Kaliber

Ungefär lika koko som han ser ut på denna bild gick det att rida idag. Verkligen värdelöst! Red skänkelvikningar senast iförrgår och tyckte då att det kändes "helt okej." Idag blev det bara fläng iväg och bananböj på halsen, ville typ fly undan hjälperna? Ryggningarna var ännu värre såatteh, har inte så mycket att skriva om detta ridpass, ska till ridhuset imorgon, får se hur det slutar.
Jobbade kvällen idag, gick rätt snabbt faktist, ledig imorgon och ska ha ännu en fixardag. Måste få tag i halm någonstans, på något sätt. Ska byta halsen på charlies, fota lite täcken jag tänkte sälja och säkert något mer jag glömt nu. Nattinatti.

Shake it off

Ååååh va jobbigt allt är! Natten igår gick skit och pannkaka, hittar inget som skulle kunna funka att sy dit som halsfäste på mitt amigotäcke, hittar ingen smidig lösning på att få hem halm och vet inte om jag får starta en eller två klasser på söndag. Lagklassen är endast öppen för lagdeltagare, men jag anmälde innan jag visste att vi skulle stå utan lag, samt så finns det ju plats över till vissmålenlaget, så jag borde väl få starta, men vem vet. Har inte fått svar på mail på två dagar.
Gick upp vid 12.15 idag mindre än 5 timmar sömn. Är riktigt slö nu. Har massa planer för imorgon, men får se hur sömnen blir helt enkelt. Jobbar kväll 14-22 imorgon.
Idag kände jag bara: fuck it, långfinger åt dressyrsadeln, byggde en liten bana och bara lekte. Hade tre småhinder varav ett stod 16 m ifrån en större oxer som var det enda som hoppades högre än 50 cm. Hade bara kul och brydde mig inte om mycket mer än att det blev fyra jämna galoppsprång på linjen. :)
Nicke var lydig och lagom framåt, hoppade sådär faktist, kändes som han glömt hur man gör under uppehållet. Höjde upp kryssoxern så bak låg på ca. 120 då rev han två gånger. Sänkte ett hål och gjorde det till en vanlig oxer och då kom ett riktigt Nicke-språng med rygg och bakben som faktist hjälpte till. Avslutade där och imorgon blir det trim igen, roligt pass!
Har anmält Linda och Nicke till tävling den 10 oktober nu, en 115 klass på JFK. Linda tyckte att om han är fin kan dom ju starta 120 dagen därpå. Spännande värre. Vet dock inte ens om jag får ledigt, lät lite vrångt, men hoppar man in och tar en extranatt så får man väl fan byta ett pass om kollegan är okej med det!?

FakeSnabbinlägg eftersom jag ändå inte somnar.. Ska hoppa in och jobba en natt pga. sjukdom. Sov rätt länge idag så det kommer gå fint, men hade känts skönt om jag kunde fått sova nån timme, vilket jag ändå inte hinner nu, börjar om en timme ju..
Nicke vilade igår med eftersom jag var i Stockholm och vände, längesen han vilade mer än en dag så det behövdes faktist. Det kändes idag att det gjorde honon väl för han var toppenfin! Skrittade fram ute och red sedan på banan ca 20 min nosade på skänkelvik, förvänd och rygga så som de rids i LA:1 har jag för mig, tänkte plugga in det inatt :)
Nu ska jag blunda 19 minuter till..

Rude

Helvetesdag på jobbet, orkar inte gå in på det, men smittade av sig lite på resten av dagen så att säga.
Var på Charlies runt 14.30 inte alls sugen, trodde jag skulle ha cashflow, men det gick åt på bilservice och försäkringar och såntdär.. Så därför var jag inte så tagg.
Hittade ett täcke som jag ville ha, tills jag såg att halva priset var 1300, ovärt, iaf. eftersom jag igår bestämde att en tusenlapp var max. Fann dock ett Pessoa som passade både plånboken, hade hals och rätt storlek. Det var 250 gram så kan ju inte ha det på än känns det som. Även om han idag blev helklippt.
Klippte så mycket jag kunde av huvudet medan Emelie red, det var tillslut bara en liten yta över ögon och runt öron kvar, så duktig! Försökte sedan klippa resten med hjälp av slicksten vilket inte gick, hämtade brems och tänkte att "nu kör vi din lille spännläpp som kan unvika brems i 30 min." Fick dit den på FÖRSTA försöket, i vanliga fall är man svettig och arg så man skakar innan den sitter där den ska. Då känns det ännu mer plågsamt, så det var väldigt skönt!
Eftersom han var så duktig slapp han ridning, logiskt va? Nä men klockan var mycket och Jocke undrade vad fan jag höll på med, han visste dock inte att jag hade jobbat idag (?) sån koll.. Åkte hem istället, köpte pizza kollade lite hockey och lite idol. Skönt avslut på jobbvecka, imorgon åker vi till Stockholm för att Jocke ska kunna springa tre mil, man kan tydligen inte göra det hemma för att det ska räknas. Lindingö är resans mål.
Detta köpte jag. Passade finfint! Ska i vinter kompletteras med detta:

