Lonely day

Ihaa, idag har vi galoppat må jag säga! Red i drygt en timme, (vilket inte tillhör vanligheterna om det inte är träning eller ridhus på schemat.) Lite drygt 8 km tog vi oss. Hade igång runke-per under turen. Borta på galoppvägen red jag 6 språng fram, 6 tillbaka. Nicke var slö som en avdankad gammal någonting på vägen bort, men tillbaka-sprången ville han inte vara med på när han väl fick galoppera. Blev studsigt bara, med raka ben, haha. Får nog öva lite.. När vi svängde in på "upploppet" kunde jag dock inte hålla mig så då blev det många språng fram! Körde två sådana varv och där nicke vet att jag släpper honom gick det både snabbt och en del försök till bock.  Kul att det var andra varvet han var gladast, det måste ju tyda på en del ork och kondis iaf! En gång varannan vecka ska jag försöka ta mig dit nu och jobba upp lite kondition inför vintern så man mest kan underhålla den sen :)

Brake me down

Åhåhåh! Minus inatt, ska ut snart så jag säkert får skrapa rutorna <3 Minns knappt att det behövdes förra skitvintern.. Vill ha metetdrivor med snö tack!
Ska ge mig ut i skogen på någon slags runda, förmodligen bara den ner till Kabe. Så blir det galoppjobb vid riddersberg imorgon när jag slutar 14 istället för börjar 14 som idag :)

It's high tide baby

Godkväll, så mörkt ute att det känns som sen kväll kl 17.. Mysigt på sitt sätt men jag längtar efter snö, frost, kyla och frusen mark. Rena, torra hästar med rena, torra täcken.
Inte fått speciellt mycket gjort idag så att säga. Drog mot stall vid 9. Var borta i ridhuset strax efter 10 då var det nästan färdigbyggt.
Tog lite tid för mig att komma bort då det höll på att läggas tak på ett av stallen man rider förbi på vägen dit. Hörde ju att någon höll på med något, men såg inte vad förrän jag kom runt knuten, 5 killar som tävlar i att låta mest, plåttak, slagborr, el-såg och hammare. Tydligen behöver man skaka plåten med så den låter extra mycket fastän jag bad dom vara tysta en halv minut, tack för visad hänsyn.. Var lite för sent att sitta av tyckte jag, så då får man ta striden uppifrån, behövde va ganska hård i två omgångar innan han gick i passage förbi/emellan. Ställt grävskopa och en bil med täckt flak 2 m ifrån varandra där vi skulle passera. Tur att han är modig..
Själva hoppningen gick jättebra, han skötte sig super! Hade två räcken på båge, 24 m. Kombination på diagonal med ett galoppsprång och en parallelloxer mitt på anda långsidan. Efter framhoppning så hoppade dom banan tre gånger, som högst 105-115 cm. Svårigheten var helt klart bågen, men den satte dom med efter ett par försök. Han rev hinder nummer två och snubblade innan hinder nummer ett en gång, men tillslut så!
Ledde honom hemåt förbi det läskiga och satt upp efter, då gick det hur fint som helst. (Jag sitter helst inte av mitt uppe i det "jobbiga/läskiga." Känns bara som att hästen ska bli mer spänd och att man gör det till mer än vad det är. Och tänker att det ska hända något precis i avsittningen så jag tappar honom.. Sen klart hade han backat mer eller ställt sig högre så kanske, men jag vet ju precis vart jag har honom, även i dom lägena, konstigt egentligen undra om jag tror att jag känner honom så väl även under press eller om jag faktist gör det.)
Aja well, gjorde iordning efter ritten, lunchade och gullade lite, sen åkte jag bort och hjälpte Linda + mamma att bygga undan banan sen raka spåret hem, tvätta, mellanmål, seriekoll, somna på soffan 1½ timme, tvätta lite mer och nu är klockan såhär mycket. Så gick även denna dag.
Nu jobbar jag en hel massa kommande dagar har jag insett, tors-lör sen mån-fre sen natt mån-fre, ROLIGT! Längtar! Börjar 14 imorgon så ska ta en uteritt på förmiddagen är tanken. På återhörande!

