Vänta

Hållt mig undan från ridning både Fredag och Lördag. I Fredags red Linda en tur på Nicke åt mig och igår vilade han. Var lite för slö i stallet helt enkelt för att hinna innan jag började kl 14. Idag däremot blev det ridning för hela slanten. Ridhuset stod på schemat, även om jag sov lite längre än jag tänkt mig och fick ge lunchen när jag kom och därför göra alla stallsysslor innan jag kunde rida så hann jag medan det var ljust ute. Han var trött på vägen bort trots vilan igår men väl framme på bra underlag så var han fin! Galopperade mycket. Nåt helvarv (eftersom jag återigen var helt själv där) samt byten där han fick vänta på min signal, inte bara kasta om benen och slutor mot spegeln, följt av helt rakriktad häst. Det är mycket svårare att ha en helt rak häst än att "göra något." Bara rida rakt fram, alltså, det mina vänner är svårt! Men när man slutar se bakbenen i spegeln för att dom är exakt bakom frambenen, då jävlar känns det med, så rätt!
Tog en skrittpaus som innehöll bakdelsvändningar, har läst på lite och tittat på youtube nu ikväll och jag har nog gjort lite fel. Vänt för mycket för ytterskänkel och inte så mycket för vikt och blick. Får testa igen nästa tillfälle. Roligt med "nya" saker att hitta på. Galopperade lite till sen och testade att rida skänkelvikning i galopp för första gången vad jag kan minnas. Det gick förvånansvärt enkelt. Sen var han ju inte direkt rak som en planka eftersom han byter då (iaf. när han är på det humöret han var idag.) Men det var nära nog för att bara vara test! Älskar verkligen att sitta med spegeln som coach helt ensam <3
På hemvägen var han väl framme med. Vill helst sitta med bara lite lagom stöd i handen och inte behöva tjata med skänkeln. Det får man allt som oftast göra påväg från stall och på banan hemmavid. Är tacksam för att inte alltid är sådan samtidigt som det hade varit skönt om han aldrig var sådan. Men han är ju ingen piggelin bara en buselin så man får ta honom lite som han är, mitt hjärtegull.

La även på det nya täcket jag bytte till mig idag, 145 var för stort, så tänkte köpa ponnystorleken 135 men det fanns 140 så chansade och tog det, satt som en smäck och halsen är ultralång för att hästen ska kunna ta ner huvudet och äta fast man satt fast det i grimman. Alla tummar upp, riktigt tjock gostäcke att ta på svettig eller nyduschad häst. Just nu halva priset på Granngården. Ordinarie pris är 949 så rätt saftigt annars. 475 riksdaler är ju ingenting dagen innan lön ;)
Köpte även foder när jag var där sist, tycker han funkar väldigt bra på detta hittills. Han får väldigt lite dock, så det gör nog egentligen varken från eller till. 4 dl om dagen uppblött till gröt. Sen får han fodersalt, MSM och linfrökaka till det.
Egentligen skulle han nog inte må dåligt av noll kraftfoder men eftersom han får lite tillskott så måste det ju finnas något gott och skölja ner det med. Samt att jag tycker synd om honom om han inte skulle få när de andra hästarna får. Dock hade jag gärna nöjt mig med kraft en gång per dag, vid insläpp. Gillar inte tanken på att de på tom mage kastar i sig på morgonen och sen får gå ut till höt. Som att be om foderstrupsförstoppning..

Masterpiece

Borde lyssna på min kloka pojkvän och sova, but yet here I am.. Red så jävla vilt idag att en sko flög sin väg! Galopprundan med Emelie och Tora, första varvet stark och en del bus, andra varvet gasade jag på i den uppförsbacke som finns, inget bus då men på "upploppet" alltså herregud... Satt ganska löst så att säga! Sparkade bakut för att sedan dra ner huvudet och bocka flertalet gånger, plus hård som en sten i munnen, haha! När jag väl fick tag i honon gick han som en ostbågsbanan med kroppen och ville trycka sig ner i diket.. Varför SÅ livsglad??
När vi skrittade över stallplanen upptäckte Emelie att Nicke bara hade tre skor så vi skrittade hela vägen hem där jag plockade fram hans förra sko som satt som en smäck! Bara att spika dit, var ju bara ca. 3 år sedan jag slog på tappsko. Hoppas han överlever. Fick beröm av hovis för att jag hade fixat det innan han ens hann ringa tillbaka (lämnade meddelande på vägen hemåt) "Du e redig du!" "Ja, vi ses i december."
Mästerverket!