Good Gracious Abbey

Taada! Klippte imorse, endast armhålor och huvud kvar, men det tar vi imorgon. Hade utsläppet idag så var i stallet vid 7, åkte därifrån kl 11 igen, hade då bara mockat och klippt. Hehe, tog en stund kan man säga, han var snäll men ändå jävlig, tog benen först vilket gick bra till en början, men sen tröttnade han och då är det ingen lätt fight alltså.. Har lite finlir kvar där, men i det stora hela klar, sköönt!
Åkte hem och tvättade lite hästakläder samt fixade lunch. Sen åkte jag tillbaka till stallet framåt 16, red tillsammans med Emelie och sedan hade vi stallmöte nu på kvällen. Dagens ridning gick bra, han kunde fortfarande förvänd iallafall. Får trimma lite övergångar och halter imorgon, varvat med någon ryggning och mycket skänkelvikningar.
Jobbar till 14 imorgon så jag missar halva rean känns det som, men ska dit ändå och kolla efter täcke och grimma samt byta halsen till en mindre. Blir nog bra med det serrö.

Gangnam style

Ja apropå rubriken då. Börjar med dagens ridpass, var inte i stallet förrän ganska sent, men vi släpade oss bort till ridhuset idag faktist. (Betalar 1300 för ett halvår i ett ridhus som inte får nyttjas vardagar kl. 7-16, känner att jag behöver valuta för them moneys.)
Nicke kändes väldigt fräsch på vägen bort. Han vilade i måndags och igår red Frida en lugn tur ute. Väl i ridhuset checkade jag av lite först, travöka och halter, tanken var att jobba inför LA-program, men jag hade ingen lust. Drog en galopp-repa runt hela ridhuset vilket var uppskattat, några skutt och nästan krasch in i väggen, på långsidan, ja han är speciell. Galoppen på rakt spår var mycket riktigt som jag misstänkt, rumpan innanför hela tiden, blev rak i den förvända dock. Måste läsa på lite om rakställd hest. När jag gjort det här på typ 10 minuter, så gjorde vi det jag kände för, nämnligen galoppombyten, något jag kan få äta upp men skitsamma just idag. Trixade med byten på medellinjen och fick väl in en 6-7 på 60 bana, roooligt! Nicke blir lite utav en studsboll, men han släpper igenom så fint efter när man får honom till arbete igen. Red lite öppna och sluta mot spegeln och det såg inte alls tokigt ut. Gjorde lite fler byten och när han gjorde det riktigt bra och rent avslutade jag där, så fick han trava av sig på vägen hem. Kändes lika fräsch då.
När jag skriver fräsch menar jag givetvis inte att han inte brukar kännas det, men när jag känner att han faktist har energi och inte gör det för att jag ber. Då känns det fräscht helt enkelt ;)
Annars idag har jag jobbat och inhandlat en del saker åt Nicke. Ett halstäcke som var för stort, domosedan och foder som var gott. Ska prova att ge honom havrefritt foder och kolla vad som händer med gallorna. Det smakade bra ändå sa han.
Allmänt mysigosi i stallet, kan vara för att jag matar honom med massa äpple/morotsbitar varje dag numera som muta i stretchövningen.. Väljer att tro att han bara älskar mig ännu mer.
Helt ensamma, nästan värt pengarna!

Soft kitty

Latmaskarna, jag är med lat nu efter sex(!) maskiner tvätt. Men mitt hår är iaf. friskt och otovigt och lent.
Räknar lite på hur mycket pengar jag ska slänga bort imorgon, slänga bort som i tråkiga utgifter. Ser inte ljust ut. Vill ju lägga hela lönen här:
Ska du dit? Jag slutar 14 på fredag, drar direkt när jag slutar såklart!