Shores
Skrittade ut barbacka idag tillsammans med Emelie och Toris, båda hästarna skötte sig prima! Gött att bara åka en tur både för mig och häst hoppas jag. Imorgon ska vi till ridhuset och lämna över till Linda som ska hoppa! Hoppas han sköter sig då med och att vi får till en dag nästa vecka också innan JFK :)På torsdag blir det liknande pass som idag och på fredag hoppas jag på galoppvarvet vid Riddersberg, vila lördag och Frida tar honom söndag. Tänkte ta hästledigt i helgen, ska inte göra något speciellt men kan va skönt.

Thinking out loud

Ja som sagt, sen tävlingsdag igår, jag var hemma några minuter innan klockan 11.. Men vad gör det när man har med sig två blågula hem och en pokal till och med?
Dagen började med jobb fram till 14, kände att det var i tidigaste laget att dra till stall, åkte hem en sväng, bytte om och åt lite. Såg till att hinna se walking dead avsnittet som inte var sådär jättebra tyvärr. Säsongsstarten var så sjukt bra, så de två efterföljande avsnitt har vart sådär i jämförelse.
Tog mig till stallet där jag spolade Nickes ben först och främst, flätade man, gjorde 14 knoppar totalt istället för 9-10 hehehe, det blev faktist mycket snyggare än vanligt! Nicke fick stå inne och äta medan jag åkte till Hööks och bytte till mig ett halvnummer större skor och sedan hämtade släpet. Rullade upp knopparna och lindade/ skyddade, han fick åka i det jag skulle rida i plus boots, tog 30 sekunder att lasta idag, hade hjälp av bästis och sedan tog det 8 minuter till Vissis, lagom! Kollade på några ponnyekipage innan vi lastade ur, ledde en stund och satt sedan upp i ridhuset och red fram 10-15 minuter där. Han kändes riktigt fin, mycket rörelse på läktaren och "domartornet" så han var lite på tårna vilket gjorde att jag verkligen fick rida och inverka, påminna hela tiden om att "lyssna på mig."
Sen gick två LC starter för stor häst, sedan inledde jag LB klassen där vi var fyra senior-ekipage. Hade tre saker som jag direkt vet kunde varit ett snäpp bättre. Inridningen var sjukt dålig, till att börja med, mellantraven hände inte så mycket i och en galoppfattning var verkligen värdelös, annars var han riktigt fin och jag kunde hålla i lite där fram istället för att bara driva. Det som kändes bäst var galoppdelarna och uppridningen + sista halten. Skönt att avsluta på topp när det började dåligt. Fick en 8 och det var på just sista halten, han ställde verkligen upp perfekt, utan att skynda sig som han gör ibland. Annars var det 6-7 rakt igenom och vi landade på 67,59% som räckte till vinst!

Vet inte varför inridningen blev så kass, gjorde ändå ett avbrott långsidan innan för att känna att han var med.. Men aja, bara att öva mer! Man vill ju alltid inleda bra, det sätter ju standarden för resten av programmet!

Minority

Tog tag i mitt liv och var i ridhuset i Lördags! Kors i taket, jag fick även sällskap av Camilla - Ricco och Linda - Tina. Mycket trevligt! Nicke var riktigt fin, lite låg as usual, men stadig. Snygga halter även om han backade i några, så blev det minst lika många bra, gick att länga galoppen på diagonalen och fortsätta i förvänd. Red lite serpentiner och det gick väldigt mycket bättre än på ridbanan hemma, tror mest både han och jag tycker underlaget är för jobbigt på banan. Behövde inte göra några volter för att få igenom ställning eller bli "arg" på honom för att han inte ens försöker, (ja det känns så ibland.)
Idag fick han vila för att vara på tårna imorgon. Tvättade man och svans, inför morgondagens knoppning. Ska testa att göra fler knoppar än vanligt och se om de håller bättre då. (Intresseklubben antecknar.)
Måndag imorgon, konstig dag och tid att ha klubbmästerskap om du frågar mig. Kommer ju skymma redan när det börjar; kl 18 och jag rider när det är kolsvart, nämligen 20.19. Jobbar på morgonen så slutar 14. Hinner ju verkligen putsa och knoppa iaf..
 

