It's high tide baby

Godkväll, så mörkt ute att det känns som sen kväll kl 17.. Mysigt på sitt sätt men jag längtar efter snö, frost, kyla och frusen mark. Rena, torra hästar med rena, torra täcken.
Inte fått speciellt mycket gjort idag så att säga. Drog mot stall vid 9. Var borta i ridhuset strax efter 10 då var det nästan färdigbyggt.
Tog lite tid för mig att komma bort då det höll på att läggas tak på ett av stallen man rider förbi på vägen dit. Hörde ju att någon höll på med något, men såg inte vad förrän jag kom runt knuten, 5 killar som tävlar i att låta mest, plåttak, slagborr, el-såg och hammare. Tydligen behöver man skaka plåten med så den låter extra mycket fastän jag bad dom vara tysta en halv minut, tack för visad hänsyn.. Var lite för sent att sitta av tyckte jag, så då får man ta striden uppifrån, behövde va ganska hård i två omgångar innan han gick i passage förbi/emellan. Ställt grävskopa och en bil med täckt flak 2 m ifrån varandra där vi skulle passera. Tur att han är modig..
Själva hoppningen gick jättebra, han skötte sig super! Hade två räcken på båge, 24 m. Kombination på diagonal med ett galoppsprång och en parallelloxer mitt på anda långsidan. Efter framhoppning så hoppade dom banan tre gånger, som högst 105-115 cm. Svårigheten var helt klart bågen, men den satte dom med efter ett par försök. Han rev hinder nummer två och snubblade innan hinder nummer ett en gång, men tillslut så!
Ledde honom hemåt förbi det läskiga och satt upp efter, då gick det hur fint som helst. (Jag sitter helst inte av mitt uppe i det "jobbiga/läskiga." Känns bara som att hästen ska bli mer spänd och att man gör det till mer än vad det är. Och tänker att det ska hända något precis i avsittningen så jag tappar honom.. Sen klart hade han backat mer eller ställt sig högre så kanske, men jag vet ju precis vart jag har honom, även i dom lägena, konstigt egentligen undra om jag tror att jag känner honom så väl även under press eller om jag faktist gör det.)
Aja well, gjorde iordning efter ritten, lunchade och gullade lite, sen åkte jag bort och hjälpte Linda + mamma att bygga undan banan sen raka spåret hem, tvätta, mellanmål, seriekoll, somna på soffan 1½ timme, tvätta lite mer och nu är klockan såhär mycket. Så gick även denna dag.
Nu jobbar jag en hel massa kommande dagar har jag insett, tors-lör sen mån-fre sen natt mån-fre, ROLIGT! Längtar! Börjar 14 imorgon så ska ta en uteritt på förmiddagen är tanken. På återhörande!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0