MacGyver

Änna rediga fixardagar igår och idag, eller tja, ta tag i saker helt enkelt. Svårt när man jobbar natt, vaknar liksom framåt 14-15 och har då inget som helst minne av att jag borde ringa dittan och dattan.
Men idag har jag klipptid inbokad, saknar bil dock så får då en anledning att bjuda mamma på kaffe och sedan få skjuts av henne. Måste även städa upp lite innan hon kommer kl 11. Massa flugor i en smäll!
Har ringt och fått domosedan inför fösta klippningen av Nicke. Har bokat in Equi till stallet den 13 oktober, jag och Emelie ska vara med, eller vi ska betala men Nicke och Victoria får behandlingen.
Ska ringa till en bonde i Vetlanda idag som verkar ha halm, vet inte vilka priser som är vettiga. Bara att det verkar svårt att få tag på och att detta är i småbalar så vi skulle kunna ha dom på loftet. Känns som det väger tungt, jag ska ju inte fodra med det heller så är den inte fin nog kan jag ju ta alltihop, så kan de som vill ge det till sina tjockisar hitta annat ;)
Annars är det tvätt på gång idag och imorgon shoppingrunda, ska handla foder, en hals till hans ena täcke, hämta ut domosedanet och kanske köpa ett bogskydd, han brukar inte ha problem med skav men nu har han ju det där jobbiga såret på bogen som bara skavs upp så fort han får täcke på sig.
Detta är hur jag löste det igår, en benpadd, gummiband och nål och tråd för att täcket ska komma ut från den bogen. Annars ruggar täcket i varje steg, hur fint såret än såg ut igår så tror jag det gått upp annars, hoppas nu bara detta funkat!

Run for your life

Nu är äntligen nätterna avbetade så jag har lite tid över till annat, hockeyn har ju även kört igång så jag har ägnat mig åt det utöver stall de vakna timmarna innan jobbet.
Red markarbete i förrgår, gick överlag bra och avslutade med några skutt. Igår fick han vila men mycket pyssel och idag red jag och Emelie tillsammans, hennes har inte fått på sig skor än så det fick bli banan. Vill ändå inte samsas med älgflugorna i skogen, (kan det blir kallt snart så dom dör?)
Idag red jag galoppombyten, öppna och sluta, kom åt honom riktigt bra i skolorna faktiskt och fick en fin känsla. Avslutade med att försöka trampa honom lite, vilket faktiskt inte känns som en omöjlighet, men det är nog lättare att lära in på töm och med godis i fickan.
Alltså hallå underskänkel vad gör du där bak!? Ska tänka på den imorgon, för sådär får det bannemej inte se ut! Ska nöta lite bakdelsvändningar också. /Dressyrnörden
Travar av med tygeln upphängd på padden.

Pinch me is this real?

Som jag skrev igår hämtade Emelie, Osa och Victoria mig igår, Victoria är alltså hästen. Emelies nya häst som flyttat in i stall Perstorp. (Fattar inte än.) Hopsläpp igår eftermiddag, gick fint. Släppte dom två och två på banan, sen alla fyra ut i hagen, blev lite spring men inga dumheter.
Nicke, Tina och skitponnyn.
Alla fyra med benen åt alla håll.
Var jättefint kvällsljus så tänkte att jag fick det mesta gratis men nästan alla bilder blev helt utfrätta :(

Nicke tog ett nacklyft på Tina.
Och tyckte det var lattjo att vara ensam valack.
Varför kan man inte beställa denna nacken och formen uppsuttet?
Ponnyn fastnade såklart perfekt på bild, till skillnad från Nicke där jag inte blev glad åt nån bild.
Denna gillar jag skarpt dock, ljuset är fantastiskt, men inget roligt ögonblick gångartsmässigt eller "benställningsmässigt" D:
Får ta en fotosession i kvällsolen någon dag snart, helgen, Emelie?

Saint Veronica

                7.5                                          7                                      7
Duktig häst! Nu hämtar snart Emelie, Osa och Victoria mig så bäst att sätta fart, sitter i mjukisar utan BH, gick upp vid 12 idag och har "bara" hunnit med att städa köket. Diskmaskinen går, diskat upp det som inte fick plats för hand och torkat spis, matbord samt rensat och "sorterat" i det skåpet där vi har allt från pasta till socker. Känns bra att få såna infall ibland. Ikväll går jag på första natten av fyra, kommer somna och inte veta vad jag ska göra i vilken ordning..