Kanske ska ta en tripp till Hööks med imorgon, vet inte. Det hela började i Fredags på After worken på Charlies som förövrigt var väldigt trevlig, men jag tänkte shoppa loss på ett par nya Ariatskor, fanns inte i 39 dock så blev inget. Åkte därför till Hööks idag och provade en 39a men den kändes stor så jag har köpt 38.5or. Jag som egentligen har 39-40. Ska gå i dom hemma nu ikväll så får vi se hur jag gör imorgon, glömde kolla storleken i mina gamla tyvärr, men det hinner jag nog också imorgon ;)

Lazy

Usch, nu är det sådär mycket igen. Så jag inte vet vilken ände jag ska börja i. Tål inte ens känslan.
Ska upp i tid imorgon för jag SKA till ridhuset imorgon och jobbar kvällen. Finns inga undanflykter. Visst jag red både igår och idag, men ska jag rida program på måndag behöver jag ett ordentligt pass med spegel på bra underlag. Ska nöta serpentin och halt, igång/avsaktningar går snabbt att ta igenom och är redan okej, så det kan jag göra på framridningen och då dessutom få honom aktiv istället för att lunka en gångart i taget. Bra plan. Följ den nu Emma!Hej det är Nick klick.

Hmm ja vad har jag inte skrivit hittills..? Red Nicke iförrgår, dressyrade på banan, red igenom LB:1, kändes inte direkt som smör att sitta på, så pessoan var nog ingen hit. Var ganska trälig helt enkelt så lät honom vila igår. Det brukar göra susen, haha!
Red istället både Tora och Nova, Tora åt Emelie på banan, vi hade våra disskussioner, men höger varv gick iaf. bra. Nova och jag hängde med Linda och Hoppsan ut i skogen en sväng. Efter lite mek vid uppsittningen gick det fint! Nova är 4 år gammal och har väl inte varit ute i skogen asmånga gånger så det tog en stund innan jag vågade fatta galopp (den travade lika snabbt som H galopperade ändå.) Men det gick bra att galoppa med.
Idag har bjudit på jobb, följt av en lite tripp in till stan och sedan stall på det. Emelie kom lagom tills jag bara hade ridning kvar så då red vi tillsammans, framskritt ute och sedan lite trim på banan. LB:1 fokus igen. Ska förmodligen rida KM på vissmålen på måndagkväll, därav dressyrtrimmet. Imorgon är vi båda lediga (vi betyder självklart jag och Emelie) så jag ska lägga kamerabatteriet på laddning så får vi se vad morgondagen bjuder på!
Nicke är även anmäld till JFK den 9 november med Linda i sadeln återigen. 110 och 120 blir det då. Blir kul att se dom i 110 för nu borde dom tycka det är lågt ju, efter en nolla i 115 och nästan en hel 120 bana! På fredag väntar även skoning, ska bli spännande att se hur "böldhoven" ser ut då, tre veckor senare!
2011-09-13

Angry horse

Det här stället blir lite lidande när jag kör nätter alltså, Jocke var dessutom iväg i helgen så jag vände tillbaka dåligt. Annars går jag bara och lägger mig samtidigt som honom och tvingar mig själv att somna. Men nu i fredags var Erik och Patrik här, hockey, tacos och allmänt trevligt 6-3 till HV! Nicke vilade till fördel för städ och matlagning.
I Lördags red jag och Emelie bort till Riddersberg och tog ett galoppvarv, gick fint! Efter stall åkte vi hit för att kolla film och käka pizza. Vilket gjorde att jag igår hade jag grava problem med att ta mig upp ur sängen samtidigt som jag lovat linda att hjälpa till i stallet, slutade med att jag iaf fick rida två, och mocka ett par boxar. Rally och Kitty reds vilket gick bra, dock var det korta pass på båda pga. tidigare vila och dåligt väder idag. Nicke fick låna Emelies pessoalong. som han var jättearg på! Sparkade bakut så hårt han kunde :S Arbetade på fint stundtals men jag hade knappt spänt åt den och ändå var han sur, tog bort all inspänning framåt och lät bara snöret runt rumpen vara kvar och mycket riktigt var det det han lackade ur på. Gick godkänt til slut men får väl prova att spänna den lite lösare/hårdare nästa gång.. Igår var det mest vänta på att han skulle acceptera så vi kunde avsluta haha.. Så arg!

