Peak

Helt slut.se. Lång dag idag med, började med utsläpp och lite fix innan jag kände mig redo att lasta och åka. Var ute i god tid, men ville gärna hinna kolla lite mer än igår. Försöker lasta likadant som igår då det gick finemang fastän jag var själv. Longerlina på in i tranporten ut genom skötardörren och bakom Nicke, och liksom hala in honom. Idag not so very much, när han hade träskallat sig en bra stund så ställde jag honom så han stod still med framhovarna på lämmen la grimskaftet över halsen och gick runt med linan så som man gör om man är två. Då sa Nicke, "Ah, fast nä, jag går häråt!" Var bara att släppa linan och vinka farväl..
Dumma häst sprang iväg mot vägen, ner vid ridbanan, ut i skogen på sumpig traktorväg, några repor fram och tillbaka. In i snårskog tills han hittade hagarna från fel håll, springer längst med hagen tills han kommer ut på sommarbetet. Ganska arg Emma, ganska blöta lindor, ganska smutsiga ben, ganska nedskvätt täcke osv. Spolar av det värsta, lindar om, fick hjälp av Sophia (tusen tack) att lasta och sen åkte vi, tillslut.

Väl på JFK var vi fortfarande i tid så jag och Elin bänkade oss och kollade på 120 Avd. A. Sen när det var klart tog vi ut Nicke, tog en stund innan han var någorlunda ren efter morgonens eskapad. Linda hade god tid på sig även i sadeln idag. Han hade inte så mycket energi som igår men såg fin ut både på framridning och framhopp. Knackade i räcket typ alla språng, men oxern satt som en smäck.
Banan var lång, svår och rätt maxad. De hoppade ettan och tvåan fläckfritt, 6 galoppsprång till räcke från tvåan, där sa Nicke nej tack och stannade. Kom på det igen då rev han, hoppade nästa räcke fint, 6 galoppsprång in i kombination räcke - oxer, stopp igen. Hoppar igenom den helt outstanding när dom rider på den igen. Kommer på båge fet oxer, 5 galoppsprång räcke, 4 galoppsprång till ännu fetare oxer. Rivning på båda oxrarna så där plingade klockan pga 20 hinderfel.
Men jag är så nöjd! Han hoppade 9 av 12 språng. Det sista han gjorde var inte att stanna och bli uteslutan utan det var för många bommar som föll. Och jag åker iaf. mycket hellre hem med rivningar som sista minne för hästen, än att den stannade tills den fick gå ut. Och de sprången som var bra, de var jävlar i mig bra med!
Nicke ser så tillfreds ut med Linda på ryggen <3

Imorgon blir det utsläpp igen, göra så mycket jag hinner i stallet, sen åka upp och kolla in lite ritter på JFK tror jag. Linda har med sig två imorgon med och sen är det 145 hoppning efter hennes klass.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0