Killercrush

Somnade framför valvakan, ingen trevlig syn heller för den delen, så det var nog lika bra! Går på natt imon så tänkte va uppe en liten stund nu och sova så sjukt länge imorgon.
Här kommer iaf. de utlovade bilderna. Alla är från i början innan jag har plockade upp formen så gott det går.
Nicke kändes för dagen lite matt, men absolut med på noterna och gjorde verkligen det jag bad om. På framridningen blev det mycket skritt, ca. 20 min av 40 minuters uppvärmning. Kollade så att galopplängningarna satt utan tendens till byte, halter från trav och mycket övergångar. Inne på banan gavs inte mycket tid innan man fick startsignal, men han travade glatt förbi domaren utan att ens fundera. Var bara staket på den kortsidan vid domaren då deras ridhus i övrigt precis håller måttet.
Själva ritten kändes så jäkla bra! När jag ridit den sista galopplängningen så bara satt jag och log! Han var så med mig idag, trots att han kändes matt kämpade han så väl och ville verkligen göra som jag önskade, hela programmet! Den var en mycket trevlig känsla och jag trodde faktist den ritten skulle ge lite mer än den gjorde. Fast 14 plats bland 33 starter får väl vara godkänt då.
Protokollet bjöd på 6-7.5 rakt igenom, längningarna och volterna blir mest 6, önskar mer påskjut respektive ska formas mer, övergångar halter och uppridning/ vägar mellan själva momenten bjuder oftast på 7. Fick 7,5 på en halt. Fick kommentar: "Prydlig ritt, behöver vara mer eftergiven i vänster sida, formas mer i volter och bågar. Ofta ngt lång i formen."
Har verkligen fastnat för det här, skulle vilja tävla varenda helg! Men ska borsta tand och sova nu, och drömma om att Emelies pålla flyttar in i stall Perstorp.

I swear this time I mean it


Jätteduktiga hästen idag! Gjorde inte så ont att rida, var värre igår. Se och njut, skriver mer sen tillsammans med bilder, kommentarer tas tacksamt emot!

Diamonds aren't forever

Idag blev precis motsatsen till vad jag hade tänkt. Åkte av två gånger om och fick åka till Mullsjö och vända bla. Kan börja från början med att jag åkte mot stall runt 12, schamponerade Nicke grundligt och ställde honom sedan på tork i boxen. Klädde sedan på ponnyn i stallet för att jag blivit ombedd att rida den då den har testat lite ute i skogen, vänt, velat gå hem och lättat i fram. Sagt och gjort, satt up vid hagen, disskussion direkt över att gå ifrån kompisen, ganska lättövertalad, öronen fram och sen var vi påväg. Skrittade väl en 500 meter iaf. tills vi var uppe i luften och vände hemåt samtidgt, tappade all balans och förutsåg det inte så jag ramlade i backen. Inte mer med det, upp igen ha den mer framför mig, var mer med på att det kan hända, var beredd på att dra ner och snurra, den får inte komma upp. Så gick tankarna, kom dit jag hade planerat travade en bit och red sedan in på en skogsväg och vände fram och tillbaka för att den inte skulle få gå hem bara för att jag vände hemåt, gick bra, tänkte att "ja det var ju inte så farligt det här." Travade grusvägen hemåt, vände en sista gång för att provocera, skrittar lite, får möte av en bil och gör därför halt, när bilen passerat och jag ber om skritt igen så på två röda ligger jag på den stenhårda grusvägen med ponnyn i knät, vet inte om den reste sig och slog över eller reste sig och tappade balansen. Bilföraren stannade för han såg ju oss i backspegeln, mitt adrenalin rusade såklart men jag trodde ändå att hela benet var krossat, minst, säkert bäcken och höft också. Höll mig i manen och stödde på högerbenet en stund, medans han uppmanade mig att inte gå för länge på det där, såg ut som att ögonen skulle ploppa ut ur huvudet och han funderade nog på hur jag ens kunde överlevt.. Det enda jag sa att det var verkligen inte hans fel, jag kan nog gå hem, vilket jag faktist kunde. Ringde Camilla och bad henne möta mig och medan jag gick hemåt med skrället ringde Jocke och sa att hans cykel gått sönder och han var i Mullsjö.
Satt upp hemma på ridbanan och travade lite, kände faktist att jag inte ville och tänkte att den skulle göra likadant igen.. Usch! Inte likt mig, stålkvinnan ju. Klädde av den och åkte sedan till mullis för att fika med pappa och jocke och sedan ta med jocke och cykel hemåt. Först efter hela den här historien kunde jag återgå till Nicke som dagen egentligen skulle handla om.
Har svinont utsida knä och i sittbenet, men eftersom vi ska tävla imorgon var jag ju tvungen att sitta upp. Känna så att det går att sitta ner i trav och påverka iaf. lite. Det gick okej, höll mig på banan och "red" väl 10-15 min. Förhållandevis fin men aj för att använda vänsterskänkeln. Får se hur det känns att vakna imorgon haha.. Gjorde iordning allt, packa och putsa, delade upp manen och på med täcke innan han fick gå ut.
13.09 imorgon rider jag, tänkte åka 9.45 för att vara där när klassen börjar (11.15) och ha god tid på oss. Hinna kolla några ekipage, linda, leda länge för att både han och jag ska få upp cirkulation och sedan se vad mitt ben vill och spara Nickes krut till banan men ändå få honom så rund och hög som möjligt.
Dagen såg ju knappast ut att kunna bli värre när sedan HV låg under med 1-4 men dom vände det till 6-4, mina hjältar!