Do I wanna know?

Tjeeena, här vare inte så livat.. Fortsätter fylla i min lilla riddagbok, efter träningen för Mickan i Lördags blev det promenad för hand på Söndagen, eftersom jag hade en sjuk träningsvärk. I Måndags red Camilla ut och igår red jag en kort sväng, med fokus på samma som på träningen. Red slutor i trav längst grusvägen bortåt och hemåt där han har mycket bjudning längde vi och kortade. Tog även en galopp där det iiiinte saknades bjudning iallafall..
Idag jobbade jag och hade därför planer på att ta oss till ridhuset, vilket jag också fullföljde. Han var riiiktigt fin redan på vägen bort, tänkte framåt och gick med luftiga kliv, (ja, för att vara Nicke alltså.) Väl i ridhuset så jobbade jag med slutor i trav och galopp mot spegeln och att inte ta hjälp avv innertygeln i slutorna. Sjukt svårt och jättejobbigt! Galopperade på något helvarv, (det är obligatorsikt när man har ridhuset för sig själv, haha, annars håller jag mig på 20x80 banan med speglar.) Lite byten och förvänd, -rak häst i bytena.
Tog sedan en skrittpaus och gjorde försök till bakdelsvändningar. Tyckte det kändes MYCKET bättre än på träningen och såg inte så tokigt ut heller. Kollar ju typ bara vad han gör med benen, inte så mycket form eller så. Men för att det ska bli en så måste dom ju vara både ställda och eftergivna i båda sidor! Så kan inte ha varit helt fel ute. Avslutade med att korta ihop och länga, korta ihop, länga på volten. Behålla takt, stöd och form. Det gick inte så bra som när Mickan står på mitten och säger hur mycket man ska be om och när det är bra liksom. Men godkänt travade upp och gjorde lite halter med, satt fint. Knäppte sedan på reflextäcke och pannlampa och red hem igen.
Mådde illa när jag red till ridhuset, men inte när jag red hem med pannlampa och kolsvart, kan det vara skymningen som är så jobbig för mina ögon..?
Imorgon blir det ridning i dagsljus och åtminstone två repor i galopp i samma krokar som vi var idag.

Pretty fly

Idag mår man.. Känner mig bakis, vet inte om det räcker för att beskriva tillståndet ens.. Red som sagt för Mickan igår, jobbigt pass för både häst och ryttare. Sån jävla träningsvärk idag och såå svettig igår.
Har ju inte trimmat sådär jätteordentligt på sistone och det märktes. Fick jobba mycket slutor i trav och galopp. Hände knappt något i början och i slutet var dom inte i närheten av vad vi kan. Ska verkligen rida igenom mer inför nästa träningstillfälle även om det känns som om detta var vad jag behövde. Lite uppvaknande. Inte så juste mot Nicke dock, kanske. Efter att han lossnat lite av slutorna och börjat bära sig själv så fick vi testa på bakdelsvändningar till vi gjorde en bra åt varje håll. Detta ska googlas och läsas på om samt göras tills vi båda vet hur man gör!
Avslutade på volten med att korta och länga traven, med bibehållen takt och engagemang. Bara förändra steglängden från mini till max utan att förlora framåtbjudning och utan att han dyker ner och hänger sig i tygeln. Detta ska jag tänka på att göra ute, där man har mer gratisbjudning. Ska även göra allt vi gjorde idag nästa gång vi är i ridhuset och kan spegla oss.
Åkte sedan hem och hade lite bjudning för familjen, Jocke har fyllt år så de var här och grattade, kollade på hockeyn och åt mat. Trevligt värre!