Dear Jane

Inte helt tokigt att somna kl 01 och vakna rätt utvilad kl 07 första lediga natten. Dock vaknade jag med både sockertand och mascara, kollade på hockeyn igår och det var inte mycket kvar i min vinflaska..
Trevlig kväll igår iaf. erik och patrik var här, tacos och hv-vinst med 6-3 mot guldtippade Växjö! Don tog sista bussen hem som gick 23.40, ändå senare är vad jag trodde faktist..
Idag blir det nog stall en bra stund kanske en rak av Victoria och förmodligen en tur bort till riddersberg. Nu ska jag somna om dock!What makes your heart beat fast?

Saknar helt karaktär, så imorse kollade jag på både Awkward och Faking it innan jag gick och la mig. Resultatet blev att jag ju sov till kl 16. Somnade dock med ett leende för jag la upp en bild på insta med en favotirtext ur en av Anberlins låtar, gissa vem som gillade den? Bilden alltså.. Stephen Christian! Sångaren i bandet hah. Lite sjukt!
Kom iväg till stall framåt 17, började med att rida men fick bli på banan pga. hockey kl. 19 så hann jag ju icke ridhus. Blev markarbete för hela slanten idag/igår?
Full fräs över bommarna på diagonalen. Byte tack, över dom. Nicke behövde en gång på sig innan han fattade, sen gick det som en dans. Han var SKITPIGG, (vad har hänt!? :D) Bommarna var upphöjda till ca. 10 cm med ett travsteg emellan. Han petade inte ner dom en enda gång och lyssnade verkligen tillbaka och tog det steg för steg jättefint! Så roligt, bytte även lite på åtta utan bom men fortfarande fram, fram, fram, funkade fint och han började ganska snart byta före jag bad om det. Ambitiös.. Red då lite förvänd och herre vad det studsades då. Om Nicke alltid var på sånt humör hade jag velat rida i 2 timmar varje dag i veckan <3 Hoppas det är höst/vinterkänslor så det håller i sig :)

Go boy, go boy, run for your life!

Hepp en timme kvar tills jag börjar nattpass nummer två av fyra. Tänkte skriva några rader om läget, Nicke fick vila både Söndag och Måndag. Igår var ju Sophie i stallet och knådade, Nicke fick elchock-behandling i halsmuskeln och var mycket bättre nu än för en månad sen! Inte alls lika "urgröpt" där muskeln är tillbakabildad och kunde böja halsen mycket mer. Så hon tyckte inte att fler behandlingar behövs nu på ett tag framöver. Kanske inför nästa års säsong tänker jag. Typ framåt Januari/ Februari.
Idag red Emelie Nicke en sväng i skogen så jag kunde åka upp lagom till insläpp och bara mocka och fixa mat. Skönt som fasen! Imorgon ska jag försöka rida bort till ridhuset och trimma, får se hur det går med det. Hänger på när jag somnar och om jag kommer upp ur sängen samt kommer iväg i vettig tid. Sen tar Frida honom på Torsdag, skönt att leja bort lite när man har nattvecka faktist. I helgen är jag Jockeledig så det blir nog ett par timmar mer än vanligt i stallet! Ska byta om och ladda upp nu, heja mig!

Lyrics

Spenderat ännu en dag på JFK, började med att släppa ut hästarna och mocka åt Tora och Nicke. Sen var det dags att åka för att hinna se Lindas första av två starter. Kollade alltså på nästan hela 125-klassen och efter den var det 145, behöver jag säga att jag satt kvar och kollade på den med? Sån inspirationskälla, även om inte jag tävlar hoppning just nu, så blir jag taggad på att rida Nicke ännu mer lydig och blanda in mer hopptempo i våra krusidull dressyrpass. Så kanske jag kan underlätta för Lindas framfart. Ska nöta byten i ordentligt tempo och även byten över småhinder då han ofta landar i korsgalopp. Ska även ut och köra kondis borta på galoppslingan så han orkar och får ta i med hela kroppen i full fräs.
Anyway, när 145an var slut bjöds det på födelsedagsfika hos bror min, sen var jag hemma ca. 10 minuter innan jag åkte tillbaka till stallet där jag red Toris vilket gick väldigt bra. Nicke fick inte ens en promenad, men han har en ny kompis i hagen som han gillar att jaga runt, så han har rört på sig ändå idag. Han fick bara lite nattning i form av spolade ben, hovsmörj och morötter.