No one ever said that life was fair

Bläk, blev inte ens en promenad igår, täcket hade skavt mot såret på bogen så det blev sårvård och övningarna jag "fick" av ET bara. Bror hade lovat att bjuda på mat lagom till andra perioden så kände inte för att va sen, dom står ju trots allt inte still när dom går på bete så det gick nog förhållandevis liten nöd på Nicke.
Fick kort om tid idag med, men ridning stod förstås på schemat idag. Fullt ös i galopp efter framskrittningen sedan programridning en gång, körde sedan galoppdelen ett par gånger i båda varv. Galoppen är ganska svår i detta program tycker jag.
 
Nicke är ju en väldigt lydig häst, det får man ge honom, även om han är lite låg och svår att ställa ordentligt så gör han det man ber om när man ber om det. Svårt att förklara men i dom här "snabba" övergångarna vänster galopp - trav - höger galopp, så kan jag känna att "fan han är inte med mig" men när jag ber om höger galopp så blir det bannemig det, även om jag känner att jag inte har honom med mig och har tappat bjudning. Det är väldigt skönt, dock är det därför halterna blir bryska och han breddar bak, för där han vet att det nog är halt (X) och jag ber om halt så pang bom står vi still och han måste bredda för att inte välta. Samma i ökad trav/galopp så fångar jag nästan upp för mycket och för sent typ så det blir nästan avsaktning efter travöka och jämfota avbrott från galopp.
Svävar omkring lite nu här känner jag, hoppas någon fattar vad jag menar, ska rida utomordentligt noga på Söndag, vägarna syftar jag på då. Det tjänar man alltid på. I travdelen är det det enda som kan ge oss lite högre där, att jag är noggrann, gör runda 10m volter och serpentiner osv. Han har inte så mycket trav som en del andra hästar att visa upp, men jag måste göra det bästa av våra förutsättningar när det gäller. I galoppen har jag lite mer att spela på. Såklart noga där med, men där är han lättare att ha i sitt egna gung. Skrittar nog fram/tillbaka till ridhuset imorgon för att känna på 60 banan en gång till, så som det ska se ut på Söndag helt enkelt.
Hög tid att sova nu, hoppas dom lägger ut starttiderna imorgonbitti så jag kan planera, inte kul att få veta först kvällen innan när man borde åka dagen därpå. Natti!

Mjau

Alltså, är det okej att beklaga sig lite här eller? Jag bestämmer att det är det..
Nicke har kostat sjukt mycket denna månad! Skor, ET, stallhyra, ridhushyra, transporthyra, MSM-tillskott, tävling osv. Behöver regntäcke med hals, samt halm och foder inför installning. Tänkte att jag faktist skulle ha lite kvar denna lönen för att lägga lite extra på charliesrean men icke, har bara betalat massa saker som ingen annan än min plånbok märker typ. Vill ju ha nya saker man kan ta på och folk kan se, haha!
Idag tänkte jag åka till stallet direkt när bilen kommer hem från service och tagit vägen förbi charlies för täckesinköp samt handlat äppelmos så Nicke vill äta sin mat. Men icke får jobba 14-18 pga sjukdom, sen åka förbi Nicke innan hockeyn och missa första perioden säkert :( Känner att jag borde skritta honom, åtminstone för hand, göra strechövning och ge honom mat + tillskott.