I just want one more chance

Heeeej! Jobbat nätter nu igen, därav tyst här. Nicke har varit ute och rört på sig tisdag, onsdag och idag fredag iallafall. Har fortsatt rida ute i skogen och undvikt banan. Imorgon blir det ändring då Mickan kommer och ska piska oss (mig mest säkert.)
I Tisdags blev det bara ett "röra på sig lite iallafall pass." I Onsdags gick jag upp i tid för att hinna galoppera borta vid Riddersberg. Nicke var lat på vägen bort, jättelat, sen när vi väl var förbi vägbommen och han visste vad som komma skulle så ba "släpp mig!!" "Yeeha, jag är en vildhäst!" Jag satt däruppe och bara försökte hänga med lite, helt lealös efter jobbnatt och dagsov. Inga megabockar men en del bytesskruvar. Släppte honom inte alls utan hängde mest bakåtsträvande i tyglarna för att ha lite chans att överleva. Får blir fler varv nästa gång!
Idag fick vi sällis av Emelie och Tora efter att jag försovit mig lite. Red till Kabe och tillbaka bara, lika mycket bytesskruvar idag i galoppen, vet inte vad det är han börjat med faktist. Känns inte som det brukar iallafall, men sålänge han är glad och nöjd så hänger jag med.
Riktigt taggad inför träning imorgon, längesedan sist ju. Mina i stort sett obefintliga ben och magmuskler kommer få skrika av utmattning!

Burn all the small towns

Veterinärbesök idag. Fått årlig vaccination och en titt i munnen. Han såg mycket fin ut i munnen så det behövdes ingen åtgärd där. Fick inget lugnande utan skötte sig ändå. Kul och framförallt duktigt. Jag hade förmodligen inte gått med på det om jag inte ens visste vad det gjorde för nytta..
Mockade boxen noga eftersom ja går på natt idag, så är det skönt om det går undan kommande dagar och inte är en välflätad kaka i hela boxen, där Nicke noggrannt blandat blöt, torr och bajsig halm med vartannat. Inte alls lika lättmockad denna innesäsong som förra.. Men ändå; snabbare än spån alla gånger!
Har typ inte gjort något vettigt idag, blev väckt 9.30 av vet. så har sovit ett par timmar på soffan. Nu börjar klumpen av ångest infinna sig. Natti!

Whereabouts unknown


Lång dag idag med! Han gick 110 vid 12 och startade i 120 kl 16.40. Men vi höll modet uppe och hade en del att göra ändå, Linda hade med sig tre hästar. Så tiden gick. Dock hade nog stackars Nicke inte så kul i transporten under tiden..
Sa innan att 110 borde vara plättlätt efter dubbelnolla i 115 förra tävlingen, mycket riktigt bjöd dom på en ny 0+0 runda! Tyvärr lite miss på vägvalet i omhoppningen, men vad gör det, dom kom innanför strecket denna gången! 16 plats av 18 placerade. Mycket fin rytmisk runda.
Bilder från 120, när det väl var dags.. Han var värd alla guldstjärnor i världen på framhoppningen SÅ FIN. Ville bara peka och skrika att "DET DÄR ÄR MIN HÄST, SER NI HUR FIN ELLER!?"
Hehe, lite tur att jag inte gjorde det.. För väl på banan hoppade han fint 1-4 men rev något av dom, minns inte vilket. Sen var det kombination, på exakt samma ställe som i klassen innan. Först stannar han på A, sen hoppar han det super, men hinner stanna på B så Linda nästan flög. Tredje gången gillt, river han in men hoppar iaf. ut. 6-8 felfritt, men sista hindret nummer 9 rev dom. Så summa fel 20 = ute. Men jag ser det positivt! Dom fick gå i mål idag och det enda som var svårt var kombinationen, bra, då vet vi vad vi ska öva på helt enkelt!

Elin står för den eminenta filmen!

Everything I ask for

Klippt blev det iallafall! Han kommer vara randig och snygg imorgon, Linda får rida snabbt med andra ord.. Tog fram klippmaskinen ikväll mest för att klippa det sista; insidan bakben och lite av rutan på ryggen för det har stört mig att den "sticker fram" vid manken liksom. Tog några tag och ba: "ööh, behöver klippa allt, fuck me." Sagt och gjort, slöa skär och lite för kort päls för att det ska glida lätt, tycker det verkar lättare att klippa lång päls än ganska nyss klippt päls. Tog en timme och 15 minuter innan det var ok, och då var benen gjorda. Hata slöa skär! Lämnade huvudet helt och det blev svinfult uppe i nacken, men han har luva imorgon som tur är. Och om han får lugnande på mån eller tis vid tandkoll så tänkte jag ta huvudet då, om skären kan tänka sig att samarbeta 10 minuter till, innan jag skickar iväg dom på slipning.
Tvättade bara svansen och benen, går på med lite torrschampo imorgon och knoppar manen, så den kan va smutsig om den vill. Kom på nu att jag glömde fläta svansen. Tycker det är så fint när den är lockig ju..
Elin var lättövertalad till att följa med imorgon så det blir både film och bild! :D Lägger dock bara ut film på resultatmässigt bra rundor.