Imorgon kommer Equi igen, om jag hinner och har lust så tar vi en promenad innan annars får det bli efter men tänkte han skulle skrittas, för hand eller barbacka får vi se. Går på natt imorgon så denna veckan blir nog ganska lugn för hans del. Tänkte först att han skulle få vila några dagar men det får nog vänta. Hovbölden gjorde ju att han fick några dagar där samt att det nog blir banträning den 22 oktober och kanske JFK igen 9 november om Linda tänkt åka dit! Så han hålls igång fullt ut tills dess, dock måste jag planera hans vaccination för det är den 11/11. Men borde ju gå att få ut någon den 10 eller 11 om det ska envisas med tävling den 9onde..

Peak

Helt slut.se. Lång dag idag med, började med utsläpp och lite fix innan jag kände mig redo att lasta och åka. Var ute i god tid, men ville gärna hinna kolla lite mer än igår. Försöker lasta likadant som igår då det gick finemang fastän jag var själv. Longerlina på in i tranporten ut genom skötardörren och bakom Nicke, och liksom hala in honom. Idag not so very much, när han hade träskallat sig en bra stund så ställde jag honom så han stod still med framhovarna på lämmen la grimskaftet över halsen och gick runt med linan så som man gör om man är två. Då sa Nicke, "Ah, fast nä, jag går häråt!" Var bara att släppa linan och vinka farväl..
Dumma häst sprang iväg mot vägen, ner vid ridbanan, ut i skogen på sumpig traktorväg, några repor fram och tillbaka. In i snårskog tills han hittade hagarna från fel håll, springer längst med hagen tills han kommer ut på sommarbetet. Ganska arg Emma, ganska blöta lindor, ganska smutsiga ben, ganska nedskvätt täcke osv. Spolar av det värsta, lindar om, fick hjälp av Sophia (tusen tack) att lasta och sen åkte vi, tillslut.

Väl på JFK var vi fortfarande i tid så jag och Elin bänkade oss och kollade på 120 Avd. A. Sen när det var klart tog vi ut Nicke, tog en stund innan han var någorlunda ren efter morgonens eskapad. Linda hade god tid på sig även i sadeln idag. Han hade inte så mycket energi som igår men såg fin ut både på framridning och framhopp. Knackade i räcket typ alla språng, men oxern satt som en smäck.
Banan var lång, svår och rätt maxad. De hoppade ettan och tvåan fläckfritt, 6 galoppsprång till räcke från tvåan, där sa Nicke nej tack och stannade. Kom på det igen då rev han, hoppade nästa räcke fint, 6 galoppsprång in i kombination räcke - oxer, stopp igen. Hoppar igenom den helt outstanding när dom rider på den igen. Kommer på båge fet oxer, 5 galoppsprång räcke, 4 galoppsprång till ännu fetare oxer. Rivning på båda oxrarna så där plingade klockan pga 20 hinderfel.
Men jag är så nöjd! Han hoppade 9 av 12 språng. Det sista han gjorde var inte att stanna och bli uteslutan utan det var för många bommar som föll. Och jag åker iaf. mycket hellre hem med rivningar som sista minne för hästen, än att den stannade tills den fick gå ut. Och de sprången som var bra, de var jävlar i mig bra med!
Nicke ser så tillfreds ut med Linda på ryggen <3

Imorgon blir det utsläpp igen, göra så mycket jag hinner i stallet, sen åka upp och kolla in lite ritter på JFK tror jag. Linda har med sig två imorgon med och sen är det 145 hoppning efter hennes klass.