Need no company

Hola! Idag började dagen med en tur till sjukhusparkeringen där jag lämnade Saaben och stal mammas BMW, vidare till stall, koppla på släp, hämta häst, rida. Hoppade studs, red dom först som bommar i trav och galopp och la sedan upp till små kryss. Gick fint och Nicke verkade tycka omväxlingen var rolig! Hade publik i form av Emelie som var sällskap och lasthjälp idag eftersom vi skulle till Equiterapeuten med. Alltid lika uppskattat och välkommet.
Åkte hem till Lotta i Vaggeryd dit ETn var bokad. Vi fick vänta en stund på våran tur men hjälpte till med en annan häst under tiden, hägde tre pers i svansen på den och lite sånt.

När det var Nickes tur började hon känna igenom honom medan jag berättade om hältan fram och svullnaden bak. Hon undrade bla. om en hov där skon var lite väl trång, men jag gissar att Rolf gjort så pga. en hovspricka. Får kolla med honom nästa gång helt enkelt. Hon tyckte överlag Nicke var toppen i ryggen och bakdel, mina båda sadlar låg pöörfekt men hon tyckte jag kunde ha padd till båda och sadla på rumpan helst. Jag vill sadla långt fram, jag har min balans där, tyvärr.
Det hon "hittade" då var ju höger "framparti" stel/låst i nacke, halskotor, bog och saknar till viss del muskler på den sidan halsen/bogen. Hon tyckte han var förskräckligt stel just där och jag fick i uppgift att muta med godis både före och efter ridning för att få honom att böja och stretcha och då bli mjukare där. Hon behandlade området med massage, streching och laser. Vi gick även över ryggen med en slags kavel, som gav tryck längst sidorna av ryggraden. Han visade ingen reaktion alls, vilket såklart är jätteskönt!
Uppträning av muskeln ska ske genom cavalettis och studs, gärna slalom ute runt träd och sånt. Mer skritt och galopp än trav, (men det tycker jag att jag brukar tänka på, då man ju vet att trav sliter värst.) Han vill även ha halstäcke för att slippa bli kall om detta muskelfattiga område.
Jag verkligen avskyr halstäcken, tycker hästen ser ut som en uppstoppad korv som inte får någon rörelsefrihet och man förstör manen och plånboken :'(
Köpte även MSM-tillskott av ETn som ska smörja lederna och kanske hjälpa mot hans gallor. Risken är att han har något problem mellan halskotorna där han är så muskelfattig, hon misstänkte fasettlederna, men det kan hjälpa med den behandling som gjordes idag, annars kan ultraljud och behandling på klinik behövas. Eftersom hon inte gjorde någon med ryggen kan jag rida som vanligt redan imorgon men det blir nog bara en skrittrunda och lite hårdare press på Fredag.
Ska försöka ta bilder någon dag så ni får se halsen, så självklart när hon visade så man fattar inte hur man inte kan ha sett det själv. Men hemmablind + borstar en sida i taget så tänker man inte alltid så långt som att det ser olika ut på höger/vänster.

Nice

Klockan är bara en liten bit över tio och jag har redan tvättat bilen, varit i stallet och lagat+ätit lunch! Körde Jocke till jobbet imorse så tog svängen förbi ekhagen där jag tvättar. Han ska in på service på Torsdag så det hör väl till, kanske, jag vet inte? Åkte sedan till Nicke där det bjöds på regn, tog in och pysslade med honom och tänkte han skulle torka och att det skulle sluta regna. Sket tillslut i att rida idag han fick bara frisera manen och tvätta sår och skap, satte på täcke så jag kan rida innan equi imorgon. Ska bli spännande att höra vad hon säger och hittar!

Igår var vi borta i ridhuset, skrittade och joggade lite på vägen dit, men väl där satte jag igång direkt med att ställa krav. Var ensam i ridhuset till en början så då passar man självklart på! När jag travade snett mot spegeln kunde jag inte låta bli att kolla en extra gång och sedan le stort! Så himla lätt och fin, kommer verkligen framåt och schvungar på med alla fyra ben! Jätteroligt verkligen, red igenom programmet två gånger vilket kändes bra, även om det är ett lite ologiskt och "svårt" program och finns mycket att jobba på. Avslutade med lite galopplängningar på diagonalen, samla ihop och fortsätt i förvänd. Han bytte en av gångerna jag red programmet så kände att jag behövde göra mig tydlig med vad jag ville. Gick väldigt bra och han travade nöjd och svettig av i låg och lång form men ändå framåt. Sen skrittade vi hela vägen hem igen, längsta passet på länge ca 1 tim och 15 min, inte ofta det händer ;)

Nu ska jag nog sova nån timme, jobb ikväll 14-22 och mot equi 11 imorgon så kan behöva ladda lite, eller så är det bara väldigt skönt att sova midag..?