Man on the moon

Ingen ork till bloggen igår. Jobbade morgon, sedan stall, var hemma halv sju och då satte jag mig endast tillrätta i soffan.
Red igår, bort till Riddersberg så jag var där strax efter fyra men eftersom jag ville rida hem innan det var kolsvart så blev det bara typ 15 min i ridhuset. Nysladdat och heelt ensam. Inte fy skam. Hade lätt kunnat rida över en timme. Han var dessutom jättefin att åka på! Galopperade mest, det känns verkligen hur skönt häst tycker det är, befriande på något sätt. Ingen klabb-lera och inte hårdpackad grusväg. Utan underlag som är gjort för dom. Gjorde lite byten i framåtgalopp och länge kortsida, kortade långsida. Lite galopp halt galopp med det gick sådär men när han gjorde det utan att studsa fram i frivilliga bytesserier så avslutade jag med att jogga hem igen. Skymde då och sista biten genom skogen så var det.. rätt mörkt. Men hem tog vi oss!
Började göra iordning lite för morgondagen väl hemma, tvättade skydd och svans iaf. Idag får Nicke vila, så får se hur mycket jag hinner i stallet i eftermiddag men det blir nog ganska många timmar.. Bada? Klippa? Fläta idag?

Cervinia Italy

"Tidig julklapp! -Vill ni åka till Cervinia med oss vecka 6? Svara snarast" Från mamma.

Svar: Ja, klappat och klart, älskar mina föräldrar och att dom älskar att resa och att dom bjuder med oss! Halleluja va roligt!!!! Var där senast 2009 med Carro, har knappt åkt något sen dess, bara någon gång/ vinter, noll gånger förra säsongen. Kommer dö lite av längtan, men veckorna går snabbt nu och får vi ingen riktig vinter här så vet jag att jag får snö i massor där iallafall!
Har varit i Alperna väldigt många gånger, när jag var liten bilade vi alltid till St. Anton i Österrike, som sedan byttes ut mot flyg, Italien och Cervinia eller Valtournenche som ligger nedanför men tillhör samma liftsystem. Det är verkligen ett litet paradis på strax över 2000 meters höjd. Med lift tar man sig ända upp på 3883 m, fast då har man även skidat över gränsen till Schweiz, ja alltså ni hör ju.. Går inte att beskriva med ord hur det känns att avsluta en dags skidåkning med att åka från toppen i Zermatt ända ner till hotellen i Cervinia.
Håller alla tummar för bra väder den veckan. Alla år jag vart där har vi varit längst upp åtminstone en gång, förutom när jag skulle "visa upp" underbara Alperna för Carro, då kom vi typ fyra liftar upp, hela veckan. Så dåligt väder var det. Fick tillbaka pengar för liftkorten till och med.

Winter blessing


Paperthin hymn

Blött. Det går rykten om snö inatt, please let it be true! Orkar inte mer regn.
Även om jag och Linda kom överrens om två vilodagar innan JFK (pga. loj häst) så skrittade jag ut idag, inga skydd, ingen sadel, bara ett täcke, en ryttare, en häst och ett träns. Ville inte att han skulle stå still hela dagen efter hoppning helt enkelt. Räknas ju som vila i min bok. Var i stallet kl 9, mockade, matade, red, klippte sista benet och åkte till jobbet 10.25. FAN VA BRA JOBBAT! Hatar att stressa i stallet, lite som att svära i kyrkan faktist.
Men imorgon skulle jag ju slippa stall helt, men se då sjukanmälde sig medryttaren. Kan ju inte hon rå för såklart och Emelie eller någon annan random hippie kan säkert lösa det åt mig. Känner att jag behöver en ledig dag. Planen är att han får gå på tur imorgon igen, trimma ridhus Fredag och ladda batteri med "hel-vila" Lördag, sen nolla 110 och 120 söndag, finemang det blir bra!
Måste även ringa vet. imon för Nicke måste vaccineras nästa vecka plus en liten titt i munnen. Har även bokat Mickan för träning på Lördag nästa vecka, redan taggad!
2007-02-01