Golden boy

Som sagt; förväntningar hade jag, men såhär bra!? Skojar du med mig eller!?
Lite stress fram och tillbaka innan Linda väl satt i sadeln, (OBS jag var i god tid, Nicke var klar ca. 45 min innan start.) Men en viss gul häst presterar bäst under stress och press, (Carisma var likadan btw.) In på framridning där jag snart märker att dom förmodligen borde va på framhoppning omgående. Upp dit, där var det full blown chaos kan jag säga. För att uttrycka mig milt. Dom fick några språng i kroppen men Nicke ville mest springa, snabbt, snabbt, hindrena var mest i vägen för han ville ju skynda sig.
Ner till banan där som fick pusta lite innan det var deras tur. Sen gick det som på fucking räls, hela grunden utan minsta tveksamhet eller ens knack i bommar. Lite läskigt läge in i kombinationen men det löser dom ju, älskar sista språnget i grunden, den svarta oxern, bonnaspark från Linda och Nicke låter som han tar i så han nästan spricker haha. I omhoppningen blev han förmodligen lite trött i benen för där knackas det många bommar men alla låg kvar. In på 8-placering men blev nerknuffade till första utanför, 24 hundradelar ifrån. Hade inte felsprånget på oranga oxern blivit hade det följt med en vit rosett med hem.
Men det är för mycket positivt med den här dagen för att jag ska haka upp mig på det. Många hade tidsfel redan i grunden, och gammel-gubben rejsar runt utan. Bara det är ju något att va nöjd över! Sen kan jag ju tillägga att han inte har en enda dubbelnolla i 110, i avd B har han några nollor, likaså dubbelnolla i 105. Men ja som sagt, det här var sååå långt över mina förväntningar jag hade med skräckblandad förtjusning igår.
Nu är jag dock nervös igen eftersom jag efteranmälde dom till 120 imorgon. Han får gå avd B för att vi skulle slippa starta kl 8 imorgonbitti, billigare, samt att om, om, om en omhoppning skulle bli aktuell så har han varit så duktig att han förtjänar att slippa. Logiskt? Filmer kommer imorgon för youtube är jättesegt och Emelie hade laddat upp sin film som privat, ni som inte såg det live får tya er helt enkelt.
Tack Elin, Emelie, Osa och Linda för en helt fantastisk dag! Hoppas vi gör om det imorgon ;D

My name is golden

Jobb, stall, byta bil, hockey. Så såg dagen idag ut, jobbet flöt förbi, första fyra timmarna står still eftersom man är själv då, sen kommer kollega kl 11, sen slutar man, så känns det fast man går till 14.
I stallet möttes jag och Emelie upp, gjorde först det nödvändiga, mocka och mata, sen red vi. Skrittade och joggade fram ute, sen gick jag in på banan och bara checkade av att gas och broms och rulla på i galopp funkade samt lite byten. Satt som en smäck, nästan.
Tvättade igenom svansen och flätade ihop den och delade upp manen. Han får gå ut och äta frukost som vanligt imorgonbitti så ben och hovtvätt blir då. Avloppet i stallet funkar inte så heldusch är tyvärr inte att tänka på. För kallt att stå ute i snålblåst och regn liskom. Packade ner det vi ska ha med imorgon, väldigt mycket lättare när det bara är häst och inte ryttare att tänka på! Det mesta var redan avputsat by Emelie, thank you very much sista'! Är rätt förväntasfull inför imorgon även om han hoppat rätt lite inför, men han är ju gammal i gemet, eller? Hoppas det går så bra att han får starta 120 på Söndag såklart, den som lever får se! :)

Enda 115-tävlingsklassen jag ridit i mitt liv. Linda och Nicke har ju tangerat detta resultat en gång, så imorgon hoppas vi på förbättring i form av noll stopp!