Vampire money

I Lördags var vi ute i skogen och tog galoppbacken en gång, snälla bocksprång denna gången, galopperade lite på hemvägen med på grusväg. Kändes bra och var fortsatt fin i traven dock reds den i kanten på en åker. Var bara ute en liten sväng eftersom det var klassträff på kvällen och jag jobbade på morgon/fm.
Igår red Frida, skritt ute och jobb på banan, han hade fått ett sår på bogen fick jag veta, men när jag tog vägen förbi igårkväll så var det ett gammalt sår som spruckit upp. Antagligen legat en varficka eller något under för det syntes knappt längre dagen innan :S
Planen för veckan som kommer är att vi idag ska bege oss bort till ridhuset lagom till kl 16. Trimma igenom LB:3. Beroende på hur det går får vi se hur tisdag och onsdag ser ut. Kanske får han vila imorgon eller en skrittrunda eller trimma mer om så behövs. På onsdag ska vi vara hos equi i Vaggeryd kl 11.15 så då är planen att rida innan dess. kanske hoppa studs för att bryta av dressyrtrenden?
Torsdag: Vila
Fredag: Skrittjobb
Lördag: Trimm inför tävling
Söndag: Värnamo, endast lagklass LB:3.

Rio (Ferdinand)

Vi välkomnar Rio hem till Taberg, det är alltså krabaten som flyttat hit. Födda i stallet där Nicke står av mamma Kurt. Vi har ju en kisse sen tre år tillbaka som jag tog hem från mitt dåvarande jobb (djursjukhuset.) Dom kommer fotfarande inte helt överrens, men Giggs är jätteduktig och har hållt sig undan etersom Rio morrar, reser ragg och fräser. Hon kom hem hit i fredagskväll och först nu idag har Giggs börjat gå fram och försöka leka med henne fast hon lägger sig bara på rygg och fräser då. Hehe, tror mest det är G som behöver "bestämma" lite tills Rio ger sig och inser att han bara är en större katt, inte ett monster.
Tycker lite synd om Giggs, han har bara träffat sin kull och mamma innan. Kommer bra överrens med Osa, Emelies hund fast han är lite för kaxig mot henne som inte vill leka med honom. Så han vet nog inte hur han ska bete sig och nu har han inte sovit jämte mig på två nätter. Så jag hoppas verkligen att dom ska börja komma överrens snart!

Last resort

Jobbade till 14.30 idag, direkt till stall för att hinna skritta ut en sväng. Skippade lindorna fram och sadeln sen skrittade vi kvarten-rundan innan Rolf kom och skodde, klippetiklopp har skorna sagt i nån vecka nu men suttit kvar ändå! Skönt att få det gjort, så nu väntar equi den 10onde så är han fir for fight sen hoppas jag!
Ska rida till Riddan mån eller tis och trimma igenom programmet och inte göra fler galoppombyten nu hehehe.. Nu ska jag städa upp lite hemma innan sovdags för imorgon flyttar det in en ny liten krabat här hemma. (Obs inte min idé utan det är Jocke och Giggs som övertalat mig!)

Extreme

Gött trött. Låång hästdag idag, det var längesen så det känns riktigt bra att vara slut för att man har gjort något fysiskt och andats häst hela dagen! Började med att Emelie plockade upp mig och så styrde hon oss mot Mullsjö för att hämta Mathilda och sedan åkte vi till Sandhem (typ) för att provrida en häst! Emelie ska nämligen köpa sig en kuse :D
Jag åkte med som smakråd och beridare, (Emelie har lösnaglar och kan inte ha hjälm på sig för hennes nypermanentade hår.) Den var över min förväntan och trevlig att sitta på.
Såhär såg den ut. Funderingarna går väl kring om den är lite för liten eller inte. Den är 7 år gammal men sent tagen, så på höjden växer den ju inte mer, men kommer förmodligen lägga på sig rätt mycket muskler. Trevligt intryck som sagt, hoppade några språng också, det var andra gången uppsuttet och hon funderade inte ens!
Åkte sedan till min lilla räka, satte snokremmen genom bettringarna för jag såg en disskussion om detta igår, alltid lika nyfiken. Märkte inte så stor skillnad. Lite svårare att ställa igenom och lite lättare att få jämnt stöd i handen typ. Men hade nog inte märkt det om jag inte visste om det och kände efter, red igenom B-trean och har den på film, får bjuda på det imön eller nåt! Gick rätt bra ändå för att vara första ordentliga genomridningen. Ska trimma borta på riddan i början av nästa vecka var väl tanken, så man får iaf. en omgång på 20x60.
Avslutade med lite byten, han är så duktig och rolig att jobba sånt med. Väntar verkligen tills man säger till och går inte händelserna i förväg som hopphästar annars gärna gör. Ett byte från förvänd till rätt i hörnet och sen båge på långsidan med två byten. Ska bli roligt att trimma vidare på det, i stora ridhuset kan man ju få plats med en del om man drar en hel långsida liksom ;)
Efter Nicke åkte vi till Linda för hon hade en häst som passade beskrivningen av vad Emelie letar för häst.
Inriden men vilat länge så den fick löshoppa sig, spänd idag, men trevligt intryck ändå. Fin exteriör, bra stam och verkar genomgo att hålla på med.