Hello you fool

Gick riktigt bra hos Linda idag! På vägen bort regnade det och blåste i ansiktet på oss så Nicke ville helst slippa. Men när väl hindren stod framför näsan var det både kul och uppehåll, Linda reagerade direkt på hur kontrollerbar och lydig han var. Kan två pass ute med fram/tillbaka galopp göra sån skillnad?
Hoppade super och var helt med på varenda not. Fick plocka upp en bom en gång så det var riktigt bra! Dom hoppade ett ensamt räcke med kort/lång anridning beroende på håll och en trekombination. Red hemåt på en mycket piggare häst och hann även klippa ett framben, hög tid att duscha och byta om nu!

Kampsång

Fått mycket gjort idag, åkte till stallet rätt tidigt började med att finkamma boxen och fixa maten, tog in, spolade ben och red sen en kort runda ute typ 25-30 min bara. Han kändes fin, lättare att reglera utan studs i galopp och gick av sig själv i ombedd takt och form i trav, (skritt är typ alltid likamed lång tygel ute..)
Tillbaka i stallet fick han glo i boxen en stund tills jag var klar och tyckte då att jag faktist hade tid över så klippte båda bakbenen. Om han är på dåligt humör brukar dom va svårast. Gick som en dans idag. Tar fram en annan dag (hoppas imorgon,) får se om jag klipper hela honom igen eller bara hoppas på att det jämnar till sig självt. Natti!

Honey, this mirror isn't big enough for the both of us

Riktig slappardag, har gjort ca. noll nytta, skönt! Varit på Media markt och handlat upp ett presentkort med Jocke, en radio till köket och en ny kaffebryggare blev det. Stor skillnad på kaffe och kaffe så att säga! Sen åt vi söndagsmiddag på IKEA. Har plockat ur diskmaskinen med, annars har jag knappt rört mig ut soffan.
Frida och Nicke var ute på tur idag och jag funderar på hur jag ska lägga upp kommande vecka inför tävling på Söndag.
Planen följer: Imorgon Måndag rida ut, kortare runda, reglera galopp och hitta bärig form i trav. Jobb 14-22.
Tisdag: Hoppa hemma hos Linda. Jobb 14-22.
Onsdag: Skrittrunda men jobbar 11-18 så får se hur det blir med det.
Torsdag: Frida, uteritt. Jobb 11-18
Fredag: Vila om inte Onsdagen bjöd på vila. Jobb 6.30-14.
Lördag: Trimma på banan kort pass, bara checka av.
Söndag: 110 och 120 på JFK.
Vill hinna klippa benen innan JFK men när fan!? Den som lever får se men känns jobbigt bara.. Plus att jag har väntat så länge att risken finns att jag får klippa hela honom igen. Men liksom, sista tävlingen för året, vill att han ska va fiiin ju!
Gullisarna

Wanties @ Hööks


Egentligen finns det massa svarta schabrak jag hellre vill ha, men bra pris och varför inte testa ett billigare schabbe när det ändå bara ska användas hemma? Köpte begagnade svarta lindor som jag vill matcha. Dressyrnörd deluxe.

400 kr billigare än amigo med hals, kryllar inte direkt med stalltäcken med hals. 50 g mindre foder men det tror jag inte Nicke märker.
 
Transportgirmma, synd att det är mässing men det är sjukt fin ändå i mina ögon!

Hans tävlingstäcken är tillbaka från tvätten, lämnade in dom på Hööks, tog 1,5 vecka att få tillbaka dom. Ett grått thermo och brunt fleece med teddy foder. Såg ut att blivit en himla skillnad på dom, det gråa har använts som undertäcke ute någon säsong så det var både lerigt och kissfläckigt. Det bruna hade han när han slet sig och galopperade i skogen, insidan är vit hehe. Så båda var i stort behov och skillnad lär det gjort!

RSS 2.0