There is a light that never goes out

Bara kastade upp filmen på ett av mina favoritekipage igår. Stod på jobbet därav ingen text eller annat spännande. Det gick fint för dom igår, Linda tyckte han var lite för pigg(!) Känner igen det, men han springer aldrig på så på tävling utan där backar han av och ser sig för automatiskt. Det humöret är det man önskar av Nicke på tävling.
Sen när Nicke är pigg är det bara benen som skyndar sig, hjärnan hänger inte med och inte bakbenen heller dom hamnar lättare på efterkälken, så han blir rätt svår i dom lägena. Ser man en distans och mjuknar kommer man i hindret för han skopar på så. Trutig i munnen var han med "ta inte i mig, jag ska fram här!"
Men roligt ändå, plockat bort all havre ur foderstaten, samt ridit ganska hårt (innan bölden) de senaste månaderna. Så lite oväntat att höra att han måste lugna ner sig ;)

Ska jobba 11-18 idag sedan insläpp och lite fix inför tävlingen så jag slipper göra allt imorgon. Han vilar idag och trimmas imorgon. Inlägg om Ge-kås kommer väl såsmåningom har en del saker att visa upp, men två saker jag verkligen fick sug i köptarmen av fick stanna kvar där eftersom de kostade 1500 tillsammans, 2 horseweare amigo, blev totalt noll täcken i slutändan.
Ska lämna in två gamla på tvätt, så jag har rena snygga tävlingstäcken och jag har köpt ett pessoa med hals och ett amigo regn med hals är påväg hem till mig. Så det jag behöver att ett riktigt tjockt stallthermo med hals och det var inget av dessa. Behöver förhoppningsvis inte köpa ultratjockt täcke än heller. Men han fick på sig ett 150-200 g igår eftersom Linda tyckte synd om honom när jag slängde på ofodrat regntäcke först haha. Faller lätt för trycket. Han får nog inviga pessoat inatt och imorgon för jag tänkte tvätta manen redan ikväll.
Hög tid att byta om nu om man ska hinna ta sig en liten frulleulle på jobbet! Hajdo!

Linda & Nicke inför jfk.


Livin' la vida loca

Blidde ente nå tävling idag. Ville såklart, vem vill inte tävla. Men ojuste även om han är helt fräsch. Hade det varit ännu en LB så kanske, eller om vi haft ett lag så jag hade förstört om jag inte åkt. Men nu en LA, med tillhörande skänkelvikning och ryggning som inte gick alls bra sist jag red ordentligt, nej tack.
Istället fick han vila helt igår och idag tog jag, Emelie, Victoria och Nicke en tur neråt Kabe i höstsolen. Travade för att känna hur han kändes och det kändes precis som det ska, så sen galopperade vi en bit på hemvägen. Väldigt lättad känsla från både mig och häst faktist! Skönt som tusan. Imorgon får han en liknande uteritt tillsammans med medryttar-Frida för jag ska till ullared med mamma och väninnor till henne. Sedan på tisdag ska Linda hoppa Nicke på morgonen inför fredagens 115-klass på JFK.
Senast dom hoppade 115 blev det 8 fel. Ett stopp och ett ner, jag har förhoppningar på noll stopp. Sen om han river två eller tre hinder gör faktist inte mig så mycket. Men Linda fyller år så hon önskar sig såklart en vinst!

Kan även meddela att jag tagit tag i mig själv och sålt av/gett bort en massa gammal skit. Det vill säga täcken av alla de slag, trasiga täcken jag ej tänkt laga och täcken jag inte är nöjd med pga. passform och liknande. Fått ca. 600 spänn, det är mycket bättre än att det ska ta plats på loftet! Beställt ett nytt regntäcke med avtagbar hals och har några grejer till jag vill (läs borde) sälja. Får se hur dyrt det blir imorgon på Ge-kås, ska även prova ett par stövlar på kvällen, hoppas dom är för korta för jag har egentligen inte råd, haha! Godernatter!