I don't mind

Det är lätt att bli hemmablind, jag har varit det, tyckt att nicke är rund om magen men ah, so? Han äter ju gräs och kan inte bli tjock, än mindre fet. Tänkt att han går ju knappt heller så han ser väl ut därefter, men titta på denna vackra skapelse till bild, har Nicke någonsin sett ut såhär i kropp, hull, NACKE!? What!?
Fick sällis i stallet idag av Emelie som va hästsugen, absolut inte mig emot! Hämtade kameran efter jobbet och drog sedan till Nickus. Damp i gången som vanligt eftersom det är ca. fem flugor som inte dött än och dom är så slöa att hästarna blir tokiga. Skorna klirrar det gött om också men Rolf kommer på Torsdag som tur är. Hoppas skorna vill sitta tills dess!
Red ett rätt vanligt pass eller vad man ska säga. Tycker han känns aningens ojämn när man travar fram men hoppas det är för att jag sitter och känner efter så pass. Galopperade på en stund, framframfram sen plockade jag upp en rätt härlig rund galopp, lite byten, lite bock, lite förvänd. Lite travöka på det och sedan skrittpaus, mer galopp på åttvolt, variera mellan byten och förvänd, jag bestämmer vilket. Nicke helt med på noterna, gjorde sedan båge på långsidan med två byten som han satte. Skulle vara kul att spinna vidare på det i vinter, försöka lära honom seriebyten alltså. Gjorde även lite halter från trav samt 10 metersvolter. Känns lovande och han var nästan överambitiös i halterna. Stadig form in i halten, men blir lite abrupt stopp och breddar därför bak. Ska rida vidare imorgon och försöka få lugnare mer samlade halter.
Har verkligen inte trott att formen är såhär bra, även om han känns fin stundtals, så känns det inte som bilderna visar. Men detta känns verkligen bra, att vara här nu! Tänk då när man jobbar upp oss ett eller två snäpp till. Åh älskade hästalus <3

Dammit

Har dragits med några långa dagar så bloggen har fått stå tyst. Var ute med Nicke i Lördags innan kvällsjobb, red bort till gräsbacken där jag kom på att jag nog faktist vågar låta honom galoppera. Inte så hårt där med andra ord. Skrittade ner och lät honom galoppera upp en gång, skritt ner igen och gjorde lydnadsövning och bad om skritt, (inte ge sig iväg och tro att man ska göra samma upp igen.) Det gick fint men när jag väl tänkte galopp fick jag skjuts ur sadeln, så mycket har jag ju lärt mig att jag sitter kvar i dom lägena och kan inte låta bli att skratta heller eftersom han tar i så han piper, levnadsgladetokhäst <3
Igår sågs vi i stallet för årlig tvätt, det gick ganska snabbt och blev väldig skillnad! Dock la jag in all min halm i boxen sen så nu måste jag fixa hem ny, orkar inte. Nicke fick jobba lite på banan, lite mer galopp genom kroppen än vad jag bett om hittills, det var jobbigt men nog lossnade han allt.
Idag bjöds det på inventering på jobbet, skjutmiglångsamtsåjävlatråkigt. Därefter tvättid, men världens bästa kille lyfte dagen något då han under tiden var på både Charlies och hos skomakaren åt mig. Så nu är dragkedjan hel igen och Nicke kan få hovarna smorda med bästa:
Var inte i stallet alls idag, men imorgon ska det bannemig trimmas dressyr, travjobb, halterna ska sitta och 10 m volt. Är så sugen på att klippa honom med men dom kommer gå ute 2-3 veckor till. :'( Skulle vilja ha renrakad pålle senast den 10 September.

RSS 2.0