see you go

Kort och koncist inlägg sist hehe, hade inte redit tid där men ville kasta upp filmen. Ridpasset igår tycker jag gick väldigt bra, skritt och trav bort mot Riddan utan krav. Emelie och Osa var redan där. Red igenom LCn först och tränade på den svåra delen jag la upp bildbeskrivning på. Sen gick vi över till 20x60 banan, (frågade ett liten barn på B-ponny om jag fick dela bana med henne för jag skulle tävla på så stor bana på Söndag. Svaret blev att hon självklart kunde byta bana så jag fick vara ifred och hon undrade vilka program jag skulle rida. Finns väluppfostrade ponnyungar med ;)
Red igenom LBn en gång, tyckte det flöt på bra. Red ett par 15m volter och ökningar på diagonalen därefter, det ingår åt båda håll i programmet. Nicke har en del galopp som man kan plocka fram, men den blir lätt bara lång, inte så rund och avsaktningarna blir därefter då såklart. Red det sedan en gång till och då filmade Emelie. (Se inlägg nedan.) Vill såklart jättegärna ha kommentarer och hoppas jag får film på Söndag med så man kan jämföra, detta tycker jag blev en bra "mall," klart man alltid kan ännu bättre känner jag. Men jag är inte så van vid det här med dressyrtävling eller ens programridning. Går han så på Söndag är jag väldigt nöjd är väl det jag försöker få sagt egentligen! :)
Idag ställde jag upp en liten tre-studs på volt, för att få med ännu mer bakben i galoppen "gratis." Det skötte han galant och var dessutom allmänt fin redan under uppvärmningen. Det känns så väl när man ridit noggrant några dagar.
Har dock tyckt att han är lite flåsig när man ridit på sistone, speciellt hörs det i skritten redan när man sitter upp och tar tyglarna efter framskrittning. Testade att rida utan nosgrimma idag men han flåsade lika mycket. Alltså han är liksom inte andfådd utan bara andas väldigt ljudligt. Vet inte om det är något man bör kolla upp när han i övrigt är som vanligt. Men man kan ju fundera och spekulera i allt. Kan ju inte direkt vara kondisen som brister när det är i skritt vid uppsittning i princip..
Tanken är att han ska få lite mer sammanhängande vila efter svarttorphelgen och sedan konditionsträning på det. Det kanske jag inte skrivit här förresten! Har anmält Linda och Nicke till 110, 115 i Svarttorp på Söndagen. Kan inte åka på Lördagen för att jag jobbar, så det får helt enkelt bli dom klasserna. Om dom inte vinner då ska vi gå ner till 100, 110 tävlingen efter för Linda är sugen på en blågul haha!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0