Without a doubt, you're all I dream about

Ingen tid för bloggis varken igår eller idag (egentligen). Igår körde jag halm innan jobbet och kollade hockey efter. Svängde in till stallet för att linda Nicke för natten, var där ca kl 22, en timme efter insläpp. Han kunde inte gå, höll på att välta, visste inte varken hur han skulle stå eller ta sig ut ur boxen. Stod med benet i luften, satte inte ens ner tån. Alltså herregud, har aldrig sett honom ha så ont! Har nog aldrig sett en häst va så halt heller för den delen, beyond blockhalt lixom.
Ringde Gert efter att ha tempat, letat puls, hittar värme, (mycket) men mindre svullnad. Beskrev händelseförlopp osv. så "föreslog" han hovböld och jag tänkte ungefär: men för fan, nej det är det inte kom hit och laga honom ffs! Men sagt och gjort gick jag och hämtade visitertången och jag behövde knappt mer än hålla den mot i tån för att Nicke skulle visa att det satt där. Lindade om båda benen för stöd och motverka svullnad och det skar i hjärtat att åka ifrån honom. Hatar verkligen att själv, ensam behöva bestämma att det är okej en dag/natt till och bara åka, lämna åt ödet. Vill att någon jag ser som kunnigare än mig eller åtminstone på samma nivå ska säga till mig att det är okej.
Imorse hälsade Camilla att Nicke kunde gå ut till hagen men mkt halt, ingen feber. Jag började jobba kl 9 utan att ha fått tag på någon slags hovslagare än. Sa till kollegorna hur det låg till medan tårarna brände bakom ögonlocken när jag insåg hur jävla dum jag är som ens åker dit en sån dag. Hur kan man va på jobbet och låtsas som inget när någon behöver en så in i norden..? Iaf. fick tag i Fredrik som var fullbokad tipsade vidare om några men det var kört även om jag så hade stått i stallet och väntat. Vet inte ur jag kom att tänka på min gamla klasskompis på gymnasiet som utbildade sig till hovslagare efter, men det gjorde jag så jag ringde henne. Hon kunde va hos Nicke kl 14, prefekt för då är det passbyte på jobbet, ringde Veronica som kunde komma tidigare och Stefan kunde stanna kvar, så underbart eftersom detta gjorde att jag fick en ledig timme just runt kl 14. Ibland har man riktigt mycket tur i oturen och väldigt snälla och allmänt bäst jobbarkompisar.
(När jag satt där och ringde runt till folk så ringde Veterinär-Gert upp mig och frågade hur det hade gått inatt/imorse och om han skulle komma idag, hur omtänksamt på en skala 1-10!? Vi var dock överrens om att hovslagare var att föredra.)
Gasade som en tok till stallet vad nu den intjänade minuten nu skulle göra för skillnad vet jag inte men jag överlevde, Nicke följde motvilligt med in, Pilli dök upp straxt därefter och bara hon drog av skon så började det sippra ut svart var. Grävde lite med hovkniven tills det lät som när man öppnar en flaska med valfri kolsyrad läsk i. Så vidrigt! Ut kom den iaf. sedan jodbomull på hålet, sula och på med skon igen. Gas tillbaka till jobb för att köra på till kl. 19.
Stall igen, mocka och mata två hästar, ta in och pyssla om Nicke som var sitt vanliga jag igen, dock gick han mycket försiktigt. Inte så konstigt när han hade så ont igårkväll och säkert tidvis idag med.

Screw it

VAFAN!?!?!?!?!?!?! Skjut mig!
Inget ridhus idag, kanske ni kunde räkna ut med lilltån. Kollade så han var ohalt på lina och skrittade sedan ut en liten sväng barbacka med BOT-padd på. Blev ingen skillnad. Står med nattlinda made by Emelie nu så får vi se hur han ser ut imorgonbitt när jag kör dit halmen.
Fick iallafall ha lite roligt idag tillsammans med Tina, en foderhäst i stallet som tänder till vid hoppning. Så därför fick jag vara testpilot, det gick riktigt bra, hon var väldigt laddad, men ändå på ett kontrollerbart sätt. Rolig liten häst!

Feelings

Yaay, har "hittat" halm! Då ska man bara få tag på bonden per telefon med.. Lättare sagt än gjort, känns fortfarande lite tidigt att åka hemifrån mot charlies/stall, får ju inte rida i ridhuset förrän klockan slagit 16. Ska även hoppa Tina ikväll efter Nicke fått sitt. Men åker nog snart för här gör man ju ingen nytta, längtar till stallet, världens bästa känsla!
Slötittar på Bojack Horseman, sådär men har nog fastnat ändå.

RSS 2.0