Thinking out loud

Ja som sagt, sen tävlingsdag igår, jag var hemma några minuter innan klockan 11.. Men vad gör det när man har med sig två blågula hem och en pokal till och med?
Dagen började med jobb fram till 14, kände att det var i tidigaste laget att dra till stall, åkte hem en sväng, bytte om och åt lite. Såg till att hinna se walking dead avsnittet som inte var sådär jättebra tyvärr. Säsongsstarten var så sjukt bra, så de två efterföljande avsnitt har vart sådär i jämförelse.
Tog mig till stallet där jag spolade Nickes ben först och främst, flätade man, gjorde 14 knoppar totalt istället för 9-10 hehehe, det blev faktist mycket snyggare än vanligt! Nicke fick stå inne och äta medan jag åkte till Hööks och bytte till mig ett halvnummer större skor och sedan hämtade släpet. Rullade upp knopparna och lindade/ skyddade, han fick åka i det jag skulle rida i plus boots, tog 30 sekunder att lasta idag, hade hjälp av bästis och sedan tog det 8 minuter till Vissis, lagom! Kollade på några ponnyekipage innan vi lastade ur, ledde en stund och satt sedan upp i ridhuset och red fram 10-15 minuter där. Han kändes riktigt fin, mycket rörelse på läktaren och "domartornet" så han var lite på tårna vilket gjorde att jag verkligen fick rida och inverka, påminna hela tiden om att "lyssna på mig."
Sen gick två LC starter för stor häst, sedan inledde jag LB klassen där vi var fyra senior-ekipage. Hade tre saker som jag direkt vet kunde varit ett snäpp bättre. Inridningen var sjukt dålig, till att börja med, mellantraven hände inte så mycket i och en galoppfattning var verkligen värdelös, annars var han riktigt fin och jag kunde hålla i lite där fram istället för att bara driva. Det som kändes bäst var galoppdelarna och uppridningen + sista halten. Skönt att avsluta på topp när det började dåligt. Fick en 8 och det var på just sista halten, han ställde verkligen upp perfekt, utan att skynda sig som han gör ibland. Annars var det 6-7 rakt igenom och vi landade på 67,59% som räckte till vinst!

Vet inte varför inridningen blev så kass, gjorde ändå ett avbrott långsidan innan för att känna att han var med.. Men aja, bara att öva mer! Man vill ju alltid inleda bra, det sätter ju standarden för resten av programmet!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0